Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ιεραποστολή

 

Φιλιππινέζικες ομολογίες προσχωρούν στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας

της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

 

Πηγή: http://www..antiochianarch.org.au:80/NewsItem.aspx?i=38

Η επέλαση της Εκκλησίας του Κυρίου, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου συνεχίζεται! Με την πρόσφατη προσχώρηση δύο θρησκειών από τις Φιλιππίνες, στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου μας, παίρνουμε μία ακόμα πρόγευση της εκπλήρωσης των προφητειών, ότι προ της Παρουσίας του Κυρίου μας, λαοί θα προσέρχονται στον πνευματικό Ισραήλ της Εκκλησίας του Κυρίου: "Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Κατά τις ημέρες εκείνες δέκα άνδρες από όλες τις γλώσσες των εθνών θα πιάσουν σφιχτά, ναι, θα πιάσουν σφιχτά το κράσπεδο ενός Ιουδαίου, λέγοντας: Θα πάμε με σας· επειδή, ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με σας" (Ζαχαρίας 8/η: 23) και "Στις έσχατες ημέρες, το βουνό τού οίκου τού Κυρίου θα στηριχθεί επάνω στην κορυφή των βουνών, και θα υψωθεί υπεράνω των βουνών· και όλα τα έθνη θα συρρέουν σ' αυτό, και πολλοί λαοί, θα πάνε, και θα πουν: Ελάτε, και ας ανέβουμε στο βουνό τού Κυρίου, στον οίκο τού Θεού τού Ιακώβ· και θα μας διδάξει τους δρόμους του, και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του" (Ησαϊας 2/β: 2,3). Ας προσευχηθούμε για τον φωτισμό τους!

Η Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας της

Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

 

Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ

Να αναγνωσθεί από τον άμβωνα.

 

Προς ολόκληρο τον Ιερό μας Κλήρο και τους αγαπητούς πιστούς,

Χαίρετε πάντες εν τω ονόματι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε πως, μετά από εκτενείς συζητήσεις με δύο ομολογίες από τις Φιλιππίνες, η μία ανήκουσα στο Καθολικό Πατριαρχείο της Ανατολής* και η άλλη Ευαγγελική, επετεύχθη συμφωνία επί των αρχών, να γίνουν δεκτές στην Αρχιεπισκοπή μας της Αντιοχείας.

Η Αρχιεπισκοπή θα μεριμνήσει για την μόρφωση, την εκπαίδευση και την χειροτονία όλων των τριάντα και πλέον θρησκευτικών αρχηγών και των οπαδών των.  Είναι μια ιστορική στιγμή για την ιστορία του Πατριαρχείου της Αντιοχείας και την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

 

Η Αρχιεπισκοπή σας έχει επιλεγεί από το Άγιο Πνεύμα για το βαρύτατο αυτό έργο.  Εμείς, θα Του πούμε:  «Κύριε, εδώ είμαι, χρησιμοποίησέ με»;

Όλοι οι πιστοί των εκκλησιών μας καλούνται να προσευχηθούν στο Άγιο Πνεύμα να τους φωτίσει και να τους καθοδηγήσει, προκειμένου να γίνουν το όργανό Του στην προσπάθεια αυτή.

Όλα τα μέλη μας προσκαλούνται να βοηθήσουν οικονομικά, μέσω των τοπικών τους εκκλησιών, τους φτωχούς και ενδεείς των αδελφών τους στην νέα αυτή χώρα.  Ο Θεός μας παρέχει μια ευκαιρία να βοηθήσουμε εκείνους τους οποίους Εκείνος αγάπησε – ας ακούσωμε της φωνής Του ώστε να τύχουμε της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.

Ο Τραπεζικός Λογαριασμός είναι:  062 468 103 258 00

       
+Παύλος

 

Μητροπολίτης Αρχιεπίσκοπος Παύλος
Προκαθήμενος της Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων.

 

_________
 

* Σημείωση ΟΟΔΕ: το «Πατριαρχείο» αυτό δεν πρέπει να έχει κάποια σχέση με τους Παπικούς παρά τον τίτλο του...

 

Μετάφραση: Κ. Ν.

Δημιουργία αρχείου: 9-4-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 9-4-2008.

ΕΠΑΝΩ