Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Κοινωνία και Γεγονότα

Ορθοδοξία και Ομοφυλοφιλία // Η προβληματική γύρω από την ομοφυλοφιλία // Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα; // Είναι η Ομοφυλοφιλία καθαρά θέμα Γενετικής; // Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει την νομοθεσία περί «γκέϊ γάμου» σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία

Η αλήθεια για τους Ρωσικούς “anti-Gay” νόμους

 

Αυτό που ακολουθεί είναι η διοικητική περίληψη μιας εκτενούς ανάλυσης των “anti-Gay” νόμων που τόσο απασχολούν τις ειδήσεις εν όψει των επικείμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι της Ρωσίας οι οποίοι αρχίζουν σήμερα.

 

Δεν είμαι ο συγγραφέας, αλλά δημοσιεύω με την πλήρη έγκριση.  Ο συγγραφέας της αναφοράς (ο οποίος είναι δηλωμένα γκέϋ) ενδιαφέρεται σφόδρα να φτάσει σε ένα ευρύτατο κοινό.  Το πλήρες λευκό έγγραφο είναι 100 σελίδων και εκτενώς τεκμηριωμένο και υποσημειωμένο.

 

Η σύνοψη αυτή θα σας δώσει ένα δείγμα της γεύσης της.  Πιθανόν να έρθει σε σύγκρουση με ορισμένα από τα πράγματα που έχετε δει σε ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ.

 

Σίγουρα ξάφνιασε εμένα.

 

10 Πράγματα Που Δεν Γνωρίζατε Για Τους Anti-Gay & LGBT(*) Rights Νόμους της Ρωσίας

(*) LGBT (Lesbian-Gay-Bisexual-Transvestite)

1. Ο Νόμος ποτέ δεν αναφέρει ή χρησιμοποιεί την λέξη γκέϋ, λεσβιακό, ομοφυλόφιλο, ή οποιονδήποτε άλλο όρο δηλωτικό ομοφυλόφιλου ή άλλου LGBT (Κεφ.2 & Παράρτημα)

2. Ο Νόμος εστιάζει στα παιδιά. Ο τίτλος του είναι «Περί της Προστασίας των Ανηλίκων από την Προπαγάνδα των Μη-Παραδοσιακών Σεξουαλικών Σχέσεων». Τα μηνύματα και η στρατηγική προκειμένου να φέρουν την απαγόρευση της προπαγάνδας από τον Νόμο ορισμένων περιοχών στους εθνικούς νόμους, είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προώθησης οικογενειακών αξιών και βασίζεται στην ίδια επιτυχημένη προώθηση στην Αμερική που εναντιώνεται στους γάμους ομόφυλων.  (Κεφάλαιο 2)

3. Στην πραγματικότητα η Ρωσία επεκτείνει τις προστασίες των μελών της LGBT κοινότητας. Την 20η Σεπτεμβρίου 2013 η επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την προθυμία της να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την πρόληψη εγκλημάτων και διακρίσεων εναντίον ομοφυλόφιλων επί τη βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, στο 24ο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.  (Κεφάλαιο 2)

4. Έχουν υπάρξει (πολύ πιο σκληρές) τοπικές εκδοχές της απαγόρευσης της προπαγάνδας που είναι εν ισχύει επί 7 χρόνια, και έχουν γίνει μόνο 2 καταδίκες για παραβιάσεις των τοπικών νόμων, και οι 2 είχαν ανατραπεί (Κεφάλαιο 3)

5. Στους 6 μήνες του Ομοσπονδιακού Νόμου έχουν υπάρξει μόλις 3 καταδίκες: 2 ήσαν για πράξεις αστικής ανυπακοής κατά την αμφισβήτηση της νομιμότητας του Νόμου, ενώ η άλλη καταδίκη ήταν μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε.  (Κεφάλαιο 3)

6. Στατιστικώς, είναι πολύ πιθανότερο να γίνετε το θύμα ενός Εγκλήματος Μίσους εναντίον των LGBT στις ΗΠΑ παρά στην Ρωσία.   (Κεφάλαιο 4)

7. Στην Ρωσία δεν μπορείς να απολυθείς από την δουλειά σου επειδή είσαι ένα άτομο LGBT, ενώ στις ΗΠΑ μπορείς. (Κεφάλαιο 4)

8. Από το 1993 οι γκέϋ σεξουαλικές σχέσεις έχουν γίνει νόμιμες στην Ρωσία, ενώ σε 12 Πολιτείες των ΗΠΑ το γκέϋ σεξ είναι έγκλημα.     (Κεφάλαιο 4)

9. Ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα λέει «Δεν έχω υπομονή για εκείνες τις χώρες που επιδιώκουν να συμπεριφέρονται στους γκέϋ ή λεσβίες ή τρανσέξουαλ με τρόπους που τους εκφοβίζει ή τους βλάπτει,» οι πολιτικές του δείχνουν πως μόνο υπομονή έχει για αυτές.   (Κεφάλαιο 5)

10. Η ομάδα στην οποία θα είναι μεγαλύτερος ο αντίκτυπος αν βρεθεί να παραβιάζει τον Νόμο: Οι Πολυεθνικοί Οργανισμοί.   (Κεφάλαιο 6)

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο εδώ

Δημιουργία αρχείου: 10-2-2014.

Τελευταία ενημέρωση: 10-2-2014.