Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία και Γεγονότα

Η μισθοδοσία του κλήρου // Η Εκκλησιαστική περιουσία // Ο μύθος του χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας

Η Μισθοδοσία των Ιερέων είναι οφειλή του Ελληνικού κράτους

Ψεύδη οι διαδόσεις για δήθεν μεγάλη Εκκλησιαστική περιουσία και άδικους μισθούς

 

Με κάθε αφορμή και σε κάθε ευκαιρία, ακούγονται φωνές εχθρών της Εκκλησίας, για τη διακοπή της μισθοδοσίας των Ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Ελληνικό κράτος. Αυτό όμως που αποφεύγουν να πουν αυτές οι φωνές, είναι ότι τα χρήματα αυτά ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ το κράτος προς την Εκκλησία!

Παραπλανητικό δημοσίευμα

Στην Ελευθεροτυπία 10 Φεβρουαρίου 2005 σελ. 17, η αρθρογράφος που υπογράφει ως Ελ. Κ. (Προφανώς για την Ελένη Κοχαϊμίδου πρόκειται), γράφει τα εξής παραπλανητικά, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις κατά της Εκκλησίας στους αναγνώστες:

"Παπαδόσημο 173,64 εκατ. ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες μέσω του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού... από το σύνολο των 173,64 εκατ. ευρώ που κοστίζει η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα 4,3 εκατ. ευρώ ξοδεύονται για μισθούς περίπου 95 αρχιεπισκόπων (σ.σ.: sic) και χιλιάδων αρχιμανδριτών..."

Προσπερνάμε εκείνο το... "95 αρχιεπισκόπων" (!!!) που δείχνει το πλήρες σκοτάδι της αρθρογράφου, ακόμα και για τις ονομασίες των βαθμών της ιεροσύνης, και δεν έχει ιδέα ότι μόνο ένας ονομάζεται αρχιεπίσκοπος στη χώρα μας. Και αναρωτιέται κανείς για τα φόντα των δημοσιογράφων αυτών, που αναλαμβάνουν την ενημέρωσή μας σε ζητήματα τα οποία αγνοούν πλήρως!

Προσέξτε τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στους μισθούς των ιερέων. Προσέξτε επίσης, το ότι με πλάγιο τρόπο, δημιουργεί την εντύπωση ότι οι κληρικοί ζημιώνουν τους Έλληνες! Προσέξτε επίσης, ότι ενώ ξεκινάει με το ποσό των 173,64 εκατομμυρίων ευρώ ως "παπαδόσημο" για να εντυπωσιάσει, στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι για τους χιλιάδες αυτούς μισθούς, το ποσό είναι πολύ λιγότερο, ήτοι 4,3 εκατομμύρια ευρώ.

Θα σταθούμε λοιπόν στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ μισθών των ιερέων, που τόσο πολύ δείχνει να την ενοχλεί, αυτήν και όλους όσους μισούν την Εκκλησία.

Πριν παρουσιάσουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι τους μισθούς αυτούς ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ το Ελληνικό κράτος προς την Εκκλησία, θα δούμε κάπως διαφορετικά το θέμα:

 

Ποιοι διαμαρτύρονται για τη μισθοδοσία των ιερέων;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο. Τους ανακαλύπτουμε εύκολα μεταξύ των Προτεσταντών, των φανατικών αθεϊστών, που ακόμα παπαγαλίζουν συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης, των Νεοπαγανιστών, και των ανθρώπων κομμουνιστικής ιδεολογίας. Δηλαδή πρόκειται για τα πνευματικά τέκνα παρωχημένων υλιστικών και αντιεκκλησιαστικών ιδεολογιών της Δύσης, ξένων με τη Ρωμαίικη συνείδηση και την Ελληνική παράδοση. Πρόκειται για ευρωλιγούρηδες με συμπλέγματα κατωτερότητας, που νομίζουν ότι η Δύση είναι "φωτισμένη", και ότι πρέπει να μεταφέρουν εδώ στην Ελλάδα νοσηρές Δυτικές ιδεολογίες, που αγνοούν πλήρως, όχι μόνο την Ελληνική παράδοση, αλλά και την Ελληνική πραγματικότητα. Ανθρώπους που επειδή οι ίδιοι είναι ξεκομμένοι από το Ορθόδοξο βίωμα των Ρωμηών, προσπαθούν να μεταφέρουν εδώ τη σύγκρουση του Παπισμού με τους λαούς της Δύσης.

Αυτοί που διαμαρτύρονται, αποτελούν μια μειονότητα ανθρώπων αφελληνισμένων και δυτικόπληκτων, με φανατικές εμμονές σε ιδεοπληξίες τριών αιώνων! Και φυσικά δεν πρόκειται για Χριστιανούς. Γιατί οι Χριστιανοί με χαρά θα πλήρωναν τους μισθούς των ιερέων που διατηρούν άσβεστη τη φλόγα του Ευαγγελίου στη χώρα μας.

Άραγε, αυτοί οι ίδιοι, διαμαρτύρονται για τα τεράστια ποσά που δαπανά η Ελλάδα για πράγματα μικρότερης σημασίας από την πίστη, όπως ο αθλητισμός; Και μάλιστα, όταν τα τεράστια αυτά ποσά που δαπανώνται στις διάφορες υπερχρεωμένες ομάδες, τελικά καταλήγουν στις τσέπες μεγαλοϊδιοκτητών; Γιατί πρέπει αυτά να τα χρεώνεται ο Ελληνικός λαός; Και μάλιστα ακόμα και άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό; Και γιατί θα πρέπει να πληρώνουν τέλη για την κρατική τηλεόραση, ακόμα και άνθρωποι που δεν παρακολουθούν τα κρατικά κανάλια, ή ακόμα και δεν έχουν καν τηλεόραση;

Με την ίδια λογική, κάθε μειονότητα που δεν συμμετέχει σε κάτι, θα έπρεπε να διαμαρτύρεται για τα έξοδα της κυβέρνησης για το πράγμα αυτό, αγνοώντας τη βούληση της πλειονότητας των συμπατριωτών του. Και για το μισθό των ιερέων, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι Χριστιανοί, συμφωνούν να καταβάλλεται, όσο κι αν αυτό κάνει τους εχθρούς του Χριστού να λυσσομανούν.

Όμως, στην πραγματικότητα, για τη μισθοδοσία του κλήρου ειδικά, υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια, που δεν την κατατάσσει στην κατηγορία των "εξόδων" του κράτους. Δεν είναι έξοδο, αλλά ΟΦΕΙΛΗ του κράτους. Γιατί το κράτος, ανέλαβε να πληρώνει τους μισθούς, κατόπιν συμφωνίας, όταν η Εκκλησία του παραχώρησε τεράστιο μέρος της Εκκλησιαστικής περιουσίας! Αλλά αυτά ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ όσοι παραπονιούνται για τη μισθοδοσία της Εκκλησίας!

Το παρακάτω άρθρο που θα δείτε στον επόμενο δεσμό, είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικό, και αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Και με βάση τα στοιχεία του παρακάτω άρθρου, εμείς οι Χριστιανοί, καλούμε το κράτος, ή να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων μας, ή ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ την Εκκλησιαστική περιουσία που πήρε, συμφωνώντας να πληρώνει τους μισθούς αυτούς. Και όσοι δεν θέλουν "παρτίδες" με την Εκκλησία, και μιλούν κατά της Εκκλησιαστικής μισθοδοσίας και περιουσίας, ας καταβάλλουν στην Εκκλησία αυτά που ωφελήθηκαν από την οικονομική προσφορά της Εκκλησίας στο Ελληνικό κράτος!

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο με τις αποδείξεις, για την συμφωνημένη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους, να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων μας, και για την οικονομική προσφορά της Εκκλησίας στο Ελληνικό κράτος, από την αρχή της λειτουργίας του ως σήμερα.

Δημιουργία αρχείου: 12-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-7-2015.

 
ΕΠΑΝΩ