Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση σε Παγανιστικές συκοφαντίες Παγανιστικές μέθοδοι

Νεωτερικότητα και θρησκεία

Πλάγιες επιθέσεις από τον τύπο

Δεν φτάνουν οι επιθέσεις κατά της αλήθειας του Χριστού, μέσω Νεοπαγανιστικών βιβλίων και περιοδικών, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει και μια ύπουλη μεθόδευση μέσω εφημερίδων, με στόχο τη συκοφαντία του Χριστιανισμού και τη διαστρέβλωση εννοιών και καταστάσεων.

Είναι βέβαια πασιφανής η αήθης επίθεση των Νεοπαγανιστών κατά της αληθείας της Χριστιανικής πίστης, μέσω διαστρεβλωτικών περιοδικών και βιβλίων. Αλλά προφανώς επειδή αυτά απευθύνονται σε στενό κύκλο φανατικών αρχαιοπλήκτων, προσπαθούν με πλάγια μέσα να πλήξουν την αλήθεια, μέσα από διαστρεβλωτικά μηνύματα σε περιοδικά και εφημερίδες, αλλά μάλλον και από μέλη τους που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Ο λόγος για την Ελένη Κοχαϊμίδου, αρθρογράφο της Ελευθεροτυπίας. Πληροφορίες που μας δόθηκαν, την ταυτίζουν με την "Έλενα", που συνδέεται με τον Βλάση Ρασσιά, που είναι ηγετικό στέλεχος της Νεοπαγανιστικής ΥΣΕΕ. Εμείς παρατηρούμε τα άρθρα της, και αν και δεν βρήκαμε σαφή παραδοχή από την ίδια για την πληροφορία αυτή, παρατηρήσαμε ότι τα άρθρα της, εμπεριέχουν πράγματι φράσεις και διαστρεβλώσεις τέτοιες, που θα μπορούσαν να αποσκοπούν σε μια πλάγια παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού, εναντίον όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και κατά των μονοθεϊστικών θρησκειών εν γένει.

Φράσεις άρθρων της που έχουμε κρατήσει, μας κάνουν να υποθέτουμε ότι πράγματι η πληροφορία που μας δόθηκε δεν στερείται βάσεως. Για παράδειγμα, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 10-4-2004, σε ένα άρθρο για τον Μπους, στο οποίο "θάβει" τους "Χριστιανούς" φονταμενταλιστές της Δύσης, έχει και την εξής φράση:

"Είναι άραγε ο φανατισμός χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ισλάμ ή στοιχείο αναπόσπαστο των μονοθεϊστικών θρησκειών που έχουν όλες στο ενεργητικό τους παραδείγματα ακραίων ενεργειών;"

Η φράση αυτή, αν μη τι άλλο, την τοποθετεί στα πλαίσια του ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟΥ, μια και δεν λαμβάνει υπόψιν της τα εγκλήματα των πολυθεϊστικών θρησκειών, αλλά έμμεσα, προσπαθεί να μας πει ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι "κακές", σε αντίθεση με τις πολυθεϊστικές.

Αναφέραμε την ανωτέρω δήλωσή της, γιατί είναι προφανές ότι την ταυτίζει με τον πολυθεϊσμό. Εδώ δεν λαμβάνουμε υπόψιν τα πολλά της σχόλια κατά των "Χριστιανών" της Δύσης σε πλήθος άρθρων της, (π.χ. τις εφημερίδες 19-5-2002, 24-10-2004, κλπ), γιατί κι εμείς τιθέμεθα κατά των ψευτοχριστιανών αυτών. Όμως της καταλογίζουμε τη σοβαρότατη παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού, να παρουσιάζει αυτά τα Δυτικά κακέκτυπα ως αντιπροσώπους των Χριστιανών! Και φοβόμαστε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η διαρκής εμμονή στην παρουσίαση των Δυτικών, ως εκπροσώπους των Χριστιανών. Φοβόμαστε ότι ο στόχος της είναι αυτός ακριβώς: Να παρουσιάσει τους αιρετικούς της Δύσης ως Χριστιανούς, για να κάνει υποσυνείδητα μισητή την πίστη της αγάπης, τον μόνο αληθινό Χριστιανισμό, στην Ορθόδοξη Ανατολή.

Άλλο παράδειγμα αυτής της τακτικής της, μπορούμε να βρούμε στη μόνιμη στήλη: "Παρασκήνια" της Ελευθεροτυπίας, όπου σε εφημερίδα του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2005, γράφει τρία αρθρίδια, με την υπογραφή ΕΛ. Κ., εκ των οποίων τα δύο συκοφαντούν τον Χριστιανισμό εν γένει, επ' αφορμή Δυτικών παρασπονδιών. Γράφει ας πούμε υπό τον τίτλο: "Ακραίος Χριστιανός!": "Να που υπάρχουν και χριστιανοί φονταμενταλιστές, οι οποίοι δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τους ακραίους μουσουλμάνους". Και εδώ για μια φορά ακόμα, βάζει σε ένα τσουβάλι τους Χριστιανούς με τους Μουσουλμάνους, λες και οι Δυτικοί, ή οι φανατικοί, είναι Χριστιανοί!

Στο άλλο της αρθρίδιο της ίδιας στήλης στην ίδια εφημερίδα, με τίτλο: "Τράπεζα Χριστιανών", καταλήγει ως εξής: "Η "Τράπεζα του Υψίστου" θέλει υποκαταστήματα και σε άλλες πολιτείες και ένα ισχυρό κεντρικό κατάστημα με στόχο να προσηλυτίσει στο Χριστιανισμό ανθρώπους άλλων θρησκειών, όσους δεν έχουν ακόμα πεισθεί για τις δυνάμεις του Θεού από τον Μπους." Παρατηρούμε και εδώ, την πάγια τακτική της, να συκοφαντεί τον Χριστιανισμό, λαμβάνοντας αφορμή από μη Χριστιανούς αιρετικούς της Δύσης!

Σε άλλο πρόσφατο άρθρο της, (1-2/1/2005), προσπαθεί μάλιστα να παρουσιάσει έμμεσα τον Χριστιανισμό ως "τριτοκοσμική θρησκεία", (μάλιστα εν όψει των εορτών), ίσως για να υπονομεύσει έμμεσα την ανωτερότητά του μεταξύ των θρησκειών, σε αυτούς που στερούνται στοιχειώδους γνώσεως της Χριστιανικής πίστης, και να απογοητεύσει τους πιστούς Χριστιανούς, ότι δήθεν η Χριστιανική πίστη υποχωρεί! Αλλά το άρθρο της αυτό, θα το σχολιάσουμε σε ξεχωριστό μας θέμα, χάριν των χρήσιμων στατιστικών που παρουσιάζει.

Θα ήταν τιμιότερο για την εν λόγω δημοσιογράφο, να δηλώσει ευθέως αν είναι πολυθεϊστρια, ώστε οι αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας, να γνωρίζουν τους παρασκηνιακούς λόγους όλων αυτών των διαστρεβλώσεων εννοιών, και των επιθέσεων κατά κάθε Ιουδαιογεννούς μονοθεϊστικής θρησκείας, αξιολογώντας έτσι σωστά τις πληροφορίες των άρθρων της.

Όσο για εμάς τους Χριστιανούς, διαβεβαιώνουμε τους Νεοπαγανιστές, ότι παρατηρούμε άγρυπνα τις μεθοδεύσεις τους, έτοιμοι πάντα να τις εκθέτουμε στο φως της αλήθειας.

Δημιουργία αρχείου:17-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 1-10-2005.

ΕΠΑΝΩ