Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Παπισμός και Οικουμενισμός

Περί Παπισμού και Οικουμενισμού. Επιστολές σεβ. Μητρ. Πειραιώς Σεραφείμ // Είχε ο Πέτρος μεγαλύτερη εξουσία από τους άλλους Αποστόλους;

Ο κ. Ι. Σπιτέρης: Γνήσιος εκφραστής του παπισμού!

 

Πηγή:  http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_10.html

 

Η εισαγωγική ομιλία του παπικού «αρχιεπισκόπου» Ιωάννη Σπιτέρη στο συμπόσιο της Ρώμης για τον ιερό Αυγουστίνο αποτελεί σαφές δείγμα της αμετανοησίας των Λατίνων και της εμμονής τους στην αίρεση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σπιτέρης απορρίπτει όλους τους σύγχρονους ορθόδοξους θεολόγους που με τα έργα τους αποκάλυψαν την απόσταση που χωρίζει την παπική αίρεση από την αλήθεια της Ορθοδοξίας. Στρέφεται εναντίον του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για το βιβλίο του «Οι αιρέσεις του Παπισμού», προσάπτει «δυσπιστία απέναντι στον Αυγουστίνο» στον Παναγιώτη Τρεμπέλα και κρίνει ως «καχύποπτο» τον Ι.Καρμίρη απέναντι στον ίδιο πατέρα. Θεωρεί ότι «το αποκορύφωμα των κατηγοριών εναντίον του Αυγουστίνου» από τους ορθόδοξους θεολόγους είναι η θεολογία του π. Ιωάννη Ρωμανίδη. Από τα βέλη του δεν γλιτώνει ούτε ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας...στον οποίο προσάπτει «παρερμηνεία» του ιερού Αυγουστίνου.

Δεν θα αναφερθούμε εδώ στις αποκλίσεις της διδασκαλίας του Αυγουστίνου και τη σχέση τους με την αίρεση των παπικών.Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το σκληρό πρόσωπο των αιρετικών παπικών που παραμένουν ίδιοι εδώ και χρόνια, αλαζονικά υπερήφανοι, απορρίπτοντες την ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και τη σύγχρονη ορθόδοξη θεολογία, αμετανόητοι για τις αιρετικές τους διδασκαλίες.

Η ομιλία του Σπιτέρη στο συμπόσιο της Ρώμης είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο δείγμα της αλήθειας ότι οι παπικοί εμμένουν στην αίρεση, την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν και στους άλλους υποτιμώντας και παραμερίζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου και της πατερικής παράδοσης.

Τι αλήθεια έχουν να απαντήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ που συνδιοργάνωσε το συμπόσιο στη Ρώμη στις παπικές παραφωνίες του Σπιτέρη;

Δημιουργία αρχείου: 19-9-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 19-9-2009.

ΕΠΑΝΩ