Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

 

Οικουμενισμός

Οι Μεθοδεύσεις του, οι παγίδες του και οι Ορθόδοξες θέσεις

Η ενότητα αυτή ξεσκεπάζει και εκθέτει κάθε δόλια προσπάθεια αντιχριστιανικού τρόπου συνένωσης "Ορθοδόξων" μαζί με αιρετικές ή σχισματικές συνάξεις.

"Ο Οικουμενισμός, πραγματικά έτσι όπως έχει επικρατήσει να σηματοδοτείται ο όρος αυτός, βεβαίως είναι αίρεση, γιατί σημαίνει απάρνηση βασικών γνωρισμάτων της Ορθοδόξου πίστεως, όπως είναι φερ' ειπείν η αποδοχή της θεωρίας των κλάδων, ότι δηλαδή η κάθε Εκκλησία έχει ένα τμήμα της αλήθειας και πρέπει να ενωθούμε όλες οι "εκκλησίες", να βάλουμε στο τραπέζι τα τμήματα της αληθείας για να απαρτισθεί το όλον. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Τέρμα, σ' αυτό δεν γίνεται συζήτηση, και επομένως, οποιοσδήποτε πρεσβεύει τα αντίθετα μπορεί να λέγεται οικουμενιστής και επομένως να είναι αιρετικός".
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος
Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, 24/5/1998.

*****

"Τι μετοχή έχει ο πιστός με τον άπιστο και ο Χριστός με τον Βελίαλ;" Τι σχέση μπορεί να έχει η Εκκλησία τού Χριστού με τις αιρέσεις, που διαστρέφουν τη Χριστιανική πίστη και οδηγούν ψυχές σε απώλεια; Ο Χριστός το είπε καθαρά: "Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Και όποιος δεν συνάγει μαζί μου ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ". Είναι λοιπόν ανάγκη να έχουμε τη σωστή άποψη και συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται το όνομα τού Χριστού.

Θέματα

 

Δημιουργία αρχείου: 24-9-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 18-4-2024.

ΕΠΑΝΩ