Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητα: Παπισμός

Ο Παπισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ // Τα πραγματικά αίτια του σχίσματος // Διωγμός από την Ουνία στα Σκόπια

Ο Ρώσος Πατριάρχης καταγγέλει την Ουνία

Δεν είναι κακό να διαδίδει κάποιος την πίστη του. Είναι ευπρόσδεκτο, και μάλιστα υποχρέωσή του, όποια κι αν είναι αυτή. Όταν όμως το κάνει με ΔΟΛΟ και ΑΠΑΤΗ, τότε είναι επικριτέο. Και φυσικά σε δόλιες μεθόδους έχουν μεγάλη πείρα οι Παπικοί. Τι κάνουν λοιπόν; Ντύνουν ιερείς Παπικούς με ένδυμα Ορθοδόξων, και ξεγελάνε τον κόσμο, οδηγώντας τον στην αίρεση του Παπισμού, καθώς αυτοί που δεν ξέρουν, νομίζουν ότι πάνε σε Ορθόδοξη Εκκλησία! Τους απατεώνες αυτούς λύκους με ένδυμα προβάτου, τους λέμε: Ουνίτες.

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΝΙΑ

Μόσχα, 16 Φεβρουαρίου 2001 (Από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ")

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιος.

ΜΟΣΧΑ. Να μην αναμειγνύεται η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις θρησκευτικές υποθέσεις της Ρωσίας ζήτησε ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος Β' σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα " Sevodnya ".

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να απευθύνει έκκληση προς τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ να αποτρέψει τους Ρωμαιοκαθολικούς να προσηλυτίζουν πιστούς στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

"Ανησυχούμε σοβαρά για το γεγονός ότι στη μετασοβιετική εποχή η Καθολική Εκκλησία Επιχειρεί να διαδώσει την πίστη της σε περιοχές της Ρωσίας της Λευκορωσίας και του Καζακστάν όπου η ορθοδοξία είναι το επίσημο Χριστιανικό δόγμα " δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης της Ρωσίας.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επιθυμία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να επισκεφτεί τη Ρωσία, Τόνισε: "Μόνο όταν ο Πάππας εγγυηθεί προσωπικώς ότι ο προσηλυτισμός θα σταματήσει, υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψουμε το συγκεκριμένο ταξίδι. Απ' ότι φαίνεται όμως ο Ιωάννης Παύλος Β΄ δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει μια τέτοια δέσμευση".

Δημιουργία αρχείου: 6-12-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 6-12-2004.

ΕΠΑΝΩ