Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ιστορικά ντοκουμέντα για τη Σκοπιά

Η Σκοπιά εξύμνησε την Κοινωνία των Εθνών // Η προσπάθεια του Ρόδερφορδ να συμβιβαστεί με τον Χίτλερ // Οι επενδύσεις τής Σκοπιάς στις πολεμικές βιομηχανίες τών ΗΠΑ

Η Ναζιστική δήλωση νομιμοφροσύνης της Σκοπιάς

Ένας τυχοδιωκτισμός τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά που δεν τους βγήκε σε καλό

Γλύφοντας τον Χίτλερ

 

 

Γνωρίζετε ότι η Εταιρία Σκοπιά προσπάθησε να συμμαχήσει με το Χίτλερ, κάνοντάς του έγγραφη δήλωση νομιμοφροσύνης προς το 3ο Ράιχ; Το ότι οι οπαδοί τής Σκοπιάς διώχθηκαν στη Γερμανία, δεν ήταν το αποτέλεσμα τής "ουδετερότητάς τους" απέναντι στον Χίτλερ. Απλώς ο Χίτλερ δεν αποδέχθηκε το "γλύψιμο" που του έκανε τότε η Σκοπιά, καθώς προτίμησε να συμμαχήσει με τους Παπικούς εχθρούς της, που ήταν ισχυρότεροι από μια μικρή αίρεση.

Τα όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, είναι μια ιστορία δόλου και απάτης, ενδεικτικά τής τυχοδιωκτικής πολιτικής τής Σκοπιάς, και τής σχέσης της με τις θηριώδεις εξουσίες αυτού τού κόσμου...

Όπως θα γνωρίζετε, η Σκοπιά κάνει μεγάλο "ντόρο" για τα μέλη της στη Γερμανία που υπήρξαν κρατούμενοι σε Γερμανικά στρατόπαιδα συγκέντρωσης. Και πράγματι, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί οτιδήποτε μπορεί, ώστε να πείσει τους οπαδούς της, ότι δεν είναι μέρος τού κόσμου, ότι δεν είναι μέρος τής πολιτικής εξουσίας, και ότι δήθεν παρέμεινε ως "οργάνωση τού Θεού" μακρυά από τις διαμάχες αυτού τού κόσμου, και ότι ήταν το "θύμα" τών κακών τού κόσμου.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική! Τα παρακάτω ντοκουμέντα θα δείξουν το πραγματικό πρόσωπο τής Σκοπιάς, όσο απίστευτο κι αν φανεί σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να τη θεωρούν ως "πολιτικά και στρατιωτικά ουδέτερη". Γιατί όχι μόνο "Μάρτυρες τού Ιεχωβά" πολέμησαν στο πλευρό τού Χίτλερ, αλλά ο ίδιος ο Ρόδερφορδ έκανε εκ μέρους τής Σκοπιάς, δήλωση νομιμοφροσύνης προς το 3ο Ράιχ!!! Μια δήλωση, που σήμερα η Σκοπιά αποκρύπτει με κάθε τρόπο, και προσπαθεί να "ρίξει" στις πλάτες άλλων. Όμως τα στοιχεία υπάρχουν, και θα τα παρουσιάσουμε εδώ, και για τον πιο δύσπιστο.

 

1. Η πρώτη επιστολή τού Ρόδερφορδ προς τον Χίτλερ

Το 1933, η Εταιρία Σκοπιά έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Χίτλερ:

Στο βιβλίο τού έτους 1985, σελ. 111, η ίδια η Εταιριά Σκοπιά, μεταφράζει ένα τμήμα τής επιστολής που έστειλε στον Χίτλερ, ως εξής:

"Η προεδρεία τού Μπρούκλιν τής Εταιρίας Σκοπιά είναι και ήταν πάντοτε εξαιρετικά φιλική προς τη Γερμανία. Το 1918 ο πρόεδρος τής Εταιρίας και εφτά μέλη τού Σώματος τών Διευθυντών στην Αμερική καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 80 ετών για το λόγο ότι ο πρόεδρος αρνήθηκε να επιτρέψει σε δύο περιοδικά, τα οποία εξέδιδε στην Αμερική, να χρησιμοποιηθούν σε πολεμική προπαγάνδα εναντίον τής Γερμανίας".

Η συνέχεια τής επιστολής αυτής προς τον Χίτλερ, δεν δημοσιεύεται από την Εταιρία Σκοπιά, γι' αυτό θα σας την παρουσιάσουμε εμείς εδώ, σε μετάφραση Α. Αλεβιζόπουλου (βιβλίο "Η λατρεία τής Σκοπιάς" τόμος Α΄ σελ. 112):

"...Αυτά τα δύο περιοδικά, "Η Σκοπιά" και "Σπουδαστής τής Βίβλου", ήταν τα δύο μοναδικά περιοδικά τής Αμερικής που αρνήθηκαν να κάνουν πολεμική προπαγάνδα εναντίον τής Γερμανίας και γι' αυτό το λόγο στη διάρκεια τού πολέμου απαγορεύτηκαν και καταπιέστηκαν.

Κατά τον ίδιο τρόπο τρόπο το προεδρείο τής εταιρείας στη διάρκεια τών τελευταίων μηνών, όχι μόνο αρνήθηκε να λάβει μέρος στη φρικτή προπαγάνδα εναντίον τής Γερμανίας, όπως υπογραμμίζεται και στη συνημμένη διακήρυξη με την αναφορά στο ότι οι κύκλοι που κατεύθυναν τη φρικτή προπαγάνδα στην Αμερική (οι Εβραίοι έμποροι και οι Καθολικοί) είναι και οι αδιάλλακτοι διώκτες τού έργου τής εταιρείας μας και τού προεδρείου της".

Για όποιον αμφιβάλλει για τη γνησιότητα τών παραπάνω κειμένων, δεν έχει παρά να τα δει από την ίδια την Εταιρία Σκοπιά, στο Βιβλίο τού έτους 1934, Ελβετική έκδοση, σελ. 94, 95.

Παρατηρούμε, ότι με το έγγραφο αυτό, η Εταιρία Σκοπιά, θεωρεί την προπαγάνδα κατά τού Χίτλερ "φρικτή". Δεν θεωρεί όμως φρικτό το διωγμό τών Εβραίων από το Χίτλερ. Μάλιστα δεν παραλείπει να υπονοήσει ότι συμφωνεί με αυτή, ως προς κοινό εχθρό!!!

Για όποιον οπαδό τής Σκοπιάς σήμερα, προσπαθήσει να μας δικαιολογήσει την "μη ανάμιξη" αυτή τής Σκοπιάς κατά τού Χίτλερ, ως "ουδετερότητα", θα του υπενθυμίσουμε ότι ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, (κατόπιν εορτής), δημοσιεύοντας πλήθος άρθρα εναντίον του, και κυκλοφορώντας ακόμα και βιντεοκασέτες που περιγράφουν το "πώς ο Χίτλερ βασάνιζε τους ανθρώπους στα στρατόπαιδα". Όταν όμως έγραφαν στο Χίτλερ, τους σύμφερε η ουδετερότητα. Τότε έχαιραν για τους διωγμούς τών Εβραίων, και αποζητούσαν την επιδοκιμασία τού Χίτλερ. Σήμερα δεν είναι πια ουδέτεροι!!! Πώς γίνεται να είναι δικαιολογημένη αυτή η ασυνέπεια;

Μα τότε, πίστευαν ότι ίσως ο Χίτλερ νικούσε στον πόλεμο, και ήθελαν να τον έχουν σύμμαχο. Τώρα πια που όλοι τον βρίζουν, τον βρίζουν κι αυτοί, και δεν είναι πια ουδέτεροι! Γιατί σήμερα δεν είναι πια ουδέτερη η Σκοπιά όσον αφορά τον Χίτλερ; Και αν σήμερα δεν είναι πια ουδέτερη, γιατί τότε έπρεπε να είναι;

Στην πραγματικότητα όμως, όχι μόνο δεν ήταν ουδέτερη ως προς τον Χίτλερ, αλλά ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!

Στην ίδια επιστολή (μετάφραση Α. Αλεβιζόπουλου στο βιβλίο "Η λατρεία τής Σκοπιάς" τόμος Α΄ σελ. 127), αναφέρεται ότι:

"οι Σπουδαστές τής Γραφής στη Γερμανία αγωνίζονται για τους ίδιους υψηλούς ηθικούς σκοπούς και τα (υψηλά), ιδεώδη, τα οποία η εθνική κυβέρνηση τού γερμανικού ράιχ προβάλλει αναφορικά με τη σχέση τού ανθρώπου με το Θεό, δηλαδή την εντιμότητα τού δημιουργήματος απέναντι στον Δημιουργό!".

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί, ότι όλα όσα έγραψε η εταιρία Σκοπιά στον Χίτλερ, ήταν υποκριτικά ψέματα, στην προσπάθειά της να συμμαχήσει μαζί του. Γιατί είναι γνωστό ότι στα έντυπά της, στη διάρκεια τού 1ου παγκ. πολέμου, όχι μόνο δημοσίευε επιστολές στρατιωτών Σπουδαστών τής Γραφής από το μέτωπο, αλλά και αναμίχθηκε ενεργά με άλλες δημοσιεύσεις. Γι' αυτά όμως θα μιλήσουμε σε ξεχωριστό αρχείο με ντοκουμέντα.

 

2. Δήλωση νομιμοφροσύνης προς το 3ο Ράιχ

Μαζί με την παραπάνω επιστολή, στάλθηκε ταυτόχρονα στον Χίτλερ από τη Σκοπιά, και μια "Διακήρυξη", (δημοσιεύθηκε στο Βιβλίο Έτους 1934, Ελβετική έκδοση, σελ. 89 - 96), που αποτελεί δήλωση νομιμοφροσύνης προς το 3ο Ράιχ!!! Πρόκειται για τη "Διακήρυξη" που υιοθετήθηκε από τη συνέλευση 7.000 "Μαρτύρων τού Ιεχωβά" στο Βερολίνο, στις 25 Ιουνίου 1933.

Στη διακήρυξη, αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι:

"Αντί να εναντιονόμαστε στις βασικές αρχές που εκπροσωπεί η γερμανική κυβέρνηση, υπερασπιζόμαστε πλήρως αυτές τις βασικές αρχές και αναφέρουμε πώς ο Ιεχωβά Θεός θα φέρει δια τού Χριστού Ιησού την πλήρη πραγματοποίηση αυτών τών βασικών αρχών..."

..."Μια προσεκτική εξέταση τών βιβλίων και εντύπων μας θα δείξει πώς τα υψηλά ιδεώδη που έθεσε ως στόχο και προβάλλει η εθνική κυβέρνηση, εκτίθενται, επικροτούνται και υπογραμμίζονται ιδιαίτερα και στις δικές μας εκδόσεις. Εκτός από αυτό, τα βιβλία μας αποδεικνύουν ότι ο Ιεχωβά Θεός θα φροντίσει, ώστε όλοι όσοι αγαπούν την δικαιοσύνη και υπακούουν στον Ύψιστο, να φθάσουν σε καθορισμένο καιρό αυτά τα υψηλά ιδεώδη. Τα έντυπά μας και η δραστηριότητά μας δεν απειλούν τις βασικές αρχές τής εθνικής κυβερνήσεως. Αντίθετα, αυτά τα υψηλά ιδεώδη υποστηρίζονται πολύ σ' αυτά. Γι' αυτό και ο Σατανάς, ο εχθρός όλων όσων αγαπούν τη δικαιοσύνη, θα προσπαθήσει να δυσφημίσει τη δραστηριότητά μας και να την εμποδίσει σ' αυτή τη χώρα..." (Μετάφραση Α. Αλεβιζόπουλου στο βιβλίο "Η λατρεία τής Σκοπιάς" τόμος Α΄ σελ. 127, 129).

Παρατηρήστε πώς η Σκοπιά, (η "ουδέτερη και αμμέτοχη, και αντίθετη προς τις θηριώδεις κοσμικές εξουσίες" όπως ισχυρίζεται), εκθειάζει τα "υψηλά ιδεώδη" τού 3ου ράιχ!!! Παρατηρήστε πώς ταυτίζει τα ιδεώδη τού Θεού, με τα ιδεώδη τού Χίτλερ!!!

3. Ανέντιμη επίρριψη ευθύνης σε έναν νεκρό

Από τη δημοσίευσή της αυτή στο Ελβετικό βιβλίο τού έτους το 1934, ως το 1985, η εταιρία Σκοπιά, κράτησε "σιγή ιχθύος", σαν να μην υπήρξαν ποτέ αυτά τα κατάπτυστα κείμενά της προς το Χίτλερ. Ώσπου, τα στοιχεία που διαρκώς αποκαλύπτονταν, την ανάγκασαν να ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό, στο "Βιβλίο τού Έτους 1985" σελ. 110 - 111. Εκεί παραδέχεται τη γνησιότητα τών κειμένων αυτών, αλλά ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ. Εκεί υποστηρίζει, ότι το πρωτότυπο κείμενο τών εγγράφων αυτών που είχε συνταχθεί από τον Ρόδερφορδ, αλλοιώθηκε από τον υπεύθυνο τμήματος τής Γερμανίας, τον "αδελφό Μπάλτζεραϊτ". Επί τόσα χρόνια, η θρασύδειλη ηγεσία τής Σκοπιάς, περίμενε υπομονετικά το θάνατο τού Μπάλτζεραϊτ, για να τον κατηγορήσει ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ για απάτη και προδοσία, και να του επιρρίψει τις ευθύνες για το "γλύψιμο" που έκανε στο Χίτλερ σαν πιστό σκυλί, όσο προσπαθούσε να τον κάνει σύμμαχό της. Γιατί ως γνωστόν οι νεκροί δεν μιλούν...

 

4. Η δεύτερη επιστολή τού Ρόδερφορδ στον Χίτλερ

ΟΜΩΣ το ότι τα κείμενα αυτά τα έγραψε ο Ρόδερφορδ που εκείνο τον καιρό βρισκόταν στο Βερολίνο, και όχι ο Μπάλτζεραϊτ, αποδεικνύει και μια δεύτερη επιστολή προς το Χίτλερ, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον "Πρόεδρο Ρόδερφορδ", με ημερομηνία 9-2-1934. Εκεί μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Ράιχσκαντσλερ (Καγκελάριε τού τρίτου ράιχ)... Εχθροί τών μαρτύρων τού Ιεχωβά διέδωσαν αυτήν την κακόβουλο συκοφαντία και βρωμερά ψεύδη γι' αυτούς, για να παρακινήσουν την κυβέρνηση να τους βλάψει. Για να έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να ενημερωθεί πάνω στα πραγματικά γεγονότα, 7.000 μάρτυρες τού Ιεχωβά συναθροίσθηκαν στις 25 Ιουνίου 1933 στο Βερολίνο και μ' αυτή την ευκαιρία εξέδωσαν μία διακήρυξη, στην οποία εκτίθενται τα γεγονότα σχετικά με τη δραστηριότητά των στη Γερμανία. Αυτή η Διακήρυξη δόθηκε σε όλους τους ανωτάτους αξιωματούχους τής κυβερνήσεώς σας και διανεμήθηκε σε εκατομμύρια αντίτυπα στο λαό".

"Αυτή η Διακήρυξη, από την οποία επισυνάπτεται ένα αντίτυπο, παρακαλούσε την κυβέρνηση να φροντίσει, ώστε αυτοί οι ειλικρινείς άνθρωποι, που είναι μάρτυρες τού Ιεχωβά, να δύνανται να ακολουθήσουν χωρίς δυσκολία τις εντολές τού Θεού..."

Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύτηκε από τον υπεύθυνο τμήματος Ελβετίας τής εταιρείας Σκοπιά Franz Zurcher στο βιβλίο του με τίτλο: "Σταυροφορία εναντίον τού Χριστιανισμού" (γερμανική, Ζυρίχη 1938, σελ. 184 - 185). Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να υποστηρίξει την υπόθεση τής εταιρίας Σκοπιά.

Στο κείμενο τής δεύτερης αυτή επιστολής τού Ρόδερφορδ, βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Ρόδερφορδ, καλύπτει πλήρως το κείμενο τής "Διακηρύξεως τού 1933, το επισυνάπτει μάλιστα στην επιστολή του προς τον Χίτλερ, και υπογραμμίζει το περιεχόμενό του!!! Αν το κείμενο ήταν τού δήθεν "προδότη" Μπάλτζεράιτ, πώς ο Ρόδερφορδ το αποδέχθηκε; Μα τότε είναι και αυτός εξ' ίσου προδότης!!!

Ο Μπάλτζεράιτ, όπως και ο Zurcher που δημοσίευσε το κείμενο αυτό, ενεργούσαν στην πραγματικότητα όπως όφειλαν, ως "θεοκρατικοί σαρίμ", δηλαδή "άρχοντες" πυο πρέπει να είναι πάντοτε σε αρμονία με τις οδηγίες τής οργανώσεως". (Σκοπιά 1954, σελ. 363).

 

5. Οι Ελβετοί Μάρτυρες στη διάρκεια τού πολέμου

Ο επόμενος πρόεδρος τής Σκοπιάς Νάθαν Νορρ, δεν κράτησε διαφορετική στάση από τον τυχοδιώκτη προκάτοχό του, τον Ρόδερφορδ. Με ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ τής Ελβετίας, κατάφερε να διασώσει το εκεί τμήμα της, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τη λήξη τού πολέμου, καθώς όλα τα άλλα τμήματα τής Σκοπιάς είχαν κλείσει.

Για να το πετύχει αυτό, στο περιοδικό "Παρηγορία" (γερμανική έκδοση Βέρνης 1/10/1943) δημοσίευσε στα Γερμανικά και Γαλλικά την εξής ειδική "Διακήρυξη":

Η παραπάνω διακήρυξη, μεταξύ άλλων λέει τα εξής (μετάφραση π. Α. Αλεβιζόπουλου βιβλίο "Η λατρεία τής Σκοπιάς" τόμος Α΄ σελ. 188):

"Δηλώνουμε κατηγορηματικά πώς ο σύλλογός μας ούτε απαγορεύει, ούτε συνιστά, ούτε παρακινεί με οποιοδήποτε τρόπο σε δράση εναντίον στρατιωτικών κανονισμών. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν αναλύονται στις συναθροίσεις μας, ούτε στα έντυπα που εκδίδονται από το Σύλλογο... εκατοντάδες μελών μας και φίλων τής πίστεώς μας εξεπλήρωσαν και συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα στρατιωτικά των καθήκοντα...

...Παρακαλούμε τα μέλη μας και τους φίλους τής πίστεως, όπως πάντοτε, και στο εξής να περιορίζονται στο κήρυγμα τού ευαγγελίου τής βασιλείας (Ματθ. κδ' 14), και ν' αποφεύγουν κάθε τι που θα μπορούσε να δώσει αφορμή παρερμηνείας, σαν πρόκληση ανυπακοής σε στρατιωτικούς κανονισμούς".

Αν λοιπόν κάποιος Μάρτυς τού Ιεχωβά μας πει ότι η Εταιρία Σκοπιά παρέμεινε ουδέτερη στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, είναι σαν μας λέει, ότι η ηγεσία τής Σκοπιάς που έγραψε την παραπάνω διακήρυξη, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Αν πάλι πράγματι οι Μάρτυρες στην Ελβετία πολέμησαν υπέρ τού Χίτλερ, δεν μπορεί να μας μιλάει για ουδετερότητα τής οργάνωσης στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Διαλέξτε φίλοι Μάρτυρες: Η Σκοπιά διοικείτο από Ναζιστές, ή από Ψεύτες και Απατεώνες; Αποφασίστε τι από τα δύο είναι οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύεστε να σας οδηγήσουν στη σωτηρία!!!

Όταν λοιπόν ο πόλεμος τελείωσε, η παραπάνω διακήρυξη εξέθετε την Εταιρία Σκοπιά, και αποδείκνυε ότι πολέμησε υπέρ τών Ναζιστικών στρατευμάτων. Έτσι, κατά τη συνήθη τυχοδιωκτική της τακτική, η Σκοπιά στη Συνέλευση τών "Μαρτύρων τού Ιεχωβά" το 1947 στη Ζυρίχη, υπογράμμισε:

"Το Γραφείο τής Ελβετίας, στο τεύχος τής 1ης Οκτωβρίου 1943 τού "Παρηγορία"... δηλαδή στη διάρκεια τής αυξανόμενης πιέσεως τού τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, όταν η πολιτική ουδετερότητα τής Ελβετίας φαινόταν πως απειλείται, πήρε την ευθύνη να δημοσιεύσει μια Διακήρυξη, στην οποία μία φράση ανέφερε: "εκατοντάδες μελών μας και φίλων τής πίστεώς μας εξεπλήρωσαν και συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα στρατιωτικά των καθήκοντα"

Αυτή η δήλωση που αποκοίμιζε, εδημιούργησε ανησυχία τόσο στην Ελβετία, όσο και σε ορισμένες περιοχές τής Γαλλίας. Ο αδελφός Νορρ, ως πρόεδρος, δήλωσε θαρραλέα κάτω από ζωηρές επευφημίες, πως οι λέξεις αυτές δεν εκφράζουν την άποψη τής εταιρείας, και δεν βρίσκονται σε αρμονία με τις βασικές αρχές, όπως σαφώς εκτίθενται στη Γραφή" (Σκοπιά 1948, σελ. 146 - 147).

Πότε είχε λοιπόν το "θάρρος" ο "αδελφός Νορρ" ως πρόεδρος να δηλώσει "θαρραλέα" ότι δεν αποδεχόταν αυτές τις λέξεις; ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!! Πού ήταν το θάρρος του τόσα χρόνια; Αφού είχε τέτοιο θάρρος, γιατί δεν είχε αποκηρύξει τις λέξεις αυτές ενωρίτερα, επί 5 χρόνια μετά τη διακήρυξη; Μάλλον δεν επρόκειτο για θάρρος, αλλά για άφθονο ΘΡΑΣΟΣ!!!

Φίλοι οπαδοί τής Σκοπιάς,

καταλαβαίνω την ταραχή σας, τη ντροπή σας, το πόσο εκτεθειμένοι και προδομένοι αισθάνεστε από την ηγεσία τής Σκοπιάς. Ειδικά εγώ ο γράφων, που φυλακίστηκα για τη στρατιωτική μου ουδετερότητα κάποτε, ως ένας "Μάρτυς τού Ιεχωβά", με την κατηγορία τής "ανυπακοής".

Παρακολουθήσατε ένα δείγμα μόνο, τής γλοιώδους συμπεριφοράς τής οργάνωσης αυτής προς τις "κρατούσες ισχυρές κοσμικές εξουσίες, προς τους ζωντανούς, ακόμα και προς τους νεκρούς οπαδούς της, προκειμένου να βγάλουν από την οργάνωση το φταίξιμο και να το φορτώσουν σ' αυτούς.

Μετά απ' όλα αυτά, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτοί διαχρονικοί ψεύτες, αυτοί οι απατεώνες, είναι ο αγωγός τού Θεού επί τής γής;

Πάντως εμείς, θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε την πλάνη και την υποκρισία τής οργάνωσης αυτής, με όλο και περισσότερα ντοκουμέντα, με την ελπίδα ότι κάποιοι από εσάς, μπορείτε ακόμα να δείτε την αλήθεια, και να ζητήσετε την αληθινή λατρεία τού Θεού, όχι "εν υποκρισία και ψεύδος" τής Σκοπιάς, αλλά "εν Πνεύματι και αληθεία".

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

 

6. Σκοπιά και Χίτλερ

Μήπως νομίζετε ότι η επιστολές τού Ρόδερφορδ προς τον Χίτλερ, ότι: "οι Σπουδαστές τής Γραφής στη Γερμανία αγωνίζονται για τους ίδιους υψηλούς ηθικούς σκοπούς και τα (υψηλά) ιδεώδη, τα οποία η εθνική κυβέρνηση τού γερμανικού ράιχ προβάλλει", ήταν απλώς τέχνασμα τού Ρόδερφορδ για να κερδίσει την υποστήριξη τού Χίτλερ; Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή. Μια ματιά στις παρακάτω ομοιότητες και συγκρίσεις, μεταξύ τής Σκοπιάς και τού Χίτλερ, θα σας δείξουν τη γυμνή αλήθεια για την οργάνωση τής Σκοπιάς και τις μεθόδους της:

Χίτλερ Σκοπιά
 1. Θεωρούσε τη δική του εξουσία ως τη μόνη νόμιμη εξουσία σε όλο τον κόσμο.
 2. Πίστευε ότι όποιος δεν δέχεται τη δική του διακυβέρνηση, αξίζει να πεθάνει.
 3. Φερόταν σκληρά και βάναυσα στους εχθρούς του.
 4. Μιλούσε για μια "νέα τάξη" ευτυχίας που θα εγκαθιδρύετο με τη βία, με το θάνατο τών αντιφρονούντων.
 5. Απαιτούσε απόλυτη υποταγή από τους υποτελείς του.
 6. Χρησιμοποιούσε "σπιούνους" για να παρακολουθούν και να "καταδίδουν" τους λαούς.
 7. Πίστευε ότι οι Εβραίοι ήταν ο μεγάλος του εχθρός.
 8. Πρόδιδε τους συμμάχους του όταν δεν τους χρειαζόταν (π.χ. Ιταλία)
 9. Καμάρωνε για το μεγάλο του στράτευμα.
 10. Πίστευε σε μια μελλοντική Χιλιετή διακυβέρνηση τού 3ου Ράιχ.
 1. Θεωρεί τη δική της εξουσία, ως τη μόνη νόμιμη εξουσία σε όλο τον κόσμο.
 2. Πιστεύει ότι όποιος δεν δέχεται τη δική της θρησκεία, αξίζει να πεθάνει στον Αρμαγεδδώνα.
 3. Φέρεται σκληρά και βάναυσα στα πρώην μέλη της.
 4. Μιλάει για μια "νέα τάξη" ευτυχίας που θα εγκαθιδρυθεί με το θάνατο τών αντιφρονούντων.
 5. Απαιτεί απόλυτη υποταγή από τους οπαδούς της.
 6. Χρησιμοποιεί "σπιούνους" για να παρακολουθούν και να καταδίδουν τους αμαρτάνοντας οπαδούς.
 7. Ο Ρόδερφορδ έγραψε στον Χίτλερ ότι οι Εβραίοι ήταν ο μεγάλος του εχθρός.
 8. Προδίδει τους συνεργάτες της για να τους ρίξει δικές της ευθύνες (π.χ. Μπάλτζεραϊτ).
 9. Καμαρώνει για τους πολλούς της Ευαγγελιζόμενους.
 10. Πιστεύει σε μια μελλοντική Χιλιετή βασιλεία δικής της διακυβέρνησης.

N. M.

 

Δημιουργία αρχείου: 29-5-2002.

Τελευταία μορφοποίηση: 18-5-2016.

ΕΠΑΝΩ