Ελληνικός παρατηρητής τής Εταιρίας Σκοπιά Μέθοδοι της Σκοπιάς Κεντρική σελίδα τής ΟΟΔΕ

 

Η Σκοπιά καλεί τους οπαδούς της να ψευδομαρτυρήσουν στα δικαστήρια

Αν νομίζετε ότι η Εταιρία Σκοπιά είναι ειλικρινής τουλάχιστον με τα Δικαστήρια, διαβάστε αυτό το άρθρο. Θα χρειασθεί να επανεξετάσετε τις απόψεις σας για την αξιοπιστία της...

Όταν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πηγαίνουν στο δικαστήριο για περιπτώσεις κηδεμονίας, αυτοί και οι δικηγόροι τους έχουν ως βοήθημα ένα βιβλιάριο 60 σελίδων που τους το παρέχει η Σκοπιά, με τίτλο, Προετοιμασία για υποθέσεις παιδικής κηδεμονίας. Σε αυτό το βιβλιάριο προετοιμάζεται ο γονέας με μια λίστα ερωτήσεων που θα του γίνουν στο δικαστήριο, και συχνά δίνει εισηγήσεις για το πώς θα πρέπει να απαντάει. Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα που βρίσκεται στο βιβλίο αυτό, κάτω από τον υπότιτλο: "Δείγμα προσέγγισης στον Μάρτυρα στην αντεξέταση." Για παράδειγμα:

"Πιστεύετε ότι όλοι οι Καθολικοί ή άλλες θρησκείες θα καταστραφούν;"

Απάντηση: "Ο Ιεχωβά θα κρίνει όχι εμείς."

 

Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, (και οι Μάρτυρες της Σκοπιάς καλύτερα), η απάντηση αυτή είναι ΥΠΕΚΦΥΓΗ, με σκοπό να παραπλανήσει το δικαστήριο. Η πραγματική απάντηση που οφείλει να δώσει ένας Μάρτυρας, ο οποίος θέλει να είναι ειλικρινής, είναι ότι η θρησκεία του θεωρεί κάθε μη Μάρτυρα, άξιο θανάτου στον Αρμαγεδώνα! Και αν πράγματι πιστεύουν ότι αυτός που κρίνει είναι "ο Ιεχωβά", γιατί σπεύδουν προ καιρού κρίσεως, να κρίνουν αυτοί ότι όλοι οι άλλοι θα πεθάνουν;

 

Επίσης περιλαμβάνει αρκετές σελίδες με ερωτήσεις για τον δικηγόρο που θα υποβάλει στον μη Μάρτυρα γονέα στο δικαστήριο. Επιπρόσθετα υπάρχουν εισηγήσεις για τους Πρεσβύτερους που θα καταθέσουν, αλλά και για νεαρούς Μάρτυρες που θα εμφανιστούν στο δικαστήριο για να δείξουν ότι είναι "φυσιολογικοί".

 

Εδώ το βιβλιάριο καθοδηγεί τους νέους ώστε να καταθέσουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έλεγαν αν μιλούσαν σε ακροατήριο με Μάρτυρες:

"Να είστε προσεκτικοί και να μην δίνετε την εντύπωση ότι είστε σε επίδειξη στην συνέλευση περιοχής, όπου εκεί θα δείξουν ότι το πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή είναι η υπηρεσία αγρού και να πηγαίνουν στην Αίθουσα Βασιλείας. Δείξετε ενδιαφέροντα, τέχνες, κοινωνική δραστηριότητα, αθλητικά, και σχέδια για το μέλλον. Να είστε προσεκτικοί να μην πούνε ότι όλοι θέλουν να γίνουν Σκαπανείς. Έχουν σχέδια, θα παντρευτούν, θα κάνουν παιδιά και θα ταξιδεύουν. Μπορεί να δείξετε ότι τους ενδιαφέρει το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες. Πρέπει να είναι καθαροί, ηθικοί, τίμιοι, με ενδιαφέροντα που δεν θα είναι διαφορετικά από τους άλλους νέους" (σελ. 42)

Η Σκοπιά γνωρίζει ότι τους καθοδηγεί να πούνε το αντίθετο που θα έλεγαν στην "συνέλευση περιοχής" σε ένα ακροατήριο από Μάρτυρες. Οι νέοι διδάσκονται στην πραγματικότητα από τη Σκοπιά, ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή τους είναι το "κήρυγμα και οι συναθροίσεις." (Σκοπιά 1 Απριλίου 1979 σελ. 14).

 

Τα χόμπι, τέχνες, κοινωνικές δραστηριότητες, τα αθλήματα, προβάλλονται με αρνητικό τρόπο. Για παράδειγμα: "Οι Μάρτυρες γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τον ελεύθερό τους εξωσχολικό χρόνο στο να επιδιώκουν πνευματικά ενδιαφέροντα, αντί να ασχολούνται με κάποιο άθλημα. Η συμμετοχή σε οργανωμένα αθλήματα, πιστεύουμε ότι θα εκθέσει τους νεαρούς Μάρτυρες σε μη επιθυμητές συναναστροφές" (Σχολείο και Μάρτυρες του Ιεχωβά σελ. 23).

 

Με το να καθοδηγεί τους νεαρούς Μάρτυρες να καταθέσουν στο δικαστήριο το αντίθετο από αυτό που πραγματικά έχουν διδαχτεί να πιστεύουν, η Σκοπιά απαιτεί από αυτούς να εμπλακούν στην μορφή της διπλής ομιλίας, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι το θεωρούν ψέμα. Αν οι νεαροί, δεν βλέπουν τους εαυτούς τους σαν συνειδητούς ψεύτες, πρέπει να βιώσουν την διπλή-σκέψη που είναι η πνευματική γυμναστική που περιγράφει ο Όργουελ στο μυθιστόρημα του 1984. Εκεί οι άνθρωποι αναγκάζονται από μια ολοκληρωτική κοινωνία να είναι "συνειδητά αληθοφανείς, ενώ λένε προσεκτικά κατασκευασμένα ψέματα" (1984, p.32).

 

Αν ο δικηγόρος του μη Μάρτυρα θέλει να αποδείξει ότι η εκπαίδευση της Σκοπιάς είναι βλαβερή για τα παιδιά, το μόνο που χρειάζεται είναι το βιβλιάριο αυτό της κηδεμονίας και να το καταθέσει ως τεκμήριο!

Η Σκοπιά χρησιμοποιεί αρκετά εδάφια για να δικαιολογήσει το ψέμα, και το κάνει αυτό παραθέτοντας το παράδειγμα της Ραάβ, της πόρνης που είπε ψέματα στον βασιλιά της Ιεριχώ για να προστατέψει τους Ισραηλίτες κατάσκοπους. Η λογίκευση που αναπτύσσει η Σκοπιά εδώ, είναι ότι όταν η Ιεριχώ καταστράφηκε, η Ραάβ διασώθηκε γιατί είπε ψέματα για να διαφυλάξει τους κατασκόπους. Παρόλα αυτά, η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει ότι η Ραάβ σώθηκε γιατί αναγνώρισε ότι ο λαός Ισραήλ είχε τον αληθινό Θεό. (Ιησούς του Ναυή 2/β: 11). Ο Θεός την διέσωσε όχι γιατί είπε ψέματα, παρά το γεγονός ότι μίλησε ψευδός.

Η εντολή στην Καινή Διαθήκη είναι καθαρή: "Για αυτό εγκαταλείψετε το ψέμα, και ο καθένας να λέει την αλήθεια στον γείτονα του" (Εφεσίους 4/δ: 25). Η Σκοπιά με την δική της παραδοχή δεν λέει την αλήθεια στον γείτονα της, όταν δεν την συμφέρει να το κάνει αυτό. Αν το θεωρήσουν ως πλεονέκτημα τους να μην αποκαλύψουν την αλήθεια, οι Μάρτυρες θα πουν ψέματα στον γείτονα τους.

Η Εταιρεία Σκοπιά έχει καταφέρει με της μεθόδους της, και την πλύση εγκεφάλου που ασκεί στα μέλη της, να δημιουργήσει άτομα χωρίς βούληση και σκέψη. Ακόμα και στα νεαρά της μέλη έχει επιβάλει την ¨διπλή σκέψη¨. Η υποκρισία από την οποία κατέχεται η ηγεσία της Σκοπιάς είναι χωρίς προηγούμενο. Πώς είναι δυνατό αυτά τα νεαρά άτομα να μεγαλώσουν και να γίνουν υπεύθυνα άτομα στην κοινωνία, όταν, οδηγούνται από την Σκοπιά να ψευδορκήσουν ενώπιον τού δικαστηρίου; Γιατί η Σκοπιά έχουμε δει και σε άλλα θέματά μας σε αυτή την ιστοσελίδα ότι θεωρεί όλο τον άλλο κόσμο ανάξιο να ζει, και να γίνει λίπασμα στον Αρμαγεδώνα! Για την Σκοπιά "ο χειρότερος Μάρτυρας είναι καλύτερος από τον καλύτερο μη Μάρτυρα". Σίγουρα ο μη Μάρτυρας δεν θα μεγαλώσει τα παιδιά του να γίνουν και αυτά σκλάβοι της όπως του Μάρτυρα, και γι' αυτό το λόγο η Σκοπιά έχει τυπώσει το βιβλιάριο που αναφέραμε πιο πάνω, για να μην χάνει και άλλους σκλάβους, αλλά να κρατήσει τα παιδιά στην κηδεμονία σκλάβων γονέων.

Έχουμε βιώσει την διγλωσσία της Σκοπιάς σε πολλά θέματα, όπου βάζει τα θύματα της να λένε ψέματα για να γλιτώσει αυτή το τομάρι της. Η θρασυδειλία που διακατέχει την ηγεσία της σε όλο το μεγαλείο της!!! Όπως για παράδειγμα το θέμα της υπηρεσίας στον στρατό. Όταν κάποιος νεαρός Μάρτυρας κληθεί ενώπιον του δικαστηρίου, λέει ότι ο λόγος που δεν θέλει να υπηρετήσει στον στρατό είναι για λόγους συνείδησης. Όμως ο πραγματικός λόγος είναι η απειλή της αποκοπής που κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, γιατί η Σκοπιά υποβάλλει τι θα πουν στο δικαστήριο τα νεαρά της μέλη, και κανένας δεν θα πει ότι του το απαγορεύει η θρησκεία του. Και αφού είναι θέμα συνείδησης, τότε γιατί η Σκοπιά αποκόπτει αυτούς που θα αποφασίσουν να στρατευτούν;

Υπάρχει Γραφική Αρχή ή προηγούμενο να αποκόπτονται άτομα από την εκκλησία για λόγους συνείδησης; Πάρτε για παράδειγμα τον Απ. Παύλο με τα ειδωλόθυτα, όπου προτιμούσε να μην φάει ποτέ κρέας παρά να σκανδαλίσει κάποιον αδελφό του. Δηλαδή άτομο με συνείδηση ευαίσθητη. Μήπως θα μπορούσε να αποκοπεί το άτομο αυτό επειδή η συνείδησή του δεν του επέτρεπε να φάει ειδωλόθυτα, όπως έκαναν ορισμένη άλλοι χριστιανοί; Σίγουρα όχι. Εκεί όπου δεν υπάρχουν Γραφικές αρχές όπως υπάρχουν για την πορνεία, το ψέμα, την μοιχεία, την πλεονεξία, υπάρχει η συνείδηση. Αυτή επιλέγει αν θα φάει ειδωλόθυτα, αν θα γιορτάσει γενέθλια, ή αν θα πάει στο στρατό.  Και όταν είναι θέμα συνείδησης τότε κανένας ΔΕΝ μπορεί να σου υποδείξει τι θα κάνεις, και πολύ περισσότερο να σου επιβάλει την αποκοπή.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία της Σκοπιάς, κι έτσι με την πρόφαση τού λόγου συνειδήσεως, προφυλάσσει τον εαυτό της από νομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας που ανήκουν τα μέλη της. Γιατί σίγουρα θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή της από το κράτος, αν ερχόταν η ίδια και έλεγε ευθέως την αλήθεια, ότι απαγορεύει στα μέλη της να στρατεύονται.

Η λέξη ¨αλήθεια¨ για την Σκοπιά είναι μια λέξη μεταβαλλόμενη ανάλογα με τις περιστάσεις. Όταν την βολεύει λέει όλη την αλήθεια, και όταν όχι τότε θα πει ψέματα. Η αλήθεια του σήμερα, για τη Σκοπιά είναι το ψέμα του αύριο.

 

Κείμενο - Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 13-9-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 17-9-2005.

ΕΠΑΝΩ