Ελληνικός Παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά

Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

 

Γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποθαρρύνονται να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ;

 

Τού Jeffrey Byrge

 

 

Πηγή: www.freeminds.org

Η Εταιρία Σκοπιά γνωρίζει καλά ότι τα επιχειρήματά της δεν αντέχουν σε σοβαρό αντίλογο. Και στο Ίντερνετ υπάρχουν πολλοί που μπορούν να δείξουν στους σκλάβους της, όσα προσπαθεί να τους κρατήσει κρυμμένα! Για πόσο όμως;

Σε μια πρόσφατη σειρά Συνελεύσεων Περιοχής, το Κυβερνών Σώμα απηύθυνε έντονες προειδοποιήσεις εναντίον αυτού που θεωρούν ως τον μέγιστο κίνδυνο προερχόμενο από τον Σατανά, που είναι σχεδιασμένος να διαρρήξει τη πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά και βρίσκεται παντού:

 

Το Facebook!!

 

Ναι, το Κυβερνών Σώμα ενδιαφέρεται επειδή πολλοί Μ.τ.Ι. αναζητούν, τάχα, το σέξ  μέσω του FacebookΕκεί συναντούν παλιούς φίλους οι οποίοι δεν είναι Μ.τ.Ι και είναι δήθεν πρόθυμοι να κοιμηθούν μαζί τους!

 

Είναι φανερό ότι το Κυβερνών Σώμα θα ήθελε να πιστεύει το ποίμνιο ότι όταν οι Μ.τ.Ι μπαίνουν στο Facebook και σε άλλους ιστότοπους στο διαδίκτυο, κινδυνεύουν να εμπλακούν σε ανήθικες πράξεις.

 

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι που διαπλέκονται στο Facebook,στο Twitter ή σε άλλους ιστότοπους ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων δεν το κάνουν για να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές αναζητήσεις, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι χρήστες κυρίως ασχολούνται με την παράθεση πληροφοριών σχετικά με την ατομική τους κατάσταση ή παίζουν παιχνίδια όπως οι φάρμες.

 

Μολαταύτα, η Ηγεσία της Σκοπιάς ισχυρίζεται ότι το Ίντερνετ προέρχεται από τον ‘κόσμο’ που ελέγχεται από τον Σατανά, και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι καλύτερο να απέχουν απ’ αυτό περιορίζοντας τη χρήση του στα απολύτως αναγκαία. Διατείνονται οι Ηγέτες των Μ.τ.Ι. ότι η μεγάλη χρήση του Ίντερνετ μπορεί μόνο να εξασθενήσει την πίστη. Σ’ αυτό συμφωνούμε με την Εταιρία Σκοπιά αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους απ’ αυτούς που εκείνη επικαλείται!

 

Αλλά μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: Γιατί να πει ψέμα το Κυβερνών Σώμα γι’ αυτό το ζήτημα;

 

Διότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίον θέλουν το ποίμνιό τους να παραμείνει μακριά από το Facebook και το Ίντερνετ γενικότερα, δεν είναι ο φόβος πρόκλησης σεξουαλικών σκανδάλων. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν επιθυμούν να εκτεθούν οι Μάρτυρες στις ιδέες που κυκλοφορούν εκεί και οι οποίες διαφέρουν από αυτές του Κ. Σώματος. Δεν θέλουν να αποκαλυφθούν στους Μάρτυρες από πρώην Μάρτυρες τα ψεύδη και οι δογματικές ασυνέπειες του Κυβ. Σώματος, με αποτέλεσμα να νιώσουν δικαιολογημένες αμφιβολίες που εκθέτουν την Ηγεσία τους για τα ψεύδη που λέει. Δεν θέλουν να υποκινηθεί η περιέργεια του ποιμνίου τους γι’ αυτά που λένε οι απέξω για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

 

Τα πράγματα είναι απλά. Το Ίντερνετ είναι βασικά αρκετά καλό για να λαβαίνει κανείς ειδήσεις, να μαθαίνει για τον καιρό, τα σπορ, και να δέχεται την ηλεκτρονική του αλληλογραφία. Μετά από αυτά, εάν είσαι Μάρτυρας πρέπει να καταγίνεσαι στην ανάγνωση και τη μελέτη της Σκοπιάς.

 

Έτσι, εάν είστε ένας μέσος αναγνώστης, ή απλά περίεργος για τους λόγους που το Κ. Σώμα ενδιαφέρεται  για  το  πώς  μιλάτε  με πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορεί να υποστείτε μόνιμη βλάβη συζητώντας για τα περί της θρησκείας σας με εκείνους που γνωρίζουν και έχουν αντιληφθεί πολλά γι’ αυτήν. Ας ανασκοπήσουμε λίγες εύλογες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους.

 

Η σημαντικότερη είναι η εξής: Εάν ο Ιεχωβά Θεός είναι τόσο ισχυρός και η πίστη σ’ Αυτόν τόσο μεγάλη, γιατί αυτή καθίσταται τόσο εύθραυστη όταν αντιμετωπίζει τους ‘αποστάτες’; Γιατί το σπίτι της πίστεως καταρρέει λες και είναι φτιαγμένο από τραπουλόχαρτα όταν ένα άτομο εκτίθεται στην πραγματική ιστορία του τι συνέβη με τις προσδοκίες που είχε προφητεύσει ο Κάρολος Ρώσσελ για το 1914; (την οποία χρονολογία στήριζε και στις μετρήσεις της Μεγάλης  Πυραμίδας της Γκίζας στην Αίγυπτο!)  Γιατί ο μέσος Μάρτυρας παθαίνει σοκ όταν μαθαίνει για τη δεκαετή μυστική σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ; (1992-2001) Πώς αισθάνεται ένας έντιμος Μάρτυρας όταν πληροφορείται την ανέντιμη προσθήκη του ονόματος Ιεχωβά στο κείμενο της Καινής Διαθήκης; Ή γιατί η Σκοπιά αποθαρρύνει τους νεαρούς Μάρτυρες να νυμφεύονται αναλαμβάνοντας ισόβια δέσμευση για την οποία δεν είναι έτοιμοι, αλλά ταυτόχρονα τους παροτρύνει να αναλαμβάνουν την ισόβια δέσμευση του βαπτίσματος από την παιδική ηλικία;  Γιατί η Εταιρία μερικές φορές προβάλλει σαν υγιή παραδείγματα περιπτώσεις παιδιών που βαπτίζονται σε νηπιακή σχεδόν ηλικία, και όταν αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν γνώμη φτάνοντας σε ώριμη ηλικία, αποκόπτονται, απλά επειδή βαπτίσθηκαν πολύ μικρά;

 

Γιατί δεν επιτρέπεται στους Μάρτυρες να σχηματίζουν μικρές ομάδες μελέτης της Αγίας Γραφής χωρίς τη βοήθεια εντύπων της Σκοπιάς; Δεν είπε ο Ιησούς, όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι εν τω ονόματί μου και εγώ εν τω μέσω αυτών;

 

Βεβαίως κάτι τέτοιο θα ήταν νόμιμο. Όπως είναι νόμιμο να συζητάτε οτιδήποτε θέλετε με τους άλλους. Εάν, όμως, σας ανακαλύψουν οι πρεσβύτεροι τι γίνεται; Μπορεί να σας αποκόψουν. Κι’ εκείνοι οι Μάρτυρες που κρυφοκοιτάζουν εδώ στο Ίντερνετ το γνωρίζουν αυτό. Ειδικά, εάν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά για πολλά χρόνια.

 

Το να μιλάτε γι’ αυτά τα πράγματα είναι κακό. Μπορεί να καταστρέψει την πίστη σας. Προφανώς ο Ιεχωβά Θεός είναι αρκετά ισχυρός να βοηθήσει ένα άτομο να μη δεχθεί ιατρική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χρήση αίματος, αλλά είναι αδύναμος απέναντι στις πληροφορίες που δημοσιεύουν πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Διαδίκτυο.

 

Αλλά, πως το βλέπετε εσείς; Είναι θεμιτό να πηγαίνουν οι Μάρτυρες στους οικοδεσπότες για να συζητήσουν διάφορα σημεία που σχεδιάζονται συγκεκριμένα για να εγείρουν αμφιβολίες και ερωτηματικά σχετικά με τη θρησκεία τους, στην ουσία, σε μια προσπάθεια να τους κάνουν αποστάτες της πατροπαράδοτης θρησκείας τους, ενώ ταυτόχρονα δαιμονοποιούν τους δικούς τους ‘αποστάτες’ ως λάτρεις του Διαβόλου οι οποίοι έχουν αποχωρήσει και συμμετέχουν στο ίδιο έργο που κάνουν και οι Μ.τ.Ι. από πόρτα σε πόρτα;

 

Έτσι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν αγωνιστεί μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για το δικαίωμά τους να μετατρέπουν τους πιστούς άλλων θρησκειών σε ‘αποστάτες’ και τους παρέχεται η δυνατότητα να διαδίδουν αρνητική, και ενίοτε παραπλανητική πληροφόρηση για τη θρησκεία των άλλων. Εντούτοις, απαιτούν με απόλυτο τρόπο το ποίμνιό τους να μην έρχεται σε επαφή με άλλους που τους εκθέτουν με τον ίδιο τρόπο. Φαρισαίοι υποκριτές!

 

Αυτό είναι το πρώτιστο ενδιαφέρον του Κ. Σώματος σε σχέση με το Ίντερνετ, γνωρίζοντας ότι αδυνατούν να ελέγξουν εκείνους που τους εκθέτουν εκεί. Για εκείνους που φροντίζουν να διαβάσουν βιβλία όπως το Κρίση Συνείδησης του Ρ. Φράντς και Η Αποκάλυψη Καθυστέρησε του Τζέϊμς Πέντον, η πραγματική ιστορία της Σκοπιάς περιγράφει μια διαφορετική εικόνα για την Ηγεσία των Μ.τ.Ι. για τις περίεργες, αλλόκοτες και τελικά ανακριβείς προφητικές της προσπάθειες και την τοποθέτηση διαχωριστικών γραμμών απέναντι σ’ εκείνους που διαφωνούν μαζί της.

 

Το Ίντερνετ καταστρέφει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια του Κ. Σώματος!  Αλλά το να λέει ότι η πραγματική αιτία για την οποία αποθαρρύνει τη χρήση του Ίντερνετ είναι η επιθυμία του να μην εκτίθενται οι Μάρτυρες σε πιθανούς κινδύνους ανηθικότητας, είναι ένα πελώριο ψέμα!

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν σήμερα το Ίντερνετ δεν το κάνουν αυτό για δήθεν σεξουαλικές αναζητήσεις και αισθηματικές περιπέτειες. Αυτό αληθεύει ειδικά για τους χώρους συζητήσεων (chat rooms) μεταξύ Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Facebook για σεξουαλικές αναζητήσεις. Αυτά είναι ψεύδη σχεδιασμένα να εμποδίσουν τους Μ.τ.Ι. να βρουν έτοιμη ύλη που εκθέτει τα ψεύδη του Κυβερνώντος Σώματος προς το ποίμνιό τους, και επίσης, να εμποδίσουν να έρθουν στην επιφάνεια πληροφορίες για τις προφητικές αποτυχίες του παρελθόντος που θα μπορούσαν τελικά να αποδείξουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι η αληθινή θρησκεία.

 

Αυτό που είναι πιο σημαντικό για το Κυβερνών Σώμα κι’ από την πίστη του ποιμνίου τους στον Ιεχωβά, είναι ο έλεγχος που τους παρέχει αυτή η πίστη πάνω στη ζωή του. Θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν αυτόν τον έλεγχο, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται τη χρήση ύπουλων υπαινιγμών ή και απερίφραστων ψεμάτων!

 

Μετάφραση από Συνεργάτη

Δημιουργία αρχείου: 11-2-2010.

Τελευταία ενημέρωση: 11-2-2010.

ΕΠΑΝΩ