Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Η ανωτερότητα τών Χριστιανικών δογμάτων

Αλληλοακύρωση Παγανιστών περί Μετενσάρκωσης

Όταν μας λένε οι Νεοπαγανιστές ότι δήθεν "εκφράζουν την αρχαία θρησκεία", αποκρύπτουν ότι όχι μόνο έρχονται σε σύγκρουση με πλήθος στοιχείων αυτής της αρχαίας θρησκείας, αλλά και ότι η άποψη του καθενός από αυτούς, ακυρώνει τον άλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλάνη της Μετεσάρκωσης.

Θυμάστε το δόγμα Μαρίνη πως ο άνθρωπος γίνεται ορυκτό, φυτό, άνθρωπος, ήρωας και μετά Θεός Ολύμπιος κ.ο.κ.;

Ορίστε η «ένδοθεν» ανατροπή αυτού του δόγματος από άλλους Παγανιστές:

"Η αποκορύφωσης της απληστίας είναι να ζητήσει κανείς να εξισωθεί με τον θεό του, το ιδεώδες δηλαδή της ευδαιμονίας και της δύναμης. Αυτό ζήτησε ο Τάνταλος. Το τόλμημα φυσικά ήταν πολύ μεγάλο, και μάλιστα κατά την αντίληψη των αρχαίων, οι οποίοι και την ανθρώπινη ευτυχία, όταν μεγάλωνε πολύ, θεωρούσαν επικίνδυνη διότι κατά αυτό τον τρόπο πλησίαζε κανείς τους θεούς και προκαλούσε το φθόνο τους (2). Στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται πλήθος θνητών, που τιμωρήθηκαν ακριβώς διότι τόλμησαν να συγκριθούν προς ένα θεό: Νιόβη, Μαρσύας, Αγαμέμνων, αι Προιτίδες, Ακταίων, Μέδουσα, Θάμυρις, Κασσιέπεια, ο Σαλμονεύς, η Σίδη κ.α. Και οι δελφίνες πρώτα ήταν άνθρωποι και θέλησαν να θεοποιηθούν και ο Ζευς τους μετέβαλε γι αυτό σε ιχθύες" (Πηγή: "Αραι", Ι. Θ. Κακριδή, σελ. 51, Εκδόσεις Ραδάμανθυ Αναστασάκη Ιδεοθέατρον, Αθήνα 2000)


(2) πρβλ. το γνωστό ανέκδοτο του Διαγόρα.

=========
Τελικά οι παγανιστές εμφανίζουν ως «αρχαία δόγματα» μεγάλες ανοησίες. Από τη μία ο άνθρωπος δεν μπορούσε να «υπερβεί» το στάδιο της φύσης του, ενώ αν τολμούσε, οι «θεοί» τον μετέτρεπαν σε ψάρι, δηλαδή τον γυρνούσαν στον κύκλο των μετενσαρκώσεως –και μάλιστα οριστικά (!) ένα στάδιο πίσω!

Εφόσον θεωρείτο βλασφημία η εξίσωση με τους "θεούς", ο κος Μαρίνης, όχι μόνο δεν εκφράζει την αρχαία θρησκεία, αλλά βλασφημεί, όταν δογματίζει περί ανόδου μέσω μετενσάρκωσης! Όπως (κατά την αρχαία θρησκεία πάντα), βλασφημούσαν όσοι Φιλόσοφοι μιλούσαν για μετενσάρκωση! Αντιθέτως, ο κος Μαρίνης και οι φιλόσοφοι εκείνοι, αν δεν βλασφημούν, ακυρώνουν την αρχαία θρησκεία με όσα λένε περί Μετεσαρκώσεως.

Χρειάζεται να πούμε τίποτ’ άλλο;

Τι έπαθε ο Τάνταλος; Την πάτησε!!!! Επειδή θέλησε να γίνει θεός (Ολύμπιος, όχι ..ιμιτασιόν!), τον καταδίκασαν αιώνια στα Τάρταρα (κόλαση)…

Και η κόλαση επίσης όμως, είναι κατάργηση της Μετενάρκωσης. Γιατί αν βασανίζονται οι τιμωρημένοι από τους "θεούς" αιώνια, πως μετενσαρκώνονται; Μετενσάρκωη και κόλαση δεν συμβιβάζονται!

Ευτυχώς που σήμερα, χάρις στη μοντέρνα τεχνολογία, ο κ. Μαρίνης βρήκε την λύση και θα μας διδάξει πως θα γίνουμε Ολύμπιοι θεοί!

Είναι άραγε να γελάει ή να κλαίει κανείς με την αμορφωσιά κάποιων νεόκοπων αρχαιομανών;!

Δημιουργία αρχείου:14-12-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 14-12-2004.

ΕΠΑΝΩ