Νεοπαγανιστικές απάτες

Τα δόγματα τών Παγανιστών


ΘEMATA

Το βασικό (ίσως και μοναδικό κοινό) δόγμα όλων τών Νεοπαγανιστικών ομάδων, είναι... ο Αντιχριστιανισμός. Δεν έχουν τίποτα σταθερό να πουν, τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στον κόσμο. Μόνο μια στείρα αντιχριστιανική υστερία, και μια αφηρημένη προγονολατρεία, για μια ακαθόριστη αρχαία κοινωνία, που υποτίθεται ότι τα είχε όλα... λαμπρά!

Αν οι Χριστιανοί πουν ότι είναι μέρα, οι Νεοπαγανιστές θα υποστηρίξουν από κοινού, ότι είναι νύχτα. Και αν οι Χριστιανοί ξαφνικά έλεγαν ότι οι θεοί είναι πολλοί, οι Νεοπαγανιστές θα έλεγαν ότι είναι ένας!

Δεν ενδιαφέρονται αν αυτά που διδάσκουν είναι σωστά ή όχι, αρκεί να τα έχει πει κάποιος αρχαίος. Δεν ενδιαφέρονται για την επιστημονική αλήθεια. Δεν ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο, εκτός από το να συκοφαντήσουν τους Χριστιανούς. Αν οι Χριστιανοί εξέλειπαν, θα εξέλειπε και ο σκοπός ύπαρξης τού Νεοπαγανισμού!

Μας μιλούν για αρχαίο "φως", και ξεχνούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες δίωκαν με μανία τους φιλοσόφους που είχαν να πουν κάποια σωστά πράγματα ενάντια στο πολυθεϊστικό ιερατείο. Μας μιλούν για "αρχαία θρησκεία", και ξεχνούν ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ σε όλη την Ελληνική επικράτεια ως "θρησκεία". Ξεχνούν ότι η Ελληνική θρησκεία ήταν ένα συγκεχυμένο και αντιφατικό συνοθήλευμα από μύθους και ξενόφερτους θεούς και μαγικές πρακτικές. Ξεχνούν ότι ακόμα και οι φιλόσοφοι ήταν απελπιστικά διαιρεμένοι και αλληλοσυγκρουόμενοι στα όσα πρέσβευαν, και κάθε Ελληνική φιλοσοφική σχολή έβριζε και κορόϊδευε το σκοτάδι τής άλλης, όταν δεν μπορούσε να της κάψει τα βιβλία.

Μας μιλούν για "εντοπιότητα τής Ελληνικής θρησκείας", όταν οι θεοί τών αρχαίων ήταν ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ, όπως η Αφροδίτη - Αστάρτη, Διόνυσος - Βάαλ, ο Ήφαιστος και άλλοι "θεοί" τους. Όταν ακόμα και οι Έλληνες κατά τις αναφορές τών ιδίων τών αρχαίων Ελλήνων, ήρθαν εδώ, και αντικατέστησαν τους αυτόχθονες και βαρβαρόφωνους Πελασγούς. Όμως αυτά αναπτύσσονται σε άλλη ενότητα.

Εδώ θα δείξουμε την τραγική αντιφατικότητα τών Νεοπαγανιστικών (αλλά και αρχαίων) δογμάτων, την σύγχυση που επικρατεί μεταξύ τους, το σκοτάδι και την ανικανότητά τους να διατυπώσουν έναν συνεπή φιλοσοφικό, θεολογικό και θρησκευτικό λόγο. Θα δείξουμε ότι ο Παγανισμός δεν έχει τίποτα σωστό να προσφέρει στην ανθρωπότητα, και αποτελεί μόνο ένα αντιχριστιανικό κίνημα, χωρίς το παραμικρό έρεισμα αλήθειας. Αποτελεί μόνο πυκνό μεσαιωνικό σκοτάδι.

Ό,τι άξιζε από την αρχαία θρησκεία, το διαφύλαξε στην πίστη του ο Χριστιανισμός. Η σύγχυση δεν έχει πια θέση στην ανθρωπότητα.

Θέματα


Το αρχείο αυτό, δημιουργήθηκε στις 3-6-2004

Ενημερώθηκε στις 24-2-2005.

Επάνω