Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Δήθεν πρωτιές

 

Η "Ελληνική" επιγραφή είναι... Νορβηγική και είναι και... πλαστή!

Ελληνοκεντρικές απάτες

 

Πηγή: Περιπαίγνια τού Σκουρτέλη.

Αναδημοσίευση από: http://skourtdim.blogspot.gr/2015/08/blog-post_16.html

 

Για να στηρίξουν την προσπάθειά τους να αποδείξουν πως όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, οι ελληνοκεντριστές δεν έχουν άλλο όπλο,  από την κοινή απάτη. Και οι προθέσεις τους δεν είναι τόσο αγνές όσο φαίνονται. Γιατί, κολακεύοντας τον εθνικό εγωισμό και παρουσιάζοντας μεγαλόστομους τίτλους που –κατά κανόνα- «ανατρέπουν την ιστορία» και «αποκαλύπτουν την διεθνή επιστημονική συνομωσία κατά της Ελλάδας» εξασφαλίζουν μεγάλη αναγνωσιμότητα και... τα κέρδη που συνεπάγονται. Όταν προσφέρεις στο κοινό αυτά που θέλει να ακούσει, εξασφαλίζεις το ψωμάκι σου.

Ο ταλαίπωρος Έλληνας, που ξέρει καλά πως δεν είναι παρά ένα μικρό γρανάζι στην παγκόσμια Μηχανή, πως είναι το παίγνιο των Ισχυρών, με αυτές τις ...αποκαλύψεις, ξαφνικά μετατρέπεται, χωρίς καμιά προσπάθεια, σε ...κοσμοκράτορα, και στη συνέχεια γυρίζει πλευρό και κοιμάται ήσυχος, και πολύ πιο ηλίθιος από πριν... Δηλαδή, κάνει ακριβώς αυτό που οι Ισχυροί επιθυμούν...

Η Ελληνική «πέτρινη» επιγραφή του 2.748 π.Χ. στο Κένσιγκτον της Μινεσότα

Ας αρχίσουμε λοιπόν με την δήθεν  Ελληνική επιγραφή που βρέθηκε στο Κένσιγκτον της Μινεσότας, στις Η.Π.Α., και γράφτηκε από Θεσσαλούς  Μινύες το 2.748 π.Χ. Βασιλιάς ήταν ο Μινέας ο 10ος, (2795 πΧ- 2715 πΧ και βασίλεψε από το 2765 πΧ) (προσέχτε ακρίβεια χρονολογιών, που δεν αναφέρονται σε καμιά αρχαία πηγή).

Έστειλε λοιπόν στο Αμέρικα «35 άτομα» «15 γυναίκες και 25 άνδρες» (15+25 =40 ή 35 άραγε;) με αρχηγό τον Οερμόε –Ερμίωνα, που μετά από ταξίδι 60 ημερών έφτασαν στη Μινεσότα. Έδωσαν αυτό το όνομα στην περιοχή προς τιμήν του βασιλιά Μινύα.

(Η έρευνα για τα εντελώς φανταστικά αυτά στοιχεία, από τα οποία το μόνο υπαρκτό είναι η φυλή των Μινύων,  έγινε, λέει, από μέλη της «Ω»)

Αρχικά, να πούμε πως η Μινεσότα (αγγλικά: Minnesota) είναι μια Πολιτεία των Η.Π.Α. που δεν έχει ακτές! Είναι, κυριολεκτικά, στο κέντρο της Βορειοαμερικανικής Ηπείρου! Πώς έφτασαν εκεί με καράβι;

Η εν λόγω επιγραφή, υπάρχει φυσικά. Μόνο που δεν είναι στα Ελληνικά, αλλά σε Σκανδιναβικούς Ρούνους, οι οποίοι, ελάχιστα θυμίζουν το ελληνικό αλφάβητο. Ανακαλύφθηκε το 1898 από τον Olof Ohman, και θεωρείται και... πλαστή! Μόνο οι ντόπιοι ισχυρίζονται πως είναι γνήσια. Υποτίθεται πως γράφτηκε από Σκανδιναβούς εξερευνητές το 1362 μ.Χ...

Ιδού από πού πήραν την εικόνα οι Ελληνοκεντριστές:

Η πέτρα βρίσκεται στο μουσείο Ρουνικών επιγραφών στην Αλεξάνδρεια της Μινεσότας.

Εδώ, κατακόκκινη, η... "παραλιακή" Μινεσότα:

 

Η επιγραφή λέει τα εξής:

«Οχτώ άντρες από την Γκότλαντ και 22 Νορμανδοί έκαναν αυτό το ταξίδι κατάκτησης από την Βίνλαντ (η αποικία των Βίκινγκ στην Αμερική) στη Δύση. Φτιάξαμε ένα κατάλυμα με δυο κτίρια μια μέρα ταξίδι από αυτήν την στήλη. Ψαρέψαμε για μια μέρα. Γυρίζοντας, βρήκαμε δέκα άντρες κόκκινους από το αίμα τους, νεκρούς. Χαίρε Μαρία, σώσε μας από το κακό.»

Και στο πλάι της πέτρας:

«Δέκα άντρες στην εσωτερική θάλασσα (η Μινεσότα είναι κοντά στις Μεγάλες Λίμνες) φροντίζουν τα πλοία μας, δεκατέσσερις μέρες δρόμο μακριά από αυτήν την χερσόνησο (ή νησί) Έτος 1362.»

Καμιά σχέση με τον (φανταστικό) βασιλιά Μινέα. Το μόνο που ταιριάζει με την «μετάφραση» της ομάδας «Ω» είναι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν, (8+22+10 =40) αν βέβαια η εν λόγω ομάς «Ω» ήξερε πρόσθεση και δεν τους έβγαζε... 35.

Δημιουργία αρχείου: 29-9-2016.

Τελευταία μορφοποίηση: 29-9-2016.

ΕΠΑΝΩ