Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί "θεών"

  Δίας: Ο δολοφόνος τού Ασκληπιού

Πόση ανοησία χρειάζεται κάποιος για να λατρεύει και να τιμάει τους μεγαλύτερους εχθρούς του όπως κάνουν οι παγανιστές αρχαίοι και σύγχρονοι!

Ο διεστραμμένος σεξομανής Δίας, δεν ήταν μόνο ανθέλληνας, που πολέμησε στο πλευρό τών Τρώων κατά τών Ελλήνων. Ήταν επίσης εχθρός όλης τής ανθρωπότητας! Και δεν εννοούμε μόνο τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλε τον Προμηθέα, επειδή ο τελευταίος έκανε καλό στους ανθρώπους. Δεν μιλάμε μόνο για τις κολάσεις που δημιούργησε. Δεν μιλάμε μόνο για τις ανθρωποθυσίες που δεχόταν στους ναούς του. Μιλάμε και για τη δολοφονία τού Ασκληπιού!!!

Η τραγωδία τού Ευριπίδη "Άλκηστις", μας κάνει γνωστή άλλη μια πτυχή τής μισάνθρωπης προσωπικότητας τού Δία. Γιατί ο Δίας αποτελείωσε ό,τι άφησε ζωντανό ο άλλος σκοτεινός δαίμονας ο Απόλλωνας. Γιατί ο Απόλλωνας, δολοφόνησε μεν την ερωμένη του, έσωσε όμως το παιδί της, τον Ασκληπιό. Και όταν αυτός μεγάλωσε, έγινε μεγάλος γιατρός. Τόσο μεγάλος, που κατά τη μυθολογία μπορούσε να θεραπεύει ακόμα και τον θάνατο!

Όταν λοιπόν ο Ασκληπιός έφερε πίσω στη ζωή τον Καπανέα και τον Λυκούργο (σκοτώθηκαν στη διάρκεια τού πολέμου τών "Επτά επί Θήβαις") και τον Ιππόλυτο, γιο τού Θησέα, αυτό δεν άρεσε στον Δία. Δεν μπορούσε να ανεχθεί την ευτυχία και τη θεραπεία τών ανθρώπων. Έτσι κεραυνοβόλησε τον Ασκληπιό και τον δολοφόνησε, ώστε να μην μπορεί πια να κάνει καλό στους ανθρώπους.

Και έρχονται οι σύγχρονοι παγανιστές, και τιμούν αυτό το μισάνθρωπο τέρας! Μάλιστα κατηγορούν ψευδώς τους Χριστιανούς ως αντιθέτους με την ιατρική. Κατηγορούν τους Χριστιανούς που διέσωσαν μέσω τού Χριστιανού γιατρού Γαλληνού όλη την αρχαία ιατρική τού Ιπποκράτη! Τον δολοφόνο όμως τού Ασκληπιού τον τιμούν!

Μήπως είναι και αυτοί το ίδιο μισάνθρωποι με τον Δία; Διαφορετικά χρειάζονται κατεπειγόντως ψυχίατρο!

Δημιουργία αρχείου:20-9-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 20-9-2004.

ΕΠΑΝΩ