Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Έρευνα για το κτιστό και το Άκτιστο

Αθεϊσμός

Οι Ταλιμπάν τού ιδεολογήματος τού "Εθνικού Κράτους" απαγορεύουν το Σταυρό στα σχολεία τής Ιταλίας // Θρησκευτική ελευθερία και εικόνες στις Ορθόδοξες χώρες // Η αποκαθήλωση των παλαιών συμβόλων και η ανάρτηση των νέων // Aπαγόρευση τής Μανδήλας από τους αθεϊστές Ταλιμπάν τής Γαλλίας // Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση // Ιδεολογική τρομοκρατία τού "Διαφωτισμού" τής Δύσης αλλοιώνει την ιστορία // Η αναστήλωση τής Βυζαντινής αγιογραφίας και ο Τρίτσης // Αθεοταλιμπάν απαγορεύουν σε Νοσοκόμα να φοράει Σταυρό

Δικαιώθηκε βρετανίδα υπάλληλος που φορούσε σταυρό

Νέο ράπισμα για τους Αθεο-ταλιμπάν

 

Αναδημοσίευση από http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9627.html

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε υπάλληλο της British Airways (ΒΑ), καταλήγοντας ότι υπέστη διάκριση λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων επειδή η εταιρεία την ανάγκασε να μην φοράει σταυρό σε ορατό σημείο.

Στην περίπτωση της Νάντια Εουέιντα, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «επιθυμία της ΒΑ να προβάλει κάποια εταιρική εικόνα» δεν είναι πιο σημαντική από τα θρησκευτικά δικαιώματα της υπαλλήλου. Οι οδηγίες που έδινε η ΒΑ για το ντύσιμο των υπαλλήλων της το 2006, όταν η κ. Εουέιντα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επέτρεπε τα τουρμπάνια των σιχ και τις μουσουλμανικές μαντήλες, όχι όμως τους σταυρούς.

Η υπάλληλος επέστρεψε στη δουλειά μετά από 17 μήνες, όταν οι οδηγίες άλλαξαν ώστε να επιτρέπεται και η προβολή χριστιανικών ή εβραϊκών συμβόλων.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο βρετανός πρωθυπουργός, που έχει δεσμευτεί να εισαγάγει νομοθεσία που θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα στον χώρο εργασίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος που στηρίχθηκε η ελευθερία να φοράμε θρησκευτικά σύμβολα στη δουλειά – δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Δημιουργία αρχείου: 17-1-2013.

Τελευταία ενημέρωση: 17-1-2013.

ΕΠΑΝΩ