Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Αθεϊσμός

Αθεϊστικός κανιβαλισμός. Πώς ο Αθεϊσμός αποκτηνώνει τον άνθρωπο // Ο αντιεπιστημονικός σκοταδισμός τής Αθεϊστικής θρησκείας // Ο Βολταίρος και οι μαύροι: Το αληθινό αποτρόπαιο πρόσωπο του «διαφωτισμού» // Η σφαγή των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Διαφωτιστές // Η βίαιη επιβολή του Αντιμοναχισμού από τους Διαφωτιστές στην Ελλάδα του 19ου αιώνα // Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες από τον Αθεϊσμό Κληρικοί και Μοναχοί στη Ρωσία // Εγκλήματα τού Αθεϊσμού. "Είμαι υπεύθυνος για 12.380 νεκρούς" // Αθεϊσμός και θηριωδίες εν ονόματι της Θρησκείας

Έχασε την δίκη η Αγγλίδα νοσοκόμα που της απαγόρευσαν να φοράει τον Σταυρό

Αθεοταλιμπάν απαγορεύουν σε Νοσοκόμα να φοράει Σταυρό
 

Αναδημοσίευση από: http://trelogiannis.blogspot.com/2010/04/blog-post_6442.html

Η θρησκευτική ελευθερία στην Ευρώπη δέχεται επίθεση από τους Ταλιπάν του Αθεϊσμού.

Στη διάρκεια της Μεγ. Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ένα Εργατικό Δικαστήριο (Employment Tribunal) στην Αγγλία.

Η νοσοκόμα Shirley Chaplin αντιμετώπισε στο δικαστήριο αυτό τους εργοδότες της, γιατί πριν από λίγο καιρό της ζήτησαν να βγάλει τον επιστήθιο σταυρό που φορούσε κι εκείνη αρνήθηκε.

Το νοσοκομείο στο Έξετερ, όπου εργαζόταν η εν λόγω νοσοκόμα την υποχρέωσε να πάψει να εργάζεται στους θαλάμους των ασθενών, γιατί φορώντας τον σταυρό παραβίαζε τους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας του νοσοκομείου. Την μετέθεσαν δε σε γραφειοκρατική εργασία.

Εκείνη θεώρησε πως η συμπεριφορά αυτή των εργοδοτών της ήταν στην ουσία απαράδεκτη και επιθετική ενάντια στην χριστιανική της ταυτότητα. Έτσι, κατήγγειλε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προχώρησε σε ένδικα μέσα.

Η νοσοκόμα είχε τον σταυρό αυτό στο λαιμό της από την ημέρα του χρίσματός της και τον φορούσε στην εργασία της για 31 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που πριν λίγο καιρό της ζητήθηκε να τον βγάλει.

Η ίδια ερμήνευσε την εντολή του νοσοκομείου ως επίθεση ενάντια στην χριστιανική της πίστη.
Αντέδρασε μάλιστα αναφέροντας πως δύο Μουσουλμάνες ιατροί που εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο φορούσαν μαντήλες στο κεφάλι χωρίς να ενοχλείται το νοσοκομειακό κατεστημένο.

Όταν ξεκίνησε η δίκη οι δικαστές ζήτησαν από την κατηγορουμένη «να προσκομίσει αποδείξεις ότι οι χριστιανοί φορούν επιστήθιο σταυρό, ο οποίος είναι ορατός από τους άλλους ανθρώπους»!!!

Όταν το διάβασα στις καθημερινές εφημερίδες της Αγγλίας αναρωτήθηκα από ποιο πλανήτη άραγε να ήλθαν οι δικαστές αυτοί στην Αγγλία, για να εκδικάσουν την υπόθεση αυτή.

Τελικά το δικαστήριο έβγαλε προχθές την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο έκανε καλά που απαίτησε από τη νοσοκόμα να μην φορά το σταυρό στο λαιμό της. Σύμφωνα με τη νομική ορολογία η νοσοκόμα «έχασε την υπόθεση της θρησκευτικής διάκρισης».

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης πως το να φορά κανείς το σταυρό του δεν είναι απαίτηση της χριστιανικής πίστης (wearing the inch-long symbol was not a “mandatory requirement” of Shirley Chaplin’s faith).

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρυ μίλησε για το θέμα αυτό στο Πασχαλινό του κήρυγμα, και χαρακτήρισε την στάση των εργοδοτών της νοσοκόμας ως «ξυλοκέφαλη γραφειοκρατική ανοησία».

Η ίδια η κα. Chaplin, χρησιμοποιώντας μάλιστα και επίκαιρη ορολογία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αισθάνεται ότι «σταυρώθηκε από το σύστημα», πως «οι χριστιανοί θα φοβούνται από δω και πέρα να αναφέρονται στον εργασιακό τους χώρο σε θέματα της πίστης τους» και πως το αποτέλεσμα της δίκης σημαίνει μια «πολύ κακή ημέρα για τον Χριστιανισμό».

Δημιουργία αρχείου: 19-4-2010.

Τελευταία ενημέρωση: 19-4-2010.

ΕΠΑΝΩ