Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Αθεϊσμός

Αθεϊστικός κανιβαλισμός. Πώς ο Αθεϊσμός αποκτηνώνει τον άνθρωπο // Ο αντιεπιστημονικός σκοταδισμός τής Αθεϊστικής θρησκείας // Ο Βολταίρος και οι μαύροι: Το αληθινό αποτρόπαιο πρόσωπο του «διαφωτισμού» // Η σφαγή των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Διαφωτιστές // Η βίαιη επιβολή του Αντιμοναχισμού από τους Διαφωτιστές στην Ελλάδα του 19ου αιώνα // Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες από τον Κομμουνισμό Κληρικοί και Μοναχοί στη Ρωσία // "Είμαι υπεύθυνος για 12.380 νεκρούς" δήλωσε ο αρχιβασανιστής των Χμερ // Αθεϊσμός και θηριωδίες εν ονόματι της Θρησκείας // Χριστιανοφοβία: Η τελευταία αποδεκτή διάκριση στην Ευρώπη

Ο Άθεος μεσαίωνας είναι εδώ
Η άθεη Ιερά Εξέταση των δικαστών

Αθεϊστική Ιερά Εξέταση στη Μ. Βρετανία
 

Πηγή: The Spectator, 22 Old Queen Street, London, SW1H 9HP. All Articles and Content Copyright ©2011 by The Spectator (1828) Ltd. All Rights Reserved

Αναδημοσίευση από: http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2011/03/blog-post_6425.html

 

Η κοσμική Ιερά Εξέταση κατά των χριστιανών έσφιξε ακόμη λίγο τη θηλειά χθες σε μια τραγελαφική απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν δύο δικαστές έκαναν δεκτή την απαγόρευση σε ένα ζευγάρι να γίνει ανάδοχος παιδιών απλά και μόνο επειδή πιστεύουν τις παραδοσιακές χριστιανικές απόψεις για την ομοφυλοφιλία.

Το ζευγάρι που εμπλέκεται, η Eunice και ο Owen Johns, είναι έντιμοι, παραδοσιακοί άνθρωποι των οποίων η ποιότητα της φροντίδας για τα είκοσι ή τόσα παιδιά που έχουν αναθρέψει δεν είναι υπό αμφισβήτηση. Σε μια εποχή όπου εκτιμάται ότι υπάρχει ανάγκη για 10.000 ανάδοχους, θα μπορούσε κανείς να έχει την εντύπωση ότι οι Johns θα είχαν εκτιμηθεί σαν χρυσόσκονη. Ούτε έχουν αποτρέψει κανέναν ομοφυλόφιλο από το να έχει ή να κάνει οτιδήποτε. Το έγκλημά τους είναι απλά ότι πιστεύουν ότι είναι λάθος η προώθηση ενός ομοφυλόφιλου τρόπου ζωής σε ένα παιδί από ανατρέφουν, διότι θεωρούν ότι το σεξ εκτός γάμου είναι λάθος.

Ωστόσο, για αυτή την άποψη – που όχι πολύ παλιά ήταν μια αποδεχτή ηθική άποψη – ο Λόρδος δικαστής Munby και ο κ. δικαστής Beatson έχουν συμφωνήσει ότι θα πρέπει να τους απαγορευτεί η αναδοχή άλλων παιδιών. Θα τους απαγορευτεί η αναδοχή απλά και μόνο επειδή έχουν απόψεις που τις αποδοκιμάζουν οι δικαστές.

Μια τέτοια απόφαση καταρχήν είναι ολότελα μισαλλόδοξη και ενάντια στην ανεκτικότητα. Δεύτερον είναι γελοία, τόσο για τη ρηχότητά της όσο και για την κοσμική μεροληψία της. Γιατί οι δικαστές πράγματι είπαν ότι δεν υπάρχει θέση στο νόμο για τις χριστιανικές πεποιθήσεις - ότι η Βρετανία είναι μια «κατά βάση κοσμική», πολυπολιτισμική χώρα στην οποία οι νόμοι του βασιλείου «δεν περιλαμβάνουν τον Χριστιανισμό».

Ο πρώην Επίσκοπος του Rochester Michael Nazir-Ali είπε ότι αυτό είναι παράλογο:
Επεσήμανε ότι ο μονάρχης στην ορκομωσία της στέψης του υπόσχεται να διατηρήσει τους νόμους του Θεού, ενώ οι νόμοι του Κοινοβουλίου ψηφίζονται με τη συγκατάθεση των κληρικών μελών της Βουλής των Λόρδων, και η ομιλία της βασίλισσας τελειώνει με μια ευλογία από τον Παντοδύναμο Θεό. «Το να πούμε ότι πρόκειται για μια κοσμική χώρα είναι σίγουρα λάθος», είπε.

«Ωστόσο, αυτό που πραγματικά με ανησυχεί σχετικά με αυτό το κύμα των δικαστικών αποφάσεων είναι ότι δεν αφήνουν χώρο για τη συνείδηση πιστών οποιουδήποτε είδους. Αυτό θα αποκλείσει Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ορθόδοξους Εβραίους από ολόκληρες πτυχές της δημόσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένης της υιοθεσίας και της αναδοχής».

Στη συνέχεια, οι δικαστές αποφάσισαν ότι το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στην ισότητα θα πρέπει να υπερισχύει του δικαιώματος των Χριστιανών να εκδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους και τις ηθικές τους αξίες. Πάνω σε ποια βάση αποφασίσαν αυτό το πράμα πέρα από τις δικές τους προκαταλήψεις; Αλλά τότε αυτό είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη βάση του οξύμωρου κι ανόητου εφευρήματος ότι τα «δικαιώματα» που διατρανώνει είναι «καθολικά», το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα αυτά είναι στην πραγματικότητα αντικρουόμενα, και ως εκ τούτου καθολικά εξαρτώμενα από τις υποκειμενικές απόψεις των δικαστών που καλούνται να διαιτητεύσουν υπέρ του ενός ή του άλλου.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο στην απόφαση οι δικαστές δήλωσαν:

Συνεδριάσαμε σαν κοσμικοί δικαστές που υπηρετούν μια πολυπολιτισμική κοινότητα πολλών θρησκειών. Έχουμε ορκιστεί (παραθέτουμε το δικαστικό όρκο) για να «κάνουμε το σωστό για όλων των ειδών των ανθρώπων μετά από τους νόμους και τις συνήθειες της επικράτειας αυτής, χωρίς φόβο ή εύνοια, αρρώστια ή κακοπροαίρεση».

Κι όμως η απόφασή τους αδικεί κατάφωρα τους Χριστιανούς.

Στη συνέχεια, ενσωματώνει την πεποίθηση ότι οι κοσμικές αξίες είναι ουδέτερες, ενώ οι Χριστιανικές δεν είναι. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αληθινό. Όταν χρησιμοποιούνται με τον τρόπο αυτό, οι κοσμικές αξίες - για την ακρίβεια οι «ευαγγελικές» άθεες αξίες – επιτίθενται άμεσα στο Χριστιανισμό και στην κανονιστική δυτική Βιβλική ηθική.

Η αιρετική δοξασία για την οποία οι Johns έχουν τιμωρηθεί ήταν ότι αρνήθηκαν να υποβάλουν τα παιδιά που φρόντιζαν σε μια προπαγάνδα μιας υποβολιμαίας ιδεολογίας. Και - γουρλώστε τα μάτια σας ξανά - τα παιδιά για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι μεγαλύτερα από δέκα χρονών. Έτσι, το όλο θέμα είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά ακατάλληλο για τόσο μικρά παιδιά. Και έτσι οι Johns τιμωρήθηκαν στην πραγματικότητα από τους δικαστές αυτούς για την προσπάθεια τους να προστατεύσουν την παιδική αθωότητα των ανάδοχών τους παιδιών.
Σε τέτοιες περιστάσεις, όροι όπως «ολοκληρωτισμός» ή «Οργουελικό» δεν είναι υπερβολή. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, υπήρξε εμμέσως υπαινιγμός ότι ο εγκέφαλος των Johns πρέπει στην πραγματικότητα να επαναπρογραματιστεί:

Κατά τη εκδίκαση της υπόθεσης, η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια επίσημη επιτροπή, πρότεινε ότι το ζευγάρι θα μπορούσε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα «επανεκπαίδευσης», σύμφωνα με την κ. Johns. «Γιατί πρέπει να επαναμορφωθούμε; Επειδή πιστεύουμε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι σωστή;». είπε.

«Είπαμε ότι θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε με το παιδί για να μάθετε πού οφείλεται αυτό. Είπαν, «Όχι, θα πρέπει να πείτε πείτε στο παιδί ότι είναι εντάξει να είναι ομοφυλόφιλος, διότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που βρίσκονται σε σύγχυση με τη σεξουαλικότητά τους.» Σκεφτήκαμε ότι, εντάξει, αλλά στα οκτώ;

Εξαιτίας αυτής της απόφασης, τα ευάλωτα παιδιά που βρίσκονται στην πρόνοια θα υποφέρουν. Η ελευθερία έχει πεθάνει ακόμη μια φορά. Οι άνθρωποι διώκονται για επειδή έχουν απόψεις οι οποίες δεν επιτρέπονται πλέον. Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν τους αιρετικούς του μεσαίωνα. Η άθεη Ιερά Εξέταση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και η δυτική φιλελεύθερη κοινωνία πκάνει ένα ακόμη βήμα προς την άκρη του πολιτιστικού γκρεμού - σμπρωγμένη προς την πτώση από την αγγλική δικαιοσύνη.

Δημιουργία αρχείου: 24-3-2011.

Τελευταία ενημέρωση: 24-3-2011.