Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ιεραποστολή

Ιστορία τής Ορθοδοξίας στη Λετονία * Ιστορία τής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ιαπωνία * Μια φωνή από την Νινευή. Απόψεις για την Ιεραποστολή στην Ταϊβάν * Η πρώτη διείσδυση τής Εκκλησίας στην Αλάσκα * Ο εκχριστιανισμός των Ρώσων

Η Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στη Λετονία

Άλλη μια χώρα στην οποία η Ορθοδοξία ανθεί

 

Πηγή: Μετάφραση από: http://orthochristian.com/116062.html

Ναός της Γεννήσεως στη Ρίγα. Φωτογραφία: spzh.news.

 

Σύμφωνα με την τελευταία κοινωνιολογική έρευνα, η Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στη Λετονία, όπου κάθε τέταρτος κάτοικος αναγνωρίζεται ως ορθόδοξος Χριστιανός.

 

Η έρευνα διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο της SKDS και τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν από τον διευθυντή του κέντρου Arnis Kakatins στη σελίδα Twitter του.

Σύμφωνα με τη φετινή (2018) έρευνα, το 26% του πληθυσμού είναι Ορθόδοξος, ο οποίος έχει παραμείνει σταθερός τουλάχιστον από το 2014, όπου το 25% αυτοπροσδιορίσθηκαν ως Ορθόδοξοι το 2016 και 26% το 2014. Η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία είναι ο καθολικισμός, με το 20% του πληθυσμού φέτος. Τρίτος είναι ο Λουθηρανισμός με 17%.

Όπως έχει γράψει ο Γκριγκόρι Σουγκάεφ, πολλοί ορθόδοξοι στη Λετονία είναι στην πραγματικότητα πρώην Ρωμαιοκαθολικοί και Λουθηρανοί.

Άλλο ένα 14% πιστεύει στο Θεό, αλλά δεν ταυτίζεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία ή Εκκλησία και το 15% των Λετονών χαρακτηρίζεται επίσης ως αθεϊστές.

Όπως σημειώνει ο Σπούτνικ, αν και η Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στη Λετονία, τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα δεν είναι ακόμα εθνική εορτή, παρότι εξετάσθηκε από τους βουλευτές περισσότερες από 20 φορές. Έδωσαν την πρώτη έγκριση για την πρόταση τον Μάρτιο, αλλά το θέμα αναβλήθηκε στη συνέχεια.

Δημιουργία αρχείου: 2-10-2018.

Τελευταία μορφοποίηση: 3-10-2018.

ΕΠΑΝΩ