Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ιεραποστολή

H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τετραπλασίασε τις ενορίες της κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες // Ο εκχριστιανισμός των Ρώσων

Ο Πατριάρχης Μόσχας κήρυξε το Ευαγγέλιο σε βοσκούς ταράνδων!

Το Ευαγγέλιο έως εσχάτου τής γης

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

 

Αναδημοσίευση από: http://www.romfea.g

 

Το χωριό Καντσαλάν στη Τσουκότκα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος με την επίσκεψή του αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ρωσίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφτασε στην αχανή τούνδρα, που και το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία υπάρχει χιόνι, με σκοπό να συναντήσει αβάπτιστους βοσκούς ταράνδων.

"Στο Θεό είναι αδύνατο να μην πιστέψει κανείς, και το άγιο πνεύμα δίνεται κατά το μυστήριο του βαπτίσματος. Τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να βαπτιστούν" τόνισε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στους βοσκούς και στις οικογένειες τους.

Να αναφερθεί πως ο Πατριάρχης Κύριλλος ενθουσιάστηκε όταν επισκέφθηκε μια οικογένεια με 11 παιδιά, τα οποία ζήτησαν να βαπτιστούν μετά την προτροπή του.

"Θα μιλήσω στη Μόσχα τόσο σε ανθρώπους όσο και στο κράτος για την οικογένεια σας, διότι αποτελεί παράδειγμα για όλους μας" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσέφερε σε όλα τα παιδιά από ένα ευαγγέλιο, βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, από μια εικόνα του Χριστού, καθώς γλυκά, φαγητά, φακούς, κιάλια και άλλα χρήσιμα εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε τους ταράνδους, τους οποίους τάισε ο ίδιος με τα χέρια του.

Επίσης ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Επίσκοπο Ματθαίο να ετοιμάσει ότι χρειάζεται ώστε να βαπτιστούν τα παιδιά που εξέφρασαν την επιθυμία, και να του στείλει τις φωτογραφίες από την βάπτισης τους.

Ο Αυτόνομος θύλακας Τσουκότκα είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, στο Διαμέρισμα της Άπω Ανατολής.

Εκτείνεται στη βορειοανατολική εσχατιά της χώρας, στο σημείο που συναντώνται δύο ωκεανοί, ο Αρκτικός και ο Ειρηνικός.

Δημιουργία αρχείου: 14-9-2016.

Τελευταία μορφοποίηση: 14-9-2016.

ΕΠΑΝΩ