Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Παλαιοημερολογιτισμός

Παλαιόν και Νέον Ημερολόγιον // Οι εκκλησιολογικές κακοδοξίες του Ζηλωτικού Παλαιοημερολογιτισμού // Το σχίσμα τού ζηλωτικού Παλαιοημερολογιτισμού Βιβλίο Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη

Η απάτη μέ τό πλαστό ''Σιγγίλιο'' τών «ΓΟΧ»

 

Αναδημοσίευση από: http://stwmenkalws.blogspot.co.uk/2012/01/blog-post_22.html

 

Οι Παλαιοημερολογίτες (« ΓΟΧ »), στηρίζουν την απόσχισή τους από την Εκκλησία, σε ένα έγγραφο ( Σιγγίλιο το ονόμασαν εκείνοι... ) κατά του παπικού εορτολογίου, που υπέγραψαν οι Πατριάρχες: ( Κων / λεως ) Ιερεμίας και Σίλβεστρος ( Αλεξανδρείας ), το 1583 σε τοπική σύνοδο, το οποίο όμως είχε ήδη πλαστογραφήσει  προ του 1924, κάποιος Μοναχός Ιάκωβος Νεοσκητιώτης, καθώς το θέμα της αλλαγής του ημερολογίου υπάρχει εδώ και αιώνες. 

Η σημαντική διαφορά του αυθεντικού, με το πλαστό, είναι πως στο πλαστογραφημένο Σιγγίλιο, απειλείται με Αναθεματισμό, όποιος αλλάξει το Μηνολόγιο (!!!), σε αντίθεση με το αυθεντικό, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα Ανάθεμα! Το αυθεντικό Σιγγίλιο, καταδικάζει το Γρηγοριανό ημερολόγιο, λόγω της αλλαγής του Πασχαλίου, κατ΄ επιταγήν της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου. Εμείς δεν αλλάξαμε το Πασχάλιο, οπότε δεν καταδικαζόμαστε από κανένα Σιγγίλιο και καμία Σύνοδο!

Ιδού οι σελίδες, 13 - 17 του 772 κώδικα, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, στο Άγιον Όρος, δηλαδή του πλαστού Σιγγιλίου: 

 

 

 

 

  

   Ιδού και το απόσπαμα, του ανωτέρω πλαστού Σιγγιλίου, το οποίο διαδίδουν οι Παλαιοημερολογίτες και με το οποίοτρομοκρατούν απ΄ το 1924 τους πιστούς της Εκκλησίας Του Χριστού, πως είναι, δήθεν αναθεματισμένοι λόγω της διορθώσεως του ημερολογίου:

Επειδή ό μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, με τον οποίο, σημειωταίον, ήταν συνυποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, εις εκ των ηγετών των Παλαιοημερολογιτών, ό πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος, ξεσκέπασε την όλη απάτη, εκείνοι προφασίστηκαν πως, δήθεν, το δικό τους έγγραφο προέρχεται από άλλη σύνοδο!!! Τα ντοκουμέντα όμως, αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα την πλαστότητα του λεγομένου '' Σιγγιλίου ''. Ό Ιάκωβος Νεοσκητιώτης, πρόσθεσε επί του εγγράφου: α) την υπογραφή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρονίου, β) την φράση '' και οι λοιποί Αρχιερείς '' και γ) άλλαξε την ημερομηνία από 1583 σε 1593! Με αυτήν του, όμως την απάτη, άθελά του προδόθηκε, καθ΄ ότι ό Αλεξανδρείας Σίλβεστρος δεν ζούσε το 1593, αφού είχε κοιμηθεί το 1590!!! 
   Ακόμη, παρατηρούνται τα εξής επ΄ αυτού: α) έχει αφαιρεθεί περισσότερο από το μισό κείμενο, β) έχει προστεθεί ένας ανύπαρκτος Αναθεματισμός, γ) έχει προστεθεί 3 φορές η λέξη '' Μηνολόγιο '' και δ) λείπει η αναφορά στους 4 Όρους της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου περί του Αγίου Πάσχα, καθώς και τα σημεία που κατακρίνουν το Γρηγοριανό ημερολόγιο λόγω του εορτασμού του Πάσχα, πριν η μαζί με τους Ιουδαίους, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται, πως οι Πατριάρχες, κατέκριναν το Παπικό ημερολόγιο, λόγω του εορτασμού του Πάσχα, πριν η μαζί με τους Ιουδαίους και όχι λόγω των 13 ημερών!!!
  
   Ιδού το πρωτότυπο κείμενο, το οποίο βρίσκεται στον '' Τόμο της Αγάπης '' του ιερού Δοσιθέου Ιεροσολύμων ( σελ. 538 ). Οι καλοπροαίρετοι μελετητές, μπορούν να το βρουν στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Ελλάδος ( την Εθνική, της Βουλής κ.λ.π. ).

 

 

 


   Ιδού και ο κατάλογος των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως 
ό Αλεξανδρείας Σίλβεστρος δεν ζούσε το 1593, αφού είχε κοιμηθεί το 1590!!!

 

 

Εφ΄ όσον λοιπόν, το θεμελιώδες επιχείρημά των « ΓΟΧ » είναι αποδεδειγμένα πλαστό, άρα κακώς αποσχίστηκαν εκ του Σώματος του Χριστού! Ας ευχηθούμε, οι καλοπροαίρετοι εξ αυτών, να κατανοήσουν το λάθος τους και να επιστρέψουν την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, εκτός της οποιας δεν υπάρχει σωτηρία.

Δημιουργία αρχείου: 24-8-2013.

Τελευταία ενημέρωση: 24-8-2013.