Ελληνικός παρατηρητής τής Εταιρίας Σκοπιά Ειδήσεις και Μέθοδοι

 

Αγωγή $100.000 από την Εταιρεία Σκοπιά σε ιστοσελίδα

Δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό έχει βοηθήσει το Ίντερνετ στην καθίζηση των οπαδών της Σκοπιάς σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες στα τελευταία χρόνια. Γιατί μπορεί πλέον ο κάθε άνθρωπος να βρει εκεί όλα τα "άπλυτα" της Σκοπιάς. Γι' αυτό με το δίκιο της η Σκοπιά εξ αρχής το φοβόταν, και συνεχίζει να το φοβάται...

Η αρνητική στάση της Σκοπιάς για το Ίντερνετ έγινε φανερή από τα πρώτα στάδια της έναρξής του. Με άρθρα τόσο στην Σκοπιά όσο και στο Ξύπνα, αλλά και στην Διακονία της Βασιλείας η Σκοπιά είναι πάντοτε αρνητική στην χρήση του Ίντερνετ. Με άρθρα που έδειχναν την δυσαρέσκειά της, είναι φανερή η αποδοκιμασία της στην χρήση του από τα μέλη της.

Μάλιστα η ίδια αποθάρρυνε την δημιουργία ιστοσελίδων από μέλη της, γιατί υπάρχει η δική της και δεν χρειάζεται να κάνουν άλλοι Μάρτυρες δικές τους.

Μάλιστα όταν έγιναν τέτοιες σελίδες η Σκοπιά ανάγκασε τα μέλη της να τις βγάλουν από το Διαδίκτυο.

Ο λόγος είναι φανερός γιατί δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο στο τι σκέπτονται και εκφράζουν τα μέλη της στο Διαδίκτυο. Έτσι η Σκοπιά προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την πρόσβαση μελών της σε ιστοσελίδες που είναι επικριτικές για αυτήν. Έχει δαιμονοποιήσει το Ίντερνετ κάνοντας τους Μάρτυρες να πιστεύουν ότι σε κάθε σελίδα που μπορεί να μπουν υπάρχει κάποιος αποστάτης έτοιμος να καταστρέψει την πίστη τους. Έχει γράψει αρκετά άρθρα, καθώς και ομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα προτρέποντας τους οπαδούς της να προσέχουν σε ποιους μιλούν στα chat rooms, καθώς και πού δίνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μην τυχόν και κάποιος αποστάτης τους καταστρέψει την πίστη τους. Ακόμα παροτρύνονται να προσέχουν και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και να μην πιστεύουν σε διάφορες φήμες που έρχονται από μη αξιόπιστες πηγές.

Τα πιο πάνω όμως γεγονότα, μας οδηγούν σε 2 συμπεράσματα:

1. Η Σκοπιά παρακολουθεί τι γίνεται στο διαδίκτυο, για αυτό είναι και σε θέση να κλείνει ιστοσελίδες μελών της.

2. Στην προσπάθειά της αυτή παρακολουθεί και "αποστατικές ιστοσελίδες" πρώην μελών της, και όπου είναι δυνατό προχωρεί σε δικαστικά μέτρα εναντίον τους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η αγωγή της Σκοπιάς ενάντια στην Καναδέζικη ιστοσελίδα: http://quotes.watchtower.ca/ όπου ζητά $100.000 σε αποζημιώσεις από την συγκεκριμένη σελίδα, γιατί χρησιμοποιεί το όνομα Σκοπιά, καθώς και έντυπα της Σκοπιάς. Η σελίδα αυτή απλώς έχει ΟΛΕΣ τις προφητείες που έχει πει η Σκοπιά από το 1874 μέχρι σήμερα και είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για κάποιον που θέλει να δείξει ότι η Σκοπιά είναι ψευδοπροφήτης. Φαίνονται χρονολογικά και πολύ καθαρά οι αλλαγές που έκανε για να μπορέσει να σταθεί, όπως την έλευση του Κυρίου το 1874, το κλείσιμο των 144.000 το 1878, και τον Αρμαγεδώνα το 1914. Φαίνονται επίσης οι καινούργιες ημερομηνίες 1914 και η έλευση του Κυρίου το 1918, το νέο κλείσιμο των 144.000 το 1925, η ανάσταση των κριτών για να κυβερνήσουν στην γη, το 1942, το 1975, η γενεά που δεν θα παρέλθει. Επίσης καθαρά φαίνονται και άλλες δοξασίες όπως το θέμα για την ανάσταση των Σοδόμων και Γομόρρων που δεν αποφάσισε τελικά η Σκοπιά αν θα αναστηθούν ή όχι, για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, για τις ανώτερες εξουσίες, για τον Βασιλιά του Βορρά και του Νότου, και άλλα πολλά θέματα που δείχνουν καθαρά την αναξιοπιστία της Σκοπιάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της ιστοσελίδας σε καμιά περίπτωση δεν κάνει κριτική στην Σκοπιά, και αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ύλη αυτή και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Σκοπιά, και ο σκοπός είναι καθαρά για έρευνα.

Όμως η Σκοπιά στις 5 Σεπτεμβρίου κίνησε αγωγή στον ιδιοκτήτη του http://quotes.watchtower.ca ζητώντας το ποσό των $100.000 για τους ακόλουθους λόγους:

1. Για κλοπή πνευματική ιδιοκτησίας.

2. Ότι δήθεν παροδηγεί το κοινό χρησιμοποιώντας το όνομα της Σκοπιάς.

3. Μη εξουσιοδοτημένη χρήση του CD rom της Σκοπιάς με αποτέλεσμα να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες που υπάρχουν στο CD.

4. Απαγόρευση χρήσης του ονόματος Σκοπιά στο διαδίκτυο.

5. Οικονομική ζημιά στον ενάγοντα από την αντιγραφή του CD.

6. Ζημιά για πνευματικά δικαιώματα.

7. Δυσφήμηση $100.000.

Υπάρχει μετά ανάλυση της αγωγής της Σκοπιάς εναντίον της ιστοσελίδας και τους λόγους που την ανάγκασαν να το πράξει αυτό. Το αξιοσημείωτο είναι στην παράγραφο 31 όπου αναφέρει ότι ο εναγόμενος χρησιμοποιεί τις εκδόσεις της Σκοπιάς με ένα ενοχλητικό τρόπο για τους ενάγοντες με στόχο να φέρει σύγχυση στους αναγνώστες ως προς τις διδασκαλίες των Μαρτύρων!!! Και η παράγραφος 34 αναφέρει ότι οι ενάγοντες έχουν υποστεί ζημιά στην καλή τους φήμη από την δραστηριότητα του εναγομένου!!!

Το ερώτημα που εγείρεται εδώ είναι γιατί είναι ενοχλητικές για την Σκοπιά ορισμένες δικές της εκδόσεις;

Κάνοντας μια ανάλυση της αγωγής φαίνεται καθαρά ότι η Σκοπιά βασίζεται σε ψεύτικους ισχυρισμούς για τους ακόλουθους λόγους:

Η δικαιολογία ότι η πληροφορίες που υπάρχουν στο CD είναι απόρρητες δεν ευσταθούν γιατί πρόκειται για τα έντυπα που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο.

Αφού και η ίδια δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός δεν μπορεί να έχει οικονομική ζημιά από την ιστοσελίδα http://quotes.watchtower.ca/.

Επίσης αν η Σκοπιά δεν μπορεί να έχει σταθερές διδασκαλίες δεν φέρει ευθύνη κανένας μας αλλά η ίδια.

Το CD περιέχει έντυπα από το 1950 και μετά, ενώ το http://quotes.watchtower.ca/ από την πρώτη έκδοση της Σκοπιάς περίπου το 1871, κάτι που δεν υπάρχει στο CD. Πράγμα που δείχνει μη ειλικρίνεια από μέρους της γιατί τα πιο παλιά της έντυπα πράγματι έχουν ενοχλητικά για αυτήν θέματα, όπως πυραμιδολογία, πνευματισμός, αριθμολογία και άλλα, που τα έθαψε με έντεχνο τρόπο, σαν τον Μεγάλο Αδελφό που άλλαζε την γραπτή ιστορία για να τον βολεύει με το παρόν.

Το συμπέρασμά μας είναι ότι η Σκοπιά έχει ειδικό τμήμα που παρακολουθεί τι γίνεται στο διαδίκτυο με στόχο να κλείνει ιστοσελίδες που είναι επικριτικές γι' αυτήν χρησιμοποιώντας νομικά μέσα όπου μπορεί. Εκεί που η ιστοσελίδα ανήκει σε πιστό Μάρτυρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα γιατί υπάρχει η απειλή της αποκοπής.

Στην προσπάθειά της να ελέγξει την γνώση καταφεύγει σε διάφορες μεθόδους για να κρατήσει φυλακισμένους τους οπαδούς της, και το κάνει αυτό με προληπτικά κτυπήματα, αλλά και με την εμφύτευση του φόβου στα μέλη της για το Ίντερνετ.

Όμως το φράγμα έχει πλημμυρίσει και το νερό της γνώσης άρχισε να διαρρέει σε όλο τον κόσμο κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει η ολιγαρχική ηγεσία της Σκοπιάς, γιατί είναι φανερό ότι όλο και περισσότεροι Μάρτυρες απελευθερώνονται κάθε χρόνο από τα δεσμά της. Με την άμεση πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες, Μουσεία, Πανεπιστήμια, και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς σε πλούτο γνώσης, κάτι που η Σκοπιά έντεχνα όλα αυτά τα χρόνια τα πρόσφερε με το σταγονόμετρο στα μέλη της, και τις περισσότερες φορές τους έλεγε μισοαλήθειες, τόσο σε αρχαιολογικά, επιστημονικά, και θρησκευτικά θέματα επειδή δεν την βόλευε στο να στηρίξει την αβάσιμη "θεολογία" της. Μια "θεολογία" που η περισσότεροι λόγιοι την κατατάσσουν στον εσχατολογικά - ψευδοχριστιανικά κινήματα του 19ου αιώνα.

 

Κείμενο – Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 9-11-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 9-11-2005.

ΕΠΑΝΩ