Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ψευδοπροφητείες

Ο πόλεμος τού Γωγ // Το "νέο φως" Μαΐου 2015 τής Σκοπιάς για τον Γωγ τού Μαγώγ // H Χιλιετής Βασιλεία είναι παρούσα // Οι βασιλείς Βορρά και Νότου

Η Ψευδοπροφητεία των βασιλέων του Βορρά και του Νότου

Πώς η Σκοπιά έχασε την ευκαιρία να πετύχει επιτέλους την εκπλήρωση μιας προφητείας της

Ν. Μ.

 

Σαν σήμερα θυμάμαι, όταν στο Λύκειο καμάρωνα στους φίλους μου, και τους έλεγα: "Εμείς οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον με τον ανταγωνισμό τών εξοπλισμών". Και τους έδειχνα με καμάρι τις προφητείες τής Σκοπιάς, στο τεύχος της: 15 Νοεμβρίου 1981. Όμως, όπως πάντα, οι προρρήσεις τής Σκοπιάς, αποδείχθηκαν ψευδοπροφητείες χωρίς αντίκρυσμα, και η κομπορρημοσύνη των οπαδών της μετατράπηκε για μια ακόμα φορά σε ντροπή. Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν σκληρυνθεί τόσο πολύ, που θεωρούν τις ψευδοπροφητείες "φυσικό πράγμα", και δεν γνωρίζουν τι θα πει ντροπή.

Μια νεώτερη ψευδοπροφητεία του αμετανόητου ψευδοπροφήτη που λέγεται: "Σκοπιά", βρίσκεται στο τεύχος τής Σκοπιάς, 15 Νοεμβρίου 1981, σελ. 3 - 7.

Εκεί η Σκοπιά, για μια φορά ακόμα, θέλησε να δείξει την αφροσύνη των ηγετών της, με το να βάλει στο στόμα τού Θεού δικά της κοντόφθαλμα λόγια, για το μέλλον των εξοπλισμών.

Αφού στις σελίδες 3 και 4 κάνει μια ανασκόπηση της διαμάχης των εξοπλισμών μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής, τελειώνει το άρθρο με τα λόγια:

"Αυτοί είναι "ο βασιλεύς τού βορρά" και ο "βασιλεύς τού νότου", και αυτή η μονομαχία για παγκόσμια κυριαρχία κορυφώνεται στον "έσχατον καιρόν" (Εδ. 40). Ποιον συμβολίζουν αυτοί οι δύο "βασιλείς"; Ποια θα είναι η έκβαση αυτού τού ανταγωνισμού;

Στη συνέχεια, προχωράει για να μας πει, ότι ο Βασιλιάς τού Βορρά είναι το Κομμουνιστικό μπλοκ με ηγέτη τη Σοβιετική Ένωση, και ο βασιλιάς τού Νότου είναι ο μη κομμουνιστικός κόσμος, με ηγέτη τις Η.Π.Α. Έτσι, στη σελίδα 6 λέει:

Αφού ο σύγχρονος "βασιλεύς τού βορρά" είναι το Κομμουνιστικό μπλοκ, στο οποίο ηγείται η Σοβιετική Ένωση, τότε ο "βασιλεύς τού νότου" δεν μπορεί να είναι άλλος από το αντίπαλο μη Κομμουνιστικό μπλοκ, κάτω από την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτιών. Σχετικά μ' αυτούς τους "βασιλείς", η προφητεία τού Δανιήλ συνεχίζει και λέει...

Με μία αυθαίρετη ταύτιση τών προφητειών τού Δανιήλ με σύγχρονα γεγονότα, η Σκοπιά γράφει στις σελίδες 6 και 7:

Ο "βασιλεύς τού βορρά" με τα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άτομα στις Ένοπλες Δυνάμεις τής Σοβιετικής Ενώσεως και τής ανατολικής Ευρώπης, καθώς και με τα 50.000 άρματα μάχης, 5.775 πολεμικά αεροπλάνα, 289 μεγάλα πολεμικά σκάφη επιφανείας και τουλάχιστον 257 υποβρύχια, ασφαλώς έχει τ' αναγκαία μέσα για να επέλθει σαν "ανεμοστρόβιλος, μετά αμαξών και μετά ιππέων και μετά πολλών πλοίων... και θέλει πλημμυρίσει και διαβή". (Εδώ η Σκοπιά αναφέρεται στην προφητεία τού Δανιήλ 11/ια΄ 40 - 43).

Σύμφωνα μ' εκθέσεις, Σοβιετικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο Αφγανιστάν, στην Κούβα, στην Αιθιοπία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στο Μάλι, στη Μαυριτανία, στο Βιετάμ, στη Συρία και στη Νότια Υεμένη, για να μην πούμε για τους στρατιωτικούς συμβούλους σε πολλές άλλες χώρες. Σοβιετικά πλοία οργώνουν όλους τους στρατηγικούς ωκεανούς και τις θάλασσες, περιλαμβανομένης και τής Μεσογείου Θάλασσας. Η έκταση στην οποία ο Κομμουνιστικός "βασιλεύς τού βορρά" θα εξαπολύσει αυτές τις δυνάμεις, και θα "εισέλθη" σ' άλλους "τόπους" είνια κάτι που μόνο το μέλλον θα δείξει.

Οποιαδήποτε κι' αν είναι η έκταση τού "κερατισμού" από τον "βασιλέα τού νότου", και είτε ο "βασιλεύς τού βορρά" κατά γράμμα "περάσει σαν πλημμύρα" εισβάλλοντας σ' άλλες χώρες είτε όχι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Σύμφωνα με την προφητεία τού Δανιήλ, κανένας από τους δυο "βασιλείς" δεν θα πετύχει αποφασιστική νίκη πάνω στον άλλο.

Φυσικά τα γεγονότα διέψευσαν για μια ακόμα φορά "τον αγωγό" (μολυσμένης πνευματικής τροφής), όπως έγινε κυριολεκτικά σε κάθε προφητεία που έδωσε αυτή η οργάνωση ψευδοπροφητών. Η Σοβιετική Ένωση νικήθηκε αποφασιστικά και διαλύθηκε, και τα κατάλοιπά της, αφού στην πλειονότητά τους άλλαξαν το σύστημά τους από κομμουνιστικό σε καπιταλιστικό, έγιναν δορυφόροι τής Αμερικής, με πρώτη και καλύτερη την ίδια τη Ρωσία!!!

Στο σημείο αυτό, είναι ενδιαφέρον να πούμε, ότι αμέσως μετά τα παραπάνω λόγια τής Σκοπιάς, η ίδια η Σκοπιά γράφει το εξής καταπληκτικό:

Σχετικά με τον "βασιλέα τού βορρά", η προφητεία δηλώνει: "Θέλει ελθεί εις το τέλος αυτού και δεν θέλει υπάρχει ο βοηθών αυτόν". (Δανιήλ 11/ια΄ 45). Επίσης, μια παρόμοια προφητεία λέει για την Αγγλο-Αμερικανική Παγκόσμια Δύναμη, που επίσης εικονίζεται από τον "βασιλέα τού νότου", ότι "θέλει συντριφθή άνευ χειρός" (Δανιήλ 8/η΄ 25).

Πώς αυτοί οι βασιλείς φτάνουν στο τέλος τους "άνευ χειρός" και χωρίς να υπάρχει "ο βοηθών"; Το τέλος τους δεν θα έρθει με ανθρώπινα μέσα... ο ενθρονισμένος Βασιλεύς Ιησούς Χριστός θα "κτυπήση" αυτούς και όλα τ' άλλα πολιτικά έθνη με "ρομφαία κοπτερά", και "θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά" (Αποκάλυψις 19/ιθ΄ 11-21).

Ενώ λοιπόν η προφητεία τού Δανιήλ παρουσιάζει με σαφήνεια την ήττα τού "βασιλιά τού βορρά", λέγοντας: "Θέλει ελθεί εις το τέλος αυτού και δεν θέλει υπάρχει ο βοηθών αυτόν". (Δανιήλ 11/ια΄ 45), η Σκοπιά με την εσχατολογική της υστερία, το προσπερνάει αυτό, και αντί να προφητεύσει τη νίκη τού βασιλιά τού Νότου επί τού βασιλιά τού Βορρά, αντιθέτως καταλήγει στο ότι "κανένας από τους δυο "βασιλείς" δεν θα πετύχει αποφασιστική νίκη πάνω στον άλλο". Και αυτό συνέβει, επειδή η Σκοπιά δεν έβλεπε στον ορίζοντα ότι η κατάρρευση τού κομμουνιστικού μπλοκ θα ήταν τόσο σύντομη. Περίμενε ότι όλα εκείνα τα στρατεύματα που έγραφε στο άρθρο της, θα κέρδιζαν έδαφος εναντίον τών ΗΠΑ. Θέλησε λοιπόν να εντυπωσιάσει, παρουσιάζοντας εκείνα που φαίνονταν αυτονόητα, ως προφητεία τής Αγίας Γραφής, για να δείξει ότι "προβλέπει σωστά", και ότι "ερμηνεύει σωστά τις προφητείες".

Αν η Σκοπιά δεν ενδιαφερόταν να παρουσιάσει το τέλος ως τόσο κοντινό, το λογικότερο ήταν να πρόσεχε τα λόγια αυτά τού Δανιήλ. Όμως ήθελε να τονίσει ότι το τέλος ήταν τόσο κοντά, που ενώ ακόμα οι δύο υπερδυνάμεις θα συγκερατίζονται, θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Ήθελε κατά τη συνήθειά της, να φοβίσει τους οπαδούς της, για να μην την εγκαταλείψουν, μια και τους είχε πει (τότε), ότι το τέλος ήταν τόσο κοντά, που δεν θα παρερχόταν η γενιά τού 1914 ως τότε, και ο Χριστός θα κατέστρεφε τους δύο βασιλείς, ενώ ακόμα αυτοί ανταγωνίζονταν.

Έτσι η Σκοπιά, αντί να πει τη φυσική συνέχεια τής προφητείας (όπως την εφάρμοζε), ότι δηλαδή ο βασιλιάς τού Βορρά θα χάσει τη μάχη, προτίμησε να συνδέσει το χωρίο αυτό, με το άλλο, που έλεγε ότι αυτό θα γίνει "άνευ χειρών", δηλαδή από τον ίδιο το Θεό. Έτσι, μπερδεύοντας μεταξύ τους δύο άσχετα εδάφια, κατάληξε στο συμπέρασμα ότι "το τέλος είναι κοντά", και "ο Χριστός είναι αυτός που θα καταστρέψει τα δύο μπλοκ: Το κομμουνιστικό, και το καπιταλιστικό.

Σκεφτείτε! Αν οι ερμηνευτές τής Σκοπιάς δεν είχαν παρασυρθεί από την εσχατολογική τους υστερία, θα είχαν ίσως πετύχει μία απροσδόκητη προφητεία, για την πτώση τού Κομμουνιστικού μπλοκ, όσο εκείνο ήταν στις δόξες του! Και σήμερα θα είχαν να καυχώνται για τις προφητικές επιτυχίες τους ως "αγωγός τού Θεού". Όμως "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι". Και το "φως" τής Σκοπιάς, "έλαμψε" δια της απουσίας του.

Έτσι, για μια ακόμα φορά, η Σκοπιά λόγω τού τυχοδιωκτισμού της, έχασε άλλη μια ευκαιρία, να "πετύχει" επιτέλους έστω και μια προφητεία σωστή, έστω και κατά τύχην!!!

Αγαπητοί φίλοι "Μάρτυρες τού Ιεχωβά", εσείς που βλέπετε όλες αυτές τις διαρκείς, τις συνεχόμενες, τις αναμφίβολες αποτυχίες αυτής τής οργάνωσης, που δεν έχει πετύχει ούτε μία της πρόβλεψη ούτε μία φορά, τι σας κάνει τόσο σίγουρους ότι θα πετύχει στην τελική της πρόβλεψη, ότι θα σας περάσει ζωντανούς από τον Αρμαγεδδώνα;

Δημιουργία αρχείου: 19-6-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 11-6-2015.

ΕΠΑΝΩ