Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Αρχαιοειδωλολατρική Βαρβαρότητα

Ανθρωποθυσίες στην αρχαία ειδωλολατρική Ελλάδα // Ο Ανθρωποθυσιαστής Ειδωλολάτρης Ρήτορας Λιβάνιος // Μυκηναϊκές ανθρωποθυσίες σε αρχαίους δαίμονες // Βρεφοκτονίες και εκτρώσεις θυσία στους δαίμονες // Αρχαία ειδωλολατρική ανθρωποθυσία στα Χανιά

Κακές συνήθειες τών αρχαίων ειδωλολατρών

Μόνο αγόρια θυσίαζαν οι Μάγια

 

Αναδημοσίευση από: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_0_23/01/2008_219410

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

Όλοι λένε: "τι καλοί ήταν οι Μάγια και τους ξεπάστρεψαν οι (δυτικοί) Χριστιανοί!" Βεβαίως κακώς τους ξεπάστρεψαν, αλλά δεν ήταν και οι Μάγια τόσο άγιοι... Όπως όλες σχεδόν οι παγανιστικές θρησκείες, είχαν και αυτοί τις ανθρωποθυσίες τους!

Τα θύματα των ανθρωποθυσιών του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια ήταν κατά πάσα πιθανότητα αγόρια και νεαροί άντρες και όχι παρθένα κορίτσια,  όπως μέχρι σήμερα πίστευαν οι επιστήμονες. Οι Μάγια κατασκεύασαν επιβλητικούς ναούς και παλάτια στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής και του νότιου Mεξικό πριν την άφιξη των Ισπανών στις αρχές του 16ου αιώνα.

Μέρος των τελετών των ιερέων των Μάγια στις επικλήσεις τους για βροχή και γόνιμη γη ήταν η θυσία παιδιών που έριχναν σε σπηλιές με νερό. Από τα σπήλαια αυτά οι Μάγια αντλούσαν νερό για τις ανάγκες τους, ενώ πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν και η είσοδος στον κάτω κόσμο.

Μετά από έρευνες στα οστά 127 θυμάτων ανθρωποθυσιών που βρέθηκαν σε μία από τις σπηλιές, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το 80% των οστών ανήκε σε αγόρια ηλικίας τριών έως έντεκα ετών. Το υπόλοιπο 20% των οστών ανήκε σε ενήλικες άντρες. Όπως εξήγησε ο αρχαιολόγος Γκιγιέρμο ντε Άντα, από το πανεπιστήμιο του Γιουκατάν, τα παιδιά ρίχνονταν ζωντανά στους υγρούς τάφους, ενώ κάποια από αυτά γδερνόταν ζωντανά ή διαμελιζόταν προτού ριχτούν στη σπηλιά. «Οι ιερείς πίστευαν ότι οι θεοί προτιμούν τις μικρές θυσίες, ειδικά ο θεός της βροχής που είχε τέσσερις μικρούς βοηθούς. Οπότε τα παιδιά προσφέρονταν ως τρόπος απευθείας επικοινωνίας με τον θεό», ανέφερε ο ντε Άντα.

Μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι οι Μάγια θυσίαζαν κυρίως νεαρές κοπέλες εξαιτίας των κοσμημάτων που βρέθηκαν στους σκελετούς. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ντε Άντα, δείγματα πολιτισμού και της μυθολογίας των Μάγια δείχνουν ότι μάλλον επρόκειτο για αρσενικά θύματα ανθρωποθυσιών.

Δημιουργία αρχείου: 2-9-2011.

Τελευταία ενημέρωση: 2-9-2011.