Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ψευτοθεοί

Η θεοκρατία της Σπάρτης και το έθιμο «διαμαστίγωσις» * Εισαγόμενοι ψευτοθεοί από την Αίγυπτο * Ανθρωποθυσίες: ο κανιβαλισμός του δωδεκαθεϊσμού * Βασανιστήρια γυναικών προς τιμήν τού Μπεκρή Διονύσου * Ευνουχισμοί νέων προς τιμήν τής Αρτέμιδος * Κάψιμο ζώων για την Αρτέμιδα * Εκπόρνευση γυναικών από τη δαιμονική τσατσά Αφροδίτη

Βασανιστήρια νέων

προς τιμήν τής δαιμονικής Αρτέμιδος

Η φρικαλεότητα τών αρχαιοελληνικών "θεών"

 

Οι δαίμονες είναι πάντοτε μισάνθρωποι, και οδηγούν τους πιστούς τους σε διαστροφές ανάλογες τών διεστραμμένων δαιμονικών  τους ορέξεων. Έτσι και ο δαίμονας που λατρευόταν από τους Παγανιστές ως "Άρτεμις", είχε τις ανώμαλες ορέξεις του: Να βασανίζουν οι ειδωλολάτρες φριχτά τους νέους!

 

«Εις το μέρος που ονομάζεται Λιμναίον υπάρχει το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος. Το άγαλμα της Ορθίας Αρτέμιδος που έχουν οι Λακεδαιμόνιοι προήλθε από τους βαρβάρους. Αυτοί που βρήκαν αυτό, ο Αστράβακος και ο Αλώπεκος γυιοί του Ίρβου, όταν βρήκαν το άγαλμα αμέσως τρελάθηκαν. Επίσης οι κάτοικοι των συνοικιών της Σπάρτης θυσιάζοντες εις την θεά για να λύσουν διαφορά την οποία είχαν, όχι μόνο δεν την έλυσαν, αλλά και κατέληξαν να σκοτωθούν μεταξύ τους και πολλοί φονεύτηκαν κατά την συμπλοκή γύρω από τον βωμό της θεάς, ενώ όσοι έζησαν πέθαναν όλοι από φοβερή ασθένεια.

Και υπάρχει παράδοση ότι έπειτα από το γεγονός αυτό, έκαναν ανθρωποθυσίες στον βωμό και θυσιαζόταν εκείνος στον οποίο έπεφτε ο κλήρος. Ο Λυκούργος κατήργησε το έθιμο αυτό και το αντικατέστησε με μαστιγώσεις εφήβων γύρω από τον βωμό και έτσι γεμίζει με αίμα όταν γίνονται οι μαστιγώσεις. Έτσι εκπληρώνεται η θέληση της θεάς, αφού ο βωμός γεμίζει με ανθρώπινο αίμα.

Η ιέρεια που κρατάει το ξόανο βρίσκεται εκεί την ώρα της μαστίγωσης. Το ξόανο είναι πολύ μικρό και ελαφρύ, αλλά όταν οι μαστιγωτές χτυπούν ελαφρά κάποιον έφηβο, λόγω της ωραιότητάς του ή του αξιώματός του, τότε το ξόανο γίνεται πολύ βαρύ στα χέρια της ιέρειας. Τότε αυτή κατηγορεί τους μαστιγωτές και φωνάζει ότι πιέζεται από το βάρος εξαιτίας τους. Έτσι το άγαλμα αυτό συνήθισε από τις ανθρωποθυσίες στην Ταυρίδα να ευχαριστιέται από τα αίματα των ανθρώπων». (Παυσανίας Λακωνικά, 3, 16, 10-11)

Ο Φλάβιος Φιλόστρατος, στο "Βίο Απολλωνίου Τυανέως" ΣΤ' 20 αναφέρει το μαστίγωμα των νεαρών προς τιμήν της Ορθίας Αρτεμης αλλά ο φιλόσοφος "μεσσίας" Απολλώνιος ΔΕΝ το αποκηρύττει!

Δείτε σε τι βρωμερούς θεούς πιστεύουν οι Παγανιστές! Δείτε τι δαίμονες λατρεύουν! Δείτε το ηθικό και νοητικό τους επίπεδο! Δείτε τι διαστροφή θεωρούν αντάξια τών Ελλήνων, αντί για τον γλυκύτατο Ιησού! Άραγε αξίζει οι Έλληνες να λατρεύουν τέτοιους διεστραμμένους αιμοχαρείς βρυκόλακες;

Δημιουργία αρχείου: 9-8-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 22-9-2022.

ΕΠΑΝΩ