Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Νεοπαγανιστών

Ξενόφερτη ακροδεξιά καθοδήγηση "Ελλήνων" Νεοπαγανιστών

Με αφορμή το σχόλιο του Ρασσιά σε ραδιοφωνική εκπομπή (Είπε ότι "ο Μπιενουά λέει ότι ο χριστιανισμός της Ευρώπης είναι το πιο καταστροφικό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας"), συνεργάτης μας έκανε μια έρευνα πάνω σε αυτό το πρόσωπο. Και βρήκε ότι πρόκειται για έναν από τους... «γέροντες» (sic), τους πνευματικούς καθοδηγητές και εμπνευστές όχι μόνο του Ρασσιά, ή και άλλων νεοπαγανιστών, αλλά και της... Χρυσής Αυγής! Ιδού περιληπτικά μερικά ευρήματα:

Αλέν ντε Μπιενουά (Alain de Benoist). Γεννημένος το 1943, πρώην Παπικός, αυτοπροσδιοριζόμενος ως νεο-παγανιστής και θεμελιωτής της Νέας Δεξιάς στην Γαλλία με ελιτιστικές ιδέες («πότε να μη μισείς, αλλά να περιφρονείς συχνά») περί πνευματικής αριστοκρατίας και οπαδός της κοινωνικο-βιολογίας («κάποια στιγμή ο γενετικός κώδικας θα μας βοηθήσει να ενημερώσουμε τον πολιτικό κώδικα»). Το πιο γνωστό βιβλίο του είναι «Περί του να είναι κανείς παγανιστής» (1981), το οποίο όμως πρόκειται κατά βάση για μια αντι-χριστιανική πολεμική και όχι για σύγγραμμα περιγραφής βιώματος πίστης σε κάποιους θεούς – στους οποίους ο ίδιος άλλωστε δεν πιστεύει!

 

Η Νέα Δεξιά είναι μια απομίμηση της Ευρώπης των Εθνών του Ντε Γκωλ. Πρόκειται για μια μεταμφιεσμένη, «διανοητικοποημένη» μορφή τού φασισμού και τού ρατσισμού. Υπερθεματίζει και έχει εμμονή σε ένα θέμα: την ποικιλία (έναντι της ομογένειας) και τα ανθρώπινα δικαώματα όλων φυλών, εθνών κλπ. να έχουν την αυτονομία τους. Είναι υπέρ του εθνικισμού όλων. Ο Μπιενουά υπερασπίζεται, αντλεί έμπνευση και σουλουπώνει λεκτικά παλαιότερα κείμενα περί της μη-ισότητας των φυλών κλπ. Εισηγείται τον όρο «μπολσεβικισμός της αρχαιότητας» για τον Χριστιανισμό, τον οποίο εδώ εισήγαγε (;) και χρησιμοποιεί... η Χρυσή Αυγή! Το όραμα που προτείνει είναι η οικοδόμηση ενός νέου προτύπου στον 21ο αιώνα, του inegalitarianism του Νίτσε (ο καθένας για τον εαυτό του). Προς αυτή την κατεύθυνση πρώτο βήμα είναι η μόρφωση μιας αριστοκρατικής ελίτ «σούπερμαν» του χαρακτήρα.

 

Στο χαρακτηριστικό άρθρο του "μονοθεϊσμός εναντίον πολυθεϊσμού" παρατηρούμε τα εξής:

 

·        Μια απόπειρα περιγραφής του παγανισμού όχι ως κάτι γραφικό, αλλά ως κάτι σοβαρό και συνδεδεμένο με τις ιδέες των Νίτσε (Αθήνα εναντίον Ιερουσαλήμ), Χάιντεγκερ, Δαρβίνου.

·        Την πρόταση του νεοπαγανισμού ως «πνευματικής υποστήριξης» στον άνθρωπο που απουσιάζει από τον φιλελευθερισμό.

·        Την κλισέ ταύτιση αρχαίος παγανισμός = πολυθεϊσμός (πράγμα που επιστημονικά καταρρίπτεται), όπως και ο ίδιος ο Ρασσιάς αναπτύσσει (πολύ σωστά) σε κείμενό του.

·        Ο άνθρωπος ως μέτρο πάντων.

·        Ότι ο πολυθεϊσμός με την επινόηση πολλών θεών, ηρώων και μυθικών όντων ήταν η «ανεκτίμητη εισαγωγή στην δικαιολόγηση του εγώ και την κυριαρχία του ατόμου, στο σεβασμό της ατομικότητας», ενώ ο μονοθεϊσμός «προσπαθεί να επιβάλλει έναν τύπο ανθρώπου και την αντίληψη ενός αληθινού Θεού, ενώ όλοι οι άλλοι οι θεοί είναι ψεύτικοι».

·        Σχολαστικιστική παρερμηνεία βιβλικών χωρίων (π.χ. ζηλιάρης Θεός ΠΔ που μισεί).

 

·        "Οι Εβραίοι/Σημίτες ήταν ο λιγότερο ανεκτικός λαός, ενώ οι ινδο-ευρωπαϊκοί λαοί δεν θεωρούσαν τη θρησκεία τους απόλυτη αλήθεια και δεν έκαναν προσηλυτισμό. Γι’ αυτό ανέπτυξαν την ελεύθερη σκέψη, το ερευνητικό πνεύμα και την προσωπική αναζήτηση". Δικαιολόγηση σφαγών στο όνομα του Θεού.

 

·        Ομοίως και ο χριστιανισμός "από πολύ νωρίς έδειξε ότι δεν είχε ανοχή εναντίον των απίστων. Υπατία, εξαφάνιση θρησκειών, κατάργηση Ολυμπιακών αγώνων, καταστροφή ναών και αγαλμάτων, πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας το 389, προσυλητισμοί με βία, εξοστρακισμός των θετικών επιστημών, πυρές". Πράγματα που και αυτά έχουμε δείξει πόσο ψευδή και ανιστόρητα είναι.

 

·        Ως εκ τούτου, καταλήγει με λογικούς ακροβατισμούς και άγνοια της Χριστιανικής Εκκλησίας, που είναι το δημοκρατικότερο σύστημα: "ιδού η προέλευση του μοντέρνου ολοκληρωτισμού. Η οργάνωση του ολοκληρωτισμού είναι η ίδια με αυτή της χριστιανικής εκκλησίας. Ο ολοκληρωτισμός εμφανίζεται όταν μια μορφή πληθυντικής, πολυθεϊστικής πληρότητας που είναι εγγενής στη οργανική αλληλεξάρτηση καταβάλλεται από μια μονοθεϊστική. Ο ολοκληρωτισμός εμφανίζεται από την επιθυμία εγκαθίδρυσης κοινωνικής και ανθρώπινης ενότητας μειώνοντας, περιορίζοντας την ποικιλία των ατόμων και των εθνών σε ένα μόνο μοντέλο".

 

Με τα παραπάνω, είναι φανερό, ποιες είναι οι πηγές των Νεοπαγανιστικών εμμονών και των "Ελλήνων" Νεοπαγανιστών. Είναι φανερό ότι οι ιδέες τους, απέχουν πολύ από το να είναι Ελληνικές, και παπαγαλίζουν για μια φορά ακόμα τις ξενόφερτες ιδεολογίες ακροδεξιών και ανιστόρητων στοιχείων, ξένοι καθώς είναι με την Ελληνική μας παράδοση. Είναι φανερή η ρατσιστική και ελιτίστικη προέλευση των ιδεολογιών αυτών, και ο κατήφορος στον οποίο τους έχουν οδηγήσει άνθρωποι σαν τον κο Ρασσιά που τους μεταφέρει εδώ τέτοιες ιδέες.

 

Ελπίζουμε κάποιος από αυτούς, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, να ξυπνήσει, και να καταλάβει σε τι δρόμους τον παροδηγούν οι ηγέτες του Νεοπαγανισμού. Και να συνειδητοποιήσει, ότι αυτά που του σερβίρουν ως "ελληνικό φως", δεν είναι παρά δυτικόφερτες φασιστικές ιδέες, που οι ηγέτες του αντλούν από ανθελληνικές πηγές με σκοτεινές ιδεολογίες.

 

Έρευνα: Σ. Μ.

Δημιουργία αρχείου:22-8-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 22-8-2005.

ΕΠΑΝΩ