Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Όταν ομόθρησκοι δολοφόνων Παγανιστών παριστάνουν τα θύματα!

 

Οι διώκτες Παγανιστές και η αθωότητα τών Χριστιανών

Η αλήθεια για τις ιστορικές παραχαράξεις περί διωγμών

 

"Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης" λέει η παροιμία. Αυτοί που για τρεις αιώνες δίωκαν και σκότωναν τους Χριστιανούς, αυτοί που δολοφονούσαν και εξόριζαν τους προ Χριστού φιλοσόφους, αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία όσων απέρριπταν τους ψεύτικους θεούς τους, έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα. Συκοφαντούν ψευδώς την Εκκλησία για δήθεν διωγμούς εναντίον τους. Κατηγορούν τους διωγμένους ως διώκτες!

Για να δικαιολογήσουν την απόρριψη των ψευτοθεών τους από τους Έλληνες, που δέχτηκαν με θυσία τής ζωής τους την αλήθεια τού Χριστού, θέλουν να μάς πείσουν ότι η θρησκεία τους χάθηκε εξ' αιτίας δήθεν διωγμών! Γι' αυτό παραχαράσσουν την ιστορία ασύστολα, ψευδόμενοι στους αμαθείς, για να εξάψουν το φιλότιμό τους κατά τών... Χριστιανών! Οι διώκτες κατά τών διωγμένων!

Κατηγορούν ψευδώς και διαστρεβλώνουν πολλούς αγίους, αποδίδουν σε Χριστιανούς τα εγκλήματα παπικών και άλλων αιρετικών (οι οποίοι μάλιστα δίωκαν και Χριστιανούς), και παρουσιάζουν κάποιες πολιτικές δολοφονίες ως θρησκευτικούς διωγμούς!

Όμως τα ιστορικά ντοκουμέντα τους διαψεύδουν! Και τα ακόλουθα άρθρα δείχνουν την απάτη, την υποκρισία και το δόλο τών συκοφαντών.

Θέματα

 

Ανύπαρκτοι οι δήθεν διωγμοί ειδωλολατρών από Χριστιανούς

 

Ανύπαρκτοι και οι διωγμοί ειδωλολατρών από αυτοκράτορες

 

Βανδαλισμοί

 

Διωγμοί Χριστιανών (και όχι μόνο) από ειδωλολάτρες (και όχι μόνο)

 

Ο αρχαιοελληνικός ειδωλολατρικός μεσαίωνας

 

Σύγχρονοι ειδωλολάτρες διώκτες

 

Δημιουργία αρχείου: 1-6-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 28-12-2021.

ΕΠΑΝΩ