Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Επιστήμη και Εκκλησία και Αθεϊσμός

Γιούρι Γκαγκάριν: O πρώτος Ορθόδοξος στο διάστημα * Έχει πράγματι αποδείξει η επιστήμη την ανυπαρξία του Θεού; * Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες * Περί προσσελήνωσης

Αναζητώντας τον Ιησού Χριστό... στη Σελήνη;

Το πρώτο υγρό που χύθηκε και η πρώτη τροφή που καταναλώθηκε στη Σελήνη

Τού Bill Carrell

 

Πηγή: http://www.godandscience.org

 

Είναι ελάχιστα γνωστό, πως το πρώτο πράγμα που έφαγαν στην Σελήνη, ήταν η (προτεστάντικη) "θεία κοινωνία". Εμείς, μεν, ως Ορθόδοξοι, δεν την δεχόμαστε ως "κοινωνία", αφού ο Προτεσταντισμός είναι καθαρή αίρεση, αλλά πάντως είναι συγκινητικό πως ο άνθρωπος, ακόμα και εκτός της γης, αναζητά τον (προσωπικό)  Θεό του, αντίθετα με όσα θα ήθελαν, διάφοροι "διαφωτιστές" ή "άθεοι". Και με την πίστη στον Θεό, σφραγίζει και τα μεγαλύτερα τεχνολογικά του άλματα, δείχνοντας τη συμπόρευση πίστης και επιστήμης.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι απλός στην ουσία του, καθώς είναι η πληρότητα της Αλήθειας, το Σώμα του Χριστού. Οποιοσδήποτε με μια ειλικρινή και αταλάντευτη επιθυμία για την Αλήθεια , είναι σίγουρο πως θα φτάσει τελικά σ' Αυτόν.  Κάποτε, θα γίνει και εκτός Γης, η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία. Η μόνη και πραγματική Kοινωνία, που προσφέρει το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Το παρακάτω άρθρο ενός Προτεστάντη, εξηγεί πώς έλαβε χώρα η όλη διαδικασία:

Ο Νηλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ  Ώλντριν ήσαν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης, στο διαστημικό ταξίδι του ΑΠΟΛΛΩΝ 11. 

Το τρίτο μέλος της παρέας, ο Μάϊκ Κόλλινς, ήταν ο υπεύθυνος του τμήματος του διαστημόπλοιου που θα πραγματοποιούσε την επιστροφή τους στην γη, το οποίο τμήμα είχε μπει σε τροχιά γύρω από την Σελήνη, ενόσω ο Άρμστρονγκ και ο Ώλντριν προσεληνώνονταν.  Το όχημα προσελήνωσης ακούμπησε το έδαφος στις 3:17 ώρα Ανατολικής Αμερικής, την Κυριακή, 20 Ιουλίου, 1969.

Ο Ώλντριν είχε φέρει μαζί του μια "συσκευασία θείας κοινωνίας", που του το είχε δώσει η εκκλησία του και που περιείχε ένα δισκοπότηρο και μια φιάλη κρασιού περίπου στο μέγεθος της άκρης του δακτύλου του.  Το πρωινό εκείνο που κάλεσε την βάση στο Χιούστον, τους είπε: 

"Χιούστον, εδώ ο Αετός. Σας μιλά ο πιλότος του LM (Landing Module - οχήματος προσελήνωσης). Θα σας παρακαλούσα να τηρηθούν λίγα λεπτά σιωπής. Θέλω να καλέσω τον καθένα από σας που μας ακούει, όποιος και όπου κι αν είναι, να αναλογισθεί για λίγα λεπτά τα γεγονότα των τελευταίων ωρών, και να προσφέρει τις ευχαριστίες του, με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο."

"Όσο διαρκούσε η επικοινωνιακή σιγή", έγραφε αργότερα: "εγώ άνοιξα τις μικρές πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν τον άρτο και το κρασί.  Άδειασα το κρασί μέσα στο δισκοπότηρο που μας είχε δώσει η εκκλησία μας.  Στην βαρύτητα του ενός έκτου που είχε η Σελήνη, το κρασί στροβιλίστηκε αργά-αργά μέσα στον πυθμένα του δισκοπότηρου, και ανέβηκε ανάλαφρα προς το χείλος του. Μετά διάβασα από την Αγία Γραφή το: "Εγώ ειμί η άμπελος η αληθινή, και εσείς, τα κλήματα. Όστις μένει εν εμοί, θα φέρει πολλούς καρπούς".

Είχα σκοπό να απαγγείλω την προσευχή της Θείας Μεταλήψεως κατά την επιστροφή μας στην Γη, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Ντηκ Σλέητον ζήτησε να μην το κάνω. Η ΝΑSΑ ήδη βρισκόταν εν μέσω μιας δικαστικής μάχης με την Μάντελυν Μάρεη Οχαίρ, την περίφημη αντίπαλο της θρησκείας, για το ζήτημα της ανάγνωσης εδαφίων της Γένεσης από το πλήρωμα του ΑΠΟΛΛΩΝ 8, καθώς το σκάφος εκινείτο στην τροχιά του γύρω από την Σελήνη, την ημέρα των Χριστουγέννων.  Συμφώνησα, απρόθυμα...."

"Το μεταλλικό κύτος του Αετού έτριξε.  Έβαλα το μικροσκοπικό τεμάχιο άρτου στο στόμα μου, και κατάπια το κρασί.  Πρόσφερα τις ευχαριστίες μου, για την ευφυία και το πνεύμα που έφερε τους δύο νεαρούς πιλότους σ' αυτήν την σεληνιακή "Θάλασσα της Γαλήνης". 

Με γοήτευε η σκέψη, πως το πρώτο υγρό που χύθηκε και η πρώτη τροφή που καταναλώθηκε επάνω στην Σελήνη, ήσαν τα στοιχεία της Θεία Μεταλήψεως..."

Δημιουργία αρχείου: 12-12-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 23-7-2019.

ΕΠΑΝΩ