Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Βιβλία και Περιληπτικά για τους ΜτΙ

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Ερμηνευτικές Αντιαιρετικές Μελέτες

Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Γεωργίου Παν. Τσιμπιρίδη

 

12. Τι πιστεύουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά

 

 

Λεπτομερής εξέταση της διδασκαλίας τους σε θέματα όπως η Θεότητα του Ιησού, η Σωτηρία, η Τριαδικότητα, το Άγιο Πνεύμα, η Εξιλέωση, κλπ., δείχνουν, χωρίς αμφιβολία, ότι ουδεμία σχέση έχουν με την ορθόδοξη Χριστιανική άποψη. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν ότι ο Ιησούς είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, το υψηλότερο ον της δημιουργίας. Αυτό είναι πλάνη, διότι έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που δηλώνουν καθαρά ότι ο Ιησούς είναι Θεός, όπως:

α) Στο κατά Ιωάννη, εδάφιο 1,14 λέγει: «Και ο Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν, και εθεασάμεθα την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας» (Μετάφραση): «Kαι ο Λόγος ενσαρκώθηκε και κατοίκησε ανάμεσά μας, και απολαύσαμε ως έκπαγλο θέαμα τη δόξα του, μια δόξα, που, σαν μονογενής, έχει από τον Πατέρα, γεμάτος χάρη και ομορφιά.».

β) Στο κατά Ιωάννη, εδάφιο 8,58 λέγει: «είπεν αυτοίς ο Ιησούς· αμήν αμήν λέγω υμίν, πριν Αβραάμ γενέσθαι εγώ ειμι» (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ): «Τους είπε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, πριν ο Αβραάμ γεννηθεί, Εγώ Είμαι» και

γ) Στο κατά Ιωάννην 10:30 λέγει: «εγὼ και ο πατὴρ έν εσμεν.» (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ): «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα».  Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι η σωτηρία κερδίζεται από έναν συνδυασμό πίστης, καλών έργων και τυφλής υπακοής στην «Οργάνωση τού Θεού». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που διακηρύττουν, ότι η σωτηρία είναι δια πίστεως (Κατά Ιωάννη 3:16, Εφεσίους 2:8-9, Τίτος 3:5). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την Τριαδικότητα, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς είναι δημιούργημα τού Πατρός και ότι το Άγιο Πνεύμα είναι βασικά η ενεργός δύναμη του Θεού.  Οι Χιλιαστές πιστεύουν σε μια θεωρία εξαγοράς, ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν η εξαγορά για την αμαρτία του Αδάμ.

 

ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΑ ΑΝΤΙΒΙΒΛΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ

1ον) Ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία έχει, δια μέσου των αιώνων, παρερμηνεύσει την Αγία Γραφή, και 2ον) Έχουν κάνει μόνοι τους μεταφράση της Αγίας Γραφής, την οποία ονομάζουν «Μετάφραση Νέου Κόσμου». Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά μετέτρεψε το κείμενο της Βίβλου, για να το κάνει να ταιριάζει στην λανθασμένη διδασκαλία τους μάλλον, παρά να βασίσουν τη διδασκαλία τους σε ό,τι διδάσκει το αυθεντικό Ιερό Κείμενο. «Η Μετάφραση του Νέου Κόσμου» έχει διάφορες εκδόσεις, καθώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανακάλυψαν όλο και περισσότερες περικοπές, που έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες τους.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δείχνουν πραγματικά να είναι μια αίρεση η οποία υποκριτικά και λίαν χαλαρά βασίζεται στην Αγία Γραφή. Το Κυβερνών Σώμα της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά είναι το μόνο σώμα στην Οργάνωση που ισχυρίζεται, ότι έχει εξουσία να ερμηνεύει τις Γραφές.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι είναι «μια ομάδα ανθρώπων από εκατοντάδες έθνη και γλώσσες, ενωμένοι με κοινούς στόχους. Θέλουμε πάνω από όλα να δίνουμε τιμή στον Ιεχωβά, τον Θεό της Αγίας Γραφής και Δημιουργό τών πάντων. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να μιμούμαστε τον Ιησού Χριστό και είμαστε περήφανοι που λεγόμαστε Χριστιανοί. Όλοι μας αφιερώνουμε τακτικά χρόνο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μάθουν για την Αγία Γραφή και τη Βασιλεία του Θεού. Επειδή δίνουμε μαρτυρία μιλώντας για τον Ιεχωβά Θεό και τη Βασιλεία του, είμαστε γνωστοί ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αν και πολλοί μας αποκαλούν «Ιεχωβάδες» ή «Ιεχωβίτες», εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τους οποίους θεωρούμε ανάρμοστους

Κανονικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, θά ’πρεπε να επιδοκιμάζονται για τις «θεάρεστες προσπάθειες, που δείχνουν ότι έχουν, για την ορθή διδασκαλία του Χριστού, για τους ανθρώπους, για τον κόσμο». Πιθανώς να μην υπάρχει άλλη χριστιανική ή αιρετική ομάδα που να είναι πιο πιστή από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο να μεταδίδουν το μήνυμά τους. Δυστυχώς, όμως, το μήνυμα αυτό είναι γεμάτο από ψεύδη, παραποιήσεις, απάτες και διαστρεβλωμένες διδασκαλίες.

Δυστυχώς είναι ατελείωτα τα δημοσιεύματα, που έρχονται στο φως και που αποδεικνύουν ότι «η Εταιρία Σκοπιά, η αμερικανική, εκδοτική, πολυεθνική εταιρεία, έχει εξαπατήσει με απίστευτες παρερμηνείες της Γραφής χιλιάδες ανθρώπους και τους έχει μετατρέψει σε «ΙΣΟΒΙΟΥΣ»  πλασιέ των εκδόσεών της, που εξαναγκάζονται πιεστικά να προσφέρουν και χρήματα, ομόλογα, σπίτια κλπ, για να δημιουργεί η εταιρία Σκοπιά νέα τυπογραφεία και εκδοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τις λεγόμενες «αίθουσες βασιλείας», που δεν είναι τίποτα άλλο, από αίθουσες προετοιμασίας, εκπαίδευσης και μάρκετινγκ στελεχών προώθησης θρησκευτικών εντύπων»!

Έχουμε, λοιπόν, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τεράστια ευθύνη να προσέχουμε μη τυχόν και μας αποπλανήσει κανείς, απ’ αυτούς τους γλυκομίλητους και «ευγενικούς» εντετεταλμένους της Οργάνωσης, με απώτερο σκοπό να μας εντάξει στους μηχανισμούς της εταιρίας αυτής.

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν οι νεότερες ηλικίες, τα παιδιά μας, που δεν έχουν γερές βάσεις στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά και όσοι δεν γνωρίζουν καλά την Ορθόδοξη πίστη και Θεολογία. Χρειάζεται ο κάθε Ορθόδοξος πιστός σωστή  ενημέρωση για να μην δελεασθεί απ’ αυτήν την αμερικανική αιρετική θρησκευτική εκδοτική Εταιρία, που λέγεται «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Τα έντυπα και τα βιβλία της Σκοπιάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.

Επίσης, καλό θα ήταν, αν δείτε μάρτυρες της Σκοπιάς στη περιοχή σας, να ενημερώσετε το Αντιαιρετικό Γραφείο τής Μητροπόλεως.

Το ίδιο επικίνδυνο είναι να συμμετέχουμε είτε σε διάφορες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν, δηλαδή συνέδρια, συγκεντρώσεις, ομιλίες στις «Αίθουσες Βασιλείας» ή στην τελετή «Ανάμνησης» του Μυστικού Δείπνου. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται από τη Σκοπιά για συστηματική έναρξη ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ, για στρατολόγηση νέων μελών ή για την επιβολή νέων «ιδεών» στα ήδη υπάρχοντα μέλη.

Το βασικό στις περιπτώσεις των θρησκευτικών ομάδων που προσπαθούν να ελέγξουν τη ΣΚΕΨΗ και το ΝΟΥ των μελών τους, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Αναγκάζουν και τα μικρά παιδιά τους στα σχολεία να μιλάνε στους συμμαθητές τους για τον Ιεχωβά, για κάθε αντίληψη της Σκοπιάς, και κάνουν συστηματική ενημέρωση για τις απόψεις της Σκοπιάς, οπότε οι γονείς των Ορθοδόξων μαθητών παθαίνουν σοκ, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση.

Η Σκοπιά, εκμεταλλεύεται τη δική μας αμάθεια πάνω σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως και παρασύρει ορισμένους (κάθε χρονιά ευτυχώς και λιγότερους). Τις τακτικές αυτές αρχίζουν και εφαρμόζουν και άλλες αμερικανόφερτες αιρέσεις, οπότε οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, όπως και οι ευθύνες της Εκκλησίας, των Επισκόπων, των ιερέων και όλων των Ορθοδόξων πιστών, κατηχητών και θεολόγων.

Να σημειώσουμε ότι περίοδοι πολέμων, οικονομικών κρίσεων, καταστροφών είναι ό,τι πιο ΧΑΡΟΠΟΙΟ για την Εταιρία αυτή, γιατί μπορεί να πολλαπλασιάζει τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ της σενάρια, ώστε να πιέζει τα μέλη της είτε για περισσότερη εργασία, είτε για να τους αποτρέπει από μελλοντικά σχέδια (οικογένεια, παιδοποιΐα, σπουδέςεπαγγελματικά σχέδια), ώστε να είναι αφοσιωμένοι στο έργο του πλασιέ-προσηλυτιστή, είτε για να τρομάζει τα υποψήφια μέλη, προτρέποντάς τα να «βαπτιστούν», για να αρχίσουν, αμέσως, το έργο του «Ιεχωβά», δηλαδή ώρες ατελείωτες από τη προσωπική ή οικογενειακή τους ζωή σε ομιλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, μοίρασμα εντύπων, προσηλυτισμό. Αυτός περίπου είναι ο «όμορφος κόσμος», που ζουν τα πεπλανημένα μέλη της Σκοπιάς.

«Στώμεν καλώς» ευλαβείς ορθόδοξοι χριστιανοί!!!

 

Σχετικά άρθρα


 


Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

Δημιουργία αρχείου: 12-4-2016.

Τελευταία μορφοποίηση: 20-4-2016.

ΕΠΑΝΩ