Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Ιεραποστολή

Βιβλιαράκι για την Εκκλησία της Ταϊβάν // Ορθόδοξη εφημερίδα στην Ταϊβάν // Είναι δύσκολο να κάνεις Ιεραποστολή στην Κίνα // Προσλαμβάνοντας έναν Προτεστάντη Πάστορα στην Ιεραποστολή της Ταϊβάν // Είσαστε πλούσιοι! - Πελαγία Yu. "Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα"

Δυναμώστε τους «Ορθόδοξους Ψίθυρους»

Ανοιχτή επιστολή

http://www.orthodox.com.tw/greek/owletter.html

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ταϊβάν, αναδημοσιεύουμε αυτή την επιστολή που λάβαμε. Ελπίζουμε έτσι να διαδοθεί το ιεραποστολικό φρόνημα σε περισσότερους Χριστιανούς, και με τη συμβολή τους να δυναμώσει η φωνή της αλήθειας σε αυτή την πολυάνθρωπη περιοχή του κόσμου.

Αδελφοί μου,

Η μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία της μακρινής Ταϊβάν σας εύχεται κάθε χαρά και ευλογία για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Αντί άλλου δώρου, σκεφτήκαμε να σας στείλουμε ηλεκτρονικώς το περιοδικό μας, το πρώτο Ορθόδοξο περιοδικό στην κινεζική γλώσσα που τιτλοφορείται «Ορθόδοξοι Ψίθυροι», και ένα μικρό κινεζικό ημερολόγιο.

Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια και αγώνας για να δώσουμε την δέουσα μορφή και περιεχόμενο στο περιοδικό μας, το οποίο κυκλοφορεί κάθε μήνα από το τρέχον Εκκλησιαστικό έτος. Έπρεπε να είναι βέβαια θρησκευτικό, αλλά όχι... κραυγαλέο, διότι εδώ οι άνθρωποι δεν συμπαθούν πολύ τα στερεότυπα θρησκευτικά έντυπα άλλων ομολογιών και θρησκευτικών οργανώσεων, λόγω του φανατισμού, της μονομέρειας και της προσηλυτιστικής διάθεσης που συχνά τα χαρακτηρίζουν. Έτσι κάθε εξασέλιδο τεύχος των «Ψιθύρων» εμπλουτίζεται και με πολιτιστικά στοιχεία, για να είναι ελκυστικό στον καθένα, αξιοποιώντας τη μεγάλη αγάπη των Κινέζων για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη κλπ. Επιπλέον, για το οπισθόφυλλο δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο και καλαίσθητο κόμικ, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον αυτού που θα το πάρει στα χέρια του. Στις ενδιάμεσες σελίδες ο αναγνώστης θα βρει μερικά απλά -αλλά συνάμα πολύ βαθιά- άρθρα, π.χ. στο πρώτο τεύχος για το άκτιστο φως και την σημασία του, αφηγήσεις από Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς και μια καθημερινή συζήτηση μεταξύ φίλων που σχολιάζουν την σχέση και χρησιμότητα των προηγούμενων θεολογικών θεμάτων με την πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ότι η ύλη του περιοδικού δεν είναι απλή μετάφραση κάποιων κειμένων, αλλά είναι αποτέλεσμα πολύωρων, εξαντλητικών συζητήσεων με κινέζους φίλους και συνεργάτες. Στόχος μας είναι η ύλη να έχει την κατάλληλη μορφή και διατύπωση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κινεζική πραγματικότητα και πολιτισμική ιδιαιτερότητα, ώστε να αγγίζει τις καρδιές του κόσμου και να φέρνει το φως του Χριστού.

Η υποδοχή των «Ορθόδοξων Ψιθύρων» ήταν ενθουσιώδης. Στα σχόλια τους, οι αναγνώστες μας είπαν πως πρώτη φορά συνάντησαν ένα έντυπο, το οποίο συνδυάζει και παρουσιάζει τόσα πολλά θέματα με τόσο διακριτικό τρόπο και διαβάζεται με ενδιαφέρον από όλους.

Κάθε τεύχος του περιοδικού εκδίδεται σε 13.000 φύλλα. Η διανομή και διακίνηση του περιοδικού γίνεται κυρίως ως ένθετο σε εφημερίδες, όπως και στην Ελλάδα. Δέκα χιλιάδες (10.000) αντίτυπα συνοδεύουν τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην κεντρικότερη περιοχή της Τάι Πέι. Στόχος μας είναι το περιοδικό να μπει στο σπίτι κάθε οικογένειας, όπου όλο και κάποιος θα το διαβάσει. Περίπου 1.750 φύλλα αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου σε πανεπιστήμια, ιδρύματα, βιβλιοθήκες, φορείς και προσωπικότητες, ενώ 1.250 φύλλα τα τοποθετούμε στα γραμματοκιβώτια των διαμερισμάτων του κτιριακού συμπλέγματος, όπου στεγάζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ταϊβάν.

Αδελφοί μου,

Η ιεραποστολή σε χώρες με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως η Ταϊβάν γίνεται την χρήση των σύγχρονων τρόπων επικοινωνίας, όπως το Διαδίκτυο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανοιχτές ομιλίες κλπ. Η ιεραποστολή είναι έκφραση θεολογίας και φιλοσοφίας. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε ιδέες, λόγο ζωής, την βαθιά αλήθεια του Χριστού στην αναζήτηση του σύγχρονου ανθρώπου. Ίσως έτσι να βρούμε και εμείς κάποιες λύσεις στην καθημερινότητά μας, ίσως μάλιστα και να συνειδητοποιήσουμε την πνευματική μας ένδεια κι ανεπάρκεια, διότι η ιεραποστολή δεν είναι προσηλυτισμός, δεν είναι ο μονόλογος του «έξυπνου» που πάει να «φωτίσει» τους «χαμένους» και «απολίτιστους». Η ιεραποστολή είναι διάλογος με σεβασμό κι αγάπη, καμιά φορά δε αγωνιώδης εσωτερικός διάλογος. Τελικά δίνοντας ανακαλύπτουμε λύσεις και για τη δική μας ζωή.

Ξέρουμε ότι το περιοδικό μας είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά έστω μια πρώτη σταγονίτσα, μια αρχή. Μια πολύ θερμή σταγονίτσα αγάπης του Χριστού για τα παιδιά του στην Άπω Ανατολή, για τα οποία στο παρελθόν αδιαφορήσαμε.

Αναλογιστείτε τις προοπτικές και το αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έκδοση του περιοδικού για τον κινεζόφωνο κόσμο, με την Κίνα των 1,2 δισεκατομμυρίων και τη νησιωτική Ταϊβάν των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία τώρα μόλις εγκαινίασε την παρουσία της.
Σας παρακαλούμε θερμά να βοηθήσετε την πρωτοποριακή προσπάθεια μας. Κάθε μήνα έχουμε ανάγκη από 1.200 Ευρώ τα οποία διατίθενται για την έκδοση και τη διακίνηση 13.000 φύλλων του περιοδικού μας. Για την πληροφόρησή σας, επισυνάπτονται τα ακριβή στοιχεία της εκδοτικής εταιρείας και του πρακτορείου διανομής.

Σας παρακαλούμε πολύ να ενισχύσετε την έκδοση του μοναδικού κινεζόφωνου Ορθόδοξου περιοδικού από το περίσσευμα της καρδιάς σας. Μπορείτε και σεις να γίνετε ιεραπόστολοι, από το σπίτι σας στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια μας. Εσείς ή και κάποιοι φίλοι σας ή ακόμη και η ενορία σας μπορείτε να γίνετε και χορηγοί για ένα μήνα! Το όνομα σας θα μνημονευτεί στο τεύχος που θα διαλέξετε, ώστε να υπάρχει ως απόδειξη στον ουρανό για την ιεραποστολή που κάνετε στην άκρη της γης, και σε πολιτισμούς πανάρχαιους.

Περιμένοντας την ανταπόκριση σας, σας ευχόμαστε κάθε ευλογία του Θεού στην ζωή σας και στους αγαπημένους σας.

Με αγάπη Χριστού,
Ο μοναχικός στρατιώτης (ανάξιος και περιστασιακός λόγω μη υπάρξεως άλλου) της Εκκλησίας από τον Άθω στην Ταϊβάν,

π. Ιωνάς Μούρτος
Αρχιμανδρίτης

Για τις καταθέσεις αγάπης σας ο λογαριασμός μας στην τράπεζα ΑΛΦΑ

779-002101-053244

Το περιοδικό «Ορθόδοξοι Ψίθυροι» στο Διαδίκτυο

www.orthodox.com.tw/ow.html

Φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ταϊβάν

http://www.trinitylight.net/4images/
categories.php?cat_id=19

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail)

leeliang@orthodox.com.tw

Τηλέφωνο

00886-916541401

Τηλεομοιότυπο (Fax)

00886-2-82189009

 

 

Τα στοιχεία του εκδότη μας
Image Bright International Inc.

Τηλέφωνο

00886-2-27599290

Τηλεομοιότυπο (Fax)

00886-2-27599250

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail)

ibt@ms17.hinet.net

 

 

Η διεύθυνση του ιστοχώρου του πρακτορείου διανομής. Ακόμα και φωτογραφία Ελληνικής Εκκλησίας έβαλαν με δική τους πρωτοβουλία στη σελίδα τους, τόσο τους επηρέασαν θετικά οι «Ορθόδοξοι Ψίθυροι»!

www.taipeipaper.idv.tw
www.taipeipaper.idv.tw/C0.htm

 

Δημιουργία αρχείου: 27-12-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 19-8-2011.