Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

Πώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ρίχνουν μια τεράστια σκιά πάνω στις ζωές των άλλων // Λασπολογία τών εχθρών τους

Δαιμονοποίηση των πάντων

Η συκοφαντία ως εργαλείο απομόνωσης τών μαζών

 

Τι κάνει κάποιος για να στρέψει την προσοχή στον εαυτό του ως το "μόνο σωτήρα"; Πολύ απλό: Λασπολογεί όλους τους άλλους, και όλα. Έτσι προβάλλει ως "ο μόνος καλός", ανάμεσα στους "κακούς".

Η εταιρία Σκοπιά αισθάνεται ως "ποιμένας". Όχι όμως ως ένας "καλός ποιμένας", αλλά ως ένας απαιτητικός "καταναλωτής" τών ωφελειών τών προβάτων της.

Ενώ ο Χριστός ως "καλός ποιμένας", "καλεί τα δικά του πρόβατα με το όνομά τους" (Ιωάννης 10/ι΄ 3), η Σκοπιά ενδιαφέρεται όχι για το κάθε πρόβατο ξεχωριστά, αλλά για τον αριθμό τού κοπαδιού. Όσο περισσότερα πρόβατα, τόσο περισσότερο "άρμεγμα". Και ενώ ο καλός ποιμένας ο Χριστός "θυσιάζει τη ζωή του υπέρ των προβάτων" (Ιωάννης 10/ι΄ 11 - 13), η Σκοπιά θυσιάζει τα πρόβατα για τη "βιτρίνα τής οργάνωσης", και αντί να τα προστατέψει από το "λύκο", εφευρίσκει "λύκους" ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, ώστε να εκφοβίζει και να συγκεντρώνει τα πρόβατα στη δουλειά τους, δηλαδή στο άρμεγμα και στο κούρεμα.

Σε μια θρησκεία εκατομμυρίων, τα μέλη είναι πολλά, με πολλές ασχολίες και χόμπυ. Κάθε φορά όμως που κάποιος "Μάρτυς τού Ιεχωβά" ασχολείται με κάτι άσχετο με την οργάνωση, όχι μόνο "κινδυνεύει" να προσκολληθεί σε αυτό παραμελώντας την οργάνωση, αλλά μειώνει την απόδοσή του στο να κηρύττει για νέους οπαδούς. Ίσως μαλιστα να ανακαλύψει ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι "ποιμένες" από τη Σκοπιά σε άλλα κοπάδια, και να μείνει εκεί. Πρέπει λοιπόν, πάση θυσία να τρομοκρατηθεί το κοπάδι, ώστε να παραμένει πιστό στο άρμεγμα και στο κούρεμα!!!

Τι κάνει λοιπόν η Σκοπιά; Δαιμονοποιεί τα πάντα! Ανακαλύπτει λύκους παντού! Έξω από το μαντρί, υπάρχουν λύκοι! Πολλοί λύκοι! Άπειροι λύκοι! Πίσω από κάθε δέντρο, κάτω από κάθε πέτρα, μέσα σε κάθε τρύπα, πίσω από κάθε ξένο χορτάρι, λύκοι, λύκοι λύκοι!!! Έτσι τα πρόβατα παραμένουν μαντρωμένα, και ποτέ δεν ανακαλύπτουν τα εύφορα λιβάδια που υπάρχουν έξω από το μαντρί τους. Παραμένουν πλήρως εξαρτημένα από τους πονηρούς ποιμένες τους και από τα ξερά χορτάρια που τους δίνουν για τροφή. Δίνουν το μαλλί και το γάλα τους, και γεννάνε περισσότερους ΣΚΛΑΒΟΥΣ για τη Σκοπιά.

Ας δούμε για παράδειγμα τα περιοδικά τής Σκοπιάς. Αν τα παρατηρήσετε, ανεξαρτήτως θέματος, τα περισσότερα άρθρα τους, ακολουθούν το ίδιο "μοτίβο":

"Τα γεγονότα είναι ανησυχητικά στο κάθε τι. Είναι τα πάντα δύσκολα και επικίνδυνα. Ακόμα και τα ελπιδοφόρα πράγματα, δεν φαίνεται ότι τελικά θα αποδώσουν. Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Το μέλλον φαίνεται σκοτεινό και απειλητικό....

....Όμως μη φοβόσαστε!!! Υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο στον ορίζοντα. Ο Ιεχωβά είναι εκεί, και έχει τη λύση....

....Η οργάνωση τού Ιεχωβά είναι πρόθυμη να σας δείξει τη λύση. Σε αυτήν μπορειτε να έχετε προστασία από τα μελλοντικά δεινα, γιατί μόνο εκεί μέσα μπορείτε να ξεφύγετε από το ζοφερό μέλλον, που θα είναι ζοφερό για όλους τους άλλους..."

Αυτή η "συνταγή", χρησιμοποιείται συνεχώς, είτε μιλάει η Σκοπιά μέσω τών περιοδικών της για τους πολέμους, είτε για τις τροφές, για τους σεισμούς, για την τεχνολογία με τις επικίνδυνες προεκτάσεις της, για τα δάση, για το νερό, για τη μόλυνση, για τις ασθένειες, για τον αναπόφευκτο θάνατο, για τις φωτιές, για την εξαφάνιση τών ζωικών ειδών... Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος. Η λύση όμως είναι μόνο μία: "Ο Ιεχωβά και η οργάνωσή του".

Ομοίως, όταν μιλάει για οποιαδήποτε ενασχόληση, (εκτός από το δικό της "έργο"), προκαλεί το θαυμασμό τών οπαδών της, λέγοντάς τους πράγματα αυτονόητα, όπως: "Το να ασχολείται κάποιος με τα αθλήματα, (ή τη μουσική, ή τη ζωγραφική, ή τη διασκέδαση, κλπ), είναι ωφέλιμο, αρκεί να αποφεύγει την υπερβολή". Και αυτό τελειώνει συνήθως με το: "να μην παραμελούμε το έργο τού Ιεχωβά, γιατί το τέλος είναι κοντά", ή "γιατί απ' αυτό εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές". Αυτά φυσικά τα λέει, επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποκόψει το κοπάδι της από όλες του τις δραστηριότητες, εκτός από αυτές που τη συμφέρουν.

Στην ουσία δηλαδή, η Σκοπιά λέει πράγματα ήδη γνωστά, και ολοκληρώνει με τον τελικό της σκοπό, να προωθήσει "το άρμεγμα" τών προβάτων.

To ότι βέβαια δεν μπορεί να "δαιμονοποιήσει" τα χόμπυ τών οπαδών της, δεν την εμποδίζει να δαιμονοποιήσει όλους όσους δεν είναι οπαδοί της!!! Έτσι, έχει κάνει έναν "χονδροειδή" διαχωρισμό, μεταξύ τού δικού της "μαντριού", και τών "μαντριών" όλων τών άλλων. Έτσι ονομάζει όλους τους άλλους: "κόσμο", "κοσμικούς", "βαβυλώνιους", "φιλισταίους", "ερίφια", κλπ. Όλοι οι άλλοι είναι "επικίνδυνοι", "πόρνοι", "αναξιόπιστοι", "άπιστοι", "άξιοι καταστροφής" και ένα σωρό άλλα υποτιμητικά ονόματα. Μόνο οι δικοί της οπαδοί είναι "πρόβατα", "καθαροί", "αξιόπιστοι", "ηθικοί", "πιστοί", και "άξιοι σωτηρίας". Με τον τρόπο αυτό, δημιουργεί στους οπαδούς της ένα αίσθημα υψηλοφροσύνης για τους εαυτούς τους, και κατάκρισης για όλους τους άλλους.

Όλες οι άλλες θρησκείες, είναι για τη Σκοπιά: "πόρνη Βαβυλώνα", που πιστεύουν σε "ειδωλολατρικές και Σατανικές διδασκαλίες", και συμπράττουν με το "θηρίο" τών "κοσμικών εξουσιών". Μόνο η Σκοπιά είναι αμέτοχη. Όλα όσα διδάσκουν οι άλλοι είναι "μολυσμένη τροφή", και "ψεύδη", ενώ οι δικές της διδασκαλίες είναι "πνευματική τροφή" από τον Θεό, μέσω τού "αγωγού" του, τής Σκοπιάς. Και όσοι οπαδοί της τα πιστεύουν αυτά, είναι τόσο αφελείς, που δεν σκέπτονται ότι η ίδια η Σκοπιά έχει αλλάξει όσα δίδασκε κάποτε, και συνεπώς αν σήμερα είναι η τροφή της "καθαρή", όλα τα περασμένα χρόνια τους τάιζε με μολυσμένη ειδωλολατρική τροφή! Και δεν ψάχνουν καν, για να δούνε πώς οι πολιτικοστρατιωτικές εξουσίες αυτού τού κόσμου έχουν συμπράξει κατ' επανάληψιν με τη Σκοπιά, σε όλη τη διάρκεια τής ιστορίας της, και πώς η ίδια η Σκοπιά, εξύμνησε σε κάθε ευκαιρία τις "θηριώδεις εξουσίες" τού κόσμου, κάτι που ο αναγνώστης θα μπορέσει να διαβάσει με ντοκουμέντα στην ιστοσελίδα αυτή. Τα πρόβατα τής Σκοπιάς, είναι τόσο "πρόβατα", που δεν βλέπουν ότι η ίδια η Σκοπιά ως πόρνη κάθεται πάνω στους πολιτικούς προστάτες της, και ότι ο ίδιος ο Σατανάς τής υπαγορεύει τη μολυσμένη της τροφή.

Το ποίμνιο τής Σκοπιάς, δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική, γιατί η μόνη νόμιμη εξουσία στον πλανήτη, είναι η εξουσία τής Σκοπιάς, και δεν πρέπει να εντάσσονται σε οργανώσεις κάθε τύπου, γιατί η μόνη νόμιμη οργάνωση είναι τής Σκοπιάς. Στον πλανήτη αυτό, υπάρχουν μόνο η Σκοπιά και "οι άλλοι", οι οποίοι ανεξαιρέτως είναι "κόσμος" άξιος καταστροφής, και "λύκοι άρπαγες".

Το ποίμνιο τής Σκοπιάς, πρέπει να ανυπομονεί για την ημέρα που ο Ιεχωβά θα έρθει να σκοτώσει όλους τους άλλους, νέους γέρους και παιδιά, ανεξαρτήτως καλοσύνης και πίστης, μόνο και μόνο, επειδή δεν πείστηκαν από τις διαρκώς εναλασσόμενες γελοίες διδασκαλίες τής Σκοπιάς. Μόνο μέσα στην "οργάνωση" τής Σκοπιάς, μόνο μέσα σε αυτό το μαντρί, μπορεί κάποιος να νοιώθει ασφαλής από έναν τέτοιο "επικίνδυνο" και καταστροφικό Θεό. Στην ουσία δηλαδή, η οργάνωση τής Σκοπιάς, προστατεύει τα μέλη της από τον ίδιο τον... Θεό!!!

Μόνο οι νεκροί είναι ακίνδυνοι, έστω και άπιστοι. Αυτοί δεν αποτελούν κίνδυνο για τη Σκοπιά, γι' αυτό δεν δαιμονοποιούνται. Αυτοί θα αναστηθούν στη "Χιλιετή βασιλεία", όπου (φτου κι απ' την αρχή) θα λυθεί ο Σατανάς για να ξαναδοκιμαστούν. Μόνο οι "αποστάτες" δεν θα αναστηθούν από τους νεκρούς κατά τη Σκοπιά, όχι βέβαια για άλλο λόγο, αλλά επειδή έτσι οι οπαδοί της θα φοβούνται να αποστατήσουν, μη τους βρει ο θάνατος έξω απ' αυτήν!!!

Αυτό βέβαια που οι "προβατοειδείς" τής Σκοπιάς δεν γνωρίζουν, είναι ότι ο θάνατος καραδοκεί μέσα στο ίδιο το μαντρί τους, γιατί οι ίδιοι οι ποιμένες τους είναι "λύκοι άρπαγες", με ένδυμα "ποιμένος". Και σε τέτοιους ποιμένες εκπληρώνεται ο λόγος τής Γραφής που λέει:

Ιεζεκιήλ 34/λδ΄: (8) οι ποιμένες εβόσκησαν εαυτούς, και δεν εβόσκησαν τα πρόβατά μου, ...(10) ιδού εγώ είμαι εναντίον τών ποιμένων, και θέλω εκζητήσει τα πρόβατά μου εκ τής χειρός αυτών, και θέλω παύσει αυτούς από του να ποιμένωσι τα πρόβατα...(11) Διότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός: Ιδού εγώ, εγώ θέλω αναζητήσει τα πρόβατά μου, και επισκεφθεί αυτά, (12), καθώς ο ποιμήν επισκέπτεται το ποίμνιον αυτού, καθ' ην ημέραν ευρίσκεται εν μέσω τών προβάτων αυτού διεσκορπισμένων, ούτω θέλω επισκεφθεί τα πρόβατά μου, και θέλω ελευθερώσει αυτά εκ πάντων τών τόπων όπου ήταν διεσκορπισμένα... (13) Και θέλω εξάγει αυτά εκ τών λαών, και συνάξει αυτά...(14)Θέλω βοσκήσει αυτά εν αγαθή νομή, και η μάνδρα αυτών θέλει είσθαι επί τών υψηλών ορέων τού Ισραήλ. Εκεί θέλουσιν αναπαύεσθαι εν μάνδρα καλή, και θέλουσι βόσκεσθαι εν παχεία νομή...(17) Ιδού εγώ θέλω κρίνει αναμέσον προβάτου και προβάτου...(23) Και θέλω καταστήσει επ' αυτά ένα ποιμένα, και θέλει ποιμαίνει αυτά, τον δούλον μου Δαυϊδ...(25) Και θέλω κάμει προς αυτά διαθήκην...(28) και θέλουσιν κατοικεί ασφαλώς.΄΄

Σε άλλες περιοχές τής ιστοσελίδας αυτής, ο αναγνώστης μπορεί να βρει επαρκή στοιχεία, τόσο για την υποκρισία τής Σκοπιάς, όσο και για τις παρερμηνείες που κάνει στην ίδια την Αγία Γραφή, ακόμα και στην ίδια της την ιστορία. Ελπίζουμε έτσι, ότι κάποια πρόβατα από το "μαντρί" τής Σκοπιάς, θα καταλάβουν ποιοι "λύκοι" τους διοικούν, και θα αναζητήσουν τον αληθινό Ποιμένα τον Ιησού Χριστό, έξω από τη Σκοπιά, στα καθαρά και αγνά λιβάδια τής Καινούργιας Ιερουσαλήμ, τής Εκκλησίας.

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 6-6-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 28-5-2016.

ΕΠΑΝΩ