Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Αρχαιοελληνική κοινωνία

Ευνουχισμοί νέων προς τιμήν τής Αρτέμιδος * Καταστροφές μνημείων από αρχαίους Έλληνες * Αρένες βαρβαρότητας στην ειδωλολατρική Ελλάδα * Ειδωλολατρεία, μαγεία, ανθρωποθυσίες και η αποκήρυξη του Παγανισμού από τους Έλληνες * Βασανιστήρια γυναικών για τον Μπεκρή Διόνυσο * Εκπόρνευση γυναικών από τη δαιμονική τσατσά Αφροδίτη * Ο βάρβαρος θεσμός των Εστιάδων * Δολοφονία νηπίου στους Δελφούς * Τα "ιερά" πρεζόνια των Δελφών

Μέρος 2ο

Η ανθελληνική πολιτεία των Δελφών

Εγκλήματα τών Δελφών

Πράγματα που απέκρυψε το παραμύθι τού "Διαφωτισμού"

 

Ο ανθέλληνας σκοτεινός δαίμονας Απόλλων, φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να ζημιώσει τους Έλληνες, είτε με εγκλήματα, είτε με ψευδείς ή διφορούμενους χρησμούς, τα οποία επέβαλλε στους ειδωλολάτρες μέσω του μαντείου των Δελφών.

Ανέκαθεν οι παγανιστές θεωρούσαν ότι μέσω της μάντισσας Πυθίας μιλούσαν στους ανθρώπους οι "θεοί"... Ο βάρβαρος Κροίσος, ο Μ. Αλέξανδρος και ο Ιουλιανός ο Παραβάτης ήταν λίγοι μόνο απ' τους "πελάτες" της.

Ασφαλώς έδινε χρησμούς από δαιμονικές δυνάμεις, πράγμα που φαίνεται και στον χρησμό ότι οι Αθηναίοι θα σωθούν από τους Πέρσες με "ξύλινα τείχη", τα καράβια (Ηρόδοτος, Ιστορίαι Ζ' 140-142). Φυσικά τα δαιμονικά πνεύματα που μιλούσαν από μέσα της, αν και γνώριζαν πώς θα σωθούν οι Αθηναίοι, μίλησαν επίτηδες για "τείχη", για να μπερδέψουν τους Αθηναίους. Ήθελαν οι... "πατρώοι θεοί" να χαθούν πολλοί Αθηναίοι, βλέπετε, χωρίς όμως να πάψουν να λατρεύονται, εφόσον ο χρησμός ήταν διφορούμενος...

Η Πυθία ΠΟΤΕ δεν μίλησε κατά των ανθρωποθυσιών και των άλλων ανόσιων και ανόητων δοξασιών και τελετουργιών του παγανισμού! Μάλιστα η ίδια τα ενθάρρυνε!!! Είχε δώσει εντολές να γίνονται παιδοθυσίες και άγρια μαστιγώματα προς τιμήν του Διονύσου (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Η 23, 1 και Θ 8,2) καθώς και λατρείες δέντρων προς τιμήν διονυσιακών εγκλημάτων (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Β 2, 7).

"Μετά τη Στύμφαλο είναι η Αλέα, που και αυτή μετέχει στην αργολική ομοσπονδία. Εδώ υπάρχουν τα ιερά της Εφεσίας Αρτέμιδος, της Αλέας Αθηνάς και του Διονύσου, με άγαλμα του θεού. Κάθε χρόνο τελούν προς τιμήν του τα Σκιέρεια, όπου, σύμφωνα με χρησμό του μαντείου των Δελφών, μαστιγώνονται οι γυναίκες, όπως και οι έφηβοι των Σπαρτιατών στη γιορτή της Ορθίας" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Η 23, 1)

"Εδώ στις Πότνιες της Βοιωτίας υπάρχει και ναός του Διονύσου Αιγοβόλου. Κι αυτό γιατί κάποτε, ενώ θυσίαζαν στον θεό, έγιναν τόσο βίαιοι εξαιτίας του κρασιού που σκότωσαν τον ιερέα του Διονύσου. Αμέσως μετά τον φόνο τους επισκέφτηκε επιδημία, και το Μαντείο των Δελφών είπε ότι για να φύγει πρέπει να θυσιάζουν ένα αγόρι στο άνθος της νιότης του. Μερικά χρόνια αργότερα, όπως λένε, ο θεός αντικατέστησε το αγόρι με μια κατσίκα ως θύμα" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Θ 8,2)

"Μετά από αυτό [την άγρια δολοφονία του Πενθέα], όπως λένε οι Κορίνθιοι, η Πυθία τους διέταξε να βρουν εκείνο το δέντρο [απ' όπου ο Πενθέας κατασκόπευε τις πιστές του Διονύσου] και να το λατρέψουν το ίδιο με τον θεό. Γι' αυτό έχουν φτιάξει πολλά είδωλα από το δέντρο" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Β 2, 7)

Η Πυθία είχε απαγορεύσει την κατασκευή μια διώρυγας από τους Κνίδιους, διότι θεωρούσε την πρόοδο ασέβεια. Εκείνοι την ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ και ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ (Ηρόδοτος, Ιστορίαι Α' 174).

Κάποτε η Πυθία έδωσε χρησμό να λατρεύεται ως θεός ο Κλεομήδης από την Αστυπάλαια, ένας άγριος παγκρατιστής που έφαγε το πνευμόνι του αντιπάλου του και καταπλάκωσε στην πατρίδα του πολλά παιδάκια (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις ΣΤ 9,1 και Ευσέβιος, Ευαγγελική Προπαρασκευή Ε 34).

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το Δελφικό Ιερατείο, που ουσιαστικά περιστρεφόταν γύρω από αυτή, δολοφόνησε για ιεροσυλία ένα μικρό παιδί...

Ραφαήλ

Δημιουργία αρχείου: 20-1-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 24-2-2021.

ΕΠΑΝΩ