Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Περί Διωγμών

Η Εγκατάλειψη των αρχαίων ναών * Οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής των αρχαίων ναών * Καταστροφές μνημείων από αρχαίους Έλληνες * Μύθος η καταστροφή αρχαίων μνημείων από τους Χριστιανούς * Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της Ρώμης στην πράξη * Η αθωότητα του Θεοδόσιου για τους υποτιθέμενους διωγμούς * Ο δήθεν "διωγμός" του Λιβάνιου * Το αντιχριστιανικό κείμενο-απάτη, «Περί ορθοδόξου και βυζαντινής Ιεράς Εξετάσεως»

Η αλήθεια για τον εκχριστιανισμό τής Αρμενίας

Κατέστρεψαν ή εκπολίτισαν οι Χριστιανοί τους Αρμένιους;

Πώς οι Νεοπαγανιστές κατηγορούν ως "καταστροφείς βιβλιοθηκών" τής Αρμενίας, τους Χριστιανούς που δημιούργησαν για πρώτη φορά αλφάβητο στους Αρμένιους!

 

Δεν ψεύδονται μόνο λίγοι νεοπαγανιστές στα όσα λένε. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Για παράδειγμα, θα δούμε τον πρώτο ισχυρισμό τού συκοφαντικού πίνακα τού Βλάση Ρασιά και τού ΥΣΕΕ με τίτλο: "Ιστορίες Αγάπης" (μάλλον "ΑΠΑΤΗΣ" έπρεπε να λέει με τα ψεύδη που υπάρχουν εκεί, αφού έχουμε ήδη διαψεύσει σχεδόν όλα τα ψεύδη αυτού τού πίνακα), για να δει ο καθένας το θλιβερό ηθικό (αρχαιοελληνικό) επίπεδο τών νεοπαγανιστών και τα ψεύδη τών ισχυρισμών τους!

 

Ο ψευδής ισχυρισμός τού Ρασιά και τού ΥΣΕΕ:

301 - 302. Ο Πάρθος χριστιανός προσηλυτιστής Γρηγόριος, που αργότερα απεκλήθη "φωτιστής της Αρμενίας", κατορθώνει, εκμεταλλευόμενος στη διάρκεια μίας “θεομηνίας” την ανατολίτικη δεισιδαιμονία, να βαπτίσει χριστιανό τον βασιλιά της Αρμενίας Τιριδάτ Γ (τον "Μέγα"). Ο Τιριδάτ, εμπνεόμενος από τον Προφήτη Ελάϊα (Ηλία, “Θεός μου είναι ο Γιαχβέ”) στο Καρμίλλον όρος, διατάσσει την κατασφαγή του εθνικού ιερατείου και την μετατροπή όλων των Ναών του Μίθρα, της Αναϊτιδος, του Ορμούσδ και των διαφόρων ελληνορωμαϊκών Θεών σε εκκλησίες ή οίκους κηρύγματος. Όλες οι θαυμαστές βιβλιοθήκες της Αρμενίας, ιδρυθείσες πριν από αιώνες από τους ελληνιστές ηγεμόνες της, πυρπολούνται ως.. “κιβωτοί δαιμονικής γνώσεως”. Ο Γρηγόριος στέφεται πρώτος επίσκοπος της χώρας και πλήθη προσηλυτιστών από τη Συρία συρρέουν στην Αρμενία η οποία μετατρέπεται πλέον στο πρώτο στην Ιστορία χριστιανικό Κράτος.

 

Η αλήθεια για το παραπάνω ψεύδος:

1. Ανατολίτικη δεισιδαιμονία των Εθνικών

Οι  ίδιοι οι Εθνικοί ομολογούν εδώ πως ο Γρηγόριος εκμεταλλεύτηκε την «ανατολίτικη δεισιδαιμονία». Δηλαδή παραδέχονται πως οι Εθνικοί ήσαν δεισιδαίμονες και πίστευαν πως οι «θεομηνίες» ήσαν έργο των θεών π.χ. του Δία. Μάλιστα εδώ παραδέχονται οι νεοπαγανιστές, ότι είχαν "ανατολίτικες λατρείες", και ότι αυτές οι λατρείες ήταν "δεισιδαιμονικές". Άρα τι μας λένε περί "Ελληνικής" θρησκείας; Και αν ήταν δεισιδαίμονες, τι φταίει λοιπόν ο Χριστιανισμός που τους απάλλαξε από αυτήν την δεισιδαιμονία;

 

2. «Θεομηνία» και βασανισμός Γρηγορίου

Ο Τιριδάτ ο Γ΄ (Θιριδάτης) ανήλθε στον θρόνο το 250 μ.Χ.  με την βοήθεια των Ρωμαίων. Αντιτάχθηκε στο κήρυγμα του επίσκοπου Γρηγόριου του Φωτιστή (Κρικόρ Λουνσαβορίτς) που ήρθε από την Καισαρεία, και διέταξε την σύλληψη και την φυλάκισή του εντός της ακρόπολης των Αριαξατών, όπου ο δραστήριος αυτός απόστολος του Χριστιανισμού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Ο Θιριδάτης μετά από λίγο αρρώστησε και αφού είδε πως ούτε οι γιατροί αλλά ούτε και οι επικλήσεις προς τους θεούς του ίσχυσαν την θεραπεία του, αποφυλάκισε τον Γρηγόριο, ο οποίος τον θεράπευσε. Συγκινήθηκε τόσο από το θαύμα όσο και από την καρτερία του ιεράρχη κατά την διάρκεια του μαρτυρίου του, και έτσι ο Θιριδάτης δέχθηκε την νέα θρησκεία με όλη την αυλή του. Τον Γρηγόριο τον διόρισε υπουργό του.

Αυτός διέδωσε τον Χριστιανισμό σε όλη την χώρα, παρ’ όλες τις αντιδράσεις  των Εθνικών ιερέων. Ο Θιριδάτης βοήθησε τον Γρηγόριο στην ανέγερση νέας χριστιανικής πόλης, της Ετσιμιατζίν, η οποία μέχρι και σήμερα είναι έδρα των Γρηγοριανών Αρμενίων. Ο Θιριδάτης έπεσε θύμα δολοφονικής απόπειρας από πράκτορες των Περσών, οι οποίοι διέβλεψαν κίνδυνο του Ζωροαστρισμού από την διάδοση του Χριστιανισμού (Πηγή: Νικηφόρος Μοσχόπουλος, Τμηματάρχης του Υπουργείου Εξωτερικών,  Μ.Ε.Ε., τόμος Ιβ΄, σελίδα 684). Έχουμε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από τους ισχυρισμούς τού Ρασιά. Και εκεί ο Χριστιανισμός εν μέσω διωγμών εδραιώθηκε, και μέχρι φόνους έκαναν εναντίον τών Χριστιανών οι ομόπιστοι τού Ρασιά.

Πού το είδαν λοιπόν ο Ρασιάς πως ο Γρηγόριος εκμεταλλεύτηκε θεομηνία;

 

3. Το «Καρμίλλον» Όρος και οι ανθρωποθυσίες

Κάρμιλλον όρος δεν υπάρχει στην Αρμενία, αλλά στη Παλαιστίνη. Εκεί ο προφήτης Ηλίας, εκτέλεσε ένα τσούρμο ανθρωποθυσιαστών μάγων που μαζί με τη φίλη τους βασίλισσα Ιεζάβελ σκότωναν όσους πίστευαν στο Θεό, θυσίαζαν ΒΡΕΦΗ και παρότρυναν όλους τους γονείς να κάνουν το ίδιο. Αυτό το όρος των βρεφοθυσιών, οι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν «ιερό βουνό» κατά τον 16 αιώνα π.χ. και ήταν κέντρο λατρείας. Στην βίβλο είναι συνδεμένο με τους ψεύτικους προφήτες του Βάαλ - Διονύσου (Α΄ Βασιλείων 18) (Πηγή: Brittanica Deluxe 2002). Αυτή η εκτέλεση τών ανθρωποθυσιαστών ειδωλολατρών τού Βάαλ - Διονύσου είναι που ενοχλεί τον κύριο Ρασιά, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν προσπάθησε να επαναλειτουργήσει τις ειδωλολατρικές τελετουργίες στο Λύκαιο Όρος τής Πελοπονήσου. Και για όποιον δεν ξέρει τι συνέβαινε εκεί, ναι, και εκεί θυσίαζαν και έτρωγαν βρέφη οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες, προς "τιμήν" τού Δία.

 

4. Οι «βιβλιοθήκες» της Αρμενίας

Ποιες είναι αυτές οι βιβλιοθήκες και γιατί δεν τις αναφέρει ο Ρασιάς και το Υ.Σ.Ε.Ε.; Ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία «θαυμαστή» βιβλιοθήκη στην Αρμενία διότι οι Αρμένιοι ήσαν λαός που δεν είχε αλφάβητο. Το αλφάβητό τους το κατασκεύασε ο Χριστιανός Μεσρόπ Μαστότς το 405 μ.Χ., δηλαδή μετά από 100 χρόνια αφότου κάηκαν οι «βιβλιοθήκες» που ονειρεύτηκε ο Ρασιάς και το Υ.Σ.Ε.Ε. Αυτό όμως προφανώς δεν το γνώριζε ο  Ρασιάς όταν έγραφε το παραμύθι του!

Κατά την επίσημη ιστορία τής Αρμενίας, ο Μεσρόπ Μαστότς ήταν αυλικός και είχε κάποια θέση στον στρατό, μέχρι που αποφάσισε να γίνει περιπλανώμενος ιερέας, ένας ταξιδευτής που γυρνούσε αδιάκοπα εδώ κι εκεί για να διαδώσει τις ιδέες του. Γεννήθηκε γύρω στο 360 μ.Χ. και τιμάται ως άγιος προστάτης του Αρμενικού έθνους. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.

Αγαπούσε πολύ τις ξένες γλώσσες, και τα εξαιρετικά Ελληνικά που έμαθε, τον βοήθησαν να αναδειχθεί γρήγορα στη θέση του συμβούλου της κυβέρνησης. Στα 35 του, άρχισε να ταξιδεύει πεζός σε όλη τη Μικρά Ασία. Δέκα χρόνια αργότερα, (δηλαδή γύρω στο 405 μ.Χ.), έδωσε στον Αρμενικό λαό τα 36 γράμματα του μετέπειτα Αρμενικού αλφαβήτου. Τα επόμενα 35 χρόνια ως το θάνατό του, το 440 μ.Χ., ο Μαστότς οργάνωνε ομάδες μοναχών, που είχαν αποστολή να μεταγράψουν τα αριστουργήματα της θρησκευτικής και κοσμικής λογοτεχνίας, αλλά και της επιστήμης σε αυτή την καινούργια γραφή. Μεγάλο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε στο μοναστήρι του Αμαράς (Νάσιοναλ Τζεογκράφικ Μάρτιος 2004 σελ. 62,63). Όχι μόνο λοιπόν οι Χριστιανοί δεν έκαψαν τίποτα, αλλά αντιθέτως, έφτιαξαν για τους Αρμένιους αλφάβητο, και διέσωσαν στην Αρμενική όσα αρχαία κείμενα μπόρεσαν! Κάτι που οι ειδωλολάτρες δεν έκαναν για 1000 χρόνια ως τότε, ιστορίας του Αρμενικού έθνους, το έκαναν οι Χριστιανοί στον πρώτο αιώνα της επικράτησής τους στην Αρμενία!

 

5. Οι «ελληνιστές» ηγεμόνες που ήσαν δεισιδαίμονες (βλέπε ανωτέρω)

Ποιοι είναι οι ελληνιστές ηγεμόνες που είδε ο Ρασιάς  εφόσον όλοι οι βασιλείς Θιριδάτης Α΄, Β΄ (Χοσρόης Α΄ ο Μέγας) και ο Θιριδάτης ο Γ΄ είναι τοποθετημένοι στην εξουσία από τους Ρωμαίους; Πώς είναι ελληνιστές εφόσον ελέχθη από τον ίδιο πως είναι ανατολικοί δεισιδαίμονες; Είναι οι ελληνιστές δεισιδαίμονες ή δεν είναι ελληνιστές οι Αρμένιοι για να μην είναι δεισιδαίμονες;

Τα παραπάνω, είναι ένα μικρό δείγμα ΑΠΑΤΗΣ και αμάθειας τών νεοπαγανιστών. Στον ιστότοπό μας, εκθέτουμε πολλά παρόμοια ακόμα!

Δημιουργία αρχείου: 22-6-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 13-9-2018.

ΕΠΑΝΩ