Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Ενότητες: Μέθοδοι Σκοπιάς και Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας

 

Προπαγάνδα στη Βικιπαίδεια, από Μάρτυρες της Σκοπιάς

Μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης της φωνής της ΟΟΔΕ από αιρετικούς

Επτά χρόνια τώρα, η ΟΟΔΕ αποτελεί μια δυνατή Ορθόδοξη φωνή ενάντια στην πλάνη των αιρέσεων, και της εξαπάτησης των πιστών από διάφορα συμφέροντα αιρέσεων. Μια φωνή που ακούγεται όλο και δυνατότερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ ως την Κίνα. Μια φωνή που ενοχλεί πολλούς, και που προσπαθούν απεγνωσμένα να την κάνουν να σωπάσει! Αλλά που όσο ο Θεός το επιτρέπει, η φωνή αυτή θα εκθέτει όλο και εντονότερα την πλάνη τους και την απάτη τους.

 

1. Ευκαιρία προπαγάνδας για τις αιρέσεις

Από την αρχή της λειτουργίας της Ελληνικής Βικιπαίδεια, ( http://el.wikipedia.org ), διάφορες αιρέσεις, αντιλήφθηκαν ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους. Ως μια ΑΝΟΙΚΤΗ εγκυκλοπαίδεια, όπου ο καθένας μπορεί να μπαίνει και να  γράφει, και επειδή οι άλλες εγκυκλοπαίδειες δεν τους έδιναν την ευκαιρία για την προπαγάνδα αυτού του τύπου, έσπευσαν να επωφεληθούν, ώστε να παρουσιάσουν τις εσφαλμένες θέσεις τους, ως θέσεις εγκυκλοπαιδικές.

Έτσι έκαναν και κάποιοι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Επιδόθηκαν σε ένα εκτενές αφιέρωμα στη θρησκεία τους, παρουσιάζοντάς την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ, με τρόπο που κάθε άλλο παρά αντικειμενική ενημέρωση θυμίζει. Μάλλον ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤΑΚΙ θυμίζουν τα όσα παρουσιάζουν οι άνθρωποι αυτοί για την οργάνωσή τους στη Βικιπαίδεια.

Παράλληλα όμως, ήταν αναπόφευκτο να εμφανισθούν στη Βικιπαίδεια και Χριστιανοί. Οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την κατάφωρη προπαγάνδα που γινόταν εκεί, έσπευσαν να παρουσιάσουν τα πράγματα από τη σωστή πλευρά, χαλώντας τα σχέδια των οπαδών της Σκοπιάς. Για παράδειγμα, για το θέμα του Σταυρού, υπήρχε μια διαρκής διαμάχη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι οπαδοί της Σκοπιάς επιμένουν να αρνούνται τα καταλυτικά και συντριπτικά επιχειρήματα που δείχνουν ότι ο Σταυρός είναι... Σταυρός, και όχι ένα απλό ξύλο! Σε σημείο, που βλέποντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμμορφωθούν οι άνθρωποι αυτοί με την πραγματικότητα, θέλοντας να ζουν σε ένα δικό τούς Μάτριξ, αλλά και να το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στον φυσιολογικό κόσμο, ζητήσαμε από τον συνεργάτη μας που εκπονούσε την εργασία αποκατάστασης της αλήθειας περί του Σταυρού στη Βικιπαίδεια, να μας διαμορφώσει το άρθρο για την ΟΟΔΕ, το οποίο και δημοσιεύσαμε. Γιατί με το ράβε - ξήλωνε, δουλειά δεν γίνεται!

 

2. Διαρκείς βανδαλισμοί από τους Μάρτυρες της Σκοπιάς στη Βικιπαίδεια

Στα πλαίσια αποκατάστασης της αλήθειας, σε διάφορα θέματα, τα οποία οι οπαδοί της Σκοπιάς είχαν "τερατουργήσει", για να καλύπτουν τα δόγματά τους, επιχειρήσαμε να γράψουμε προ ενός έτους, και άλλα μέλη των Απολογητών και της ΟΟΔΕ, όπως περί Αγίας Γραφής, κλπ. Διορθώσαμε τότε πλήθος ανακριβειών που είχαν διεισδύσει εκεί από μέλη της Σκοπιάς.

Η αντίδραση ήταν άμεση, και ζήτησαν να αφήσουμε τα άρθρα, όπως ήταν, λες και η Εγκυκλοπαίδεια ήταν "κλειστή", και κτήμα της Σκοπιάς! Εμείς φυσικά, αντιδράσαμε, μπαίνοντας και στα δικά τους χωράφια, στα όσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ έγραφαν στο λήμμα περί Μαρτύρων του Ιεχωβά. Για παράδειγμα, πέρα από την ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσίαζαν για τον ιδρυτή της Σκοπιάς τον Ρώσσελ, προσθέσαμε και τα δόγματά του περί Πυραμιδολογίας και... ουφολογίας, τα οποία οι Μάρτυρες της Σκοπιάς είχαν φροντίσει να ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ! Όπως για παράδειγμα, το δόγμα του Ρώσσελ, ότι ο Θεός κατοικεί σε άλλο άστρο, και ο Σατανάς στον... αστερισμό του Δράκοντα, και άλλα τέτοια φαιδρά.

Οι Μάρτυρες της Σκοπιάς τότε, ΒΑΝΔΑΛΙΖΑΝ διαρκώς το εν λόγω άρθρο μας, θέλοντας να παρουσιάζουν ΜΟΝΟ όσα τους συνέφεραν, δηλαδή μόνο την καλή πλευρά του Ρώσσελ, λες και η ιστορία είναι καταναλωτικό σποτάκι, για να παρουσιάζουμε μόνο όσα μας συμφέρουν!

Για να γίνει κατανοητό το πόσο αλλοιώνουν με πλάγιο και δόλιο τρόπο τα άρθρα της Βικιπαίδειας οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, σας λέμε το εξής: Το άρθρο μας για τον Αποκρυφισμό του Ρώσσελ, το είχαμε τοποθετήσει εκεί, στις διδασκαλίες του Ρώσσελ, σχεδόν αυτούσιο, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες αλλαγές, χωρίς χαρακτηρισμούς, ώστε να είναι ευγενικό, και να παρουσιάζει απλώς τα γεγονότα, χωρίς καμία κατάκριση εναντίον του Ρώσσελ. Παρ' όλα αυτά, οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, μετά από μια διαρκή εμμονή να βανδαλίζουν τις πληροφορίες, ώστε να μη μπορεί να τις βρει ο αναγνώστης, κατηγόρησαν τις πληροφορίες αυτές "προκατειλημμένες", λες και δεν ήταν αλήθεια ότι ο Ρώσσελ ήταν ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΗΣ! Λες και την ιστορία πρέπει να τη διυλίζουμε, και να αφαιρούμε όσα δεν αρέσουν στον καθέναν! Μετά από μια πολυήμερη κατάσταση σβήσε - γράψε, με τους Μάρτυρες της Σκοπιάς, καταλήξαμε με την επέμβαση ενός διαχειριστή, σε κάποιο κείμενο, που θα έμενε, γράφοντας ΕΛΑΧΙΣΤΑ από τα αρχικά που είχαμε βάλει. Κάτι που δεχθήκαμε για χάρη της ειρήνευσης στην Βικιπαίδεια!

Δείτε ΤΩΡΑ το άρθρο περί του Ρώσσελ στη Βικιπαίδεια, σχεδόν ένα χρόνο μετά. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ από τα συμφωνημένα! Οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, σταδιακά, αφαίρεσαν όλα όσα συμφωνήθηκαν, ώστε ο κόσμος να μην μάθει ότι ο ιδρυτής τους ήταν Αποκρυφιστής!

 

3. Προσπάθεια φίμωσης των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά

Εκτός όμως από το θέμα του Αποκρυφιστή Ρώσσελ, εκείνες τις ημέρες, προ ενός έτους περίπου, είχαμε συγκρουσθεί και σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, όταν μας κατηγόρησαν για ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, επειδή παρουσιάζαμε τα γεγονότα όπως ήταν, χωρίς να τους αφήνουμε να τα ωραιοποιούν, εμείς αντιδράσαμε, απαντώντας τους, ότι στα ίδια τους τα άρθρα στη Βικιπαίδεια, παρουσιάζουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ προκατειλημμένες θέσεις, ενάντια στους πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, και μάλιστα, δικαιολογώντας τη φασιστική τους στάση ως μια φυσιολογική τακτική! Δείτε για παράδειγμα στο άρθρο τους περί αποκοπής στη Βικιπαίδεια, πώς δικαιολογούν τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ τους στάση απέναντι στα πρώην μέλη τους, και την ψυχολογική και κοινωνική βία που τους ασκούν, στο εν λόγω άρθρο τους. Αναφερθήκαμε λοιπόν στο εν λόγω άρθρο τους, και συμπληρώσαμε στο ίδιο άρθρο, τις απαντήσεις στα δικά  τους επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πάλι ένας νέος κύκλος βανδαλισμών από μέρους τους, σβήνοντας όλα όσα θα πληροφορούσαν τον κόσμο για τη φασιστική και αντιδημοκρατική τακτική της Αποκοπής που εφαρμόζουν, έστω και αν είχαν διατυπωθεί ευγενικά, απλώς ως πληροφορίες, χωρίς κριτική και σχόλια. Ο στόχος τους ήταν απλώς να παρουσιάσουν ΜΟΝΟ όσα διαβάζονται ευχάριστα, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!

Στον νέο κύκλο "γράψε - σβήσε" που ακολούθησε, μεταξύ των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Βικιπαίδεια, και πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά της ΟΟΔΕ, ένας διαχειριστής μας ρώτησε για ποιο λόγο το έχουμε πάρει τόσο προσωπικά το θέμα, και τι ρόλο παίζουμε, θέλοντας σώνει και καλά να βάλουμε τις προσθήκες αυτές στα άρθρα των Μαρτύρων. Η απάντησή μας, εμφανίσθηκε εδώ, και ήταν, ότι αρκετοί από εμάς είχαμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, να θεωρούμε τα άρθρα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Βικιπαίδεια ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ, επειδή δικαιολογούσαν την κοινωνική και ψυχολογική βία, που ασκείται στην κοινωνική ομάδα των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά. Επειδή όμως μας ειπώθηκε από τους Μάρτυρες της Σκοπιάς να μη γράφουμε στη "ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ" περιοχή περί Μαρτύρων του Ιεχωβά, (την οποία προφανώς θεωρούν τσιφλίκι τους, λες και η Βικιπαίδεια δημιουργήθηκε για τη δική τους προπαγάνδα), είπαμε να ειρηνεύσουμε για μια φορά ακόμα, αφαιρώντας τη δική μας προσθήκη, και ανοίγοντας στη Βικιπαίδεια νέα ενότητα, που θα εκφράζει τις θέσεις των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά! Την ενότητα αυτή την ονομάσαμε: "Αποστασία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά", ώστε να εκφράζει τις θέσεις των Ελλήνων (και όχι μόνο) πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά, χωρίς να υφίσταται τους βανδαλισμούς των οπαδών της οργάνωσης της Σκοπιάς, καθότι δεν ήταν πλέον μέσα στο "τσιφλίκι" τους. Εκεί, ως υπο-κεφάλαιο, μπορέσαμε να καταγράψουμε για τη Βικιπαίδεια την υπόλοιπη αλήθεια περί Αποκοπής από τη Σκοπιά, που έκρυβαν οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, και έσβηναν από την ενότητα που αναφερόταν στη θρησκεία τους.

Βεβαίως η φασιστική νοοτροπία τους δεν έπαψε ούτε έτσι, γι' αυτό επιχείρησαν να πείσουν τους διαχειριστές της Βικιπαίδεια, να σβήσουν τις πληροφορίες αυτές, κάτι που δεν πέτυχαν. Επέμειναν όμως, και πέτυχαν, να τεθεί εκεί ειδοποίηση, ότι το άρθρο αμφισβητείται ως προκατειλημμένο! Λες και δεν παρουσίαζε πραγματικά γεγονότα, από την πρακτική της Σκοπιάς και τη ζωή πολλών από εμάς των ιδίων, ως πρώην μελών αυτής της αιρετικής οργάνωσης. Όπως και αν έχει όμως, τουλάχιστον, έστω και έτσι, η ενότητα αυτή παρέμεινε, αν και οι δόλιοι οπαδοί της Σκοπιάς, φρόντισαν σιγά - σιγά, να εξαφανίσουν τα άρθρα μας από την ενότητα που αναφερόταν ειδικά στους Μάρτυρες της Σκοπιάς, ακόμα και τους σχετικούς δεσμούς μας! Για παράδειγμα, από την ενότητά τους περί αποκοπής, φρόντισαν να εξαφανίσουν τους δεσμούς που οδηγούσαν στις περισσότερες πληροφορίες που δίναμε εμείς στη σχετική μας ενότητα. Κάτι που προς το παρόν ανεχθήκαμε ελλείψει χρόνου για νέες μάχες.

 

4. Προσπάθεια φίμωσης της ΟΟΔΕ

Όμως, οι "δημοκρατικοί" αυτοί άνθρωποι, οι οπαδοί της Σκοπιάς, τους τελευταίους μήνες, επιχείρησαν μία ακόμα επίθεση, αυτή τη φορά ενάντια στην ΟΟΔΕ. Αξίωσαν, να σβηστούν από τη Βικιπαίδεια, οι δεσμοί της ΟΟΔΕ, επειδή δήθεν είναι προκατειλημμένοι ενάντια στις άλλες θρησκείες. Λες και δεν έχουν μυαλό οι αναγνώστες να κρίνουν, και λες και δεν υπάρχει στην ίδια τους την ενότητα, η προκατειλημμένη ενότητα εναντίον της κοινωνικής τάξης των πρώην Μαρτύρων του Ιεχωβά! Φυσικά αυτό που τους έκοπτε, ήταν ότι στην ΟΟΔΕ εκτίθενται τα ψευδή τους δόγματα, και ήθελαν να μην έχουν πρόσβαση οι αναγνώστες της Βικιπαίδεια, στις πληροφορίες αυτές.

Αν και η προσπάθειά τους αυτή δεν καρποφόρησε, γιατί συνεργάτες μας ανέβαζαν πάλι τους δεσμούς της ΟΟΔΕ που βανδάλιζαν οι οπαδοί της Σκοπιάς Βασίλης και Βασιλειάδης από τη Βικιπαίδεια όπου τους έβρισκαν, δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει τις ελπίδες τους. Γι' αυτό κι εμείς, θελήσαμε να εκθέσουμε δημόσια όλη αυτή τη μεθόδευσή τους, με το παρόν άρθρο. Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, την πρόσφατη απάντησή μας, σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν άμεσα προς την ΟΟΔΕ, γεμάτη με ψεύδη, με διαστροφές της αλήθειας, και με τη γνωστή φασιστική νοοτροπία αυτών που θέλουν να μιλούν μόνοι τους χωρίς αντίλογο. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε με καφέ χρώμα το κείμενο κάποιου Μάρτυρα της Σκοπιάς ονόματι Βασίλη, που το έγραψε όταν είδε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η προσπάθειά τους για σβήσιμο των δεσμών της ΟΟΔΕ από τη Βικιπαίδεια. Διαβάστε το, μαζί με την απάντησή μας που θα ακολουθήσει, για να δείτε πώς διαστρέφεται η αλήθεια από τους ανθρώπους αυτούς:

 

5. Ένα ενδεικτικό συκοφαντικό και παραπλανητικό κείμενο Μάρτυρα της Σκοπιάς

Το συκοφαντικό κείμενο εναντίον της ΟΟΔΕ, είναι το εξής:

Αγαπητοί συνομιλητές,

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για την ΟΟΔΕ. Εκτός του γεγονότος ότι οι ιστοσελίδες της ΟΟΔΕ βρίθουν από φραστικές επιθέσεις και χυδαιότητα έναντι των όποιων ετεροδόξων καθώς και από αναφορές σε υποτιθέμενα "γεγονότα" τα οποία ουδόλως μπορούν να τεκμηριωθούν ή έστω να διασταυρωθούν με κάποιες σοβαρές πηγές ("γεγονότα" που ούτε ο αντιαιρετικός δεν έχει τολμήσει να πει για τους ετεροδόξους), η ΟΟΔΕ έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να έχουν ζήλο για την Ορθοδοξία, αλλά δεν αποτελούν ασφαλείς εκφραστές της. Αρκετοί από τους συγγραφείς των ιστοσελίδων της ΟΟΔΕ κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα, και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι βασικοί συντελεστές των άρθρων δεν είναι ούτε θεολόγοι ούτε φιλόλογοι, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ούτε Αγγλικά. Αυτό δικαιολογεί τα πάμπολλα ορθογραφικά, συντακτικά και εκφραστικά λάθη που εμφανίζονται στις σελίδες της. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται κωμικοτραγικά όταν προσπαθούν να αναλύσουν γλωσσικά θέματα των πρωτότυπων κειμένων της Βίβλου. Θα ρωτήσει όμως κάποιος: Και αυτό σημαίνει ότι δεν κατέχουν την Ορθοδοξία; Όχι απαραίτητα, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι απόψεις τους και οι ερμηνείες τους είναι όντως Ορθόδοξες, όταν ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ εμφανίζεται παραπομπή σε Πατερικό κείμενο ή σε κάποιο αναγνωρισμένο Ορθόδοξο βιβλίο; Και όσο θα λείπει η απαραίτητη βιβλιογραφία, οι μελέτες της ΟΟΔΕ θα θεωρούνται απλώς και μόνο προσωπικές απόψεις και τίποτα παραπάνω. Τι θα πούμε, όμως, για τις επιστολές των ευλογιών προς την ΟΟΔΕ από ιερείς και άλλους; Οι περισσότερες από αυτές αναφέρονται συγκεκριμένα στο αυτοβιογραφικό βιβλίο ενός πρώην ΜτΙ που έγινε Ορθόδοξος, και όχι στο σύνολο των απόψεων που παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες της. Όσο για τις αναφορές στα μαθήματα του καθηγητή και κληρικού Ι. Ζηζιούλα, αυτές αποτελούν ψηφιακή αναπαραγωγή ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ από την παράδοση των μαθημάτων του. Λέγεται στην αντίστοιχη ιστοσελίδα ότι αυτές δημοσιεύονται με την ευλογία του. Ας ελπίσουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα και ότι αυτές οι σημειώσεις έχουν παρουσιαστεί με ακρίβεια. Πάντως, αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν τέτοιου είδους σημειώσεις να αποτελέσουν ποτέ δόκιμη πηγή βιβλιογραφίας.

 

6. Η απάντησή μας στα ψεύδη των Μαρτύρων της Σκοπιάς

Η απάντησή μας, που δημοσιεύσαμε στον ίδιο χώρο, ήταν η εξής:

 

Απάντηση στα ανωτέρω:

 

Γιατί όμως άραγε αυτή η επίθεση ενάντια στην ΟΟΔΕ από τον Βασίλη;

Κατ’ αρχήν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Ο λόγος είναι, ότι αρκετοί από τους συνεργάτες της ΟΟΔΕ (και εγώ ο ίδιος), υπήρξαμε πρώην μέλη της Οργάνωσής τους, και πλέον ξεσκεπάζουμε τις μεθόδους τους, και λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς ευθέως. Η ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ λοιπόν, αποτελεί αγκάθι και εμπόδιο στα σχέδιά τους, και σημαντικό ανασχετικό παράγοντα στον αριθμό των μελών τους στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία έτη. Και επειδή αρκετοί συνεργάτες της ΟΟΔΕ εργάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα της Βικιπαίδεια, βοηθώντας στην ανάπτυξή της, και συχνά χρησιμοποιούν δεσμούς προς την πλουσιότατη σε πληροφορίες ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, γι’ αυτό θέλουν οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, να αποκόψουν τους αναγνώστες της Βικιπαίδεια, από τις πληροφορίες αυτές.

Εάν θεωρεί ο Βασίλης μισαλλόδοξη την ιστοσελίδα μας, τότε θα έπρεπε να θεωρεί μισαλλόδοξη και την ίδια τη Σκοπιά, η οποία Σκοπιά διδάσκει ότι όσοι δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην έλευση του Χριστού, θα σφαγούν ακόμα και αν είναι νήπια!!! (Στην ιστοσελίδα της Σκοπιάς, επειδή ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να το ομολογήσουν αυτό δημόσια, κάνουν μια πονηρή απόκρυψη με μια ακροβατική διατύπωση επ’ αυτού του θέματος, για να μην εκτεθούν, όμως στα έντυπά τους το λένε ευθέως). Αντιθέτως, στην δική μας ιστοσελίδα, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ κρίνουμε κανέναν άνθρωπο ως πρόσωπο, αλλά ΜΟΝΟ ΨΕΥΔΗ ΔΟΓΜΑΤΑ. Και το να θεωρεί κάποιος μισαλλόδοξο, το να εκτίθεται το ψέμα, μόνο πονηρά κίνητρα φανερώνει. Η στάση της ΟΟΔΕ απέναντι στους αιρετικούς ως πρόσωπα, έχει δοθεί ξεκάθαρα σε δύο διαφορετικά μας άρθρα, εδώ και εδώ. Κάθε άλλο λοιπόν, παρά για μισαλλόδοξους μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει. Δεν μισούμε τον αλλόδοξο, αλλά το ψέμα που εκφράζει. Και δεν τον κρίνουμε ως άνθρωπο. Κρίνουμε όμως αυστηρά αυτά που διδάσκει!

Αντιθέτως, η θρησκεία την οποία εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί (Βασίλης, Βασιλειάδης και σία), αποτελεί μία από τις πλέον μισαλλόδοξες θρησκείες στον πλανήτη, καθώς απομονώνει τα πρώην μέλη της από τους άλλους, (ακόμα και από την οικογένειά τους!!!) με μεθόδους ψυχολογικής και κοινωνικής βίας, ώστε να μη μάθουν οι άλλοι την αλήθεια. Για τις μεθόδους αυτές, έχουμε γράψει τι συμβαίνει, στην ενότητα των Αποστατών από τη Σκοπιά. Και στα πλαίσια της απομόνωσης αυτής, γίνεται και εδώ η επίθεση αυτή ενάντια στην ΟΟΔΕ, ώστε κατά το δυνατόν να κλείσουν το στόμα των πρώην μελών τους, που γνωρίζουμε καλά τη Σκοπιά, και από μέσα και από έξω. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν πράγματα που δεν θα βρείτε αλλού, ούτε στον Αντιαιρετικό. Όχι επειδή ο Αντιαιρετικός «δεν τολμάει να πει αυτές τις ανακρίβειες», που υπονοεί ο Βασίλης, αλλά επειδή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τόσο καλά τη Σκοπιά όσο εμείς που υπήρξαμε θύματά της!!! Και αν είναι ψέματα αυτά που λέμε για τη Σκοπιά, και «δεν μπορούν να τεκμηριωθούν», όπως γράφει ψευδώς ο Βασίλης, τους προκαλώ να μας μηνύσουν!!! Άλλωστε, το να μηνύουν όσους αντιπάλους τους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τα όσα λένε, είναι συνήθης πρακτική για τη Σκοπιά. Η ΟΟΔΕ εκθέτει τη Σκοπιά σε ειδική ιστοσελίδα από το 2002, επί 4 χρόνια ως σήμερα. Ας μας μηνύσουν αν δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε αυτά που λέμε! Μέχρι και μαγνητοφωνήσεις των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ιεροεξεταστικών θρησκευτικών δικαστηρίων τους που μας υπέβαλαν έχουμε. Και να δούμε ποιος θα εκτεθεί τότε.

Και μόνο γι’ αυτό λοιπόν, επειδή οι οπαδοί της Σκοπιάς εδώ μέσα, σκοπεύουν αφ’ ενός να κάνουν προπαγάνδα, αφ’ ετέρου να φιμώσουν τις φωνές που γνωρίζουν να πουν την αλήθεια γι’ αυτήν, η Βικιπαίδεια, πρέπει να αντιδράσει σε αυτή την προσπάθεια παραπληροφόρησης του κόσμου, και να παραμείνει ανοιχτή, χωρίς τη φασιστική λογοκρισία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι πράκτορες της Σκοπιάς στην ΟΟΔΕ, και να μην απομονώνει καμία φωνή. Οφείλει η Βικιπαίδεια, να μην εξαιρεί κανέναν δεσμό, και να αφήνει στην κρίση του αναγνώστη το τι θα δεχθεί ή όχι από τις εξωτερικές συνδέσεις. Διαφορετικά, η Βικιπαίδεια θα γίνει ένα κατευθυνόμενο φερέφωνο διαφόρων σεκτών, που προσπαθούν να προπαγανδίσουν μονόπλευρα τις απόψεις τους χωρίς να έχουν αντίλογο! Και μόνο το να συζητείται σε μια ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια το ενδεχόμενο, να αποκλείει εξωτερικούς δεσμούς, αποτελεί ντροπή.

Στα πλαίσια αυτά, εξηγείται και η ανωνυμία μερικών μελών της ΟΟΔΕ, για την οποία μας κατηγορεί ο Βασίλης. Μερικοί συνεργάτες μας είναι ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ακόμα, και αν αποκαλύψουν τα ονόματά τους, κινδυνεύει η οικογένειά τους με διάλυση, από τη μισαλλοδοξία της Σκοπιάς. Χρειάζονται χρόνο να προετοιμάσουν την οικογένειά τους για την έξοδό τους, από αυτή την καταπιεστική οργάνωση. Μας κατηγορεί δηλαδή ο Βασίλης, για κάτι που η ίδια η οργάνωσή τους προκαλεί με τη μισαλλοδοξία της!

Σχετικά με την αξιοπιστία των Ορθοδόξων δογμάτων, όπως αυτά δημοσιεύονται στην ΟΟΔΕ, ο Βασίλης προσπαθεί πονηρά να θέσει σε αμφισβήτηση τις επιστολές επιφανών Επισκόπων, (μεταξύ των οποίων του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας), και του επίσημου οργάνου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, που εκθέτουμε ΕΔΩ.

Λέει ο Βασίλης ότι οι περισσότερες αναφέρονται στο βιβλίο μου «Αναζητώντας την Αλήθεια», και όχι στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ και στα όσα περιέχει για την Ορθοδοξία. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ όμως ότι στο βιβλίο μου, εκτός από τις ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ που υπάρχουν σε ολόκληρη την αφήγησή του, στο τέλος υπάρχουν και 11 ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, τα οποία είναι άρθρα της ΟΟΔΕ για πάρα πολλούς τομείς της Ορθόδοξης δογματικής! (Δείτε τα παραρτήματα ΕΔΩ). Συνεπώς, οι ευνοϊκές κριτικές προς το βιβλίο μου, συμπεριλαμβάνουν ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΟΔΕ.

«Ξεχνάει» επίσης να αναφερθεί στις υπόλοιπες επιστολές, όπως για παράδειγμα του π. Γεωργίου Μεταλληνού, Κοσμήτορα της Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναφέρονται συνολικά στα δόγματα και το έργο της ΟΟΔΕ, με έμφαση στη ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Και μάλιστα, κάνω γνωστό ότι λόγω έλλειψης χρόνου, οι επιστολές που δημοσιεύσαμε, είναι μια μικρή μειονότητα όσων διαθέτουμε, από ιερείς, θεολόγους, και υπευθύνους αντιαιρετικών υπηρεσιών, διαφόρων περιοχών της χώρας, και όχι μόνο…

Το να λέει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους, όπως υπαγορεύει μια αντιαιρετική ιστοσελίδα, και όχι με την ευγένεια που υπαγορεύει μια εγκυκλοπαίδεια, δηλαδή το να λες τον απατεώνα «απατεώνα», δεν αποτελεί «χυδαιότητα». Αλλά ξεκάθαρη φανέρωση της αλήθειας. Αντιθέτως, ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ αποτελεί το να αποκαλεί η θρησκεία του Βασίλη η Σκοπιά, ΠΟΡΝΕΣ τις Εκκλησίες των άλλων θρησκειών! Το αρνείσαι αυτό Βασίλη;;; Κι εσύ ο ίδιος ο υποτιθέμενος «μη μισαλλόδοξος» το λες και το διδάσκεις, και μάλιστα στην ειδική εκστρατεία που έχετε αυτές τις ημέρες!

Γράφει ο Βασίλης: «Οι βασικοί συντελεστές των άρθρων δεν είναι ούτε θεολόγοι ούτε φιλόλογοι, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ούτε Αγγλικά».

Καλούμε όποιον γνωρίζει «καλά Αγγλικά», να ρίξει μια ματιά στην Αγγλική ενότητα της ΟΟΔΕ, ΕΔΩ. Και ας κρίνει την ποιότητα των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ μεταφράσεων! Άλλωστε, ακόμα και αν κάποιοι από εμάς δεν γνωρίζουμε Αγγλικά, αυτό δεν επηρεάζει ούτε τις θεολογικές μας γνώσεις, ούτε τα άρθρα μας στα Ελληνικά, ούτε την Χριστιανική μας πληροφόρηση, μια και στα Ελληνικά έχουμε την πληρέστερη και πλέον μακραίωνη Θεολογική γραμματεία, που αποτελούμε ΠΗΓΗ και όχι αποδέκτη θεολογικών θέσεων, όπως κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά από τους ξενόφωνους ηγέτες τους στο Μπρούκλυν.

Αντιθέτως, θα έπρεπε ο Βασίλης να επανεξετάσει την πίστη του στη Σκοπιά, η οποία εμφανίζεται ως ο μοναδικός ορθός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, η οποία ως γνωστόν, γράφτηκε ως προς την Καινή Διαθήκη στα Ελληνικά, ενώ τα αρχαιότερα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης που διαθέτουμε, είναι επίσης στα Ελληνικά! Όμως οι «μοναδικοί ασφαλείς ερμηνευτές της Αγίας Γραφής», οι ηγέτες της Σκοπιάς, στην συντριπτική τους πλειονότητα, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Όσο για το αν είμαστε Θεολόγοι ή φιλόλογοι, έχουμε φυσικά και τέτοιος συνεργάτες, που τους αξιοποιούμε. Αλλά δεν είναι φυσικά δυνατόν, ούτε να γνωρίζουμε όλοι από φιλολογικά, ούτε να είμαστε όλοι σπουδαγμένοι θεολόγοι. Όμως το σημαντικότερο είναι το εξής: Ο Ίδιος ο Δημιουργός της Χριστιανικής Εκκλησίας, ούτε φιλόλογος ήταν, ούτε Θεολόγος, αλλά ΜΑΡΑΓΚΟΣ! Και οι απόστολοι που απέστειλε, ήταν στην πλειονότητά τους ΨΑΡΑΔΕΣ!!! Έτσι για να ντροπιάσει τους νομιζόμενους «σοφούς», δια της απλότητας του Ευαγγελίου. Αρνούμενος λοιπόν ο Βασίλης την αξιοπιστία των μελών της ΟΟΔΕ, επειδή δεν είναι όλοι Θεολόγοι, ή Φιλόλογοι, ή δεν ξέρουν όλοι Αγγλικά, στην πραγματικότητα ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ, που δεν είχαν τέτοιους τίτλους. Σχιζοφρενική «λογική» Μαρτύρων του Ιεχωβά! Περί δε των ορθογραφικών λαθών, είναι αναμενόμενο, σε τόσους συνεργάτες, να υπάρχουν και ανορθόγραφοι, η ορθογραφία των οποίων, είτε διέφυγε από τη διόρθωση, είτε δεν διορθώθηκε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε επρόκειτο σκαναρισμένο κείμενο με τα λογικά ορθογραφικά λάθη που προκύπτουν σε τέτοια κείμενα, που διέφυγαν τη διόρθωση. Και δεν είναι η ορθογραφία που κάνει ένα κείμενο αξιόπιστο. Άλλωστε, μέσα στα ίδια τα κείμενα της Σκοπιάς των Μαρτύρων του Ιεχωβά, παρά τον εξονυχιστικό έλεγχο που κάνουν, ο προσεκτικός αναγνώστης θα συναντήσει πολλά ορθογραφικά λάθη, όπως και σε κάθε κείμενο.

Όσον αφορά τη «σπανιότητα» σε πατερικά κείμενα, για την οποία κατηγορούμαστε από τον Βασίλη, φυσικά ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΔΕΤΑΙ! Δείτε ως παράδειγμα τη σχετική μας ενότητα.

Εκτός όμως από την ενότητα των κειμένων πατέρων, υπάρχουν πατερικά κείμενα πλήθος, στα άρθρα εκείνα που απευθύνονται σε Ορθοδόξους. Γιατί σε μια αντιαιρετική ιστοσελίδα σαν την ΟΟΔΕ, που απευθύνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε Προτεσταντικές θρησκείες, ΔΕΝ είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε εκτενώς ως πηγές τους αγίους Πατέρες, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ! Γι’ αυτούς χρησιμοποιούμε την Αγία Γραφή κυρίως, και λιγότερο του Πατέρες, και φυσικά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν χρησιμοποιούμε Αγιογραφικά χωρία. Και βέβαια, ακόμα και την Αγία Γραφή τη χρησιμοποιούμε ελάχιστα, σε τμήματα της ιστοσελίδας που απευθύνονται σε ομάδες που δεν τη δέχονται! Εκεί χρησιμοποιούμε πηγές που αποδέχονται και αυτοί!

Επίσης, ούτε η υποτιθέμενη έλλειψη της ΟΟΔΕ σε βιβλία αποδεκτά από την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αλήθεια, καθώς στις σελίδες μας, θα βρείτε εκτός από το πλήθος των Πατερικών κειμένων που δημοσιεύουμε στη σχετική ενότητα, και κυριολεκτικά εκατοντάδες αποσπάσματα από βιβλία συγχρόνων κορυφαίων Ορθοδόξων Θεολόγων διεθνούς κύρους, όπως οι Ιωάννης Ζηζιούλας, Ιερόθεος Βλάχος, Ιωάννης Ρωμανίδης, Γεώργιος Μεταλληνός, Κάλλιστος Γουέαρ, Ιουστίνος Πόποβιτς, Σεραφείμ Ρόουζ, κλπ. Και βεβαίως δεν λείπουν και αποσπάσματα από βιβλία αγίων γερόντων της Εκκλησίας μας, όπως οι γέροντες Παϊσιος, Πορφύριος, Σοφρώνιος κλπ. Ψευδής λοιπόν και αυτή η δυσφήμιση, όπως τα περισσότερα που λένε οι Μάρτυρες της Σκοπιάς. Θα βρει επίσης και βιβλία ολόκληρα κάποιων από τους ανωτέρω!

Ο Βασίλης επιτίθεται ειδικά στη γλωσσολογική ανάλυση εδαφίων σημείων της Αγίας Γραφής που κάνουμε, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή μέσα από αυτές τις αναλύσεις, εκθέτουμε τις ΕΚΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΕΡΕΒΛΩΣΕΙΣ που έχει κάνει η θρησκεία τους, είτε στην ερμηνεία, είτε (το κυριότερο) στη Μετάφραση Νέου Κόσμου της Σκοπιάς, όπου δεν έχουν αφήσει εδάφιο της Αγίας Γραφής χωρίς διαστρέβλωση!!! Για του λόγου το αληθές, και για να καταλάβετε γιατί το λέει αυτό ο Βασίλης, και τι πάει να συγκαλύψει, δείτε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα εδώ.

Τέλος, όσον αφορά την Ορθόδοξη Δογματική του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα, (την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ), η αναφορά του Βασίλη στις δήθεν «προσωπικές» σημειώσεις του, τις οποίες δημοσιεύουμε, και πάλι είναι ψευδής. Καλό είναι να τονισθεί, ότι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ» σημειώσεις του, όπως ψευδώς γράφει ο Βασίλης, αλλά είναι Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά τα έτη 1984 – 1992, όπως σαφώς καταγράφεται στη σελίδα των περιεχομένων της Δογματικής του. Αποτελούν δε, βιβλίο που εκδόθηκε από τους φοιτητές του, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Συνεπώς, ως Ορθόδοξη Δογματική είναι και Αξιόπιστη, αλλά και έγκυρη, μια και με βάση αυτά τα κείμενα, διδάχθηκαν και εξετάσθηκαν οι Ορθόδοξοι Θεολόγοι της γενιάς μας.

Όσο για την αμφισβήτηση του Βασίλη ότι πράγματι ο σεβ. Ιωάννης μας έδωσε την άδεια για δημοσίευση της δογματικής του, είναι εκ του πονηρού, και δείχνει αφ’ ενός την κακοπιστία του, αφ’ ετέρου την υπολογισμένη διαβολή που επιχειρεί…

Τι παρατηρούμε από τα ανωτέρω;

1. Μια σαφέστατη ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ επίθεση των οπαδών της Σκοπιάς που δρουν στη Βικιπαίδεια, εναντίον της ΟΟΔΕ, που τόσο τους εμποδίζει στην προπαγάνδα τους.

2. Σαφέστατο παράδειγμα ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ διαστροφής των γεγονότων από τα μέλη της Σκοπιάς που δρουν στη Βικιπαίδεια, στην προσπάθειά  τους να υποτιμήσουν την αξιοπιστία των αντιπάλων τους.

3. Είναι σαφές, ότι ενώ η προσπάθεια των Χριστιανών στη Βικιπαίδεια, είναι να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τις ελλειπείς και ευνοϊκά προκατειλημμένες προς τη Σκοπιά πληροφορίες, με τις υπόλοιπες που απέφυγαν οι οπαδοί της Σκοπιάς, ώστε να υπάρχει στη Βικιπαίδεια μια ολοκληρωμένη παρουσίαση ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ του θέματος, οι οπαδοί της Σκοπιάς επιδίδονται σε μπαράζ βανδαλισμών των άρθρων των άλλων, και σε προσπάθεια ΦΙΜΩΣΗΣ των άλλων, ώστε να εμφανίζεται ΜΟΝΟ η δική τους άποψη, για να μην μπορεί ο αναγνώστης να μάθει όλη την αλήθεια. Κάτι αδιανόητο και απαράδεκτο για μια εγκυκλοπαίδεια.

Θα υποκύψει η Βικιπαίδεια, στις πονηρές και ψευδείς μεθοδείες των οπαδών της θρησκείας αυτής; Θα υιοθετήσει τη φασιστική και μισαλλόδοξη αφαίρεση δεσμών προς τις πηγές που φοβάται η Σκοπιά, υιοθετώντας «κατάλογο απαγορευμένων βιβλίων»; Ή θα παραμείνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ εγκυκλοπαίδεια;

Ο χρόνος θα δείξει…

 

Εμείς αυτή την απάντηση, τη δημοσιεύσαμε ήδη ΚΑΙ στην ΟΟΔΕ, στα πλαίσια ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟΥ άρθρου που πραγματεύεται τη μεθόδευση φίμωσης της ΟΟΔΕ από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Βικιπαίδεια, και θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ενημερώνοντας τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μας, ώστε να γνωρίζουν τι παίζεται με τα άρθρα και την πληροφόρηση της Ελληνικής Βικιπαίδεια από θρησκευτικές αιρέσεις που δρουν σε αυτή. Έτσι θα παρακολουθούν και αυτοί και θα κρίνουν, σε ποιο βαθμό η πληροφόρηση σε αυτή την εγκυκλοπαίδεια θα διατηρείται ελεύθερη, ή θα κατευθύνεται από πράκτορες αιρέσεων.

 

7. Επιλεγόμενα

Όπως παρατηρήσατε, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε συνείδηση, ούτε ηθική, στην προσπάθειά τους να προπαγανδίσουν την ψεύτικη θρησκεία τους. Είναι τόσο πορωμένοι από το ψεύδος της θρησκείας τους, που δεν διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον των αντιπάλων τους, με το σκεπτικό, ότι έτσι θα πείσουν τους άλλους να μην τους ακούνε, και να μην διαβάζουν τα άρθρα τους.

Όμως η ΟΟΔΕ σε πείσμα όλων αυτών των μεθοδεύσεων, παραμένει και θα παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενάντια στους κάθε λογής συκοφάντες, και διαστροφείς της αλήθειας. Με αυξανόμενη προσπάθεια και ζήλο, θα τους χαλάμε τα σχέδια, και θα τους εκθέτουμε σε κάθε τους εκστρατεία εξαπάτησης. Γιατί πολλοί από εμάς, ανήκαμε κάποτε σε αυτούς, και δεν αγνοούμε τα διανοήματά τους, και τις απατηλές μεθόδους τους.

Οι διαρκώς αυξανόμενοι συνεργάτες μας, πολλοί από τους οποίους ανήκαν κάποτε στην εν λόγω οργάνωση, ενώνουν τις προσπάθειές τους και τις προσευχές τους με τις δικές μας, ενάντια στην αιρετική προπαγάνδα. Και είτε το θέλουν είτε όχι, η Βικιπαίδεια θα εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία εκείνα που αυτοί θέλουν να αποκρύψουν από τους αναγνώστες.

Οι ανοιχτές εγκυκλοπαίδειες σαν τη Βικιπαίδεια, έχουν ένα ελάττωμα, αλλά και ένα προτέρημα.

Το ελάττωμα, είναι ότι στα αρχικά στάδια της λειτουργίας τους, γίνονται έρμαιο του κάθε προπαγανδιστή, που σπεύδει να εκμεταλλευθεί την ελευθερία που του δίνεται να γράψει τα πράγματα όπως εκείνος θέλει, είτε αληθινά, είτε ψευδή.

Το προτέρημα όμως, τέτοιων εγκυκλοπαιδειών, είναι ότι την ίδια αυτή ελευθερία έχουν και οι φορείς της αλήθειας, που δεν επιθυμούν την απόκρυψη των πληροφοριών αυτών, ούτε τη διαστροφή τους. Και η αλήθεια αυτή παρά τις επίμονες προσπάθειες των αιρέσεων, δεν μπορεί να απομονωθεί και να "θαφτεί". Οι φορείς της αλήθειας με τον καιρό, συγκεντρώνουν στη Βικιπαίδεια όλες εκείνες τις πληροφορίες που οι τυχοδιώκτες των αιρέσεων θέλουν να αποκρύψουν. Και στο τέλος, αναγκάζονται να σκύψουν το κεφάλι με ντροπή απέναντι στην φανερούμενη αλήθεια.

Καλούμε όλους τους Χριστιανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας αυτής, έστω με ένα άρθρο ο καθένας. Είναι θέμα χρόνου να εκτεθούν όλες αυτές οι φασιστικές επιθέσεις, και να έχουμε μια ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια χωρίς λάθη και προπαγανδιστικές επεμβάσεις διαφόρων αιρέσεων, που να εξαγγέλλει ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ την αλήθεια, χωρίς λογοκρισία και στεγανά!


Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 10-10-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 23-8-2010.

ΕΠΑΝΩ