Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Θυγατρικός ιστότοπος τής

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Κεντρική σελίδα τού Παρατηρητή

 

Αγία Γραφή και ΜΝΚ

Διαστροφές τής Μετάφρασης Νέου Κόσμου

 

Ο δρ Μάντι, λόγιος, αυθεντία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, τού οποίου το όνομα χρησιμοποίησε ψευδώς η Σκοπιά ότι δήθεν υποστηρίζει τη ΜΝΚ!

Στην ταινία που μπορείτε να δείτε κάνοντας "κλικ" στην εικόνα, ο ίδιος στην πραγματικότητα, λέει σαφώς:

"Πρώτη φορά συναντάω μια μετάφραση που να απέχει τόσο πολύ από τα νοήματα όσο αυτό το βιβλίο που κυκλοφόρησαν οι ΜτΙ. Δίνει εντελώς άλλο νόημα απ' αυτό που περιέχεται στο Εβραϊκό και Ελληνικό κείμενο.

Την απορρίπτω γιατί είναι αποπροσανατολιστική και εξαπατά τον αναγνώστη, αφού έχουν αλλάξει άρδην τη σημασία πολλών λέξεων για να ταιριάζει το νόημα με τις δικές τους διδαχές".

Είναι γνωστό ότι η Εταιρία Σκοπιά έχει κάνει για την Αγία Γραφή μια μετάφραση, τη Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ).

Η μετάφραση αυτή για την Ελλάδα, έχει μια πρωτοτυπία: Είναι μια μετάφραση στα Ελληνικά, τής μετάφρασης που έγινε στα Αγγλικά από τα... Ελληνικά!!!

Παράξενο; Αφελές; Μάλλον παμπόνηρο! Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις τόσες πολλές, και τόσο σκανδαλιστικές διαστροφές, μιας από τις χειρότερες και πιο προκατειλημμένες μεταφράσεις τής ιστορίας;

Γιατί ένας ξενόγλωσσος αναγνώστης τής ΜΝΚ, δεν μπορεί να καταλάβει τι γράφει η Αγία Γραφή στο Ελληνικό πρωτότυπο. Όμως ο Έλληνας αναγνώστης, μπορεί! Γι' αυτό, τι καλύτερο θα μπορούσαν να του παρουσιάσουν, από μια μετάφραση τής μετάφρασης, για να τον μπερδέψουν;

Στην πραγματικότητα, είναι τόση η διαστροφή τού κειμένου τής Αγίας Γραφής από τη "μετάφραση" αυτή, που μόνο "μετάφραση" δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μάλλον "Ερμηνεία" έπρεπε να λέγεται.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή τα πολλά λόγια δεν αποτελούν απόδειξη για τίποτα, στην ενότητα αυτή, θα διαπιστώσετε έμπρακτα το μέγεθος τής ασέβειας τής Εταιρίας Σκοπιά, για το κείμενο τής Αγίας Γραφής, καθώς θα παρουσιάζουμε αποσπάσματα από τη ΜΝΚ, σε αντιπαράθεση με το ίδιο το αρχαίο κείμενο τής Αγίας Γραφής.

 

 

Διαστρεβλώσεις τής ΜΝΚ

 

Αγία Γραφή γενικά, και Κανόνας Αγίας Γραφής

 

Δημιουργία αρχείου: 14-5-2002.

Τελευταία μορφοποίηση: 23-1-2023.

ΕΠΑΝΩ