Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

Μια αληθινή συζήτηση με Μάρτυρες τού Ιεχωβά // Απομόνωση τών οπαδών της Σκοπιάς // Η μεθόδευση εκούσιας απόκρυψης του 587 π.Χ. από την εταιρία Σκοπιά // Εκμετάλλευση τής ανευθυνότητας // Αντιμετώπιση ενός αιρετικού // Οι διανοητικές ιώσεις των αιρέσεων

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι θρασύδειλοι και θρησκόληπτοι κήρυκες

Οι "κήρυκες" που εξαφανίζονται για να μη φανεί η ανεπάρκειά τους

 

 

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίες του 1980 οι οπαδοί της οργάνωσης της Σκοπιάς είχαν εμπιστοσύνη στην πίστη τους. Δεν δίσταζαν να συζητήσουν με οποιονδήποτε, και να αναλάβουν την ευθύνη της απόδειξης όσων ισχυρίζονταν. Τότε όμως κάτι άλλαξε. Η ηγεσία της Σκοπιάς συνειδητοποίησε ότι τα δόγματά της είναι ψευδή και ανίκανα να σταθούν απέναντι σε σοβαρή κριτική, από ανθρώπους που γνωρίζουν. Το μορφωτικό επίπεδο της ανθρωπότητας ανέβηκε, και η Χριστιανική πίστη ανέκαμψε από τους διωγμούς του Αθεϊσμού στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Και τα δόγματα της Σκοπιάς έπαψαν να πείθουν τους πολλούς. Γι' αυτό η Σκοπιά άλλαξε στάση, και αυτή τη φοβία της απέναντι στην αλήθεια τη μετέδωσε σταδιακά στους οπαδούς της.

Τα σημερινά θρασύδειλα ανθρωπάκια που χτυπούν την πόρτα μας με το άγγελμα της Σκοπιάς, δεν έχουν καμία σχέση με τους θαρραλέους (αν και αιρετικούς και τότε) κήρυκες, του παρελθόντος. Αναζητούν πλέον μόνο θύματα, άσχετους και άπειρους για να μεταπείσουν, και όχι την αλήθεια. Και όταν συναντούν ανθρώπους που γνωρίζουν την πίστη τους, εξαφανίζονται ανεπιστρεπτί, στέλνοντας στο πόδι τους "ειδικούς" απεσταλμένους της οργάνωσης, (μετρημένους στα δάχτυλα), με επιβεβαιωμένη την αμετανοησία τους, και με συγκεκριμένες εντολές και σχέδιο.

 

1. Θρασύδειλες καυχήσεις για κατορθώματα εναντίον πνευματικών νηπίων

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διατηρούν μια παλιά συνήθεια: Συχνότατα σε παρέες, λένε τις "πείρες" τους, δηλαδή τα κατορθώματά τους "στο έργο", δηλαδή κατά την προσηλυτιστική τους δραστηριότητα, απέναντι σε ανθρώπους άσχετους με τη Χριστιανική πίστη. Κοκκορεύονται ως "πνευματικοί", και "γνώστες" απέναντι σε αφελείς και σε άπειρους, και έτσι κατασιγάζουν τις αμφιβολίες τους, και τις αμφιβολίες των ομοπίστων τους, για την αληθινότητα των λόγων τους, πολεμώντας με "ανεμόμυλους". Αυτό όμως που σχεδόν ποτέ δεν θα ακούσετε σε αυτές τις καυχηματικές τους αφηγήσεις, είναι οι ήττες τους, και την πνευματική πανωλεθρία που υφίστανται, όταν συναντούν ανθρώπους που γνωρίζουν. Ποτέ δεν θα μαρτυρήσουν δημόσια τη δειλία τους, όταν "εξαφανίζονται" απέναντι σε Χριστιανούς που γνωρίζουν την πίστη τους. Θα πουν μόνο ένα: "Αυτός είναι εχθρός της αληθείας και δεν καταλαβαίνει", και έτσι θα δικαιολογήσουν προς τη συνείδησή τους και προς τους άλλους την άτακτη φυγή τους απέναντι στην αλήθεια.

Πράγματι, μοιάζουν σαν εκείνους τους νεαρούς ψευτονταήδες που δέρνουν μόνο παιδάκια και καυχώνται για την "ανδρεία" τους, αλλά που δεν ξέρουν από πού να φύγουν, όταν εμφανισθεί κάποιος άξιος αντίπαλος! Τέτοιοι είναι οι περισσότεροι σημερινοί Μάρτυρες της Σκοπιάς που χτυπούν την πόρτα σας. Έτσι έχουν μάθει, και έτσι δασκαλεύτηκαν από την οργάνωσή τους, που δεν σκοπεύει να τους βάλει στον "κίνδυνο" να μάθουν την αλήθεια για τα ψεύδη της, αλλά τους εκπαιδεύει με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία "φυγής" και αποποίησης των πνευματικών τους ευθυνών, απέναντι στους ανθρώπους τους οποίους αναλαμβάνουν να "διαφωτίσουν".

 

2. Η μέθοδος φυγής και αποποίησης της ευθύνης των δειλών κηρύκων της Σκοπιάς

Επειδή η μέθοδος αυτή είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, για τους οπαδούς της Σκοπιάς, θα εκθέσουμε εδώ τη "μέθοδο της φυγής" που εφαρμόζουν, ώστε να γνωρίζετε από πριν ποια θα είναι η συνέχεια, όταν θα συζητήσετε με κάποιον απ' αυτούς:

Α. Η ευγενική και "ανοιχτόμυαλη" πρώτη επαφή: Ξεκινούν με μια ευγενική πρώτη επαφή. Σε αυτή την πρώτη επαφή, "ζυγίζουν" το υποψήφιο θύμα τους, πουλώντας ευγένεια και "ανοιχτόμυαλη" κουλτούρα. Εάν ο άνθρωπος τους πει ότι δεν ενδιαφέρεται να τους ακούσει, επειδή ΗΔΗ πιστεύει στον Χριστό, φροντίζουν πρώτα να τον επαινέσουν γι' αυτό, ώστε να τον κάνουν να νιώσει φιλικά απέναντί τους. Μετά όμως, (σαν το φίδι στον κήπο της Εδέμ), προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα, εμβάλλοντάς του αμφιβολίες, και κινώντας την περιέργειά του με φράσεις όπως: "έχετε ξανασυζητήσει με Μάρτυρες του Ιεχωβά;", ή "Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που βλέπουμε γύρω μας, και που ανήκουν σε μια Χριστιανική θρησκεία, είναι πραγματικά το είδος εκείνο των Χριστιανών που θέλει ο Θεός;" ή "Υπάρχουν χιλιάδες θρησκείες που ισχυρίζονται πίστη στο Χριστό, με αλληλοαντικρουόμενα δόγματα μεταξύ τους, αλλά μόνο μία μπορεί να είναι η αληθινή πίστη. Πιστεύετε ότι είναι αρκετό να δηλώνει κάποιος πίστη στο Χριστό, για να ανήκει στη δική Του Εκκλησία;"

Αν ο άνθρωπος συνεχίσει να είναι αρνητικός και δεν ενδίδει σε συζήτηση μαζί τους, κάνουν έκκληση στην περιέργειά του, με φράσεις όπως: "Δεν θα θέλατε να μάθετε, πώς βλέπει τα θέματα της πίστεως και μια άλλη θρησκεία;" ή "Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια θρησκεία, επειδή έτυχε να γεννηθούν σε αυτή. Δεν νομίζετε, ότι θα έπρεπε να ανήκουν σε μια θρησκεία, κατόπιν έρευνας, για την αληθινότητα των δογμάτων της, και όχι λόγω σύμπτωσης;"

Αν ο άνθρωπος τους πει ότι δεν θέλει συζήτηση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, επειδή ανήκουν σε αίρεση, ή επειδή έχει μάθει γι' αυτούς άσχημα πράγματα, του λένε φράσεις όπως: "Και για τον Χριστό ο κόσμος έλεγε πολλά. Δεν θα θέλατε όμως να μάθετε από εμάς τους ίδιους, την αληθινότητα όλων αυτών;" ή "Το να σχηματίζει κάποιος γνώμη για κάτι, ακούγοντας από δεύτερο χέρι, χωρίς να έχει ερευνήσει προσωπικά, είναι λάθος. Γιατί δεν ρωτάτε εμάς τους ίδιους να σας πούμε ποια είναι η αλήθεια για εμάς;" ή "Αν θέλεις να μάθεις για ένα σπίτι, ρωτάς τους ενοίκους του, και όχι τους γειτόνους. Γιατί οι ένοικοι το γνωρίζουν καλύτερα". Ή "δεν πρέπει να απορρίπτουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας είπε κάτι, αν δεν το ερευνήσουμε προσωπικά".

Λένε και άλλα πολλά παρόμοια, που τους κάνουν να φαίνονται "ανοιχτόμυαλοι" και συνετοί στη συζήτηση με τον συνομιλητή τους. Και συχνά ο συνομιλητής τους, λόγω απειρίας και άγνοιας, παρασύρεται σε εκτενή συζήτηση, και αρχίζει να διδάσκεται από έναν αιρετικό πράγματα, τα οποία ποτέ δεν ρώτησε να μάθει σωστά, από την Εκκλησία στην οποία ανατράφηκε. Και πολλοί τέτοιοι αφελείς, τελικά παρασύρονται στην αίρεση.

Όμως τα πράγματα εξελίσσονται πολύ διαφορετικά, αν ο άνθρωπος αποδειχθεί ότι είναι γνώστης της πίστης του! Και τότε οι κήρυκες της Σκοπιάς, πετούν το "ανοιχτόμυαλο" προσωπείο, και φανερώνουν το αληθινό θρασύδειλο πρόσωπό τους!

Β. Άμεση φυγή μπροστά στον επικίνδυνο "αποστάτη": Υπάρχει μια φράση - κλειδί, που αν την πει κάποιος στον Μάρτυρα της Σκοπιάς, θα δει τον Μάρτυρα να εξαφανίζεται άρον - άρον! Αν η απάντηση του ανθρώπου είναι: "Τους ξέρω πολύ καλά τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, γιατί κάποτε ήμουν κι εγώ ένας απ' αυτούς", τότε, ο αιρετικός κήρυκας αλλάζει 100 χρώματα! Ξαφνικά θυμάται ότι έχει ένα ραντεβού, κάποια δουλειά, ή ότι δεν επαρκεί ο χρόνος, και θα μπορούσαν να ξανασυζητήσουν μια άλλη φορά... και εξαφανίζεται το συντομότερο! Το πολύ να ρωτήσει: "Και γιατί φύγατε από την αλήθεια;"(sic) ή κάτι παρόμοιο, για να διαπιστώσει τον λόγο, για τον οποίο ο άλλος έφυγε. Αν ο άλλος πει ότι έκανε κάποια αμαρτία και "αποκόπηκε", ή ότι αδικήθηκε από τους πρεσβυτέρους της Σκοπιάς για κάποιο βιοτικό λόγο, ο Μάρτυρας ίσως απαντήσει ότι "οι άνθρωποι συχνά κάνουν σφάλματα, αλλά εμείς πρέπει να πιστεύουμε όχι για τους ανθρώπους, αλλά για τον Θεό". Και ίσως επιστρέψει με κάποιον ψευτο-πρεσβύτερο της Σκοπιάς, σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν πάλι τον "αποκομμένο" στην οργάνωση. Αν όμως ο άνθρωπος πει ότι βρήκε δογματικά λάθη στη Σκοπιά, συνήθως ο άλλος πετάει άμεσα τη μάσκα της ευγένειας και δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, το πρόσωπο του θρασύδειλου και του φανατικού θρησκόλητπου!

Άν ο Μάρτυρας του Ιεχωβά είναι αρκούντως ευγενικός, θα κρύψει τον πανικό του πίσω από φράσεις όπως: "Α, μα τότε γνωρίζετε την αλήθεια, και δεν χρειάζεστε να σας πω κάτι περισσότερο", ή "Κρίμα που παρασυρθήκατε μακριά από την οργάνωση του Θεού. Όπως γνωρίζετε, η Αγία Γραφή λέει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε με αποστάτες από την οργάνωση", ή "Αν θέλετε να βοηθηθείτε να επανενταχθείτε στην οργάνωση του θεού, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον Πρεσβύτερο", και φεύγει το ταχύτερο, ειδοποιώντας και τους ομοθρήσκους του, ότι "εκεί", μένει κάποιος "αποστάτης", ώστε κανείς Μάρτυρας να μην επισκεφθεί ξανά εκείνο το σπίτι.

Γ. Αντιστροφή "κυνηγού" και "θηράματος": Στο σημείο αυτό, οι ρόλοι αντιστρέφονται. Αν ο άνθρωπος ήταν πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά, και γνωρίζει τις δογματικές απάτες της Σκοπιάς, αρχίζει μια προσπάθεια ΛΟΓΙΚΕΥΣΗΣ του φανατικού θρησκόληπτου Μάρτυρα, που σπεύδει να εξαφανιστεί τρομαγμένος. Του λέει φράσεις όπως: "Εσύ έχεις ξαναμιλήσει με πρώην Μάρτυρες; Πώς τους απορρίπτεις πριν τους ακούσεις;", ή "Εσύ έλεγες προηγουμένως, ότι αν κάποιος μας μιλήσει εναντίον κάποιων άλλων, πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους. Πώς τώρα σπεύδεις να φύγεις, χωρίς να ρωτήσεις άμεσα τους λόγους για τους οποίους απέρριψα τη Σκοπιά;" ή "Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια για ένα σπίτι, δεν θα ρωτήσεις μόνο τους νέους ένοικους που μένουν σ' αυτό, αλλά και τους παλιούς, που το γνωρίζουν και από μέσα και από έξω", ή "Η Αγία Γραφή, πουθενά δεν λέει ότι απαγορεύεται να μιλάς με αποστάτες. Αν θέλεις μπορούμε να αναλύσουμε λίγο το χωρίο που σου έχουν πει, για να δεις ξεκάθαρα ότι η Αγία Γραφή είναι αντίθετη από τέτοιου είδους φανατισμούς", ή "Αν δεχθείς να συζητήσουμε, σε διαβεβαιώ ότι ΔΕΝ θα το μάθει κανείς στην οργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να μάθεις πράγματα που ποτέ δεν σου έδειξαν εκεί, και τα οποία γνωρίζουμε όλοι εμείς που φύγαμε από εκεί για δογματικούς λόγους".

Υπάρχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Μάρτυρες του Ιεχωβά, που θα δεχθούν μια τέτοια ΜΥΣΤΙΚΗ συζήτηση. Και απ' αυτούς οι περισσότεροι, ακόμα και αν πεισθούν, δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στον "αποκομμένο", φοβούμενοι τις συνέπειες της πιθανής αποκοπής τους από την οργάνωση. Αυτός που θα επιστρέψει επειδή πραγματικά αγαπάει την αλήθεια και όχι μια ανθρωποποίητη ολοκληρωτική οργάνωση, αυτός που θα αποδείξει έτσι ότι ήταν συνεπής με τα όσα έλεγε στην αρχή, και έχει πράγματι ανοιχτή διάνοια και αγάπη για την αλήθεια, είναι θέμα χρόνου να καταλάβει την αλήθεια και να διαχωρίσει τη θέση του από τους ψευδοπροφήτες της Σκοπιάς.

Οι περισσότεροι όμως, θα φύγουν τρέχοντας! Και φεύγοντας, με θρασύτητα ισάξια της δειλίας τους, θα μουρμουρίσουν απειλώντας: "Ντροπή σου αποστάτη, που τολμάς να κατηγορείς την οργάνωση του Θεού! Ο Ιεχωβά θα σε καταστρέψει!"

Δ. Ψευδείς αφορμές για φυγή: Πολλές φορές βέβαια, ο άνθρωπος που θα συναντήσουν οι Μάρτυρες της Σκοπιάς στο κήρυγμά τους, ο οποίος γνωρίζει την πίστη του, δεν ανήκε ποτέ στη Σκοπιά. Πιθανότατα διάβασε βιβλία για τη Σκοπιά, είτε από πρώην Μάρτυρες, είτε από αντι-αιρετικές εκδόσεις της Εκκλησίας. Και μόλις ο άνθρωπος αυτός αρχίσει να απαριθμεί τα ψεύδη και τα ντοκουμέντα που έχει εναντίον της Σκοπιάς, οι περισσότεροι Μάρτυρες του Ιεχωβά που θα τον συναντήσουν, αντιδρούν με την ίδιο τρόπο, σαν να αντίκριζαν αποκομμένο, λέγοντάς του: "Για να τα ξέρεις αυτά, ήσουν κάποτε Μάρτυρας του Ιεχωβά και είσαι αποστάτης, και δεν μπορώ να μιλήσω μαζί σου", ή "Αυτά σου τα έχουν πει οι αποστάτες, και δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα"!

Μάταια ο άνθρωπος θα προσπαθήσει να τους λογικέψει, λέγοντάς τους, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Σκοπιά, και ότι απλώς έχει διαβάσει γι' αυτούς. Ίσως μάλιστα τους δείξει κάποιο βιβλίο, από το οποίο έμαθε όλα αυτά που τους λέει. Αυτοί τότε, ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ να εξετάσουν το βιβλίο αυτό, και θα του πουν: "αυτά είναι ψέματα των αποστατών, εναντίον της οργάνωσης του Θεού". Μάταια ο άνθρωπος θα τους επαναλάβει τα δικά τους λόγια, ότι "δεν μπορούν να κρίνουν κάτι το οποίο δεν εξέτασαν οι ίδιοι". Θα επιμείνουν να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα στοιχεία του βιβλίου που δεν τους συμφέρει!

Η υποκρισία τους έχει ήδη εκδηλωθεί. Έχουν ξεχάσει τα ίδια τους τα λόγια, και ξαφνικά στη θέση του "ανοιχτόμυαλου" κήρυκα, βρίσκεται ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι που τρέμει την αλήθεια, και κλείνει τα μάτια σε οτιδήποτε θα μπορούσε να γκρεμίσει τη φαντασιακή του ουτοπία, βάζοντας σε κίνδυνο τη βολή του και την οικογενειακή και ψυχική του ηρεμία!

Ε. Ελάχιστοι πιο ειλικρινείς θα συζητήσουν για λίγο: Παρ' όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και μερικοί, (κυριλεκτικά ελάχιστοι), που είναι πιο ειλικρινείς, και "ψιλοπιστεύουν" αυτά που ισχυρίζονται. Και κάποιοι ελάχιστοι απ' αυτούς, θα δεχθούν τη διαβεβαίωση του ανθρώπου ότι "δεν είναι πρώην Μάρτυρας", και θα συνεχίσουν τη συζήτηση μαζί του. Θα δεχθούν να μπουν μαζί του στο σπίτι του, και να κουβεντιάσουν, με καθαρή τη συνείδηση, ότι δεν μιλούν με "αποστάτη".

Όμως, στα πρώτα κιόλας λεπτά της συζήτησης, που θα συνειδητοποιήσουν ότι ο συνομιλητής τους είναι πιο κατατοπισμένος από αυτούς στα της Χριστιανικής πίστεως, θα πανικοβληθούν. Θα αρχίσουν και πάλι να κοιτούν το ρολόι τους, και θα θυμηθούν κάθε επείγουσα υποχρέωσή τους, μόνο και μόνο για να φύγουν μακριά από αυτόν που τόσο εύκολα γκρεμίζει τις βεβαιότητές τους.

Στην αρχή θα αρχίσουν "να πηδούν" από το ένα θέμα στο άλλο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρουν κάτι που δεν γνωρίζει συνομιλητής τους. Κάτι που δείχνει ότι στην πραγματικότητα, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά απλώς να πείσουν τον άλλον, έστω και σε κάτι ψευδές. Γιατί δεν είναι δυνατόν να σου γκρεμίζει κάποιος αυτά που πιστεύεις, και εσύ, αντί να "θορυβηθείς" για την αξιοπιστία της θρησκείας σου, να ψάχνεις κάτι που να μη γνωρίζει, σε άλλα θέματα! Ο ειλικρινής άνθρωπος, ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συζητήσει κανένα θέμα, αλλά καταπιάνεται ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ με τα θέματα στα οποία βλέπει ότι χωλαίνουν οι γνώσεις του.

Εάν ο Χριστιανός δεν πέσει στην παγίδα της διαρκούς αλλαγής θεμάτων, και κρατήσει τη συζήτηση σε ένα θέμα, με συγκροτημένο τρόπο, ο Μάρτυρας δεν θα αντέξει για πολύ. Θα δηλώσει ότι "αυτό το θέμα θα το ρωτήσω στους πρεσβυτέρους μου και θα ξαναέρθω", και θα σηκωθεί εσπευσμένα "για μια πολύ επείγουσα δουλειά", δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επανέλθει. Όμως θα εξαφανιστεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ΣΤ. Μερικοί θα επιστρέψουν: Μερικοί όμως απ' αυτούς τους ελάχιστους, (ακόμα πιο ελάχιστοι), έχουν στοιχειώδεις συνειδησιακές ανησυχίες. Αντιλαμβάνονται βαθιά μέσα τους, ότι είναι ασυνέπεια και υποκρισία, να λένε στον άλλον: "ερεύνησε κι εμάς!", όταν οι ίδιοι εξαφανίζονται απ' όπου τα βρουν δύσκολα! (Φυσικά τέτοια περιστατικά δεν θα τα αναφέρουν καθόλου στους άλλους, όταν θα κοκκορεύονται για τις εμπειρίες τους!)

Οι ελάχιστοι αυτοί των ελαχίστων, θα ζητήσουν τη βοήθεια κάποιου ψευτο-πρεσβυτέρου της Σκοπιάς, και θα του ζητήσουν να πάει μαζί τους, για κάποιον "δύσκολο συνομιλητή". Τότε, ο ψευτο-πρεσβύτερος θα τους συμβουλέψει να μην πάνε ξανά καθόλου, επειδή δήθεν "ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη τοποθετηθεί, και θα τους φάει απλώς το χρόνο, χωρίς να μάθει την αλήθεια". Και οι περισσότεροι απ' αυτούς θα πεισθούν ότι δεν πρέπει να πάνε, καθησυχάζοντας έτσι τη συνείδησή τους για τη δειλία τους και την ασυνέπειά τους. Αλλά οι ελαχιστότεροι θα επιμείνουν. Και ο ψευτο-πρεσβύτερος, θα αναγκασθεί να τους ακολουθήσει.

Ζ. Ο άσχετος ψευτο-πρεσβύτερος: Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ψευτο-πρεσβύτεροι της Σκοπιάς δεν ξέρουν τίποτα περισσότερο, από ένα απλό μέλος τους. Ίσως μάλιστα συχνά γνωρίζουν ακόμα λιγότερα! Επειδή η Σκοπιά τους έχει τόσο απασχολημένους με τα καθήκοντά τους, συχνά διαβάζουν λιγότερο από τα απλά μέλη. Γι' αυτό και η συνάντηση του πιστού Χριστιανού με τον ψευτο-πρεσβύτερο της Σκοπιάς, τις περισσότερες φορές δεν θα βοηθήσει περισσότερο τον απλό Μάρτυρα που τον κάλεσε. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι ο "πρεσβύτερος", όχι μόνο δεν έχει να πει κάτι περισσότερο, αλλά και πολλά απ' αυτά που λέει, κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα!

Τότε, ο αρχικός κήρυκας, βλέπει ξαφνικά τον "πρεσβύτερό" του να βρίσκει και εκείνος με τη σειρά του μια δικαιολογία, και να φεύγει με τον ίδιο θρασύδειλο τρόπο κακήν κακώς, αφού δεν κατάφερε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο. Ο ψευτο-πρεσβύτερος θα φύγει, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει (για την τιμή των όπλων).

Το αμέσως επόμενο πράγμα που θα μάθει ο απλός Μάρτυρας του Ιεχωβά που κάλεσε τον Πρεσβύτερο, είναι ότι την επόμενη φορά θα πάει ο ψευτο-πρεσβύτερος χωρίς αυτόν, με κάποιον "ειδικό σκαπανέα" του Μπέθελ, που ειδικεύεται στις δύσκολες περιπτώσεις!

Ήδη ο αρχικός κήρυκας της Σκοπιάς "αποβάλλεται" από την υπόθεση, για να μην "κινδυνέψει" άλλο. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε κάποιον άσχετο με την αρχική συζήτηση, άνθρωπο εμπιστοσύνης της Σκοπιάς, δοκιμασμένο για την αμετανοησία του και για την ικανότητά του να αποπροσανατολίζει τις συζητήσεις!

Ο αρχικός κήρυκας της Σκοπιάς μπορεί πλέον με "καθαρή συνείδηση" να νιώθει ότι "έκανε το καθήκον του" απέναντι στον συνομιλητή του, εμπιστευόμενος στον "ειδικό" της Σκοπιάς που "ξέρει καλύτερα", και ξεκινάει για νέα θύματα, ξεχνώντας την πανωλεθρία που έπαθε, και όλα εκείνα τα δογματικά ψεύδη της Σκοπιάς που του υπέδειξε ο συνομιλητής του. Τι τον νοιάζει, αφού ανέλαβαν την υπόθεση "οι ειδικοί";

Ακόμα και από αυτή την πολύ μικρή μειοψηφία όμως, ίσως ελάχιστοι να μπουν στη διαδικασία να συνεχίσουν την έρευνα, και κάποτε να ελευθερωθούν από τη Σκοπιά. Αλλά πολύ ελάχιστοι!

Η. Ο "ειδικός απεσταλμένος της Σκοπιάς": Υπάρχουν ελάχιστοι οπαδοί της Σκοπιάς, (μετρημένοι στα δάχτυλα), που είναι διορισμένοι από τη Σκοπιά σε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία: Να "τελειώνουν" δύσκολες υποθέσεις! Να βγάζουν "εκτός υπόθεσης" όσους ομοθρήσκους τους πιθανόν αποθαρρύνθηκαν ή κλονίστηκαν, από κάποιον Χριστιανό που γνωρίζει την πίστη του, και να τον πείθουν ότι "η οργάνωση είναι εδώ, και ξέρει τις απαντήσεις, και θα τακτοποιήσει το θέμα".

Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα και τα ονόματα των συγκεκριμένων Μαρτύρων της Σκοπιάς που κάνουν την εν λόγω "βρωμοδουλειά" χάριν της εξαπάτησης του κόσμου από την οργάνωση. Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει συναντήσει πολλούς συνεργάτες μου, όταν οι Μάρτυρες της Σκοπιάς που τους συνάντησαν "τα βρήκαν μπαστούνια". Και ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος και η ίδια σειρά. Αφού οι ίδιοι "δοκίμασαν την τύχη τους" και αποστομώθηκαν, φώναξαν κάποιον "πρεσβύτερο" μαζί τους. Μετά, όταν και ο "πρεσβύτερος" στριμώχθηκε, αντί να μετανοήσει, φώναξε τον συγκεκριμένο διορισμένο από τη Σκοπιά Μάρτυρα, βγάζοντας απ' έξω, τον άνθρωπο που ξεκίνησε τη συζήτηση με τον Χριστιανό, και σε δεύτερη φάση ΚΑΙ ΤΟΝ "ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ" της Σκοπιάς! Έτσι η Σκοπιά σταματάει τη διαρροή των μελών της εκείνων, που θα μπορούσαν να μάθουν την αλήθεια από Χριστιανούς που γνωρίζουν την πίστη τους.

Ο "ειδικός απεσταλμένος" της Σκοπιάς λοιπόν, (ονόματα δεν λέμε, πρόσωπα δεν θίγουμε), τουλάχιστον αυτός που έχει διορισθεί από τη Σκοπιά στην περιοχή της Αττικής (αλλά και αλλού), ακολουθεί την εξής τακτική: (ίσως από εδώ και πέρα την μετατρέψει λίγο διαβάζοντας αυτό το άρθρο, επειδή η οργάνωση του επιτρέπει να διαβάζει τις ιστοσελίδες "αποστατών", σίγουρη ότι είναι αμετανόητος):

Πρώτα θα θελήσει να βεβαιωθεί ότι ο συνομιλητής του δεν είναι αποκομμένος. Διαφορετικά θα διακόψει τη συζήτηση.

Μετά, θα εμφανισθεί με πολύ "τουπέ" ξερόλα, και με πλήθος φωτοτυπίες κυρίως για "γραμματολογικές παρατηρήσεις". Ίσως θα έχει μαζί του και τον ψευτο-πρεσβύτερο της Σκοπιάς, αλλά θα προτιμήσει να εμφανισθεί μόνος του, ώστε να μην υπάρχει παρατηρητής της δογματικής πανωλεθρίας που θα υποστεί στη συζήτηση με Χριστιανό που ξέρει την πίστη του.

Θα αρνηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με θέμα την αξιοπιστία του 1914!!! Δεν θέλει μαθηματικές αποδείξεις της πλάνης αυτού του κεντρικού δόγματος της Σκοπιάς, γιατί πάνω σε αυτό στηρίζει η Σκοπιά ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, και γιατί ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ! Όσο και αν του ζητήσετε να συζητήσετε το 1914, θα αρνείται, ή το πολύ - πολύ να σας δώσει μια διεύθυνση στο Ίντερνετ, ή ίσως σας δείξει κάποιο βιβλίο κάποιου "Φουρούλι", ο οποίος αποκρύπτοντας στην αρχή ότι είναι Μάρτυς του Ιεχωβά, επιχείρησε προ λίγων ετών, μέσω ενός βιβλίου, να στηρίξει την ημερομηνία 607 π.Χ. με αρχαιολογικά επιχειρήματα, δήθεν ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες της Σκοπιάς. Φυσικά ο εντεταλμένος της Σκοπιάς ΔΕΝ θα σας πει ότι ο Φουρούλι δεν έδωσε καμία απάντηση στα επιχειρήματα του Όλοφ Γιόνσον εναντίον του 607 π.Χ. ΟΥΤΕ θα σας δώσει σε καμία περίπτωση τη διεύθυνση του Ίντερνετ, όπου ο Σουηδός πρώην Μάρτυρας Γιόνσον, απαντάει με εξαντλητική λεπτομέρεια στον Φουρούλι. Θα αρνηθεί επίμονα να συζητήσει για το 1914, μέχρι άτακτης φυγής!

Προτιμάει να πελαγοδρομεί σε γραμματολογικούς κανόνες λεξικών, και σε διφορούμενα χωρία, ή σε Εβραϊκές λέξεις, ερήμην εβραιόφωνων παρατηρητών, ώστε στο τέλος να μη μπορέσει κανείς να βγάλει σαφές νόημα. Μάλιστα δεν θα διστάσει στη συζήτηση να δηλώσει ότι "αυτό η οργάνωση πράγματι δεν το έχει ερμηνεύσει εντελώς σωστά... εγώ θα έλεγα ότι..." Βλέπετε η Σκοπιά του έχει δώσει δικαίωμα ακόμα και να αυτοσχεδιάζει, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό της!

Θα προσπαθήσει να μονοπωλήσει τη συζήτηση, μιλώντας περισσότερο από τον συνομιλητή του, γι' αυτό θα κάνει προσπάθεια να παραβεί τα συμφωνημένα όρια χρόνου των συνομιλητών. Και όταν τελειώσει η συζήτηση, θα διαδίδει ότι "στρίμωξε τον συνομιλητή του", προς τους Μάρτυρες, έστω και αν ο ίδιος στριμώχθηκε άσχημα, και αναγκάσθηκε να παραδεχθεί κάποια πράγματα. [Έχουμε στα χέρια μας ζωντανή αλληλογραφία του, όπου ισχυρίζεται κάτι τέτοιο κατόπιν συζήτησης με Ορθόδοξο συνεργάτη μας, προς κάποιον "ενδιαφερόμενο" Ορθόδοξο που είχε αναστατώσει με την έρευνά του τους τοπικούς Μάρτυρες, και αυτοί επειδή στριμώχθηκαν, κάλεσαν αυτόν. Μόνο που στην αλληλογραφία, ο "ενδιαφερόμενος" του απαντάει ότι "δεν αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο", αλλά μάλλον το αντίθετο συνέβη!). Όμως ο εντεταλμένος της Σκοπιάς, προς τους ομοθρήσκους του, (που φρόντισε να μην είναι παρόντες στη συζήτηση), απλώς διέδωσε το αντίθετο, ότι δηλαδή "στρίμωξε" τον Ορθόδοξο συνομιλητή του, και έτσι τους έπεισε ότι δεν αξίζει να συνεχίσουν να ερευνούν την υπόθεση, και τους αποκοίμησε και πάλι στο λήθαργό τους!]

Έτσι λοιπόν, η συζήτηση τελειώνει άδοξα, και οι τοπικοί Μάρτυρες της Σκοπιάς που ξεκίνησαν τη συζήτηση με τον Χριστιανό που γνωρίζει την πίστη του, με τρόπο "απεμπλέκονται" από τη συζήτηση, και εξαφανίζονται αξιοπρεπώς.

 

3. Υποκρισία και αντιφατικότητα από μέρους των θρασύδειλων Μαρτύρων της Σκοπιάς

Όπως θα παρατηρείτε, η Σκοπιά ενεργεί βάσει σχεδίου. Έχει συγκεκριμένους στόχους, και τους ακολουθεί πιστά, ώστε να αποφύγει την απώλεια οπαδών της. Αυτό φαίνεται πολύ έντονα, στην αντιφατικότητα και υποκρισία που προδίδουν οι ακόλουθες συγκρίσεις:

Α. Το ενδιαφέρον του Μάρτυρα του Ιεχωβά που χτυπάει την πόρτα σας για εσάς, συνήθως είναι ΨΕΥΔΕΣ και ΣΤΗΜΕΝΟ. (Υπάρχουν βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως είπαμε). Γιατί αν ενδιαφερόταν πραγματικά για ΕΣΑΣ, και όχι για έναν ακόμα "απρόσωπο υποψήφιο οπαδό" της Σκοπιάς, θα φρόντιζε να σας επισκέπτεται μέχρι τέλους, όσο δύσκολος συνομιλητής και αν ήσασταν! Δεν θα εξαφανιζόταν στην πρώτη ευκαιρία, μόλις κάποιος φρόντιζε να τον "αντικαταστήσει", όταν στριμώχθηκε! Και ακόμα και τότε, θα φρόντιζε να διατηρήσει την επαφή του μαζί σας, και θα παρακολουθούσε στενά την όλη συζήτηση, εμμένοντας στα ζητήματα που ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα επέμενε μέχρι τέλους, χωρίς να αρνείται να συζητήσει συγκεκριμένα θέματα, όπως το θέμα του 1914, και χωρίς να ψάχνει ευκαιρία να εξαφανισθεί.

Β. Η μεθοδολογία των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι προσβολή προς τη λογική και προς τη δικαιοσύνη. Γιατί εφαρμόζουν την εξής μέθοδο: Όταν βρουν κάποιον που δεν ξέρει, του λένε: "Μην μιλήσεις σε κανέναν για όσα συζητήσαμε, γιατί θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Μάθε πρώτα εσύ καλά, και τότε θα βοηθήσεις και τους άλλους". Και έτσι βάζουν τον άλλον στη θέση του "μαθητή", μέχρι να υποστεί αρκετή πλύση εγκεφάλου, ώστε μετά δύσκολα θα μπορεί να αντιληφθεί και τα αυτονόητα!

Οι ίδιοι όμως κάνουν το ακριβώς αντίθετο! Όταν δουν κάποιο πρόβλημα στο δόγμα τους, αντί να κρύψουν από τους ομοθρήσκους τους τη συζήτησή τους, και να μπουν αυτοί στη θέση του "μαθητή", τρέχουν στους ψευτο-πρεσβυτέρους, και ζητούν κάποιον που γνωρίζει καλύτερα, να τους βοηθήσει. Γιατί άραγε, δεν κάνουν το ίδιο που συμβουλεύουν τον άλλον; Γιατί δεν το κρύβουν, "μέχρι να μάθουν οι ίδιοι καλά";

Φυσικά είναι σωστό, όταν βρίσκουμε κάποια απορία, να πηγαίνουμε ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ, και να τον ρωτάμε. Γιατί όμως αυτοί συμβουλεύουν τα υποψήφια θύματά τους να "σωπάσουν"; Γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι "που ξέρουν", στη Χριστιανική Εκκλησία, και αυτοί θέλουν να απομονώσουν τα θύματά τους από εκείνους! Θέλουν "να  δέρνουν ανυπεράσπιστα παιδιά", για να καυχώνται στις παρέες των Μαρτύρων για τα "κατορθώματά τους"!

Εάν πάλι, σκοπεύουν να "εξαφανισθούν" μόλις βρουν κάποιον ικανό συζητητή, γιατί δεν συμβουλεύουν το υποψήφιο θύμα τους, να κάνει το ίδιο, αν έχει άγνοια της πίστης του; Γιατί δεν του λένε: "Επειδή βλέπω ότι δεν ξέρεις σωστά την πίστη σου, πήγαινε να ρωτήσεις έναν Ορθόδοξο θεολόγο, ή έναν κατηχητή, ή κάποιον από τον Αντιαιρετικό, και όταν μάθεις, συναντιόμαστε και πάλι"; ή "Αφού εσύ δεν γνωρίζεις, φέρε μου εδώ κάποιον ομόθρησκό σου που να γνωρίζει"; Αυτό που κάνουν οι ίδιοι, γιατί δεν το συμβουλεύουν και στους συνομιλητές τους, αλλά αντίθετα, προσπαθούν να τους απομονώσουν από όσους ξέρουν;

Όταν ο Μάρτυρας έρχεται στην πόρτα σας, υποτίθεται ότι έρχεται ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Διαφορετικά δεν θα ζητούσε να περάσει μέσα να κουβεντιάσετε, αλλά απλώς θα σας πρότεινε μόνο ένα έντυπο και θα έφευγε. Από τη στιγμή που σας προτείνει μία προσωπική "Γραφική Μελέτη", σημαίνει ότι επιζητάει μαζί σας μία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ. Πώς λοιπόν στη συνέχεια, "σπάει" αυτή την προσωπική σχέση και εξαφανίζεται, αν διαπιστώσει ότι γνωρίζετε περισσότερα απ' αυτόν; Τι γίνεται αυτή η προσωπική επαφή, όταν στη θέση του φέρνει "κάποιον πρεσβύτερο", ή κάποιον "ειδικό" της οργάνωσης, "που ξέρει καλύτερα"; Και αφού ο ίδιος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, τι στην ευχή θέλει και εμφανίζεται στην πόρτα σας; Ή, αν νομίζει ότι ξέρει, και αποδεικνύεται ότι δεν ξέρει, γιατί εξαφανίζεται στέλνοντας άλλους, και δεν επιμένει στην αλήθεια μέχρι τέλους;

Εάν πάλι θεωρεί ότι "το ζητούμενο είναι η αλήθεια και όχι η προσωπική επαφή", γιατί αρνείται συγκεκριμένα θέματα, όπως το θέμα του 1914; Γιατί αρνείται συζήτηση με συγκεκριμένους συνομιλητές; Ή γιατί σταματάει να σας ρωτάει, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το με ποιον άλλον συζητήσατε; Αν ενδιαφέρεται τόσο για την αλήθεια, γιατί εξαφανίζεται;

Αν πάλι είναι θέμα "αληθείας" και όχι προσωπικής επαφής, γιατί εμφανίζονται ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ Μάρτυρες της Σκοπιάς στην πόρτα σας, με σκοπό να συζητήσουν μαζί σας; Γιατί δεν ζητούν από την Εκκλησία της Ελλάδος, ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ των καλύτερων θεολόγων τους, με τους καλύτερους δικούς μας, ώστε να φανεί η αλήθεια μεταξύ "των καλυτέρων" συνομιλητών, και για το δυσκολότερο γι' αυτούς θέμα (το 1914), αλλά έρχονται στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ πόρτα;

Επειδή αυτό που τους ενδιαφέρει, δεν είναι ούτε η αλήθεια, ούτε η προσωπική επαφή, αλλά απλώς Η ΑΓΡΑ ΟΠΑΔΩΝ!

Γ. Η δογματική ασυνέπεια των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι εμφανής απ' όλα αυτά. Γιατί έρχονται στην πόρτα σας με την (παραποιημένη) Αγία Γραφή τους, για να σας δείξουν μέσα απ' αυτή, τα υποτιθέμενα λάθη της θρησκείας σας. Κάθε υποτιθέμενο λάθος που θα σας υποδείξουν, είναι κατ' αυτούς "απόδειξη" ότι ανήκετε σε μια ψεύτικη θρησκεία. Αν όμως τους υποδείξετε ΕΣΕΙΣ κάποιο λάθος στα δικά τους δόγματα, θα σπεύσουν να φωνάξουν τον "πρεσβύτερο", και ακόμα αργότερα τον "ειδικό" απεσταλμένο της οργάνωσης. Γιατί λοιπόν, κατά τον ίδιο τρόπο έρχονται Σ' ΕΣΑΣ, και δεν πάνε κατ' ευθείαν στον ΕΠΙΣΚΟΠΟ της περιοχής σας, να του δείξουν τα λάθη της πίστης του;

Εάν πάλι, αυτή η υπόδειξη σφαλμάτων Σ' ΕΣΑΣ προσωπικά, είναι αρκετή απόδειξη ψευδούς θρησκείας, γιατί οι ίδιοι δεν πείθονται όταν δείχνετε εσείς Σ' ΑΥΤΟΥΣ κάποιο λάθος, αλλά πάνε σε άλλους; Γιατί αν είναι να πηγαίνουν σε άλλους, τότε ΟΥΤΕ Σ' ΕΣΑΣ έπρεπε να έλθουν, αλλά να πάνε κατ' ευθείαν στους Θεολόγους και Επισκόπους σας!

Εάν η υπόδειξη δογματικών σφαλμάτων είναι απόδειξη ΨΕΥΔΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, γιατί δεν παραδέχονται ότι επί ενάμισι σχεδόν αιώνα, είχαν ψευδή θρησκεία, εφ' όσον διαρκώς αλλάζουν τα δόγματά τους οι ίδιοι; Επειδή, για να τα αλλάζουν, σημαίνει ότι ήταν λάθος. Και ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ, εφ' όσον είχαν λάθος δόγματα σε όλη σχεδόν την ιστορία τους, τα οποία σήμερα έχουν αλλάξει, σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας τους ήταν ΨΕΥΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Γιατί λοιπόν πιστεύουν ότι ήταν "η οργάνωση του Θεού" σε όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο είχαν λάθος δόγματα, και δεν λένε ότι "ΤΟΤΕ ήταν και αυτοί ψεύτικη θρησκεία";

Όμως γνωρίζουν καλά, (ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΕΒΑΙΟΙ), ότι και αυτά που κηρύττουν σήμερα, σε 10-20 χρόνια θα έχουν αλλάξει από ένα "νέο φως"! Παρ' όλα αυτά, τολμούν να έρχονται στην πόρτα σας και να κηρύττουν πράγματα που γνωρίζουν ότι θα αλλάξουν, και να σας λένε ότι ακόμα και όταν κήρυτταν άλλα πράγματα στο παρελθόν, ήταν και τότε "η οργάνωση του Θεού" και "η αλήθεια"! Και μετά απ' αυτό, τολμούν να σας υποδεικνύουν υποτιθέμενα λάθη της δικής σας πίστης, με τον ισχυρισμό ότι "αφού αυτό που πιστεύετε είναι λάθος, βρίσκεστε στην ψευδή θρησκεία"!!! Ω, ύψη παραλογισμού και υποκρισίας!

Γιατί δεν σας λένε λοιπόν (με την ίδια τη δική τους λογική), ότι "αυτό που σου υποδεικνύω ως λάθος, δεν έχει καμία σημασία, γιατί και η δική μας η οργάνωση, σε όλα της τα χρόνια διαρκώς διορθώνει λάθη! Παρ' όλα αυτά, πιστεύουμε ότι είναι "η οργάνωση του Θεού". Έτσι και η δική σου, μπορεί να έχει αυτό το λάθος που σου υποδεικνύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "ψεύτικη θρησκεία", γιατί στο μέλλον μπορεί να το διορθώσει και αυτή!" Όχι όμως, δεν λένε έτσι. Λένε το αντίθετο! Λένε ότι "σου δείχνω αυτό το λάθος, για να δεις ότι βρίσκεσαι σε ψεύτικη θρησκεία"! Όμως τολμούν για τη δική τους θρησκεία να λένε: "Εμείς όμως, αν και στο παρελθόν είχαμε πολλά λάθη, ΔΕΝ ήμασταν ψεύτικη θρησκεία, αλλά η οργάνωση του Θεού"!!! Πόση παραφροσύνη χρειάζεται κάποιος για να ισχυρίζεται ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ κάτι τέτοιο;

Εάν λοιπόν ο Μάρτυρας πιστεύει ότι τα δογματικά λάθη είναι απόδειξη ψεύτικης θρησκείας, πρέπει να εγκαταλείψει ΑΜΕΣΑ την οργάνωση της Σκοπιάς, αν θέλει να είναι δίκαιος και συνεπής προς αυτό που λέει. Αν πάλι πιστεύει ότι μπορεί να πιστεύει και να κηρύττει κάτι που στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί λάθος και να αλλάξει, τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ότι η δική σας θρησκεία έχει λάθη, άρα είναι ψεύτικη!

Προσέξτε όμως, πώς στηριζόμενος πάνω σε αυτόν τον παραλογισμό, (πάνω σε αυτή τη σχιζοφρένεια), ο Μάρτυρας εξαφανίζεται από την πόρτα σας, αν δει ότι γνωρίζετε την πίστη σας και τον στριμώχνετε:

Αφού γι' αυτόν στην πραγματικότητα τα δόγματα είναι κάτι "ρευστό", που αλλάζει διαρκώς, δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αν του δείξετε κάποιο λάθος στη δική του θρησκεία. Μόνο τον εγωισμό του θίγετε, όχι την πίστη του στην οργάνωση. Απλώς θα αναθέσει το θέμα σε κάποιον άλλο, "για την τιμή των όπλων", και ο ίδιος θα αποσυρθεί. Νομίζει ότι επειδή η δική σας πίστη ΔΕΝ κάνει διαρκείς αλλαγές δογμάτων, όπως κάνει η δική του, είναι ψεύτικη, επειδή δεν διορθώνει τα δήθεν λάθη της! Ενώ η δική του, επειδή τα διορθώνει, είναι γι' αυτόν δείγμα "αλήθειας"! Και δεν έχει τη στοιχειώδη λογική να καταλάβει, ότι ο λόγος που η αληθινή Εκκλησία δεν κάνει αλλαγές, είναι ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ! Γιατί αν δεν έχεις λάθη, τι να διορθώσεις; Η Εκκλησία δογματίζει ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΝ ΘΕΟΥ, και ό,τι ο Θεός αποκαλύπτει είναι αλήθεια, και δεν επιδέχεται αλλοίωσης. Και είναι πολλές (αμέτρητες) οι φορές, που η Σκοπιά έχει αλλάξει κάποιο δόγμα της, και έχει δεχθεί κάτι που η Εκκλησία πάντοτε πίστευε, ενώ η Σκοπιά ως τότε το υποδείκνυε ως "λάθος". Όμως ήρθαν στα λόγια μας! Το ίδιο συνέβει, όταν μας υποδείκνυαν ότι δεν θα παρέλθει η γενιά του 1914, αν δεν έρθει το τέλος. Και τους λέγαμε ότι "είναι λάθος αυτό που λέτε", και μας έδειχναν το χωρίο εκείνο που λέει ότι "δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, μέχρι να γίνουν όλα αυτά". Και τους λέγαμε, ότι όπως είχε πει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος πριν από 1600 χρόνια, η "γενιά αυτή", είναι το γένος των Χριστιανών, και μας έλεγαν: "κάνετε λάθος!". Αλλά τελικά μετά από δεκαετίες ψεύδους, αφού πρώτα το άλλαξαν, για να πουν το ακριβώς αντίθετο, ότι είναι "η κακή κοσμική γενιά", μετά το ξανα-άλλαξαν και ήρθαν στα λόγια μας, και διόρθωσαν το λάθος τους, και τελικά αποδέχθηκαν το λόγο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου! Το ίδιο συμβαίνει και με ΟΛΑ εκείνα για τα οποία μας κατηγορούν για "λάθη".

Το να μην αλλάζει μια θρησκεία (και όχι πρόσωπο) τα δόγματά της, δεν είναι ένδειξη ψεύδους, αλλά ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ το να αλλάζει κάποια άλλη τα δόγματά της, είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ προχειρότητας, αμάθειας, ανευθυνότητας, και αποχής από τη Θεία αποκάλυψη. Είναι ένδειξη αναξιοπιστίας, της θρησκείας αυτής, που διαρκώς αλλάζει δόγματα, και έρχεται να σου υποδείξει ότι το δικό σου ΣΤΑΘΕΡΟ δόγμα είναι λάθος! Γιατί η Σκοπιά στο όνομα της Θείας αποκάλυψης ως "αγωγός του Θεού", είπε στο παρελθόν και άλλα τερατώδη πράγματα (όπως και σήμερα), που σήμερα τα έχει αλλάξει. Αν ήταν πράγματι θείος φωτισμός, θα τα άλλαζαν; Συνεπώς έλεγαν ψέματα!

Απλώς αυτός που στέκεται ανάποδα, βλέπει όλους τους άλλους ανάποδους!

Για τον Μάρτυρα που χτυπάει την πόρτα σας, τα υποτιθέμενα "λάθη" που έρχεται να σας υποδείξει, δεν είναι απόδειξη ψευδούς θρησκείας, αλλά αφορμή άγρας οπαδών, ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται σ' εσάς! Σας λέει έτσι, γιατί έτσι τον συμφέρει, ώστε να σας αποπλανήσει από την πίστη, και να σας κάνει να αμφισβητήσετε την πίστη σας! Μόλις όμως του δείξετε εσείς τα δικά του λάθη, αυτός δεν πολυσκοτίζεται, και δεν προβληματίζεται, αλλά σας στέλνει άλλους να συζητήσουν μαζί σας, αντί γι' αυτόν. Γιατί ο σκοπός του δεν είναι η αλήθεια και η δικαιοσύνη, αλλά ο προσηλυτισμός με κάθε μέσο, ακόμα και άνομο!

 

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά χτυπήσει την πόρτα σας, γνωρίζετε πλέον από πριν τι σκοπεύει, πώς θα ενεργήσει, και πώς θα διακρίνετε από τις αποφάσεις και τις ενέργειές του, αν ανήκει στη μικρή μειοψηφία ειλικρινών ανθρώπων-θυμάτων της Σκοπιάς, (για την οποία μιλήσαμε), στον οποίο αξίζει να δώσετε την προσοχή σας και τον πολύτιμο χρόνο σας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και όχι μέσω τρίτων. Ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν θα αρνηθεί να συζητήσει κανένα θέμα μαζί σας!

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 18-3-2009.

Τελευταία μορφοποίηση: 17-8-2016.

ΕΠΑΝΩ