Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής Αντιπαγανιστικής ιστοσελίδας

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής κεντρικής ιστοσελίδας τής ΟΟΔΕ

Περισσότερες προχειρότητες του Ρούσσου

Tα γεγονότα της προδοσίας του Ιούδα και ο... Ρούσσος

Δεν σκοπεύαμε να ασχοληθούμε ακόμα με κάτι τόσο πρόχειρο όπως τα κείμενα του αθεο-παγανιστή κου Ρούσσου. Όμως εδώ και μήνες, διαρκώς μας εκλιπαρεί με μηνύματα, να ασχοληθούμε με τα κείμενά του, για τα οποία μας ενημερώνει διαρκώς σε ποιες ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ (!!!) ιστοσελίδες τα δημοσιεύει. Έτσι είπαμε να μη του χαλάσουμε το χατήρι. Στη συνέχεια λοιπόν, θα πάρετε ένα δείγμα αθεο-παγανιστικής προχειρότητας, χαρακτηριστικό όλων των παρόμοιων κειμένων των εχθρών της Χριστιανικής αλήθειας. Και φοβόμαστε ότι ο δήθεν άθεος κος Ρούσσος και οι Παγανιστές συνεργάτες του, δεν θα προλάβουν να αποσύρουν τα υπόλοιπα κείμενά του από τις Παγανιστικές ιστοσελίδες, ΠΡΙΝ απαντήσουμε και σ' εκείνα, έτσι ώστε σε μελλοντικές μας απαντήσεις θα εκτεθούν περισσότερο, μάλιστα κυρίως όταν θα μεταφρασθούν οι απαντήσεις μας και στη γλώσσα στην οποία διδάσκει δυστυχείς μαθητές...

Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη από τους αναγνώστες μας για το καυστικό χιούμορ που θα συναντήσουν στη συνέχεια, σε ένα τόσο θλιβερό θέμα, όπως η προδοσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Νομίζουμε όμως, ότι σε ένα άρθρο τέτοιου "επιπέδου", δεν θα μπορούσε να δοθεί διαφορετική απάντηση. Όταν αντιμετωπίζεις σοβαρά κάτι ανόητο, γίνεσαι και ο ίδιος ανόητος, γιατί παίρνεις στα σοβαρά την ανοησία. Και όπως λέει και η παροιμία: "Όταν κάνεις κουτές ερωτήσεις, θα λάβεις και τις ανάλογες απαντήσεις". Και όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά ένα τέτοιο άρθρο σαν του κου Ρούσσου.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο "αθεϊστής" κύριος Ρούσσος θα αντιδράσει αρνητικά στην εμμονή μας να αποκαλούμε τις θέσεις του: "αθεο-παγανιστικές". Γιατί ο ίδιος μας έχει τονίσει επανειλημμένα και κόπτεται, ότι "δεν είναι παγανιστής". Όμως ακριβώς σε αυτή την ένσταση, θα απαντήσουμε στο τέλος του άρθρου αυτού, σε ειδικό πλαίσιο, όπου θα βρείτε κάποιες πληροφορίες που μας οδηγούν σε αυτή την εμμονή, είτε ο κος Ρούσσος το δέχεται ανοιχτά, είτε όχι.

Αφήσαμε την ορθογραφία του κυρίου Ρούσσου απείραχτη στο δικό του κείμενο. Ελπίζουμε ότι ο αναγνώστης θα τον δικαιολογήσει, μια και ο κος Ρούσσος ζώντας στο εξωτερικό, αποξενώθηκε όχι μόνο από τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις, αλλά και από την Ελληνική γλώσσα.

Ο τίτλος που επέλεξε ο δήθεν αθεϊστής κος Ρούσσος για το κείμενό του, είναι: "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΤΑΜΕ  ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ". Εμείς θα ονομάσουμε τις απαντήσεις μας:

"Σαφείς απαντήσεις, σε κακόπιστες ερωτήσεις περί της σύλληψης του Ιησού"

Ξεκινάμε αναλύοντας κομμάτι-κομμάτι το κείμενο του κου Ρούσσου. Με μωβ χρώμα θα βρείτε το δικό του αθεο-παγανιστικό κείμενο, και με μαύρο οι απαντήσεις μας:

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Αρχίζουμε με την ερώτηση:

Ερώτηση: Τί επρόδοσε ο Ιούδας;

Απάντηση: Μα το ρωτάτε; Δεν ξέρετε; Τον Χριστό για τριάκοντα αργύρια!

Μέχρις εκεί το ξέρουμε καλά το θέμα. Αυτή είναι η άμεση και αβασάνιστη απάντηση, τυφλοσούρτης. Δεν ρωτήσαμε βεβαίως το γιατί επρόδοσε, αν και αυτό επίσης είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Τα τριάκοντα αργύρια είναι μια αφελέστατη απάντηση που ικανοποιεί τους πιστούς με την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί από μωρά παιδιά. Βεβαίως τα τέσσερα κανονικά ευαγγέλια και πολλά τροπάρια της μεγάλης εβδομάδας δικαιολογούν την προδοσία με το να χώσουν μέσα στα κείμενα τα τριάκοντα αργύρια. Δηλαδή ο Ιούδας επρόδοσε τον Χριστό επειδή ενόσησε από φυλαργυρία. «Τότε Ιούδας ο δυσσεβής φυλαργυρίας νοσήσας εσκοτίζετο!». Δεν πείθει αυτή η δικαιολογία κανέναν αμερόληπτο ερευνητή.

 

Απάντηση Χριστιανών:

Στο παραπάνω, γράφοντας ο αθεο-παγανιστής συγγραφέας του για δήθεν "πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί από παιδιά",  και για δικαιολογία που δεν πείθει "κανέναν αμερόληπτο ερευνητή", επιχειρεί δύο τινά:

1. Να προκαταλάβει τον αναγνώστη ότι δήθεν του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, και ότι δεν βλέπει αμερόληπτα τα πράγματα, και

2. Ότι ο ίδιος ο γράφων Ρούσσος, είναι δήθεν αμερόληπτος και είναι από τους "λίγους" που έχουν επιλέξει δήθεν χωρίς προκατάληψη και χωρίς πλύση εγκεφάλου τις θέσεις τους.

Φυσικά και μόνο με αυτά που γράφει εδώ στην αρχή, δείχνει ότι στην πραγματικότητα Ο ΙΔΙΟΣ είναι αυτός που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου κατά της Χριστιανικής πίστης από τον αθεϊστικό ψευτο-διαφωτισμό, ο οποίος παράλληλα με την έχθρα προς τη Χριστιανική πίστη, προώθησε εξ αρχής τον δεισιδαίμονα Παγανισμό. Δείχνει με αυτά ο κος Ρούσσος, με πόση προκατάληψη αντιμετωπίζει τη Χριστιανική πίστη, και πόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του.

Και στη συνέχεια, αυτό θα το δείξουμε γλαφυρά και ξεκάθαρα, καθώς θα δείτε πόσο απλά απαντώνται όλες οι κακοπροαίρετες προσεγγίσεις του κου Μαθηματικού, που φιλοδοξεί να ερμηνεύσει... θεολογικά κείμενα! Γιατί νομίζει ο κος Ρούσσος ότι είναι πιο έξυπνος από ερμηνευτές και θεολόγους 2000 ετών, και ότι ανακάλυψε όσα, τόσα μυαλά και άγιοι δεν μπόρεσαν να δουν! Όμως και μόνο από αυτή του την υπερηφάνεια και την προκατάληψη, στερείται των στοιχειωδών προϋποθέσεων, για μια σωστή προσέγγιση θεολογικών ζητημάτων.

Στη συνέχεια λοιπόν, θα δείτε πόσο υστερεί ο κος Μαθηματικός από μαθηματική και αναλυτική σκέψη, καθώς τον τυφλώνει η προκατάληψη και το αντιχριστιανικό του μένος...

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Τα τριάκοντα αργύρια είναι μια φτηνή δικαιολογία που αντλείται από την Παλαιά Διαθήκη, επειδή σύμφωνα με τον Θεϊκό Μωσαϊκό Νόμο, ένας Εβραίος αγόραζε ή πωλούσε έναν δούλο στη φτήνια με τριάντα αργυρά νομίσματα (σεκέλ). Τα ευαγγέλια και οι θεολόγοι φρόντισαν να βρούνε και άλλες θεόπνευστες δικαιολογίες.

Απάντηση Χριστιανών:

Μας δηλώνει ο κος Ρούσσος με ύφος ειδήμονα, ότι τα 30 αργύρια είναι "μία φτηνή δικαιολογία". Κι εμείς πρέπει να το δεχθούμε, επειδή μας το λέει... αυτός! Μάλιστα, ενώ μας κάνει δήθεν ανάλυση για το πώς πληρωνόταν ένας δούλος, δεν φροντίζει να μας δώσει την παραμικρή αποδεικτική πηγή για όσα γράφει. Πρέπει να τα δεχθούμε, επειδή μας τα λέει... αυτός! Λες και ένας μαθηματικός είναι ειδήμων σε ζητήματα Αγιογραφικής ερμηνευτικής! Ένα μικρό δείγμα της αλαζονείας  και της προχειρότητας του κου Ρούσσου.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

1) Η προδοσία έγινε για να εκπληρωθούν οι γραφές και να αληθέψουν οι προφητείες της Εβραϊκής Παλαιάς Διαθήκης. Τώρα ποιες προφητείες, τρέχα βρες τις και διαπίστωσε αν πράγματι έχουν να κάνουν με χριστιανικές αφηγήσεις.

Απάντηση Χριστιανών:

Τόσο σοβαρή είναι η ανάλυση του κου Ρούσσου, που δεν φτάνει το ότι δεν μας δίνει πηγές για τους ισχυρισμούς του, αλλά από πάνω... βαριέται να ψάξει ποια ήταν η προφητεία που εκπληρώθηκε! "Τρέχα βρες και διαπίστωσε..." μας λέει, και δεν το κάνει ο ίδιος. Για δύο λόγους:

1. Γιατί κάνει προχειροδουλειές και δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά μόνο η επίθεση στον Χριστιανισμό, και

2. Γιατί δεν τον συμφέρει να παρουσιάσει στο κείμενό του τις προφητείες που εκπληρώθηκαν στον Χριστό από την προδοσία του Ιούδα, όπως δεν τον ενδιαφέρει να μελετήσει καν και άλλες προφητείες που εκπληρώθηκαν στον Χριστό. Γι' αυτόν, όλα αυτά είναι πράγματα ανάξια έρευνας. Και ο καθένας πρέπει να δεχθεί μόνο όσα γράφει ο ίδιος ο κος Ρούσσος, έτσι ξεκάρφωτα!

Εμείς όμως σε πείσμα του κου Ρούσσου, θα παρουσιάσουμε δύο προφητείες για την προδοσία του Χριστού από τον Ιούδα:

1. Ο Μεσσίας θα προδινόταν για 30 αργύρια

Προφητεία: «Και είπα σ' αυτούς: "Αν συμφωνείτε, δώστε μου αμοιβή. Διαφορετικά αρνηθείτε την. Κι εκείνοι έστησαν την αμοιβή μου: τριάντα αργύρια"» (Ζαχαρίας. 11:12)

Μια από τις εκπληκτικότερες μεσσιανικές προφητείες, είναι το ακριβές ποσό που πληρώθηκε για την κατάδοση του Ιησού. Το βιβλίο του Ζαχαρία γράφτηκε γύρω στα 520 π.Χ., κι όμως η αμοιβή για την προδοσία του Ιησού προφητεύτηκε ακριβώς.

Η εκπλήρωση της προφητείας αυτής αναφέρεται στο ευαγγέλιο του Ματθαίου: «και (ο Ιούδας) είπε: "Tι θέλετε να μου δώσετε; κι εγώ θα σας τον παραδώσω". Kι εκείνοι του μέτρησαν τριάντα αργύρια».

2. Που θα χρησιμοποιούνταν τα αργύρια της προδοσίας

Προφητεία: «Και είπε Κύριος σ' εμένα: Ρίξτε τα αυτά στον κεραμοποιό, την τιμή με την οποία διατιμήθηκα απ' αυτούς. Και πήρα τα τριάντα αργύρια και τα έριξα αυτά στον οίκο του Κυρίου, στον κεραμοποιό» (Ζαχαρίας 11:13)

Η προφητεία αυτή, ότι τα τριάντα αργύρια «ρίχτηκαν στον κεραμοποιό, στον οίκο του Κυρίου», εκπληρώθηκε με έναν ακόμα εκπληκτικότερο τρόπο! Ο Ιούδας, ήθελε να απαλλαχτεί από τα τριάντα αργύρια, όταν τον έλεγξε η συνείδησή του που πρόδωσε αθώο αίμα. Πήγε πίσω στους αρχιερείς και τους είπε ότι, είχε κάνει λάθος. Εκείνοι του αποκρίθηκαν: «Και τι μας νοιάζει εμάς;» Πάνω στην απελπισία του ο Ιούδας, πέταξε την αμοιβή της προδοσίας στο πάτωμα, μέσα στο ναό και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι.

Στην περικοπή Ματθαίος 27: 6-7 διαβάζουμε σχετικά με αυτό το περιστατικό: «Oι αρχιερείς, λοιπόν, αφού πήραν τα αργύρια είπαν: Δεν επιτρέπεται να τα βάλουμε αυτά στο ταμείο του Ναού, γιατί είναι αντίτιμο αίματος. Έτσι, πήραν την απόφαση σε σύσκεψη κι αγόρασαν μ' αυτά το χωράφι του κεραμιδά για νεκροταφείο των ξένων».

Καταπληκτικότερη προφητεία, με τέτοια λεπτομέρεια, και τόσο ακριβής εκπλήρωσή της, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Όλα αυτά όμως είναι για τον κο Ρούσσο ψιλά γράμματα. Άλλωστε αυτός ως μαθηματικός, γνωρίζει μόνο να ασχολείται με αριθμούς και όχι με... γράμματα!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

2) Ο Θεός Γιαχβέχ είχε θείο σχέδιο για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους από τη γεμάτη αγάπη κατάρα του εναντίον των πρωτοπλάστων. Παρά τα παχιά λόγια για την ελευθέρα βούληση, ο Ιούδας και αυτή η προδοσία λοιπόν ήταν μέρος του θείου σχεδίου. 3) τσι εγούσταρε ο Θεός Γιαχβέχ να παιχθεί το θείο δράμα στο θέατρο της σωτηρίας. Κλπ.

Απάντηση Χριστιανών:

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ο κος Ρούσσος, δεν φρόντισε να μάθει πρώτα τις θέσεις των Χριστιανών για τα ζητήματα που θίγει σε αυτή την παράγραφο. Αντιθέτως, ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ, και τις θέτει στο στόμα των Χριστιανών. Διαστρέφοντας έτσι τη Χριστιανική πίστη, είτε από πλήρη άγνοια που τον διακρίνει για τη Χριστιανική πίστη, είτε από δόλο, κάνει πιο εύκολο να αντικρούσει τις ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ Χριστιανικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κος Ρούσσος, μας μιλάει εδώ για την "γεμάτη αγάπη κατάρα" του Γιαχβέ προς τους πρωτοπλάστους. Φυσικά δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει καν τη Γένεση, για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι, ότι ο Θεός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ. Η κατάρα αυτή, βρίσκεται μόνο σε αρρωστημένα μυαλά που μισούν τον Θεό. Αλλά όποιος θέλει να δει τι συνέβη πραγματικά στον Παράδεισο με τον Θεό και τους Πρωτοπλάστους, χωρίς τις ΨΕΥΔΕΙΣ διαστρεβλώσεις του κου Ρούσσου, μπορεί να διαβάσει το σχετικό μας άρθρο για το θέμα αυτό.

Περί δε του θέματος της "ελευθέρας βούλησης", αν ο κος Ρούσσος έκανε τον κόπο να ρωτήσει τι πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί για το ρόλο του Ιούδα στην ιστορία αυτή, θα μάθαινε. Και δεν θα ΥΠΕΘΕΤΕ τα δήθεν περί προκαθορισμού που γράφει. Γιατί ο Θεός ΔΕΝ ΠΡΟΩΡΙΣΕ τον Ιούδα να γίνει προδότης, όπως γράφει ο κος Ρούσσος. Αντιθέτως. Ο Θεός ΠΡΟΓΝΩΡΙΣΕ ότι ο Ιούδας ελεύθερα θα επιλέξει αυτή την πορεία, και το είχε καταγράψει από πριν. Προφανώς ο κος Ρούσσος δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά "προορισμού" και "πρόγνωστης". Αλλά όπως είπαμε, αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα... μαθηματικό μυαλό σαν του κου Ρούσσου!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Το ερώτημά μας εδώ έγκειται ως εξής. Βάσει των τεσσάρων ευαγγελίων σε τί συνίστατο, ποιά ήταν δηλαδή τα στοιχεία που περιείχε, η προδοσία του Ιούδα; Πρωτίστως, ο Ιούδας επρόδοσε τον Χριστό ως τί; Ως εγκληματία, ως ληστή, ως στασιαστή, ως τί τέλος πάντων; Ζητάμε σαφή και αβίαστη απάντηση που βασίζεται καθαρά στις αφηγήσεις και στα στοιχεία που παραθέτουν τα τέσσερα κανονικά και θεόπνευστα ευαγγέλια. Δεν ζητάμε έναν κατάλογο από εικασίες με όλα εκείνα τα: «σως αυτό, αλλά όχι το άλλο» και ένα σωρό από υποθέσεις: «Αυτό μπορεί να έγινε κάπως έτσι, αλλά όχι αλλιώς» κλπ. σαν όλες αυτές που συνεχώς απολαύουμε από τους θεοφώτιστους θεολόγους όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Τέτοιου τύπου δικαιολογίες μπορώ και γώ να βγάλω με την τσέσουλα. Ζητάμε την σαφή και πλήρη απάντηση που μας παρέχουν τα  τέσσερα κανονικά ευαγγέλια της αγίας καθολικής ορθοδόξου εκκλησίας.

      Για να γίνω πιο σαφής εξηγώ το τί θέλω να πω. ταν κάποιος προδόσει έναν συνάνθρωπό του, για οποιουσδήποτε λόγους, στις αρχές ή τις μυστικές υπηρεσίες ενός κράτους ή κυβέρνησης  ή δικτατορίας κλπ. η προδοσία του περιέχει τα εξής στοιχεία:

1)    Ο προδότης που πράττει την προδοσία (κατάδοση στίς αρχές) προδίδει πάντα τον άλλον ως κάτι. Π.χ. κακοποιό, ληστή, στασιαστή, αναρχικό, κομμουνιστή, φασίστα, τρομοκράτη, ανατρεπτικό κλπ.

2)    Αν ο προδιδόμενος είναι άγνωστος φυσιογνωμικά, τότε ο προδότης φροντίζει να  περιγράψει όσο πιο λεπτομερέστερα γίνεται το σκίτσο του, το πως φαίνεται και μοιάζει αυτός ο άνθρωπος κλπ. Εί δυνατόν να δώσει και την φωτογραφία του. τσι με αυτή την περιγραφή να καθίσταται δυνατόν να αναγνωρισθεί και να συλληφθεί με πρώτη ευκαιρία.

3)    Αν κρύβεται ο άνθρωπος αυτός, ο προδότης μαρτυρά που μένει, που συχνάζει, ποιες ώρες πηγαίνει σε ορισμένα μέρη κλπ. για να καιροφυλακτίσουν και να τον πειάσουν.

4)    Αν έχει μυστικά σχέδια, τρομοκρατικές ενέργιες, υποχθόνιους και ανατρεπτικούς σκοπούς ο προδοτης φροντίζει να τα μάθει όλα αυτά και να τα  μαρτυρήσει.

5)    Ο προδότης μαρτυρά και το πως ο προδιδόμενος σκέπτεται, πως δρα, πως κινείται, πως στρατολογεί άλλους κλπ.

6)    (Μόνοι σας ίσως βρείτε και άλλα στοιχεία που μπαίνουν σε μια προδοσία ανθρώπου στις αρχές  ή τις μυστικές υπηρεσίες.).

      Τέτοια απάντηση που να περιέχει τέτοια στοιχεία στα ευαγγέλια δεν υπάρχει. πως δεν υπάρχει και καμιά άλλη, θεολογική, ιστορική κλπ. από ό,τι γνωρίζω. Αντιθέτως τα ευαγγέλια παρέχουν πλείστα όσα στοιχεία που ανατρέπουν κατηγορηματικώς τα ανωτέρω πέντε στοιχεία που αναφέρω.

Απάντηση Χριστιανών:

Μετά από μια επίδειξη αμάθειας, κακοπιστίας και προκατάληψης στον πρόλογό του, μπαίνει ο κος Ρούσσος στο θέμα του.

Εξ' αρχής λοιπόν, μας πληροφορεί για την άγνοιά του! Μας ρωτάει: "Με ποια κατηγορία πρόδωσε το Ιούδας τον Χριστό;" Και μας λέει ότι "Τέτοια απάντηση που να περιέχει τέτοια στοιχεία στα ευαγγέλια δεν υπάρχει. πως δεν υπάρχει και καμιά άλλη, θεολογική, ιστορική κλπ. από ό,τι γνωρίζω". Ε, λοιπόν κύριε Ρούσσε, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ούτε αυτό, όπως δεν γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο τη Χριστιανική πίστη κατά της οποίας μάχεσαι! Μάθε λοιπόν ότι η Αγία Γραφή μας διατυπώνει σαφέστατα τη φύση της κατηγορίας κατά του Ιησού Χριστού. Ακολουθούν τα στοιχεία που κι εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις ότι ΑΓΝΟΕΙΣ, και παρ' όλα αυτά παριστάνεις τον ειδήμονα επί του θέματος:

Η αιτία που ήθελαν να τον σκοτώσουν οι Ιουδαίοι:

Ιωάννης 11/ια: "47. Οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι συγκρότησαν, λοιπόν, συνέδριο, και έλεγαν: Τι κάνουμε; Επειδή, αυτός ο άνθρωπος κάνει πολλά θαύματα. 48. Αν τον αφήσουμε έτσι, όλοι θα πιστέψουν σ' αυτόν· και θάρθουν οι Ρωμαίοι και θα αφανίσουν και τον τόπο μας και το έθνος.
49. Ένας, μάλιστα, κάποιος απ' αυτούς, ο Καϊάφας, που ήταν αρχιερέας εκείνου τού χρόνου, τους είπε: Εσείς δεν ξέρετε τίποτε· 50. ούτε συλλογίζεστε ότι, μας συμφέρει να πεθάνει ένας άνθρωπος για χάρη τού λαού, και να μη χαθεί ολόκληρο το έθνος. 51. Και τούτο δεν το είπε από τον εαυτό του, αλλά επειδή ήταν αρχιερέας εκείνου τού χρόνου, προφήτευσε ότι ο Ιησούς επρόκειτο να πεθάνει χάρη τού έθνους· 52. και όχι μονάχα για χάρη τού έθνους, αλλά και για να συγκεντρώσει σε ένα τα διασκορπισμένα παιδιά τού Θεού. 53. Από την ημέρα εκείνη, λοιπόν, έκαναν συμβούλιο για να τον θανατώσουν.
"
 

Η κατηγορία εναντίον του: Παράβαση του Νόμου και Βλασφημία:

Ιωάννης 5/ε: "17. Και ο Ιησούς απάντησε σ' αυτούς: Ο Πατέρας μου μέχρι τώρα εργάζεται, και εγώ εργάζομαι.
18. Γι' αυτό, λοιπόν, οι Ιουδαίοι ζητούσαν περισσότερο να τον θανατώσουν, επειδή, όχι μόνον παρέβαινε το σάββατο, αλλά και δικό του πατέρα έλεγε τον Θεό, κάνοντας τον εαυτό του ίσον με τον Θεό
".

Μάρκος 14/ιδ: "55. Οι δε οι αρχιερείς και ολόκληρο το συνέδριο ζητούσαν μια μαρτυρία ενάντια στον Ιησού για να τον θανατώσουν, και δεν έβρισκαν. 56. Επειδή, πολλοί ψευδομαρτυρούσαν εναντίον του· αλλά, οι μαρτυρίες τους δεν ήσαν σύμφωνες.

57. Και μερικοί, αφού σηκώθηκαν, ψευδομαρτυρούσαν εναντίον του, λέγοντας 58. ότι: Εμείς τον ακούσαμε να λέει ότι ότι: Εγώ θα χαλάσω αυτό τον χειροποίητο ναό, και μέσα σε τρεις ημέρες θα ανοικοδομήσω άλλον, αχειροποίητον. 59. Εντούτοις, ούτε έτσι ήταν σύμφωνη η μαρτυρία τους.

60. Και καθώς ο αρχιερέας σηκώθηκε στο μέσον, ρώτησε τον Ιησού, λέγοντας: Δεν απαντάς τίποτε; Τι μαρτυρούν αυτοί εναντίον σου;

61. Και εκείνος σιωπούσε, και δεν απαντούσε τίποτε. Ο αρχιερέας τον ρωτούσε ξανά, λέγοντάς του: Είσαι εσύ ο Χριστός, ο Υιός τού Ευλογητού;

62. Και ο Ιησούς είπε: Εγώ είμαι· και θα δείτε τον Υιό τού ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά τής δύναμης, και να έρχεται μαζί με τα σύννεφα του ουρανού.

63. Και ο αρχιερέας, ξεσχίζοντας τα ιμάτιά του, λέει: Τι ανάγκη έχουμε πλέον από μάρτυρες; 64. Ακούσατε τη βλασφημία· τι σας φαίνεται; Και εκείνοι όλοι τον κατέκριναν, ότι είναι ένοχος θανάτου".

Ιωάννης 19/ιθ: "4. Και ο Πιλάτος ξαναβγήκε έξω, και τους λέει: Δέστε, σας τον φέρνω έξω, για να γνωρίσετε ότι δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα.

5. Ο Ιησούς, λοιπόν, βγήκε έξω ξανά, φορώντας το αγκάθινο στεφάνι και το πορφυρένιο ιμάτιο. Και ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Να! ο άνθρωπος.

6. Και όταν οι αρχιερείς και οι υπηρέτες τον είδαν, κραύγασαν, λέγοντας: Σταύρωσέ τον, σταύρωσέ τον. Ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Πάρτε τον εσείς, και σταυρώστε τον· επειδή, εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα.

7. Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, του απάντησαν: Εμείς έχουμε νόμο, και σύμφωνα με τον νόμο μας πρέπει να πεθάνει, επειδή έκανε τον εαυτό του Υιόν τού Θεού.

8. Και όταν ο Πιλάτος άκουσε αυτό τον λόγο, μάλλον φοβήθηκε".

Σαφέστατα λοιπόν, όπως μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει (εκτός από τον εντελώς άσχετο κο Ρούσσο), τα Ευαγγέλια σε πολλά σημεία διατυπώνουν σαφέστατη κατηγορία κατά του Χριστού: "Παράβαση του Μωσαϊκού Νόμου και Βλασφημία εξίσωσης του εαυτού του με τον Θεό".

Όμως ο κος Ρούσσος ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ κανένα από όλα αυτά τα εδάφια. Φαντασθείτε με πόση προσοχή διάβαζε! Και μη αντιλαμβανόμενος την ασχετοσύνη του, εμφανίζεται με ύφος ειδήμονα στο Ίντερνετ, να προκαλεί τον Χριστιανισμό με την προχειρότητά του!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Ο Χριστός κάθε μέρα ήταν μαζί με τον κόσμο και τις ιουδαϊκές αρχές. Μυστικά δεν είχε. ταν δηλαδή μια προδοσία εντελώς αχρείαστη και για τους Ιουδαίους και για τους Ρωμαίους. λοι τον ξέρανε πολύ καλά και μπορούσαν να τον βρούνε πολύ εύκολα. Εκήρυττε και εδίδασκε χωρίς μυστικά. Κάθε μέρα τσακωνόταν με τους αρχιερείς, γραμματείς, φαρισαίους και εμπόρους μέσα στον Ναό. Παντού δίδασκε, έκανε θαύματα, τέρατα και σημεία. Τα τρία πρώτα, τα συνοπτικά, ευαγγέλια μας λένε ότι όταν η σπείρα με τους αρχιερείς και αξιωματούχους των Ιουδαίων συνελάμβαναν τον Ιησού μέσα στη νύχτα, αυτός παραξενέφτηκε και τους είπε: «Μα καλά κάθε μέρα ήμουν στον Ναό μαζί σας διδάσκων... και δεν απλώσατε χέρια πάνω μου να με συλλάβετε και τώρα  ήλθατε μέσα στην νύχτα με ξύλα και μαχαίρια ... να με πειάσετε σαν ληστή ...». Του Ιωάννη μας λέει ότι ο Χριστός είπε στις Ιουδαϊκές αρχές: «Εγώ πάντα φανερά μίλησα και κρυφά δεν έχω πει τίποτα ...». Τού Μάρκου μας παρέχει ακόμα εκείνους τους δύο χαριτωμένους και ξεκάρφωτους στίχους για το επισόδειο του «γυμνού νέου» που πετάχτηκε μέσα στο σκοτάδι κλπ. Τί να ήθελε άραγε ο γυμνός νεανίσκος εκείνη την ώρα της νύχτας να εμπλακεί με τους αρχιερείς και μια σπείρα 100 ρωμαίων λογχοφόρων;...

Απάντηση Χριστιανών:

Στο τμήμα αυτό του κακόπιστου κειμένου το κου Ρούσσου, προσπερνάμε για λίγο την άτοπη δήλωσή του περί "αχρείαστης προδοσίας", γιατί θα απαντήσουμε σε αυτό πιο κάτω, όπου κάνει σαφέστερη την ένστασή του, ώστε να απαντήσουμε εκεί σαφέστερα.

Εδώ σταθήκαμε για να δείξουμε την κακοήθεια του αρθρογράφου, καθώς αφήνει υπονοούμενα (κατά τη συνήθεια ΟΛΩΝ των εχθρών της Αγίας Γραφής), περί του νεανία με το σεντόνι και του Ιησού Χριστού. Για να κατανοήσετε τι υπονοεί εδώ ο κος Ρούσσος, δείτε τη σχετική ανάλυση που έχουμε κάνει επ' αυτού σε άλλο ειδικότερο άρθρο, και θαυμάστε το "ήθος" του ανθρώπου αυτού που έχει τη θρασύτητα να ονομάζει τον εαυτό του "εκπαιδευτικό"! Ένα αντιπροσωπευτικό ήθος, που βρίσκουμε σε όλους σχεδόν τους αθεο-παγανιστές!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Ο Ματθαίος αν και θεωρείται πιο κοντά στα «γεγονότα» δεν μας λέει τίποτα για τα στοιχεία που περιείχε η προδοσία του Ιούδα. Δηλαδή τέσσερις έγραψαν, δύο από τους οποίους  (ο Ματθαίος και ο Ιωάννης) ήταν εκ των δώδεκα και άρα αυτόπτες μάρτυρες, και όμως δεν εστάθηκαν αρκετοί και ικανοί να μας δώσουν πλήρεις πληροφορίες για ένα τόσο φυσικό και σοβαρό ερώτημα. Δεν αναφέρει κανένας τους ούτε το στοιχειώδες συστατικό της προδοσίας που αβίαστα απαιτεί μια ειλικρινής και φυσιολογική έκθεση των πραγμάτων σε τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή το, ως τί ο Ιούδας επρόδοσε τον Χριστό. Ως ληστή, ως βλάσφημο, ως στασιαστή, ως τί τέλος πάντων ...  Περίεργα πράγματα, διότι στην περίπτωση του Ιούδα των ευαγγελίων η προσοσία είναι ξαφνική, καταστροφική και χωρίς γνωστό και συγκεκριμένο κίνητρο.

           Λοιπόν εμείς ρωτάμε ξανά. Ως τί επρόδοσε ο Ιούδας τον Χριστό και ποια μας λένε τα κανονικά τέσσαρα ευαγγέλια ότι ήταν τα στοιχεία που περιείχε η προδοσία του;

Απάντηση Χριστιανών:

Κατ' αρχήν να πούμε, ότι εφόσον τα Ευαγγέλια είναι 4, δεν είναι απαραίτητο να γράφουν και οι τέσσερεις ευαγγελιστές τα ίδια πράγματα! Διαφορετικά δεν θα ήταν ανάγκη να έχουμε 4, αλλά θα ήταν αρκετό 1 μόνο ευαγγέλιο! Δεν πρόκειται λοιπόν για "ανικανότητα" παρουσίασης των γεγονότων, όπως με προκατάληψη και φανατισμό υποθέτει ο κακόπιστος ερμηνευτής Ρούσσος. Πρόκειται για μια πράξη ΑΣΚΟΠΗ, που δεν ήταν απαραίτητη και από τους τέσσερεις Ευαγγελιστές! Μάλιστα, με το συνδυασμό των πληροφοριών που παρουσιάζει ο κάθε Ευαγγελιστής για τα γεγονότα, έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα των γεγονότων, προς διάψευσιν του προκατειλημμένου κου Ρούσσου, που θα παρέμενε αρνητικός και ανικανοποίητος, ακόμα και αν οι Ευαγγελιστές είχαν... κινηματογραφήσει τον Ιούδα! Παρακάτω, καθώς κάνει λεπτομερέστερες τις ερωτήσεις του, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μία προς μία τις λεπτομερείς απαντήσεις των Ευαγγελιστών, τις οποίες όμως ο κύριος Ρούσσος θέλει να θεωρεί... ανεπαρκείς!

Εδώ, εφόσον ρωτάει ξανά, "ως τι πρόδωσε ο Ιούδας τον Χριστό", απαντάμε ξανά, αν και το απαντήσαμε πιο πάνω, τεκμηριώνοντάς το σαφώς με χωρία από τους Ευαγγελιστές:

Τον πρόδωσε ως "Παραβάτη του Μωσαϊκού Νόμου και Βλάσφημο που εξίσωνε τον εαυτό του με τον Θεό". Είτε αρέσει στον κο Ρούσσο, είτε του χαλάει τη συνταγή, οι Ευαγγελιστές είναι σαφέστατοι σε αυτό, και πληρέστατοι.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Μαζί με αυτήν την ερώτηση ανακύπτουν και οι εξής βασικές και σοβαρές επί μέρους ερωτήσεις.

1)    Γιατί μια φτωχοτάτη ομάδα Γαλιλαίων επαιτών βρήκε κάποιον Ιουδαίο, από την άλλη περιοχή της χώρας, και του ανέθεσε να είναι ο ταμίας της παρέας και να κρατάει το χρηματοφυλάκιο; Οι εντολές από τον Κύριό τους ήταν να μην έχουν μαζί τους χρήματα και να μην σκέπτονται το αύριο. Μόνο να δέχονται την αναγκαία τροφή και κατάλυμα που θα τους προσφερόταν από μέρα σε μέρα.

Απάντηση Χριστιανών:

Όσο ο κος Ρούσσος υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, τόσο περισσότερο γίνεται φανερότερη η άγνοιά του για την Αγία Γραφή και για τη Χριστιανική πίστη, και τόσο περισσότερο εκτίθεται η κακοπιστία και ο φανατισμός του.

Κατ' αρχήν, και οι Γαλλιλαίοι ήταν Ιουδαίοι. Το σε ποια περιοχή της χώρας έμενε κάποιος, δεν είχε την παραμικρή σχέση με το αν ήταν ή όχι μαθητής του Χριστού. Ο Χριστός κάλεσε αυτούς τους ανθρώπους, ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ τοποθεσίας διαμονής ή καταγωγής. Από όπου και αν ήταν ο Ιούδας, αυτό δεν έχει την παραμικρή σημασία, εφόσον αυτός ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Το ότι κρατούσε το χρηματοφυλάκιο της παρέας, δεν είναι θέμα απορίας. Κάποιος θα έπρεπε να το κρατάει. Το ότι το κρατούσε ο Ιούδας, θα μπορούσε να είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ επιλογή, καθώς η Αγία Γραφή μας πληροφορεί ότι ήταν κλέφτης και έκλεβε από αυτό:

"Και το είπε αυτό, όχι επειδή τον ένοιαζε για τους φτωχούς, αλλά επειδή ήταν κλέφτης, και είχε το γλωσσόκομο, και βάσταζε εκείνα που έριχναν μέσα σ' αυτό" (Ιωάννης 12/ιβ: 6).

Φυσικά αν ο Ιούδας είχε πρόθεση να κλέβει, θα προσφερόταν ενωρίτατα να κάνει την "αγγαρεία" της μεταφοράς του κοινού ταμείου, κάτι που οι άλλοι ευχαρίστως θα δέχονταν, μια και τους έβγαζε από τον κόπο.

Ο κος Ρούσσος όμως, κάνει μία ακόμα νοθεία του ιερού κειμένου της Αγίας Γραφής. Εμπιστευόμενος στην καλοπιστία των αναγνωστών του κειμένου του, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ της Αγίας Γραφής, ώστε να παρουσιάσει ψευδείς εντυπώσεις. Λέει λοιπόν: "Οι εντολές από τον Κύριό τους ήταν να μην έχουν μαζί τους χρήματα και να μην σκέπτονται το αύριο. Μόνο να δέχονται την αναγκαία τροφή και κατάλυμα που θα τους προσφερόταν από μέρα σε μέρα".

Εδώ ο κος Ρούσσος ΨΕΥΔΕΤΑΙ αν όχι εκουσίως, τουλάχιστον από ακρότατη ασχετοσύνη! Ο Χριστός μίλησε για τη "μέριμνα" του αύριο στην επί του όρους ομιλία του, απευθυνόμενος προς όλους τους ακροατές, είτε αυτοί ήταν μαθητές του, είτε όχι. Όμως ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ. Αυτή ήταν μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ και ΕΙΔΙΚΗ εντολή, που έδωσε σε εντελώς διαφορετική περίπτωση, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥ, όταν τους έστελνε σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Για του λόγου το αληθές, παρουσιάζουμε τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προς ντροπή του παραχαράκτη του κειμένου κου Ρούσσου:

Ματθαίος 5/ε: 1,2, και 6/ς: 31-34: "5/ε: 1. Όταν, όμως, είδε τα πλήθη, ανέβηκε στο βουνό, και αφού κάθησε, ήρθαν κοντά του οι μαθητές του. 2. Και ανοίγοντας το στόμα του, τους δίδασκε, λέγοντας:

...
6/ς: 31. Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, λέγοντας: Τι να φάμε ή τι να πιούμε ή τι να ντυθούμε; 32. Δεδομένου ότι, όλα αυτά τα ζητούν οι Εθνικοί· επειδή, ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει ότι έχετε ανάγκη απ' όλα αυτά.
33. Αλλά, ζητάτε πρώτα τη βασιλεία τού Θεού, και τη δικαιοσύνη του· και όλα αυτά θα σας προστεθούν.
34. Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, για την αύριο· επειδή, η αύριο θα μεριμνήσει για τα δικά της· αρκετό είναι στην ημέρα το κακό της
".

Αυτό είναι το ένα εδάφιο. Όπως παρατηρείτε, εδώ ο Χριστός διδάσκει τα πλήθη, και πουθενά δεν λέει να μην έχουν μαζί τους χρήματα, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο κος Ρούσσος. Μάλιστα, δεν μιλάει για αμέλεια περί της αυριανής ημέρας, αλλά συμβουλεύει να αποφεύγεται η ανησυχία, (η μέριμνα) για το αύριο. Αλλά με εμπιστοσύνη στον Θεό, και η αυριανή ημέρα θα είναι για τον πιστό προς ευλογία του.

Ας δούμε τώρα και το εντελώς άσχετο εδάφιο που πονηρά ανακάτεψε εδώ ο κος Ρούσσος:

Λουκάς 10/ι: 1-4: "1. ΚΑΙ ύστερα απ' αυτά, ο Κύριος διόρισε και άλλους 70, και τους έστειλε ανά δύο πριν απ' αυτόν σε κάθε πόλη και τόπο, όπου επρόκειτο αυτός να πάει.
2. Τους έλεγε, λοιπόν: Ο μεν θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες όμως λίγοι· παρακαλέστε, λοιπόν, τον Κύριο του θερισμού να βγάλει εργάτες στον θερισμό του. 3. Πηγαίνετε· δέστε, εγώ σας στέλνω σαν αρνιά ανάμεσα σε λύκους.
4. Μη βαστάζετε βαλάντιο ούτε ταγάρι ούτε υποδήματα· και μη χαιρετήσετε στον δρόμο κανέναν
".

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, εδώ είναι μια ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 70 μαθητών του, και τους δίνει αυτή την εντολή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ. Όμως ο κος Ρούσσος, ανακατεύει τα διαφορετικά εδάφια, για να παρουσιάσει μια ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, και να πει ότι ο Χριστός έχοντας κοινό ταμείο με τους μαθητές του, παραβίαζε την ίδια του την εντολή.

Βλέπετε το δόλο και την απάτη των αθεο-παγανιστών; Τέτοια είναι ΟΛΑ τους τα επιχειρήματα. Πλήρη διαστροφής αναξιοπιστίας και απάτης.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

2)    Ας υποθέσουμε, αντιφατικώς βεβαίως, ότι αυτή η πάμπτωχη ομάδα υπηρετών των ασθενών και του εξαθλιωμένου όχλου χρειαζόταν κάποιον για οικονομικές υποθέσεις. Τότε γιατί βρήκαν έναν άγνωστο από την άλλη άκρη της χώρας; Ολόκληρη Γαλιλαία δεν είχε έναν λογιστή; Ο Ματθαίος ως τελώνης θα ήταν ο πλέον κατάλληλος.

Απάντηση Χριστιανών:

Μήπως έπρεπε να έχουν και "ορκωτό λογιστή του κράτους", για να ρίχνουν τα χρήματα στο κοινό ταμείο; Γιατί έτσι μας το τοποθετεί το ζήτημα το κος Ρούσσος. Ότι δήθεν θα έπρεπε να αναλάβει το ταμείο ο Ματθαίος ως Τελώνης, γιατί είχαν δήθεν "οικονομικές υποθέσεις"!!! Και αυτό το λέει, ενώ ο ίδιος παραδέχεται ότι η ομάδα αυτή ήταν... "πάμφτωχη"! Λες και χρειάζεται γράμματα για να μεταφέρει κάποιος το κοινό ταμείο μιας πάμφτωχης ομάδας! Και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται πόσο "πατάτα" είναι αυτό που λέει εδώ, γι' αυτό ξεκαθαρίζει ότι το λέει αυτό: "αντιφατικώς βεβαίως". Παρ' όλο τον παραλογισμό του όμως, δεν κωλύεται να το αναφέρει αυτό, μια και έτσι θα δημιουργήσει εντυπώσεις σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης.

Το ότι ο Ιούδας κατά το εδάφιο που είδαμε πιο πάνω "κρατούσε" τα χρήματα του ταμείου, δείχνει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κρατούσε ένα κουτί, ή ένα πουγκί, όπου μέσα έριχναν ό,τι χρήματα είχε η παρέα. Τόσο φοβερές "οικονομικές υποθέσεις" ήταν αυτό, ώστε να χρειάζονται τον Τελώνη Ματθαίο; Μήπως έπαιζαν και στο χρηματιστήριο; Και τόση λογική χρειάζεται, για να καταλάβει κάποιος, το λόγο που ο Ιούδας προσφέρθηκε να αναλάβει αυτή την "αγγαρεία" της φύλαξης των χρημάτων της παρέας;

Φυσικά όταν ασχολούμαστε με αθεο-παγανιστές σαν τον κύριο Ρούσσο, δεν είναι δυνατόν να αναζητούμε λογική και συνέπεια!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

3)    Γιατί ο Ιούδας εδέχθει να γίνει μέλος αυτού του θιάσου;

Απάντηση Χριστιανών:

Πολύ μυαλό χρειάζεται; Φυσικά για τα κονομάει! Εκτός κι αν στην αρχή είχε αγνότερες προθέσεις. Αλλά σε αυτό δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε υποθέσεις. Μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε και για το τι μέγεθος παπούτσια φορούσε ο Ιούδας, κατά τις απαιτήσεις του κου Ρούσσου;

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

4)    Γιατί ο Ιησούς τον ανέχθηκε και τον εδέχθει στις τάξεις του;

Απάντηση Χριστιανών:

Εδώ είναι προτιμότερο να απαντήσει ο ίδιος ο Χριστός και όχι εμείς:

"Εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω" (Ιωάννης 6/ς: 37).

Ο Χριστός ως το τέλος, έδωσε χρόνο μετανοίας ακόμα και στον Ιούδα. Αυτός είναι ο Θεός της αγάπης και της καλοσύνης, τον οποίο συκοφαντεί ο κος Ρούσσος!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

5)    Γιατί ένα τόσο πενιχρό ποσό των τριάκοντα αργυρίων ήταν ικανό να τον πείσει να κάνει μια τέτοια προδοσία εναντίον του τόσο καλού, αγίου και θαυματουργού διδασκάλου του;

Απάντηση Χριστιανών:

Εδώ ο κος Ρούσσος Τον προδίδει, τον συκοφαντεί και του επιτίθεται ΤΖΑΜΠΑ διεθνώς στο Ίντερνετ. Και ρωτάει γιατί τον πρόδωσε ο ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ Ιούδας για 30 αργύρια; Γιατί ο ίδιος ο κύριος Ρούσσος δήλωσε πιο πάνω, ότι η παρέα ήταν πάμφτωχη.

Εάν ο κύριος Ρούσσος ανακαλύψει μέσα του το λόγο που συκοφαντεί, διαστρέφει και επιτίθεται εναντίον ενός "τόσο καλού, αγίου και θαυματουργού διδασκάλου", όπως ο ίδιος παραδέχεται, τότε ίσως θα μπορέσει να διαφωτίσει κι εμάς, πώς μπορεί ένας άνθρωπος να πέφτει σε τόσο χαμηλό σημείο!

Εμείς ομολογούμε ότι δεν κατανοούμε ούτε την προδοσία του Ιούδα, ούτε του κυρίου Ρούσσου!

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

6)    Τί καλίτερο νόμισε ότι θα πετύχαινε με αυτή την προδοσία του;

Απάντηση Χριστιανών:

Να βάλει κανένα φράγκο παραπάνω στην τσέπη, από τα ψίχουλα που έκλεβε. Άλλωστε το ποσό ήταν αρκετό για την αγορά ενός αγρού, όπως μας φανερώνει η αφήγηση. Ένας αγρός είναι κάποια περιουσία!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

7)    Γιατί οι άλλοι ένδεκα μαθητές δεν τον συνέλαβαν αμέσως μόλις ο Ιησούς τον απεκάλυψε ανοιχτά και φανερά κατά τον Μυστικόν Δείπνον;

Απάντηση Χριστιανών:

Και τι ήταν να τον συλλάβουν; Χωροφύλακες; Χώρια που δεν κατάλαβαν και πολλά από αυτά που τους είπε ο Χριστός. Ο Χριστός τους είχε συνηθίσει σε παραβολικές φράσεις. Η δήλωσή του θα μπορούσε να σημαίνει πολλά και διάφορα, και δεν ήταν και τόσο: "ανοιχτή αποκάλυψη" που λέει ο κος Ρούσσος. Ας δούμε όμως την αφήγηση, για να αντιληφθούμε πόσο λίγο κατάλαβαν οι μαθητές τι είπε ο Χριστός:

"20. Και όταν έγινε βράδυ, καθόταν στο τραπέζι μαζί με τους δώδεκα·
21. και ενώ έτρωγαν, είπε: Σας διαβεβαιώνω ότι, ένας από σας θα με παραδώσει.
22. Και λυπούμενοι υπερβολικά, άρχισαν να του λένε, κάθε ένας απ' αυτούς: Μήπως εγώ είμαι, Κύριε; 23. Και εκείνος απαντώντας, είπε: Αυτός που βούτηξε το χέρι του μαζί μου στο πιάτο, αυτός θα με παραδώσει.
24. Ο Υιός τού ανθρώπου πηγαίνει μεν, όπως είναι γραμμένο γι' αυτόν· αλλοίμονο, όμως, στον άνθρωπο εκείνον, διαμέσου τού οποίου ο Υιός τού ανθρώπου παραδίνεται· καλό ήταν σ' εκείνον τον άνθρωπο, αν δεν είχε γεννηθεί.
25. Και απαντώντας ο Ιούδας, που τον παρέδινε, είπε: Μήπως εγώ είμαι, Ραββί; Του λέει: Εσύ το είπες.
26. Και ενώ έτρωγαν, παίρνοντας ο Ιησούς τον άρτο, και αφού τον ευλόγησε, έκοψε, και έδινε στους μαθητές, και είπε: Λάβετε, φάγετε· τούτο είναι το σώμα μου" (Ματθαίος 26/κς).

Εδώ με μια πρόχειρη ανάγνωση, σαν αυτές που κάνει ο κος Ρούσσος, φαίνεται σαν οι μαθητές να κατάλαβαν τα περί προδοσίας του Ιούδα. Όμως δεν είναι έτσι. Γιατί αν ο Χριστός είχε δείξει σε όλους με το ψωμί ποιος ήταν ο προδότης, τότε γιατί ΜΕΤΑ ο Ιούδας τον ρώτησε: "μήπως είμαι εγώ;" Άρα, είναι προφανές ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Δείτε την περιληπτικότερη αφήγηση του Ιωάννη, για να καταλάβετε:

"21. Αφού ο Ιησούς είπε αυτά, ταράχτηκε στο πνεύμα του, και έδωσε μαρτυρία και είπε: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι, ένας από σας θα με παραδώσει.
22. Οι μαθητές έβλεπαν, λοιπόν, ο ένας τον άλλον, απορώντας για ποιον το λέει.
23. Καθόταν δε γερμένος στον κόρφο τού Ιησού ένας από τους μαθητές του, τον οποίο αγαπούσε ο Ιησούς.
24. Ο Σίμωνας Πέτρος, λοιπόν, του κάνει νεύμα για να ρωτήσει ποιος είναι αυτός για τον οποίο το λέει.
25. Και εκείνος, αφού έπεσε επάνω στο στήθος τού Ιησού, λέει σ' αυτόν: Κύριε, ποιος είναι;
26. Ο Ιησούς αποκρίνεται: Είναι εκείνος, στον οποίο εγώ, αφού βουτήξω στο πιάτο το κομματάκι τού ψωμιού, θα το δώσω. Και αφού βούτηξε το κομματάκι τού ψωμιού στο πιάτο, το δίνει στον Ιούδα τού Σίμωνα, τον Ισκαριώτη.
27. Και ύστερα από το κομματάκι τού ψωμιού, τότε μπήκε μέσα σ' εκείνον ο σατανάς. Του λέει, λοιπόν, ο Ιησούς: Ό,τι κάνεις, κάν' το, το ταχύτερο.
28. Αυτό, όμως, κανένας από τους καθισμένους δεν το κατάλαβε για ποιον σκοπό το είπε σ' αυτόν. 29. Επειδή, μερικοί νόμιζαν, μια που ο Ιούδας είχε το γλωσσόκομο, ότι ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Αγόρασε όσα έχουμε ανάγκη για τη γιορτή· ή, να δώσει κάτι στους φτωχούς" (Ιωάννης 13/ιγ).

Πρώτα απ' όλα, είναι φανερό από τη διήγηση αυτή, ότι ο Χριστός ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ. Τον αποκάλυψε μόνο στον μαθητή εκείνο που είχε πέσει στην αγκαλιά του. Γι' αυτό και του έδωσε τη συνθηματική απάντηση, ότι θα είναι αυτός στον οποίο θα βουτήξει το ψωμί. Για να μην καταλάβουν οι άλλοι.

Είναι προφανές επίσης από τη διήγηση, ότι ο Ιούδας μόλις πήρε το ψωμάκι έφυγε από την παρέα. Οι μαθητές δεν είχαν τον χρόνο να σκεφθούν και να συζητήσουν μεταξύ τους τι ακριβώς εννοούσε ο Χριστός, αν εννοούσε τον Ιούδα, και με ποιον τρόπο θα τον παρέδινε "κάποιος". Μάλιστα, το ότι ο Ιησούς "έστειλε κάπου" τον Ιούδα, δεν επέτρεψε στους άλλους μαθητές (εκτός από τον έναν στον οποίο το φανέρωσε), να καταλάβουν ότι ο Ιούδας ήταν ο προδότης. Είναι προφανής η σύγχυση που δημιούργησε ο Ιησούς στους μαθητές του με αυτή την συμπεριφορά, να "στείλει" κάπου έναν... πιθανό προδότη. Γιατί ο Ιησούς σε καμία περίπτωση δεν θα εξευτέλιζε τον Ιούδα δημόσια, και μάλιστα ΠΡΙΝ ο Ιούδας κάνει την προδοσία! Μόνο σε έναν μαθητή το φανέρωσε, και μάλιστα με συνθηματικό τρόπο, ώστε αυτός να καταλάβει ότι ΔΕΝ έπρεπε να το φανερώσει στους άλλους μαθητές.

Φυσικά δεν παρέλειψε να το πει και στον ίδιο τον Ιούδα, μήπως έτσι η αποστατημένη καρδιά του συνέλθει, και μετανοήσει και δεν κάνει την προδοσία. Όμως ο Ιούδας πήρε ήδη την απόφασή του, και έφυγε, γνωρίζοντας ότι και ο Χριστός γνώριζε! Η απόφασή του να κάνει το κακό ήταν ήδη σταθερή. Και ο Ιησούς, ως ο Θεός της ελευθερίας, δεν τον εμπόδισε. Μάλλον τον προέτρεψε "να κάνει ό,τι είναι να κάνει". Μια ψυχή που είναι να βγει...

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

8)    Σε τι χρειαζόταν ο Ιούδας για να ταυτοποιήσει, διά φιλήματος, την αναγνώριση ενός πάρα πολύ γνωστού ανδρός και που όλοι ήξεραν καλά τα μέρη στα οποία εσύχνάζε;

Απάντηση Χριστιανών:

Καθόλου πρωτότυπη ερώτηση! Την ίδια ερώτηση τους έκανε ο Χριστός όταν ήρθαν να τον πιάσουν:

"52. Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς που ήρθαν εναντίον του, στους αρχιερείς και στους στρατηγούς τού ιερού και στους πρεσβύτερους: Βγήκατε σαν ενάντια σε έναν ληστή με μάχαιρες και ξύλα; 53. Καθημερινά ήμουν μαζί σας μέσα στο ιερό, και δεν απλώσατε τα χέρια σας επάνω μου· αλλά, αυτή είναι η ώρα σας, και η εξουσία τού σκότους" (Λουκάς 22/κβ).

Γιατί λέτε να τους ρώτησε ο Ιησούς αυτή την ερώτηση; Επειδή δεν ήξερε; Ή για να τους δείξει ότι αυτό που έκαναν, το έκαναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ; Δείτε λοιπόν τον λόγο που τον έπιασαν οι Ιουδαίοι έτσι νύχτα στο δάσος. Φαίνεται σαφώς σε άλλο σημείο των Ευαγγελίων. Λέει λοιπόν ο Μάρκος, για μια ερώτηση που τους έκανε ο Χριστός:

"29. Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτούς: Θέλω και εγώ να σας ρωτήσω έναν λόγο· και απαντήστε μου, και θα σας πω με ποια εξουσία τα κάνω αυτά.
30. Το βάπτισμα του Ιωάννη ήταν από τον ουρανό ή από ανθρώπους; Απαντήστε μου.
31. Και σκέπτονταν μέσα τους, λέγοντας: Αν πούμε: Από τον ουρανό, θα μας πει: Γιατί, λοιπόν, δεν πιστέψατε σ' αυτόν; Αλλά, αν πούμε: Από ανθρώπους, φοβόνταν τον λαό· επειδή, όλοι είχαν τον Ιωάννη ότι ήταν πραγματικά προφήτης
" (Μάρκος 11/ια).

Προσέξτε, ότι φοβόντουσαν τον λαό οι εχθροί του Χριστού, ακόμα και να δηλώσουν μπροστά του, ότι ο Ιωάννης ΔΕΝ ήταν προφήτης. Που ο Ιωάννης, ούτε θαύματα έκανε, ούτε τη σοφία του Χριστού είχε.

Πόσο μάλλον τον Χριστό! Πόσο εύκολο φαντάζεστε ότι ήταν γι' αυτούς, να συλλάβουν τον Χριστό μπροστά σε όλο το λαό, μετά από τα τόσα θαύματα που έκανε, και την τόση σοφία με την οποία δίδασκε; Και αυτό είναι εμφανές στο ίδιο κεφάλαιο του Μάρκου:

"Και οι γραμματείς και οι αρχιερείς άκουσαν, και ζητούσαν πώς να τον εξοντώσουν· επειδή, τον φοβόνταν, για τον λόγο ότι ολόκληρο το πλήθος έμενε έκπληκτο από τη διδασκαλία του" (Μάρκος 11/ια: 18).

Το πλήθος λοιπόν, είχε και τον Χριστό ως προφήτη, όπως τον Ιωάννη. Και η σύλληψή του μπροστά στον λαό, ήταν πράγμα ακατόρθωτο. ΜΟΝΟ ΝΥΧΤΑ μπορούσαν να τον πιάσουν, μακριά από τον κόσμο και τις αντιδράσεις του κόσμου. Μετά όταν θα ήταν ήδη στα χέρια των Ρωμαίων, θα ήταν αργά να αντιδράσει ο κόσμος.

Αυτό λοιπόν υπονόησε ο Χριστός ρωτώντας τους, για τον λόγο που τον συνέλαβαν νύχτα. Με έμμεσο τρόπο τους έλεγε: "Είσαστε κότες! Γιατί δεν τολμήσατε να με συλλάβετε μπροστά στον κόσμο μέρα; Αλλά κάνετε παράνομες και φοβισμένες δουλειές του σκότους".

Μια έννοια προφανής, που οι εχθροί του κατάλαβαν πολύ καλά. Αλλά ο κύριος Ρούσσος τυλιγμένος στο σκοτάδι της άγνοιας ακόμα ψάχνει στο δάσος!

Όμως ας απαντήσουμε ευθέως στο βασικό ερώτημα του κου Ρούσσου με τη... μαθηματική σκέψη: "Σε τι χρειαζόταν ο Ιούδας για να ταυτοποιήσει, διά φιλήματος, την αναγνώριση ενός πάρα πολύ γνωστού ανδρός και που όλοι ήξεραν καλά τα μέρη στα οποία εσύχνάζε;"

Επειδή αγαπητέ μου, αν προσπαθήσεις να εντοπίσεις και να αναγνωρίσεις έναν άνθρωπο ανάμεσα σε αρκετούς άλλους, νύχτα, σε ένα δάσος, χωρίς να γνωρίζεις το νυχτερινό του "στέκι" στο δάσος, είναι πιθανόν να κυνηγήσεις άλλον αντί άλλου, και αυτός που κυνηγάς να το σκάσει. Χρειάζονταν λοιπόν κάποιον που γνώριζε το ακριβές σημείο διανυκτέρευσης, και που θα έφθανε αρκετά κοντά ώστε να αναγνωρίσει το καταζητούμενο πρόσωπο, ΠΡΙΝ αυτό εξαφανισθεί στο δάσος τη νύχτα!

Ψιλά γράμματα για μαθηματικό με τόσο... κοφτερή αντίληψη! Έτσι κύριε Ρούσσε;

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

9)    Γιατί δεν τον έφεραν, έστω και αναγκαστικώς, σαν μάρτυρα στη δίκη, αλλά έφεραν ψευδομάρτυρες;

Απάντηση Χριστιανών:

Ήδη με το ερώτημα αυτό ο κος Ρούσσος έχει αρχίσει να ολισθαίνει σε βάθη παραλογισμού. Και δεν αναρωτιέται, σε τι θα ήταν χρήσιμος ένας με το ζόρι μάρτυρας, όταν υπάρχουν άλλοι προσφερόμενοι ευχαρίστως; Και πώς θα ανάγκαζαν κάποιον να μαρτυρήσει με το ζόρι, όταν η συμφωνία τους ήταν διαφορετική;

Φαίνεται όμως ότι ο κος Ρούσσος, δεν έμαθε ποτέ ότι οι προδότες στη Γερμανική κατοχή, πρόδιδαν με κουκούλες!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

10)   Για ποιο λόγο μετενόησε; Μόνο από τύψεις συνειδήσεως;

Απάντηση Χριστιανών:

Προφανώς! Άραγε κύριε Ρούσσο, θα αποκτήσεις εσύ ποτέ την ευθιξία του Ιούδα, ώστε κάποτε να νιώσεις τύψεις για την κακία σου απέναντι στον Σωτήρα σου; Για τη συμπεριφορά σου έναντι ενός "τόσο καλού, αγίου και θαυματουργού διδασκάλου", όπως εσύ ο ίδιος δηλώνεις πιο πάνω;

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

11)   Γιατί η μετάνοιά του εξεδηλώθει με την άχρηστη πράξη της αυτοκτονίας του δι’ απαγχονισμού, κατά τον Ματθαίο; Κατά τον Λουκά, στις Πράξεις των Αποστόλων, το τέλος του Ιούδα  επήλθε με τελείως διαφορετικό τρόπο. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει μια τόσο κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ Ματθαίου και Λουκά; Τί να σημαίνει άραγε αυτή η θεόπνευστη αντίφαση!;

Απάντηση Χριστιανών:

Για μια φορά ακόμα, ο κος Ρούσσος δείχνει την παντελή αδυναμία του να κατανοήσει αυτά που διαβάζει. Γιατί διαβάζει ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΑΘΗ, και όχι για να κατανοήσει τι λέει πράγματι η Αγία Γραφή. Επιβεβαιώνει έτσι ότι όχι οι Χριστιανοί, αλλά ΑΥΤΟΣ είναι ο προκατειλημμένος και ο φανατικός, που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους Νεοπαγανιστές συνεργάτες του.

Ας δούμε λοιπόν τα δύο χωρία, στα οποία ο κος Ρούσσος βρίσκει αντίφαση όσον αφορά το τέλος του Ιούδα:

"Και ρίχνοντας τα αργύρια μέσα στον ναό, αναχώρησε· και φεύγοντας κρεμάστηκε" (Ματθαίος 27/κζ: 5).

"Αυτός, λοιπόν, απέκτησε ένα χωράφι από τον μισθό τής αδικίας, και αφού έπεσε μπρούμυτα, σχίστηκε στο μέσον, και ξεχύθηκαν όλα τα εντόσθιά του" (Πράξεις 1/α: 18).

Εδώ ο κος Ρούσσος θέλει να βλέπει αντίφαση, επειδή στο ένα χωρίο λέει ότι ο Ιούδας κρεμάστηκε, και στο άλλο ότι έπεσε μπρούμυτα και σχίστηκε στο μέσον, και χύθηκαν τα εντόσθιά του. Είναι προφανές ότι ο κος Ρούσσος δεν αναρωτήθηκε ποτέ, "πώς είναι δυνατόν κάποιος πέφτοντας να σκισθεί στη μέση και να του βγουν τα εντόσθια;" Αν κάτι τέτοιο ήταν απλό, θα το πάθαιναν πολλοί από αυτούς που πέφτουν καθημερινά κάτω!

Το προφανές που ο κος Ρούσσος δεν έχει ούτε την οξύνοια, ούτε τη θέληση να κατανοήσει, είναι ότι για να πάθει ο Ιούδας τέτοιο κακό από ένα πέσιμο, πρέπει να έπεσε ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ! Ο Ιούδας το έπαθε αυτό, πέφτοντας από το ψηλό σημείο από το οποίο κρεμάστηκε!

Καμία αντίφαση λοιπόν κι εδώ! Τα δύο εδάφια είναι συμπληρωματικά, και το ένα μας λέει ότι ο Ιούδας κρεμάστηκε, ενώ το άλλο μας λέει τι έπαθε όταν έπεσε από το ύψος στο οποίο κρεμάστηκε.

Επιστρέφοντας λοιπόν στις υπόλοιπες ενστάσεις του κου Ρούσσου σε αυτό το τμήμα του κειμένου του, να απαντήσουμε και σε αυτό που ρωτάει: "Γιατί η μετάνοιά του εξεδηλώθει με την άχρηστη πράξη της αυτοκτονίας του δι’ απαγχονισμού, κατά τον Ματθαίο;"

Αχ κύριε Ρούσσο! Πόσο παράλογος είσαι! Ένα απελπισμένος, δεν αυτοκτονεί με κριτήρια χρησιμότητας της πράξης του! Αυτοκτονεί για να βάλει ένα τέλος στα συναισθήματα απελπισίας που τον διακατέχουν! Σιγά μην έκανε ο Ιούδας στην απελπισία του και ασφάλεια ζωής πριν αυτοκτονήσει!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

12)   Γιατί αντί της αυτοκτονίας δεν έκανε κατά τις ύστατες αυτές στιγμές ό,τι πλέον περνούσε από τα χέρια του για να σώσει, έστω και απεγνωσμένα, τον διδάσκαλό του;

Απάντηση Χριστιανών:

Για μια φορά ακόμα τα Ευαγγέλια διαψεύδουν τον κο Ρούσσο. Τα παρακάτω εδάφια, είναι ενδεικτικά, ότι πριν ο Ιούδας φθάσει στην απελπισία της αυτοκτονίας, προσπάθησε να διορθώσει το κακό που έκανε. Και όταν είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αυτοκτόνησε. Ορίστε το κείμενο που διαψεύδει τον κο Ρούσσο για μια φορά ακόμα:

"3. Τότε, ο Ιούδας, αυτός που τον παρέδωσε, βλέποντας ότι καταδικάστηκε, αφού μεταμελήθηκε επέστρεψε στους πρεσβύτερους τα 30 αργύρια, 4. λέγοντας: Αμάρτησα, επειδή παρέδωσα αθώο αίμα. Και εκείνοι είπαν: Και σε μας, τι; Αφορά εσένα" (Ματθαίος 27/κζ: 3,4).

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

13)   Τελικά για ποιο λόγο ο Ιούδας επρόδοσε τόν Κύριό του; φταιγε άραγε η σπατάλη του πανάκριβου μύρου στη Βηθανία, τα τριάκοντα αργύρια, και τα δύο, τον έπιασε τρέλλα, επειδή μπήκε μέσα του ο σατανάς, για να αληθέψουν οι γραφές της Παλαιάς Διαθήκης, για να παίξει καλά τον προκαθορισθέντα ρόλο του στο θέατρο της σωτηρίας του Γιαχβέχ, τί άραγε;

Απάντηση Χριστιανών:

Αν και ήδη απαντήσαμε, ας επαναλάβουμε: Ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό για να αγοράσει ένα κτηματάκι με τα 30 αργύρια, γιατί αυτά που έκλεβε από το κοινό ταμείο ήταν ψίχουλα. Έχοντας δώσει λοιπόν τόπο στον Σατανά, ο Σατανάς τον οδήγησε και σε μεγαλύτερη αμαρτία, υποβάλλοντάς του την ιδέα να προδώσει τον ίδιο τον Χριστό.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

πως φαίνεται οι άγνωστοι και ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων ενεπλάκησαν σε μυθοπλασίες και σκόπιμες επαληθεύσεις δήθεν προφητειών ή αντανακλάσεις άλλων ιστοριών και μύθων. τσι έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τη μορφή του Ιούδα η οποία θα εξυπηρετούσε τις μυθοπλαστίες τις οποίες εσέρβιραν στον αμόρφωτο, κακόμοιρο και αφελή κοσμάκη. μως καμμία από αυτές τις παραπάνω χονδρικές αντιρρήσεις (τεθείσες υπό μορφήν ερωτήσεων για τον αντικειμενικό μελετητή) δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο θείο δράμα των ευαγγελίων. Οι αφηγήσεις των ευαγγελίων απαιτούν την δημιουργία ενός ισχυροτάτου ξαφνικού σοκ μαζί με μία τραγική έξαρση συναισθηματισμού. Με κανένα τρόπο δεν αφήνουν χώρο στη λογική, στον ορθολογισμό και στην απαγωγική μέθοδο αιτίας και αποτελέσματος.

Απάντηση Χριστιανών:

      Όπως φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω, αλλά και από τα ίδια τα Ευαγγέλια, οι ΓΝΩΣΤΟΙ και ΕΠΩΝΥΜΟΙ συγγραφείς των Ευαγγελίων, κατέγραψαν με θαυμαστή ακρίβεια και συνέπεια τα γεγονότα της προδοσίας του Χριστού από τον Ιούδα. Με τόσες λεπτομέρειες, που μέχρι σήμερα να εκθέτουν μυθοπλάστες, φανατικούς, προκατειλημμένους και κακόπιστους εχθρούς των Χριστιανών, σαν τον κο Ρούσσο. Ο οποίος ενώ κατηγορεί τους Χριστιανούς ως "αμόρφωτους", αποδεικνύει στο κείμενο αυτό περίτρανα, ότι το μόνο το οποίο είναι ικανός να κάνει σωστά, είναι μαθηματικές πράξεις, και όχι ερμηνείες ιερών κειμένων. Ούτε καν να κατανοήσει τι διαβάζει δεν είναι ικανός ο δύσμοιρος!

Μάλιστα, με τις διαστρεβλώσεις του και ανόητες ερωτήσεις του σε αυτό το κείμενο, δείχνει περίτρανα, ότι μαθητές του αντίχριστου παγανισμού σαν αυτόν, ούτε ορθολογιστές είναι, ούτε λογικοί. Αλλά κυριαρχούνται από τυφλό και απύθμενο μίσος κατά της Χριστιανικής αληθείας. Και είναι πρόθυμοι να πουν ψέματα, να διαστρεβλώσουν, να συκοφαντήσουν, και να γίνουν ρεζίλι στον παγκόσμιο ιστό, προκειμένου να πολεμήσουν τον Χριστό και την Εκκλησία.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

      Σε αυτές λοιπόν τις βασικές ερωτήσεις περιμένουμε απαντήσεις ... από τους υπηρέτες της χριστιανικής μάστιγας, τις οποίες αν λάβουμε, θα μας υποχρεώσουν τα μέγιστα.

Απάντηση Χριστιανών:

Οι απαντήσεις μας ήδη δόθηκαν! Και ο κος Ρούσσος εκτέθηκε, μαζί με τους Νεοπαγανιστές συνεργάτες του, που τον έμαθαν να παπαγαλίζει όλα αυτά τα ψεύδη, και να αποκαλεί τον Χριστιανισμό: "χριστιανική μάστιγα". Μια φράση καθαρά παγανιστική, που αποκαλύπτει αδιάψευστα την ιδεολογική συγγένεια της δεισιδαιμονίας του Παγανισμού με τον... "ορθολογισμό" της κακιάς ώρας του κου Ρούσσου.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

      Επί τή ευκαιρία αναφέρουμε ακόμα και τις εξής ερωτήσεις για τις οποίες ζητάμε απαντήσεις βασισμένες στα τέσσερα κανονικά ευαγγέλια και αποδεδειγμένες από τα γραπτά των ευαγγελίων και της ιστορίας του χριστιανισμού.

1)    Ποιός τελικά κατεδίκασε τον Ιησού; Ποιός δηλάδή εξέδωσε και ποιος ανακοίνωσε την τελική καταδικαστική απόφαση; Ποιά είναι η σαφής απάντηση των θεοπνεύστων ευαγγελίων;

      Το Ιουδαϊκό συνέδριο (δικαστήριο σανχεντρίν αποτελούμενο από 71 μέλη);

      Ο Καϊάφας;

      Ο ννας;    

      Ο Πιλάτος;

      Ο Ηρώδης Αντίπας;

      Ο όχλος;

       λοι τους;

       Κάποιος άλλος;

       Κανένας;

       Τελικά ποιός;

Απάντηση Χριστιανών:

Αν και αυτά έχουν ήδη απαντηθεί πιο πάνω, τα ξαναγράφουμε, μια και ο κος Ρούσσος στην άγνοιά του επιμένει να ρωτάει, νομίζοντας ότι δήθεν δεν υπάρχουν απαντήσεις:

Μάρκος 14/ιδ: "55. Οι δε οι αρχιερείς και ολόκληρο το συνέδριο ζητούσαν μια μαρτυρία ενάντια στον Ιησού για να τον θανατώσουν, και δεν έβρισκαν. 56. Επειδή, πολλοί ψευδομαρτυρούσαν εναντίον του· αλλά, οι μαρτυρίες τους δεν ήσαν σύμφωνες.

57. Και μερικοί, αφού σηκώθηκαν, ψευδομαρτυρούσαν εναντίον του, λέγοντας 58. ότι: Εμείς τον ακούσαμε να λέει ότι ότι: Εγώ θα χαλάσω αυτό τον χειροποίητο ναό, και μέσα σε τρεις ημέρες θα ανοικοδομήσω άλλον, αχειροποίητον. 59. Εντούτοις, ούτε έτσι ήταν σύμφωνη η μαρτυρία τους.

60. Και καθώς ο αρχιερέας σηκώθηκε στο μέσον, ρώτησε τον Ιησού, λέγοντας: Δεν απαντάς τίποτε; Τι μαρτυρούν αυτοί εναντίον σου;

61. Και εκείνος σιωπούσε, και δεν απαντούσε τίποτε. Ο αρχιερέας τον ρωτούσε ξανά, λέγοντάς του: Είσαι εσύ ο Χριστός, ο Υιός τού Ευλογητού;

62. Και ο Ιησούς είπε: Εγώ είμαι· και θα δείτε τον Υιό τού ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά τής δύναμης, και να έρχεται μαζί με τα σύννεφα του ουρανού.

63. Και ο αρχιερέας, ξεσχίζοντας τα ιμάτιά του, λέει: Τι ανάγκη έχουμε πλέον από μάρτυρες; 64. Ακούσατε τη βλασφημία· τι σας φαίνεται; Και εκείνοι όλοι τον κατέκριναν, ότι είναι ένοχος θανάτου".

Ιωάννης 18/ιη: 13-40: "13. τον έφεραν δε πρώτα στον Άννα· επειδή ήταν πεθερός τού Καϊάφα, ο οποίος ήταν αρχιερέας εκείνου τού χρόνου. 14. Και ο Καϊάφας ήταν αυτός που συμβούλευσε τους Ιουδαίους ότι, συμφέρει να χαθεί ένας άνθρωπος για χάρη τού λαού.
...
19. Ο αρχιερέας, λοιπόν, ρώτησε τον Ιησού για τους μαθητές του και για τη διδασκαλία του.
20. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτόν: Εγώ μίλησα στον κόσμο δημόσια· εγώ δίδαξα πάντοτε μέσα στη συναγωγή και μέσα στο ιερό, όπου πάντοτε συγκεντρώνονται οι Ιουδαίοι, και κρυφά δεν δίδαξα τίποτε. 21. Τι με ρωτάς; Ρώτησε αυτούς που άκουσαν, τι τους μίλησα· δες, αυτοί ξέρουν όσα εγώ είπα.
22. Και όταν τα είπε αυτά, ένας από τους υπηρέτες, που στεκόταν κοντά, έδωσε ένα χαστούκισμα στον Ιησού, λέγοντας: Έτσι αποκρίνεσαι στον αρχιερέα;
23. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτόν: Αν μίλησα κακώς, πες για το κακό· αν, όμως, καλώς, γιατί με δέρνεις;
24. Ο Άννας τότε τον έστειλε δεμένον στον αρχιερέα Καϊάφα.
...
28. Φέρνουν, λοιπόν, τον Ιησού από το σπίτι τού Καϊάφα στο πραιτώριο· και ήταν πρωί, κι αυτοί δεν μπήκαν στο πραιτώριο, για να μη μολυνθούν, αλλά για να φάνε το Πάσχα.
29. Βγήκε, λοιπόν, σ' αυτούς ο Πιλάτος, και είπε: Ποια κατηγορία φέρνετε ενάντια σε τούτο τον άνθρωπο;
30. Του αποκρίθηκαν και είπαν: Αν αυτός δεν ήταν κακοποιός, δεν θα σου τον παραδίναμε.
31. Ο Πιλάτος, λοιπόν, είπε σ' αυτούς: Πάρτε τον εσείς, και σύμφωνα με τον νόμο σας δικάστε τον. Οι Ιουδαίοι, όμως, του είπαν: Εμείς δεν έχουμε εξουσία να θανατώσουμε κανέναν.
32. Για να εκπληρωθεί ο λόγος τού Ιησού, που είπε, δείχνοντας με ποιον θάνατο επρόκειτο να πεθάνει.
33. Ο Πιλάτος μπήκε, λοιπόν, πάλι μέσα στο πραιτώριο, και φώναξε τον Ιησού, και του είπε: Εσύ είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων;
34. Ο Ιησούς αποκρίθηκε σ' αυτόν: Από μόνος σου το λες εσύ αυτό ή άλλοι σού είπαν για μένα;
35. Ο Πιλάτος αποκρίθηκε: Μήπως εγώ είμαι Ιουδαίος; Το δικό σου το έθνος και οι αρχιερείς σε παρέδωσαν σε μένα· τι έκανες;
...
38. Ο Πιλάτος λέει σ' αυτόν: Τι είναι αλήθεια; Και μόλις το είπε αυτό, βγήκε πάλι έξω προς τους Ιουδαίους, και τους λέει: Εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα·
39. είναι, μάλιστα, συνήθεια σε σας, να σας απολύσω έναν κατά το Πάσχα· θέλετε, λοιπόν, να σας απολύσω τον βασιλιά των Ιουδαίων; 40. Όλοι, λοιπόν, κραύγασαν ξανά, λέγοντας: Όχι τούτον· αλλά, τον Βαραββά. Ο δε Βαραββάς ήταν ληστής
"

Λουκάς 23/κγ: 6-11,13-18: "6. Και ο Πιλάτος, όταν άκουσε Γαλιλαία, ρώτησε αν ο άνθρωπος είναι Γαλιλαίος.
7. Και μαθαίνοντας ότι είναι από την επικράτεια του Ηρώδη, τον έστειλε στον Ηρώδη, που κι αυτός ήταν στα Ιεροσόλυμα κατά τις ημέρες αυτές.
8. Και ο Ηρώδης, βλέποντας τον Ιησού, χάρηκε πολύ· επειδή, ήθελε πριν από πολύ καιρό να τον δει, για τον λόγο ότι, άκουγε γι' αυτόν πολλά· και έλπιζε να δει κάποιο θαύμα να γίνεται απ' αυτόν. 9. Τον ρωτούσε μάλιστα με πολλά λόγια· όμως, αυτός δεν του αποκρίθηκε τίποτε.
10. Στέκονταν μάλιστα εκεί οι αρχιερείς και οι γραμματείς κατηγορώντας τον έντονα.
11. Και αφού ο Ηρώδης μαζί με τα στρατεύματά του τον εξουθένωσε, και τον ενέπαιξε, τον έντυσε με ένα λαμπρό ιμάτιο, και τον έστειλε ξανά στον Πιλάτο.

13. Και ο Πιλάτος, αφού συγκάλεσε τους αρχιερείς και τους άρχοντες και τον λαό, 14. τους είπε: Μου φέρατε τούτον τον άνθρωπο, σαν έναν που ξεσηκώνει τον λαό σε στάση· και δέστε, εγώ μπροστά σας, αφού τον ανέκρινα, δεν βρήκα σε τούτον τον άνθρωπο κανένα έγκλημα από όσα φέρνετε ως κατηγορίες εναντίον του· 15. αλλά, ούτε και ο Ηρώδης· επειδή, σας έστειλα σ' αυτόν· και δέστε, τίποτε άξιο θανάτου δεν έχει διαπραχθεί απ' αυτόν. 16. Αφού, λοιπόν, τον βασανίσω, θα τον απολύσω.
17. Έπρεπε, μάλιστα, κατ' ανάγκη να τους απολύει έναν κατά τη γιορτή. 18. Όλοι, όμως, μαζί ανέκραξαν, λέγοντας: Σήκωσε τούτον, και απόλυσέ μας τον Βαραββά
".

Ιωάννης 19/ιθ: "4. Και ο Πιλάτος ξαναβγήκε έξω, και τους λέει: Δέστε, σας τον φέρνω έξω, για να γνωρίσετε ότι δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα.

5. Ο Ιησούς, λοιπόν, βγήκε έξω ξανά, φορώντας το αγκάθινο στεφάνι και το πορφυρένιο ιμάτιο. Και ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Να! ο άνθρωπος.

6. Και όταν οι αρχιερείς και οι υπηρέτες τον είδαν, κραύγασαν, λέγοντας: Σταύρωσέ τον, σταύρωσέ τον. Ο Πιλάτος λέει σ' αυτούς: Πάρτε τον εσείς, και σταυρώστε τον· επειδή, εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα.

7. Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, του απάντησαν: Εμείς έχουμε νόμο, και σύμφωνα με τον νόμο μας πρέπει να πεθάνει, επειδή έκανε τον εαυτό του Υιόν τού Θεού. 8. Και όταν ο Πιλάτος άκουσε αυτό τον λόγο, μάλλον φοβήθηκε".

Τα παραπάνω, είναι αρκούντως κατατοπιστικά, έτσι ώστε ο κος Ρούσσος που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τα έχει διαβάσει τόσο καλά ώστε να γράψει και... άρθρο γι' αυτά, να τα έχει δει. Όμως προφανώς είτε κάνει τον κουτό, είτε πράγματι στερείται στοιχειώδους ικανότητας κατανόησης όσων διαβάζει. Γι' αυτό ρωτάει τόσο ξεκάθαρα πράγματα, που και ένα παιδάκι τα αντιλαμβάνεται με μια απλή ανάγνωση.

Για χάρη λοιπόν των "ειδικών αναγκών" του κου Ρούσσου, θα τα απλοποιήσουμε, μήπως και αυτός ο φτωχός μπορέσει να κατανοήσει κάτι...

Η απόφαση λοιπόν για τη θανάτωση του Χριστού, λήφθηκε από τους αρχιερείς Άννα και Καϊάφα του συνεδρίου Σανχεδρίν, μαζί με τους υποτακτικούς τους.

Ο Ηρώδης και ο Πιλάτος, δεν βρήκαν κάτι άξιο θανάτου στον Χριστό, όμως ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ αρχιερέων και των εχθρών του Χριστού, για να μην έχουν προβλήματα. Έτσι ο Πιλάτος τον παρέδωσε σε θάνατο, χάριν δήθεν παρανομίας προς τον Μωσαϊκό Ιουδαϊκό νόμο.

Και ο λαός που είχε συναχθεί εκεί, (προφανώς φερμένος από τους ιερείς), συνέβαλε στην καταδικαστική απόφαση, ζητώντας να ελευθερωθεί ο Βαραβάς και όχι ο Χριστός.

Πράγματι λοιπόν ήταν συλλογική η ευθύνη αυτή.

Κάλλιστα απαντάει στα ερωτήματα του κου Ρούσσου το εξής εδάφιο, το οποίο ο δύστυχος κος Ρούσσος δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει χωρίς βοήθεια, και ρωτάει:

"26. Παραστάθηκαν οι βασιλιάδες τής γης, και οι άρχοντες συγκεντρώθηκαν μαζί ενάντια στον Κύριο, και ενάντια στον Χριστό του».
27. Επειδή, στ' αλήθεια, συγκεντρώθηκαν ενάντια στον άγιο παίδα σου, τον Ιησού -αυτόν που έχρισες- και ο Ηρώδης, και ο Πόντιος Πιλάτος, μαζί με τα έθνη και τους λαούς τού Ισραήλ" (Πράξεις 4/δ: 26,27).

Και μαζί με αυτούς, στράφηκε ενάντια στον Υιό του Θεού και ο... κος Ρούσσος!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

2)    Για ποιόν, έστω τυπικό, λόγο καταδικάστηκε ο Ιησούς στην εσχάτη των ποινών και μάλιστα διά της φρικτής ρωμαϊκής σταυρώσεως; Ποιο ήταν δηλαδή το έγκλημά του για το οποίο κατεδικάσθει εις θάνατον;

Απάντηση Χριστιανών:

Για μια φορά ακόμα, να πούμε το λόγο της εκτέλεσης: "Παραβάτης του Μωσαϊκού Νόμου και Βλάσφημος που εξίσωνε τον εαυτό του με τον Θεό".

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Τί έγραψε κάτω στα επίσημα πρακτικά της δίκης ο γραμματέας του δικαστηρίου που απεφάσισε (ή οι γραμματείς των δικαστηρίων που απεφάσισαν)  αυτή τη καταδικαστική απόφαση;

 Απάντηση Χριστιανών:

Αυτό αφήνουμε να το ανακαλύψει ο ίδιος ο κύριος Ρούσσος. Και ΑΝ καταφέρει να το βρει, τον παρακαλούμε να μας βρει και το όνομα του γραμματέα που τα έγραψε αυτά, καθώς και τον αριθμό ταυτότητάς του, πατρώνυμο, ανάστημα και σχήμα προσώπου. Αυτά ας τα καταθέσει με μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 για έγκριση...

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Το ότι απεκάλεσε τον εαυτόν του υιόν του Θεού (Γιαχβέχ); Το ότι δεν τηρούσε τον Μωσαϊκό Νόμο; Το ότι εβλαστήμησε τον Θεόν (Γιαχβέχ) με το να αποκαλέσει τον ευατόν του υιόν του Θεού και άλλα παρεμφερή τοιαύτα;

Απάντηση Χριστιανών:

Για μια φορά ακόμα: Ναιαιαιαιαιαι!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Το ότι ανέστησε τον Λάζαρο; (Σημειώσετε ότι η ανάσταση του Λαζάρου αναφέρεται μόνο στον Ιωάννη. Ο Ματθαίος και ο Πέτρος καίτοι αυτόπτες μάρτυρες δεν την εθεώρησαν τόσο σπουδαία για να την αναφέρουν.)

Απάντηση Χριστιανών:

Πράγματι, μια (στις τόσες) αναστάσεις, δεν ήταν κάτι τόσο σπουδαίο σε σχέση με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού που είχαν σκοπό τα Ευαγγέλια. Άλλωστε και οι μαθητές του Χριστού έκαναν διαρκώς αναστάσεις μετά τη λήψη του Αγίου Πνεύματος!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Το ότι είπε ψέμματα για το γκρέμισμα και την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος εντός τριών ημερών, με χέρια ή χωρίς χέρια, με θεϊκές δυνάμεις που μόνο αυτός κατείχε;

Απάντηση Χριστιανών:

Όχι δα και ψέματα κύριε Ρούσσε! Παραφέρεστε! Γνωρίζετε νομίζουμε πολύ καλά τι λέει η Αγία Γραφή για την έννοια αυτών των λόγων:

Ιωάννης 2/β: 19-22: "19. Αποκρίθηκε ο Ιησούς και τους είπε: Γκρεμίστε τούτο τον ναό, και σε τρεις ημέρες θα τον στήσω όρθιον.
20. Και οι Ιουδαίοι είπαν: Ο ναός αυτός οικοδομήθηκε σε 46 χρόνια, κι εσύ θα τον στήσεις όρθιον σε τρεις ημέρες;
21. Εκείνος, όμως, έλεγε για τον ναό τού σώματός του.
22. Όταν, λοιπόν, αναστήθηκε από τους νεκρούς, οι μαθητές του θυμήθηκαν ότι αυτό τούς το έλεγε· και πίστεψαν στη γραφή, και στον λόγο, που είχε πει ο Ιησούς
".

Γιατί το κρύβετε κύριε Ρούσσε; Θεωρείτε ντροπή να πείτε και καμιά αλήθεια; Μόνο διαστρεβλώσεις προτιμάτε; Λυπόμαστε! Δεν ανήκουμε στους Παγανιστές που σας χειροκροτούν. Εμείς έχουμε και λιγουλάκι λογική!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Το ότι εξεδίωξε τους εμπόρους από τον Ναό; Οι συχνοί πυκνοί τσακωμοί του με τους αρχιερείς, γραμματείς και φαρισαίους που συνοδεύοντο με ισχυρά και ασύστολα υβρεολόγια; Η ζήλια, το μίσος και ο φθόνος των εβραϊκών αρχόντων εναντίον του; Η αντιπαλότητά του με τον τετράρχη βασιλέα της Γαλιλαίας Ηρώδη Αντίπα; Τό ότι συνωμότησε και εστράφη κατά της ρωμαϊκής αρχής; Το ότι ωθούσε τον κόσμο στο να πληρώνει ή στο να μην πληρώνει φόρους στους Ρωμαίους; Το ότι απεκάλεσε τον εαυτόν του βασιλέα του Ισραήλ; Το ότι δεν εσέβετο τον καίσαρα; Ποιός ήταν τέλος πάντων ό λόγος από όλους αυτούς και πιθανότατα και άλλους λόγους;

Απάντηση Χριστιανών:

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ήδη τον απαντήσαμε πιο πάνω σαφώς, τουλάχιστον τρεις φορές. Κάποια από αυτά που αναφέρει εδώ ο κος Ρούσσος, ήταν απλές ΑΙΤΙΕΣ που μισούσαν τον Χριστό οι Γραμματείς και οι Φαρισσαίοι. Και λέμε "κάποια" απ' αυτά, επειδή κάποια άλλα, τα γράφει εδώ ο κος Ρούσσος με προφανή σκοπό να συκοφαντήσει τον Ιησού Χριστό!

Για παράδειγμα έχουν σαφή συκοφαντικό χαρακτήρα τα λόγια του, ότι ο Χριστός κατηγορούσε τους γραμματείς και φαρισσαίους "με ισχυρά και ασύστολα υβρεολόγια". Λες και τους έλεγε ψέματα! Εκτός αν ο κος Ρούσσος, λόγω της "κόντρας" του με τον Ιησού Χριστό και με οτιδήποτε αληθινό και σωστό, συνασπίζεται εδώ με τους γραμματείς και τους φαρισσαίους! Άλλωστε πολλά από αυτά που γράφει εδώ ο κος Ρούσσος, με τον ίδιο διαστρεβλωμένο συκοφαντικό τρόπο τα έλεγαν και οι Ιουδαίοι ιερείς εναντίον του. Δείτε πώς συμφωνεί ο αθεο-παγανισμός με τον Ιουδαϊσμό, όταν πρόκειται να στραφούν ενάντια στον Χριστό! Ακόμα και ο κύριος Ρούσσος, με τον γνωστό αντισημιτισμό του, γίνεται εδώ ένα με τους καταδότες του Χριστού!

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

3)    Ποιοί συνέλαβαν τον Ιησού;

Οι Εβραίοι με δικές τους αστυνομικές δυνάμεις; Οι Ρωμαίοι με σπείρα ή κοόρτη στρατιωτών; Ο όχλος με ξύλα και μαχαίρια; Τα έθνη; λοι μαζί; Μερικοί απ’ αυτούς;

Απάντηση Χριστιανών:

Αντιπροσωπευτικές δυνάμεις από όλους αυτούς.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

4)    Ποιοί εσταύρωσαν τον Ιησού;

Οι Εβραίοι;

Οι Ρωμαίοι;

Τα έθνη;

λοι μαζί;

Μερικοί απ’ αυτούς;

Απάντηση Χριστιανών:

Οι Εβραίοι με τη βοήθεια των Εθνικών Ρωμαίων.

 

Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

5)    Με πόσους διαφορετικούς τρόπους τελειώνει το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον μέσα στα χειρόγραφα και στις εκδόσεις της Καινής Διαθήκης που έφθασαν μέχρις ημών από του έτους 340 Κ. Ε.; Γιατί τα πρωτότυπα κείμενα των ευαγγελίων κατά τον Ειρηναίο, 180-185 Κ.Ε., εξαφανίσθησαν;

6)    Γιατί υπάχουν πολλοί (πάνω από τέσσερις) τρόποι με τους οποίους τελειώνει το θεόπνευστο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον μέσα στους μέχρις ημών διασωθέντας χειρογράφους κώδικες; Τί έχει συμβεί;

Απάντηση Χριστιανών:

Αφού ο κος Ρούσσος μας ρωτάει πρώτα με πόσους διαφορετικούς τρόπους τελειώνει το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, μετά μας πληροφορεί (αλλά χωρίς την παραμικρή απόδειξη), ότι τελειώνει με περισσότερους από τέσσερις. Εάν λοιπόν γνωρίζει, γιατί μας ρωτάει; Και αφού γνωρίζει, γιατί δεν μας δίνει τις πηγές του;

Εμείς όμως θεωρήσαμε καλό να απαντήσουμε με τα τεκμήρια εκείνα που ο κύριος Ρούσσος κρατάει τσιγκούνικα μόνο για τον εαυτό του. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε ένα ανεξάρτητο άρθρο, όπου εξετάζουμε με σοβαρότητα το θέμα του επιλόγου τους κατά Μάρκον Ευαγγελίου. Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ. Στο άρθρο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει λεπτομερώς. Εδώ θα ασχοληθούμε ΜΟΝΟ με τα σημεία που έχουν σχέση με το θέμα μας περί της προδοσίας του Ιούδα, και με τις προθέσεις του κου Ρούσσου, λόγω των οποίων κάνει χρήση του ζητήματος του επιλόγου του Μάρκου. Και προχωράμε στα σημεία αυτά:

1. Οι τέσσερις διαφορετικοί τρόποι που αναφέρει ο κος Ρούσσος, ότι τελειώνει ο Μάρκος, αφορούν ένα μικρό ένθετο τμήμα, που υπάρχει σε ελάχιστα μόνο χειρόγραφα, και το οποίο ΠΟΤΕ δεν έγινε αποδεκτό από τους Χριστιανούς ως έγκυρο.

2. Αφορούν επίσης τα τελευταία εδάφια του Μάρκου, κεφ. 16/ις: 9-20, τα οποία πιθανόν να γράφτηκαν από άλλον μαθητή του Χριστού, και λείπουν από επίσης ελάχιστα αρχαία κείμενα, έγιναν όμως εξ' αρχής αποδεκτά από τους Χριστιανούς ως αποστολικά.

3. Τα εν λόγω εδάφια, (μόνο 12 εδάφια σε όλο το βιβλίο του Μάρκου), δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα συζητήσαμε σε αυτό το άρθρο περί του Ιούδα, αλλά αφορούν περιγραφές για ΜΕΤΑ την ανάσταση του Χριστού. Άρα, μόνο για δόλιους λόγους εντυπωσιασμού το αναφέρει αυτό εδώ ο κος Ρούσσος, για να παραπλανήσει τον αναγνώστη του κειμένου του. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι πρόκειται μόνο για 12 εδάφια, τα οποία λείπουν μόνο σε ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι οι Χριστιανοί τα αποδέχονται εξ αρχής ως αποστολικά. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα της προδοσίας του Ιούδα που συζητάμε. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι η αμφισβήτηση αυτών των εδαφίων, αφορά το διαφορετικό τους ύφος από το υπόλοιπο βιβλίο του Μάρκου, πράγμα που σημαίνει ότι υπόλοιπο βιβλίο είναι πράγματι έγκυρο. Αντίθετα, τα παρουσιάζει χωρίς στοιχεία, (για να αποπροσανατολίσει τον αναγνώστη και να μην του δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσει το δόλο του), και γράφοντας αόριστα ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ, ότι δήθεν το κατά Μάρκον ευαγγέλιο "τελειώνει τουλάχιστον με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους". ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι αυτοί οι τέσσερις διαφορετικοί τρόποι είναι οι εξής: α. Με τα εδάφια 9-20 στη συντριπτική πλειοψηφία των χειρογράφων, β. χωρίς τα εδάφια 9-20 σε ελάχιστα χειρόγραφα, γ. με τα εδάφια 9-20 και ένα ένθετο τμήμα του εδαφίου 8 σε ελάχιστα χειρόγεραφα, και δ. Με το ένθετο τμήμα και χωρίς τα εδάφια 9-20, σε ένα μόνο χειρόγραφο. Όπως παρατηρείτε, οι τέσσερις αυτοί τρόποι, στην πραγματικότητα δείχνουν την αξιοσημείωτη ενότητα με την οποία οι Χριστιανοί αποδέχθηκαν τα εδάφια 9-20 ως αποστολικά.

4. Αναφέροντας ο κος Ρούσσος την αμφισβήτηση μερικών για 12 μόνο εδάφια, ανάμεσα σε πολλές εκατοντάδες εδάφια, σε ένα μόνο από τα τέσσερα Ευαγγέλια, στην πραγματικότητα δείχνει την αξιοσημείωτη εγκυρότητα των υπολοίπων Ευαγγελίων, αλλά και όλου του υπολοίπου Ευαγγελίου του Μάρκου!

5. Αποκρύπτει ο κος Ρούσσος, ότι η Αγία Γραφή, είναι το βιβλίο με τη μεγαλύτερη εγκυρότητα αρχαίων κωδίκων, όπως δείχνει μια συγκριτική μελέτη με όλα τα ευρισκόμενα βιβλία της αρχαίας γραμματείας. Για να δείτε πόσο παραπλανητικά συμπεριφέρετε, δείτε τα τεκμήρια της εγκυρότητας της Αγίας Γραφής, σε αυτόν τον δεσμό. Διαβάστε το δεσμό αυτόν σας παρακαλούμε, για να διαπιστώσετε πόσο δόλια (ή αμαθή) είναι αυτά που γράφει ο κος Ρούσσος.

6. Ενώ αναφέρει τον Ειρηναίο, αποκρύπτει ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ γράφει στην πραγματικότητα ότι τα χειρόγραφα χωρίς τα 12 αυτά εδάφια είναι τα καλύτερα. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ακόμα, ότι ο Ειρηναίος αναφέρεται στα 12 αυτά εδάφια, ήδη από τα μέσα του 2ου αιώνα, πράγμα που δείχνει ότι η αρχαιότητα των εδαφίων αυτών, είναι ισάξια με των υπολοίπων εδαφίων του Μάρκου που δεν αμφισβητούνται.

7. Πονηρά ο κος Ρούσσος λέει τα εξής: "Με πόσους διαφορετικούς τρόπους τελειώνει το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον μέσα στα χειρόγραφα και στις εκδόσεις της Καινής Διαθήκης που έφθασαν μέχρις ημών από του έτους 340 Κ. Ε.;". Δίνει έτσι την ψευδή εντύπωση στον άσχετο αναγνώστη, ότι δήθεν έχουμε το βιβλίο του Μάρκου από το 340 μ.Χ. και μετά, για να υπονοήσει ότι δεν έγραψαν οι απόστολοι τα Ευαγγέλια, και ότι είναι ψευδεπίγραφα. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι έχουμε πρωτοχριστιανικά συγγράμματα από τις αρχές ήδη του 2ου αιώνα μ.Χ., που παραθέτουν αποσπάσματα των Ευαγγελίων, και αποδεικνύνουν ότι τίποτα δεν άλλαξε, και ότι τίποτα δεν νοθεύτηκε.

8. Πονηρά ο κος Ρούσσος μας ρωτάει: "Γιατί τα πρωτότυπα κείμενα των ευαγγελίων κατά τον Ειρηναίο, 180-185 Κ.Ε., εξαφανίσθησαν;". Δεν μας λέει όμως τίποτα για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ούτε για το ΠΟΥ το λέει αυτό ο Ειρηναίος. Για να μην μπορεί ο αναγνώστης να διαπιστώσει την απάτη, και να μείνει με την εντύπωση, ότι δήθεν "κάποιοι" εξαφάνισαν τα αρχαία χειρόγραφα και τα αντικατέστησαν με άλλα, ή ότι τα έγραψαν πολύ αργότερα. Η συνωμοσιολογία (ως συνήθως) στην υπηρεσία της απάτης.

9. Αμφισβητώντας ο κος Ρούσσος την αρχαιότητα και εγκυρότητα των Ευαγγελίων, στηριζόμενος μόνο σε 12 αμφισβητούμενα εδάφια ανάμεσα σε πολλές εκατοντάδες, ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι οι ειδικοί παπυρολόγοι, δηλώνουν δημόσια και ευθαρσώς, ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν ΟΛΑ στο δεύτερο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ., δηλαδή ακριβώς στην εποχή των Αποστόλων που τα έγραψαν! Γι' αυτό μπορείτε να δείτε τις αποδείξεις στο σχετικό μας άρθρο: Ο χρόνος συγγραφής τών τεσσάρων Ευαγγελίων

10. Με τις παραπάνω δόλιες παραποιήσεις, ο κος Ρούσσος, επιχειρεί να δικαιολογήσει αυτό που έγραψε αυθαίρετα πιο πάνω, ότι δήθεν οι συγγραφείς των ευαγγελίων είναι: "άγνωστοι και ανώνυμοι", όπως γράφει χαρακτηριστικά. Γιατί έτσι νομίζει ότι βγαίνει από τη δύσκολη θέση, να εξηγήσει, το πώς είναι δυνατόν να γραφτούν όλα αυτά σε μια εποχή που οι άνθρωποι που τα είδαν ΖΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ, και θα μπορούσαν να διαψεύσουν οποιαδήποτε απάτη και παραποίηση. Και νομίζει ότι βγαίνει από τη δύσκολη θέση να εξηγήσει, πώς είναι δυνατόν οι απόστολοι που τα έγραψαν αυτά, να έγραψαν ψέματα, και να πέθαναν μάλιστα γι' αυτά; Και νομίζει ότι βγαίνει από τη δύσκολη θέση, να εξηγήσει τις εκατοντάδες προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης (και όχι μόνο) που εφαρμόσθηκαν στον Χριστό. Έτσι, παραποιεί τα γεγονότα, δημιουργεί τεχνητή σύγχυση για την ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ, και "στρίβει δια του αρραβώνος".

Κύριε Ρούσσο, λυπόμαστε που σε εκθέτουμε δημόσια, αλλά τι να κάνουμε; Η απάτη πρέπει να εκτίθεται! Ας πρόσεχες!

 

 Αθεο-παγανιστικό κείμενο Ρούσσου:

Οποιος απαντήσει σαφώς και επακριβώς σε όλες αυτές τις ανωτέρω τεθείσες ερωτήσεις, ή και αντιρρήσεις αν θέλει να τις αποκαλέσει, μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία των απαντήσεών του, θα τον παρακαλέσουμε θερμότατα να δημοσιεύσει παγκοσμίως αυτές τις απαντήσεις και τα στοιχεία. Θα κάνει τεραστία ευεργεσία όχι απλώς σε μας (τον γράφοντα και τους ομοϊδεάτες του) αλλά σε ολόκληρη τη δύστυχη ανθρωπότητα και τον πολιτισμο. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ από τώρα.

Ιωάννης, Νεοκλής Φιλάδελφος, Μ. Ρούσσος

Διδάκτωρ, Καθηγητής Μαθηματικών

 Απάντηση Χριστιανών:

Αγαπητέ κύριε Ρούσσο, παρά την παντελή ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων από μέρους σου στο ανόητο, εμπαθές και αμαθές αυτό κείμενο, μετά από τόσους μήνες που μας παρακαλάς με μηνύματα, εμείς τελικά σου κάναμε τη χάρη να απαντήσουμε διεξοδικά και εξαντλητικά στα τόσα ανόητα ζητήματα που θέτεις.

Φυσικά σου έχουμε ξαναπεί, ότι το να υπογράφεις ως "μαθηματικός" ένα ερμηνευτικό θεολογικό κείμενο, είναι σαν να δηλώνεις... "ηλεκτρολόγος - γυναικολόγος"! Και μόνο ανόητοι εντυπωσιάζονται με τέτοια φιγουρατζίδικα τεχνάσματα.

Μάλιστα, ως γενναιόδωρη απάντηση στην σφοδρή επιθυμία σου να γίνει η αμάθειά σου διεθνώς γνωστή, σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε το ίδιο αυτό κείμενο και στην Αγγλική, ώστε να γνωρίσουν όλοι διεθνώς τι φωστήρας είσαι, και το "άστρο" σου να ξεπεράσει σε φωτεινότητα και αυτό του Τσάρλι Τσάπλιν, ή του Χοντρού και του Λιγνού! Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιους σταρ ευθυμίας, στις μουντές αυτές εποχές!

 Χαιρόμαστε που εκτιμάς τον κόπο μας, και που μας ευχαριστείς εκ των προτέρων, που ενσκύψαμε σε αυτό το τόσο... "σοβαρό" σου πόνημα, και ξοδέψαμε την ώρα μας με ένα τέτοιο "κουίζ υπομονής". Να είσαι σίγουρος ότι μόνο καλαμπουρίζοντας ήταν δυνατόν να το ολοκληρώσουμε για να μην πεθάνουμε από πλήξη.

Περισσότερο όμως, νομίζουμε ότι μια μετάφρασή του στα Αγγλικά, θα είναι χρήσιμη για τους μαθητές σου εκεί στη διασπορά, για να γνωρίσουν τι "τζιμάνι" καθηγητή μαθηματικό έχουν, και να αντιμετωπίζουν τις απόψεις σου με την απαραίτητη σοβαρότητα.

Μελλοντικά μάλιστα, (όταν συνέλθουμε από το σοκ αυτού του άρθρου σου, που αποσυντονίζει κάθε νοήμονα εγκέφαλο), λέμε να ασχοληθούμε και με άλλα σου πονήματα, ώστε να ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ πάλι την ώρα μας τόσο... δημιουργικά!

Ελπίζουμε, τόσο εσύ κύριε Ρούσσε, όσο και οι ομοϊδεάτες σου και οι συνεργάτες σου, (ξέρεις, αυτοί που λατρεύουν 12 θεούς, και σε επαινούν για την... οξύνοιά σου), να διασκεδάσατε με αυτό το άρθρο όσο και εμείς.

Και εις άλλα με υγεία!

Γιατί αποκαλούμε αθεο-παγανιστικό αυτό το άρθρο

Το άρθρο αυτό, ο κος Ρούσσος το δημοσίευσε όχι μόνο σε ένα αθεϊστικό Αυστραλιανό σάιτ, αλλά και στο δωδεκαθεϊστικό σάιτ του κου Μαρίνη!!! (Αν θέλετε να μάθετε τι διδάσκει ο πολυθεϊστής κος Μαρίνης, δείτε το σχετικό μας άρθρο). Έχουμε λοιπόν την εξής αντιφατικότητα: Ο κος Ρούσσος να δηλώνει "αθεϊστής", αλλά να συνεργάζεται στενά με... ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ εναντίον των Χριστιανών! Και μετά μας γράφουν διάφοροι άθεοι για να παραπονεθούν που τους ανακατεύουμε με τους Αθεϊστές στο σχετικό μας άρθρο!

Όχι φίλοι αθεϊστές. Δεν σας ανακατεύουμε εμείς με τους πολυθεϊστές. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ! Και όπως λέει και η παροιμία: "Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες!"

Ο ίδιος ο Ρούσσος, σε ένστασή μας για την τακτική του αυτή, μας έγραψε τα παρακάτω. Δημοσιεύουμε ενδεικτικά αποσπάσματα από μυνύματά του, στην αλληλογραφία μας που είχαμε μαζί του τους τελευταίους μήνες:

 

Μήνυμα Ρούσσου 3 Ιουλίου 2005 1:03:

EGW EIMAI FANEROS KAI EPONYMOS. OPOTE ELATA NA TA POYME WRAIA STHN A0HMA ME TON MARINH KAI TON KALOPOYLO KAI MENA.

...

PHRA KAI TO BRABEIO TWN A0EWN THS AYSTRALIAS!!!!! ZHTW!!!!

...

0A PATE KAI MPROSTA STON AGIO PETRO ASYNOYSIASTOI.

 

Όπως παρατηρείτε, ο κος Ρούσσος, δείχνει εδώ ποια είναι η παρέα του: Ρούσσος, Μαρίνης και Καλόπουλος. (Για τις διαστροφές του κου Καλόπουλου ήδη έχει γράψει εκτενώς ο Ανώνυμος Απολογητής στη διεύθυνση: http://www.apologitis.com/gr/ancient/kalopoulos/kalopoulos_per.htm).

Το ενδιαφέρον είναι, ότι και ο κος Καλόπουλος, (ο συνεργάτης του κου Ρούσσου) αρθρογραφεί σε Παγανιστικά περιοδικά, όπως ο κος Ρούσσος σε παγανιστικές ιστοσελίδες! Άραγε το γνωρίζουν αυτό οι Αθεϊστές της Αυστραλίας που τον... βραβεύσανε; ή είναι και αυτοί εξίσου παράλογοι και αντιφατικοί;

Να πούμε επίσης, ότι η εμμονή του να μας συναντήσει, (που υπάρχει και σε πολλά άλλα του μηνύματα), σκοπό έχει να μάθει ποιος είναι ο Ανώνυμος Απολογητής, που έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τις διαστρεβλώσεις του συνεργάτη του (και συνεργάτη των Πολυθεϊστών) κου Καλόπουλου.

Δείτε στο παραπάνω μήνυμα, εκτός από τις ανόητες γραπτές... ζητοκραυγές του κου Ρούσσου, επειδή τον... βράβευσαν στην ιστοσελίδα των άθεων της Αυστραλίας, και τον πραγματικό λόγο (που αφήνει να του ξεφύγει), για τον οποίο μισεί τον Χριστιανισμό, αλλά δεν μισεί τον Παγανισμό: Επειδή ο Χριστιανισμός δεν του επιτρέπει να... συνουσιάζεται ελεύθερα με όποια (ή όποιον) θέλει! Όμως ο Παγανισμός, πλήρης σεξουαλικής ανωμαλίας, τον αφήνει χωρίς τύψεις να... συνουσιάζεται! Φοβερός ορθολογισμός!

Ας δούμε άλλο ένα μήνυμά του παρόμοιο:

Μήνυμα Ρούσσου 3 Ιουλίου 2005 9:50:

ANOIKSETE TO LINK
KAI DIBASETE TO AR0RO MOY PERI IOYDA STA AGGLIKA.
TO DHMOSIEYSAN KAI AYSTRALOI.
OXI MONO O MARINHS STA ELLHNIKA.

KAI POYSE AKOMA POSOI ALLOI 0A TO EKDOSOYN.
EXEI HDH BREI MEGALH APHXHSH SE OLO TON KOSMO.
EXW LABEI PARA POLLA SYGXARHTHRIA

 

Φοβόμαστε ότι μετά από τη δημοσίευση αυτού του απαντητικού άρθρου μας, αρκετοί άσχετοι θα καταπιούν τη γλώσσα τους (ή το πληκτρολόγιό τους) που τον συνεχάρησαν, όταν θα καταλάβουν σε τι κουταμάρα συμφώνησαν! Φυσικά θα φροντίσουμε αυτό το άρθρο να το στείλουμε μεταφρασμένο και στα Αγγλικά στους άθεους της Αυστραλίας που τον βραύευσαν, για να διαπιστώσουν και το δικό τους επίπεδο... Εκτός και αν έχουν και αυτοί σχέση με το Παγανιστικό ΥΣΕΕ της Αυστραλίας, οπότε δικαίως δεν καταλαβαίνουν τίποτα...

Ας δούμε άλλο ένα μήνυμα:

 

Μήνυμα Ρούσσου 21 Ιουνίου 2005 6:50:

STHN ELLADA EGRAPSA SE POLLOYS A0EISTES ALLA EINAI ANORGANWTOI KAI TOY GLYKOY NEROY. DHLADH EINAI A0EISTES ALLA MONO GIA TON EYTON TOYS. KANENA AGWNA KATA THS EBRAIOXRISTIANIKHS MASTIGAS KAI ANOHSIAS.
EGRAPSA SE EFHMERIDES KAI PERIODIKA DIAFORA ALLA DEN APANTHSAN. MONO O MEGAS FILOS MARINHS ME EDEX0EI ME XARA KAI KALOSYNH.
...

OPOTE LOIPON MONO O MARINHS EDEX0EI NA MOY DHMOSIEYSEI RERIKA AR0RA. DEN TON ENOXLEI POY EGW EIMAI A0EOS SKEPTIKISRTHS.

Εδώ είναι προφανές το "φτύσιμο" που έφαγαν τα ανόητα άρθρα του κου Ρούσσου από όλους, εκτός φυσικά από τους... παγανιστές, και τους άθεους της Αυστραλίας, που προφανώς κουβαλάνε την ίδια ασχετοσύνη.

Και είναι ενδιαφέρον, ότι ο κος Ρούσσος ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ να δημοσιεύονται τα άρθρα της αθεϊστικής του θρησκείας, από παγανιστικές ιστοσελίδες, και να θεωρεί τους πολυθεϊστές συνεργάτες του, σε σημείο που να τους προσκαλεί ως συμμάχους σε συζήτηση κατά των Χριστιανών!

Το προφανές είναι, ότι ο κος Ρούσσος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΪΣΤΗΣ. Είναι απλώς εχθρός του Χριστιανισμού! Δεν πρεσβεύει τον Αθεϊσμό, αλλά το μίσος προς τον Χριστιανισμό, και προς οτιδήποτε αληθινό. Γι' αυτό ενώ γράφει διαρκώς ανόητα άρθρα κατά των Χριστιανών, δεν έχει γράψει ούτε ένα κατά των πολυθεϊστών συνεργατών του! (Όπως και ο συνεργάτης του ο κος Καλόπουλος..., μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους, όπως ο "Επικουρίδης", ο οποίος μάλιστα πιο απροκάλυπτα συμφωνεί με τους πολυθεϊστές).

Ας δούμε και ένα τελευταίο μήνυμα του κου Ρούσσου:

 

Μήνυμα Ρούσσου 20 Ιουνίου 2005 6:33:

EGW EIMAI A0EOS. O FILOS MOY MARINHS DWDEKA0EISTHS. TOY EXW KSEKA0ARISEI TIS APOPSEIS MOY, ALLA AYTOS DEN EINAI MISALLODOKSOSSAN TOYS XRISTIANOYS KLP. TO ZHTHMA OMWS DEN EINAI AYTO. TO ZHTHMA EINAI AN AYTA POY GRAFOME EINAI SWSTA. AN KAPOIOS EINAI A0EOS KAI ALLOS EINAI PAGANISTHS, DEN SYNEPAGETAI TOTE OTI XRISTIANISMOS EINAI EINAI ALH0EIA. DEN EGINE, DHLADH KAT' AYTON TON TROPO, TO PSEMMA ALH0EIA!

5) AN EIXA NA DIALEKSW METAKSY XRISTIANISMOY KAI PAGANISMOY 0A ELEGA, DEN 0A PARW EYXARISTW.... ALLA AN ME YPOXREWNAN NA PARW ENAN DIA THS BIAS, OPWS KANATE ESEIS TOSSOYS AIWNES, TOTE 0A PROTIMOYSA TON PAGANISMO.
 

Εδώ το θέμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Ο κος Ρούσσος δηλώνει σαφώς τις δεισιδαιμονικές ("ορθολογικές") του προτιμήσεις. Το πρόβλημα του κου Ρούσσου, δεν είναι ο Παγανισμός. Ούτε η δεισιδαιμονία του Παγανισμού. Το πρόβλημά του είναι ο Χριστιανισμός. Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους Νεοπαγανιστές φίλους του, και μισεί άλογα τον Χριστιανισμό. Γιατί οι Νεοπαγανιστές απατεώνες, τον έχουν πείσει (όπως γράφει και εδώ), ότι δήθεν ο Χριστιανισμός έχει επιβληθεί δια της βίας. Και δεν έχει ο κος Ρούσσος ούτε τη στοιχειώδη λογική, ούτε τη στοιχειώδη κρίση, να διαβάσει τα στοιχεία που υπάρχουν, και που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Αυτά τα νεοπαγανιστικά παραμύθια περί δήθεν βίαιας επιβολής του Χριστιανισμού, ο κος Ρούσσος τα δέχεται και τα αναπαράγει από τους Νεοπαγανιστές, λόγω κακής προαίρεσης, παρά το ότι γνωρίζει τα στοιχεία που του έχουμε στείλει, και που αποδεικνύουν το αντίθετο. Έχουμε δώσει στον κο Ρούσσο τα λινκ από τις μελέτες μας, που αποδεικνύουν ότι οι Χριστιανοί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. Και ότι αντίθετα, αυτό το έκαναν (και εξακολουθούν να το ποθούν) οι Παγανιστές, οι συνεργάτες του κου Ρούσσου!

Βεβαίως όμως ο κος Ρούσσος, αν και τα γνωρίζει όλα αυτά τα στοιχεία, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Ενδιαφέρεται μόνο να πολεμήσει τον Χριστιανισμό, έστω και με ψεύδη και διαστρεβλώσεις, όπως δείξαμε στο παραπάνω άρθρο. Και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τα ψεύδη των Νεοπαγανιστών συνεργατών του, και παράλληλα τους εφοδιάζει με δικά του ψεύδη και διαστρεβλώσεις, για να εξαπατούν σε συνεργασία τους αφελείς και τους κακόπιστους.

Διαφορετικά, αν είναι πραγματικά άθεος, ας γράψει εναντίον του Παγανισμού τόσα κείμενα, όσα έχει γράψει κατά του Χριστιανισμού, και ας αναιρέσει τις θέσεις του Νεοπαγανιστή φίλου του, του κου Μαρίνη. Αν δεν το κάνει, δείχνει σαφέστατα το πραγματικό του πρόσωπο.

Και για να τελειώνουμε, ολοκληρώνουμε επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του κου Ρούσσου, που δείχνει την προτίμησή του για την Πολυθεϊστική δεισιδαιμονία, παρά για τον ορθό λόγο και την αλήθεια του Χριστιανισμού:

"0A PROTIMOYSA TON PAGANISMO".

Μετά από όλα αυτά τα παραπάνω, νομίζουμε ότι τα παράπονα του κου Ρούσσου, ότι δήθεν κακώς τον λέμε: "αθεο-παγανιστή", και ότι κακώς λέμε τα κείμενά του: "αθεο-παγανιστικά", περιττεύουν. Εμάς αυτή είναι η προσωπική μας εντύπωση. Αφήνουμε να το κρίνετε και μόνοι σας...

Δημιουργία αρχείου:26-7-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 6-4-2006.

ΕΠΑΝΩ