Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Μέθοδοι της Σκοπιάς

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι θρασύδειλοι θρησκόληπτοι κήρυκες // Απομόνωση τών οπαδών της Σκοπιάς // Η μεθόδευση εκούσιας απόκρυψης του 587 π.Χ. από την εταιρία Σκοπιά // Εκμετάλλευση τής ανευθυνότητας // Αντιμετώπιση ενός αιρετικού // 1ο Μέρος τής συζήτησης

2ο Μέρος τής συζήτησης

Μια αληθινή συζήτηση με Μάρτυρα του Ιεχωβά

Δείτε στην πράξη πώς αντιδρούν όταν ο συνομιλητής γνωρίζει τη Χριστιανική πίστη

 

Στην ακόλουθη καταγραφή τής συζήτησης, μπορείτε να δείτε τη συνέχεια τής συζήτησης, μεταξύ ενός Μάρτυρα τής Σκοπιάς και ενός Χριστιανού, της οποίας είχαμε παρουσιάσει το πρώτο μέρος προ δύο ημερών. Στη δεύτερη αυτή συνάντηση, ο Μάρτυρας πήγε μόνος του, χωρίς τη γυναίκα του, η οποία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ να ακούει την αλήθεια, κατά το υπόδειγμα που σχεδόν πάντοτε ακολουθούν, και που είχαμε παλαιότερα παρουσιάσει στο άρθρο μας: "Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι θρασύδειλοι θρησκόληπτοι κήρυκες".

Στη δεύτερη αυτή συζήτηση, θα δείτε τις σπασμωδικές προσπάθειες τού Μάρτυρα, να ΞΕΦΥΓΕΙ και ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ τις αποδείξεις, ότι το 607 π.Χ. (που είναι η βάση τής θρησκείας τους), είναι λάθος, και την "αλλαγή πλεύσης" που εντοπίσαμε στο άρθρο μας: Στην αρχή, σε πλησιάζουν λέγοντας: "Εμείς λέμε ό,τι λέει η Αγία Γραφή, και έχουμε την αλήθεια. Έλα να σου δείξω από την Αγία Γραφή τα λάθη τής θρησκείας σου". Και μόλις ο Χριστιανός του αποδείξει ότι το λάθος το έχει η Οργάνωση, τότε λέει: "Η Οργάνωση δεν είναι αλάθητη. Δεν πειράζει αν κάνει και κάποιο λαθάκι. Εγώ είμαι εδώ, επειδή εδώ είναι καλύτεροι άνθρωποι".

 

Περί τής 2ης Συζήτησης

Ο Μάρτυρας τής Σκοπιάς, όχι μόνο δεν κατάφερε να φέρει οποιαδήποτε από τις αποδείξεις που του ζήτησε ο Χριστιανός στην προηγούμενη συζήτηση, και που υποσχέθηκε ότι θα έφερνε, αλλά για μια φορά ακόμα έφυγε με την (μονότονη) υπόσχεση: "θα το ψάξω και θα σου πω", που επαναλάμβανε διαρκώς στην προηγούμενη συνάντηση.

Αυτή τη φορά όμως, φανέρωσε και ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Μέσα του πλέον δεν νιώθει καθόλου σίγουρος για το δόγμα τής θρησκείας του, και προσπαθεί να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ τη σημασία τού δόγματος. Γι' αυτόν πλέον δεν έχει σημασία ούτε ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, το 1914! Μόνο του ψυχολογικό στήριγμα, είναι ότι "εκεί διώχνουν τους αμαρτωλούς", γι' αυτό τους προτιμάει!

Η λογική του είναι τού τύπου:

"Εμπιστεύομαι την Οργάνωση να με περάσει ζωντανό από τον Αρμαγεδώνα".

"Η Οργάνωση είναι η αληθινή Οργάνωση τού Θεού".

"Αυτό το ξέρουμε, επειδή το 1914 έγινε η Παρουσία τού Χριστού, και κατά τις προφητείες, τρισήμισι χρόνια μετά, τους έχρισε ως δικό Του Πιστό και Φρόνιμο Δούλο, για να μας τρέφει πνευματικά".

"Δεν θέλω όμως να δω τις αποδείξεις εναντίον τού 1914, γιατί είναι ψεύτικες κατηγορίες κατά τής Οργάνωσης, και η Οργάνωση μας έχει πει, ότι δεν πρέπει αυτά να τα διαβάζουμε, επειδή είναι αποστατικά".

"Και που ακόμα και αληθινά να είναι, δεν έχουν μεγάλη σημασία".

Δηλαδή, η κυκλική λογική που λέει ότι η Οργάνωση στηρίζει τους ισχυρισμούς της στο 1914. Αν αυτό είναι λάθος, και αυτή είναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Αλλά επειδή λέει στους οπαδούς της ότι ΔΕΝ πρέπει να διαβάζουν τα στοιχεία εναντίον τού 1914, αυτοί αρνούνται να τα διαβάσουν, επειδή το λέει η δήθεν Οργάνωση τού Θεού!

Το να κατηγορεί ο ίδιος τις θρησκείες τών άλλων ως ψευδείς, με ψευδή δόγματα, και αποστατικές, δεν είναι γι' αυτόν πρόβλημα. Το να του ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ όμως, ότι η δική του θρησκεία η ΣΚΟΠΙΑ είναι θρησκεία απάτης, δεν θέλει να το ακούει, όπως δεν του αρέσει να ακούει να κατηγορούν τη... γυναίκα του!

Το θέμα γι' αυτόν, δεν είναι αν οι άλλοι έχουν δίκιο σε αυτό που λένε, αλλά στο πώς... "κατέληξαν" κάποιοι απ' αυτούς! (Κάτι για το οποίο οι ομόθρησκοί του, φρόντισαν να διαδώσουν πολλές - πολλές ανυπόστατες συκοφαντίες, που ο ίδιος δεν διασταύρωσε ποτέ, μια και αυτούς που κατηγορεί, τους... αποφεύγει!)

Αυτές και άλλες αστειότητες θα διαβάσετε στην ακόλουθη πραγματική συζήτηση, που σε κάνει πραγματικά να λυπάσαι την ψυχολογία τού ανθρώπου αυτού, και τών ομοθρήσκων του, όπως τους κατάντησε η Σκοπιά.

 

Η 2η συνάντηση Χριστιανού και Μάρτυρα τής Σκοπιάς

"(...Τον άφησα να μου πει αυτά που είχε να πει και στην συνέχεια αρχίσαμε την συζήτηση:)

Θ= Για αυτό που ρωτάς για το Άγιο Πνεύμα (ανοίγει το Ενόραση και τον διακόπτω).

Ν= Δείξε μου ένα εδάφιο που λέει ότι το Άγιο Πνεύμα είναι η δύναμη του Θεού.

(Δεν μου έδειξε κανένα.)

Ν= Του απαντάω: Ο Παύλος λέει ο Χριστός είναι η Δύναμη και όχι ότι, ό,τι έκανε, το έκανε με τη δύναμη του Θεού, αλλά ότι είναι η δύναμη του Θεού. Ταυτόχρονα ο Παύλος σε ένα χωρίο που σου δείχνω εγώ και σε ένα που μου δείχνεις από το "Ενόραση" πάλι ξεχωρίζεται η δύναμη του Θεού από το Πνεύμα. Άρα η Οργάνωση λέει ψέματα και διαφωνεί με τον Παύλο.

Θ= Οι Παροιμίες προσωποποιούν πολλά πράγματα όπως την αμαρτία, το θάνατο, τον άδη, τη σοφία κλπ. Το ίδιο είναι και για το Πνεύμα. Αν εγώ σου πω πχ ότι κοροϊδεύεις σε κάτι που μου λες τη νοημοσύνη μου, δε σημαίνει πως η νοημοσύνη είναι πρόσωπο.

Ν= Ναι Θανάση μου αλλά ποτέ όλα αυτά που λες δεν δραστηριοποιούνται όπως σε πάμπολλα χωρία της Γραφής δραστηριοποιείται το Πνεύμα.

(Του παραθέτω τροχάδην μερικά: Ψαλμοί 33:6 ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ και τον απογυμνώνουν από το ζωντανό Λόγο του και Πνεύμα -Εβραίους 4:12-13- αν ο Θεός δεν έχει πνεύμα με λογική θέληση και λογική ενέργεια ζωντανό πνεύμα πώς είναι ο Ίδιος ζωντανός.

Πώς δεν έχει προσωπικότητα το Πνεύμα όταν λέγει: Πράξεις 13:2 το Άγιο Πνεύμα έχει θέληση: Κορινθίους Α' 12:11; Πώς είναι δύναμη απρόσωπη χωρίς λογική όταν: Πράξεις 15:28 και Ιωάννης 14:26, Ιωάννης 16:13-14, Ρωμαίους 8:26-27, Κορινθίους Α' 2:10-11 λένε άλλα; Από τα παραπάνω, το Πνεύμα έχει προσωπικότητα γιατί: διδάσκει, υπενθυμίζει οδηγεί, αναγγέλει, δοξάζει, βοηθεί, ικευτεύει, ερευνά, γνωρίζει τα του Θεού άρα έχει και λογική. (Εβραίους 4:12-13. Ρωμαίους 8:2-6. Πέτρου Α' 3:18. Ιώβ 33:4. Πράξεις 5:3-4).

Για τη φράση "κοροϊδεύεις την νοημοσύνη", που μου δείχνεις ως παράδειγμα, σαφώς όποιος τη λέει, εννοεί "κοροϊδεύεις εμένα, δηλαδή το πρόσωπό μου". όσο για τη Σοφία οι συγγραφείς του "Ενόραση" Θανάση μου κάνουν τεράστιο και τραγικό λάθος γιατί η Σοφία είναι πρόσωπο. Και είναι βέβαια ο Χριστός κατά τον Απόστολο Παύλο: "Θεού Δύναμις και Θεού Σοφία".

Θ= Για την Ανάσταση, ίσως εκεί ο Χριστός μιλάει για τους ουράνιους που θα είναι σαν άγγελοι.

Ν= Δεν λέει τέτοιο πράγμα ο Χριστός, αν ξεχώριζε τους ανθρώπους θα το διευκρίνιζε. Αλλά μιλάει για όλους τους αναστημένους. Θανάση δε μου απαντάς.

Δε σε κάλεσα εδώ απόψε για να μιλήσουμε ούτε για την Τριάδα ούτε για την Ανάσταση.

Λοιπόν: Πώς βγαίνει Θανάση μου το 1914, ως έτος παρουσίας του Χριστού και ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι η Οργάνωση του Θεού από το 1918;

Θ= Από το 607 π.Χ. έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ + 2520 χρόνια οι καιροί των Εθνών του Λουκά, τελειώνουν το 1914 μ.Χ..

Ν= Θανάση το 607 είναι λάθος. Είναι το 587 π.Χ., 20 χρόνια αργότερα. Άρα δεν έγινε τίποτε το 1914.

Θ= Το έχω ψάξει πολύ, το 607 είναι σωστό.

Ν= Θανάση μου δεν μπορεί να το έχεις ψάξει.

(Του λέω για τον Γιόνσον, για τον Φρανς και άλλους χωρίς άλλα ονόματα, του λέω όλη την ιστορία πως έχει).

Θανάση, η Αγία Γραφή, οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι, οι εγκυκλοπαίδειες, η αστρονομία συμφωνούν ότι το 587 είναι τεκμηριωμένο. Τι μου λες τώρα;

Θ= Τι θα αλλάξει αν το 607 είναι λάθος; Δε με ενδιαφέρουν χρονολογίες. Ο Παύλος λέει να μην ασχολούμαστε με τέτοια που προκαλούν έριδες και συζητήσεις. Σημασία έχει ότι εγώ θέλω να ζήσω για πάντα, να είμαι του Θεού, να έχω γύρω μου πιστούς και όχι κοσμικούς. Να ανήκω κάπου που αποκόπτονται όσοι είναι αμαρτωλοί. Ξέρω ανθρώπους που άλλαξαν ζωή από όταν έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ν= Θανάση το 607-1914 είναι σημαντικότατο. Αν είναι λάθος τότε είναι λάθος όλο το οικοδόμημα της Σκοπιάς. Πιστοί και καλοί χριστιανοί, άνθρωποι που άλλαξαν ζωή υπάρχουν σε όλες τις ομολογίες. Εγώ θέλω να επανέλθουμε στη χρονολογία.

Θ= Αυτά που λες τα έχω διαβάσει. Τα γράφουν και τα διαδίδουν αποστάτες. Το θέμα είναι πώς κατέληξαν αυτοί. Ποια είναι η ζωή τους σήμερα. Άλλοι χώρισαν, άλλοι γίνανε του κόσμου. Τι να ζηλέψω από αυτούς; Δεν μπορώ να ακούω να μου βρίζεις την Οργάνωση. Είναι σαν να σου βρίζω τη γυναίκα. Εσύ θα πιστέψεις αυτά που σου λέει ένας κακός γείτονας για τη γυναίκα σου;

Ν= Θανάση οι όποιοι αποστάτες που μου λες δεν έγιναν αυτό που λες, τουλάχιστον όχι όλοι. Δεν έγιναν όλοι άθεοι, άλλοι έγιναν προτεστάντες, άλλοι ορθόδοξοι, άλλοι ενδεχομένως καθολικοί. Δεν έχει σημασία τι απέγιναν. Έχει σημασία αν αυτά που είπαν είναι σωστά και πώς τους αντιμετώπισε η Σκοπιά. Όταν μου πουν ότι η γυναίκα μου με απατάει και μου φέρουν φωτογραφίες, αν είναι γνήσιες οι φωτογραφίες πρέπει να τους πιστέψω.

Θ= Οι φωτογραφίες θα είναι ψεύτικες.

Ν= Μα αν είναι γνήσιες πρέπει να εξακολουθήσω να εθελοτυφλώ; Τι λογική είναι αυτή που έχεις;

Θ= Η Οργάνωση καλώς αντιμετώπισε στους αποστάτες. Καλώς απάντησαν στον Γιόνσον, καλώς απέκοψαν τους άλλους. (Του διαβάζω αυτούσιες τις απαντήσεις του κυβερνώντος σώματος στο Γιόνσον και τις βρίσκει τέλειες). Δηλαδή είναι ωραίο να κλονίζεις την πίστη σε μέλη της Εκκλησίας; Είναι δυνατό να έχει δίκιο κάποιος με 10 χρόνια έρευνας, από τη στιγμή που άλλοι - η Οργάνωση - τα μελετάει 100 και πλέον χρόνια; Εγώ θέλω να ανήκω κάπου που εφαρμόζεται η αποκοπή. Ούτε "χαίρετε" να μη λέμε. Όχι σας εσάς που είχατε τον αφορισμό και τον καταργήσατε.

Ν= Τι είναι αυτά που μου λες. Αν η έρευνα είναι σωστή εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος την έκανε ούτε πόσα χρόνια κράτησε. Σημασία είναι να είναι σωστή. Άλλωστε εγώ ξέρω πως ο Γιόνσον ήταν πολύ πιστός στην Οργάνωση, πολύ προκατειλημμένος υπέρ της. Δεν έγραψε την πραγματεία και την υπέβαλε στο κυβερνών σώμα προκειμένου να φύγει από την Οργάνωση. Την έγραψε για να αλλάξει η Οργάνωση το λάθος της. Δεν θέλουν του είπαν να αλλάξουν τη χρονολογία. Δεν είναι διατεθειμένη η Οργάνωση.

Με την αποκοπή όπως την εννοείτε εσείς διαφωνεί ο Χριστός στην παραβολή των ζιζανίων. Οι άγγελοι θα κάνουν την αποκοπή, όχι οι πρεσβύτεροι της Οργάνωσης. Το θέμα μας δεν είναι η αποκοπή πάντως. Οι δικοί μας αφορισμένοι αφορίζονται Θανάση μου από μόνοι τους. Δεν έρχονται άλλο στην Εκκλησία. Οι Εκκλησίες μας όμως είναι κάθε μέρα γεμάτες από άτομα που αισθάνονται σαν τον τελώνη. Ικευτεύουν το Θεό: "φωτισέ μου το σκότος" του λένε. Θα πρέπει να τους διώξουμε;

Θ= Δεν θέλω να διαβάσω αυτά που μου δίνεις. Είναι πιθανότατα από αποστάτες.

Ν= Πρέπει να τα διαβάσεις. Είναι όλες οι αποδείξεις.

Θ= Θα ερευνήσω μόνος μου.

Ν= Έχω και άλλα στοιχεία, πάρα πολλά. Θα σου τα δώσω.

Θ= Καλά, αλλά να μην είναι από αποστάτες.

Ν= Θα είναι από την Αγία Γραφή, την ιστορία, την αρχαιολογία κλπ. Το θέμα είναι πως είναι σίγουρα σωστά. Αν η Οργάνωση λέει ψέματα πώς την εμπιστεύεσαι; Πώς ξέρεις για το τέλος ότι τα λέει καλά; Άλλωστε πολλές φορές έπεσε έξω. Πολλές φορές αλλάζει αυτά που πιστεύει. Μου έρχεται στο μυαλό ένα αρκετά ευτράπελο: Η ανάσταση των Σοδομιτών. 7-8 φορές έχετε αλλάξει άποψη. Θα αναστηθούν ή όχι; Πώς είσαι σίγουρος ότι θα σε περάσει από τον Αρμαγεδώνα; Με ψέματα;

Θ= Η οργάνωση δεν είπε ποτέ ότι δεν κάνει λάθη. Οι πρώτοι το 1914 πίστευαν πως θα έρθει ο Χριστός ορατά, ότι θα γίνει το τέλος του κόσμου τη χρονολογία αυτή. Δεν έγινε όμως. Οι πρώτοι είχαν στο σύμβολο του Σταυρού, γιόρταζαν Χριστούγεννα. Δεν ήταν ακόμα καθαροί. Γι' αυτό υπάρχουν και λάθη. Τα βασικά δόγματα δεν αλλάζουν. Εκλεπτύνσεις γίνονται. Ούτε και οι Απόστολοι γνώριζαν τα πάντα. Αν ρώταγες τον Παύλο για το πότε περιμένει το Χριστό θα σου έλεγε ότι θα ερχόταν ο Χριστός ενώ ακόμα θα ήταν ζωντανός ο Παύλος.

Ν= Οι Απόστολοι ποτέ δεν άλλαζαν το Ευαγγέλιο που κήρυτταν. Η αλήθεια "παραδόθηκε άπαξ στους αγίους". Δεν είναι θέμα εκλεπτύνσεων. Η Αγία Γραφή καταδικάζει τους ψευδοπροφήτες. Αν η Σκοπιά είναι ψευδοπροφήτης δεν μπορεί να διεκδικεί τίτλο αγωγού του Θεού. Πράγματι ο Παύλος και οι πρώτοι χριστιανοί περίμεναν σύντομα το Χριστό, αλλά αυτό δεν ήταν δόγμα. Δεν αμφιταλαντεύονταν όμως, αν ο Χριστός είναι ο Θεός ή αντιπρόσωπος του Θεού. Αν ο Θεός είναι Τριαδικός κλπ. Δεν άλλαξαν ποτέ θέσεις στο Ευαγγέλιο που κήρυτταν. Αλλαγή target group έκανε π.χ. ο Πέτρος αλλά όχι αλλαγή Ευαγγελίου.

Η οργάνωση διεκδικεί μοναδικότητα και μου λες ότι μπορεί να αλλάζει θέσεις! Τι Θεός είναι αυτός που μια λέει το ένα στην Οργάνωση και μια το ακριβώς αντίθετο;

Θ= Μα τι λες. Πίστευαν οι πρώτοι χριστιανοί στην Τριάδα; πίστευε ο Χριστός στην Τριάδα; Υπάρχει η λέξη Τριάδα μια φορά στην Γραφή;

Ν= Το θέμα μας δεν είναι η Τριάδα. Μη φεύγουμε από το θέμα μας. Αν σου πω ότι ο Χριστός και οι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν στην Τριάδα, αν σου δείξω επιστολές πρώτων αποστολικών πατέρων προ της υποτιθέμενης αποστασίας του 4ου αιώνα  μ.Χ., θα μου πεις ότι δεν τα δέχεσαι γιατί είναι εξωγραφικά. Η αγία Τριάδα υπάρχει παντού στην Γραφή ως ουσία. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Θ= Η Εκκλησία αποστάτησε αμέσως μετά το θάνατο των Αποστόλων.

Ν= Άρα το έργο του Χριστού ακυρώθηκε πολύ γρήγορα. Ο Σατανάς νίκησε λοιπόν; Όλοι αυτοί που μαρτυρούσαν επί 4 αιώνες μαρτυρούσαν για ένα ψέμα;

Θ= Και οι κομμουνιστές μαρτύρησαν.

Ν= Υπάρχει διαφορά. Οι Χριστιανοί μαρτυρούσαν γιατί δεν πρόσφεραν θυσία στα είδωλα. Γιατί παραδέχονταν το Χριστό ως τον Θεό τους. Υπάρχουν στοιχεία αλλά δεν τα δέχεστε επειδή είναι εξωγραφικά. Κάτι Καθολικές Εγκυκλοπαίδειες, κάτι Βρετανικές Εγκυκλοπαίδιες όμως τις πιστεύετε όταν σας συμφέρει αυτό που λένε.

Θ= --------------

Ν= Το θέμα μας είναι αν η Οργάνωση είναι αληθινή, επομένως αν είναι του Θεού. Αν είναι ψέμα το 1914 και 607, τότε έχουμε να κάνουμε με ψεύτες. Αν δεν το παραδέχονται ενώ το ξέρουν και διώκουν αυτούς που το ξέρουν, αν θέλουν να το αποκρύπτουν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά τότε είναι πονηροί. Μόνος σου Θανάση μου πριν λίγο μου διάβασες εδάφιο που λέγει ότι στους πονηρούς δεν αποκαλύπτεται ο Θεός.

Προχτές σας είπα πως αν ο Μέγας Αθανάσιος δεν ήταν του Θεού δεν θα μπορούσε ο Θεός να τον ορίσει μαζί με ομοπίστους του, ώστε να φτιάξουν τον κανόνα της Γραφής που και εσείς παραδέχεστε. Άρα έρχεστε στα λόγια μου. Πώς εμπιστεύεσαι για τη σωτηρία σου μια Οργάνωση που λέει ψέματα; Εν τοιαύτη περιπτώσει με ποιο δικαίωμα αρνούνται τόσο μεγάλο όγκο αποδείξεων;

Θ= Ό,τι λέει η Οργάνωση δεν βγαίνει αυθαίρετα. Δεν τα λέγει το Κυβερνών Σώμα μόνο του. Κάποιος από τους χρισμένους ανά τον κόσμο, που λαμβάνει από τα εμβλήματα (περίπου 7000 σήμερα) στέλνει στο Κυβερνών Σώμα μια επιστολή με την αποκάλυψη του Θεού που μέσα του αισθάνεται. Το Κυβερνών Σώμα την εξετάζει αν είναι σύμφωνη με τη Γραφή. Είναι και οι του Κυβερνώντος Σώματος χρισμένοι. Τότε μόνο γίνεται δεκτή.

Ν= Πού τα βρήκατε όλα αυτά στην ιστορία της Εκκλησίας; Ποιος πιστοποιεί ότι κάποιος που λέει κάτι ως αποκάλυψη του Θεού είναι χρισμένος;

Αν είμαι Μάρτυρας του Ιεχωβά ζω μια σωστή ζωή. Βγαίνω στο έργο, παρακολουθώ τις συναθροίσεις, έχω ουράνια ελπίδα, λαμβάνω από τα εμβλήματα, δηλώνω χρισμένος, πώς πιστοποιούμαι ώστε να φέρνω νέο φως; Δεν υπάρχει περίπτωση να νομίζω πως είμαι χρισμένος; Γιατί μόνοι σας μου είπατε πως τα θαύματα σταμάτησαν με το θάνατο των Αποστόλων γιατί είχε κατά κάποιο τρόπο πιστοποιηθεί η Εκκλησία του Θεού στη συνείδηση των ανθρώπων.

Ερωτώ: από τη στιγμή που ο Χριστός πιστοποιήθηκε κατά κάποιο τρόπο μέσω των θαυμάτων του ότι είναι αληθινός, το ίδιο ισχύει για τους Αποστόλους, δηλαδή ο Θεός επιβεβαίωνε στον κόσμο πως είναι δικοί του, πώς τώρα ο Θεός άλλαξε γνώμη και ο κάθε χρισμένος μπορεί απλώς να το δηλώνει;

Πρέπει να το αποδείξει. Πώς τον πιστεύετε; Επειδή ζει μια ειλικρινή ζωή και δηλώνει χρισμένος σημαίνει πως είναι; Δεν πρέπει να επιβεβαιώσει ο Θεός στην Οργάνωση του, ότι πρέπει να τον ακούνε γιατί του κάνει αποκαλύψεις; Εγώ ξέρω πως οι ανά τους αιώνες απεσταλμένοι δίκαιοι πιστοποιούνταν με σημεία από το Θεό. Και αυτό ισχύει ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗ για τα πρόσωπα της Αγίας Γραφής.

Απορώ πώς πιστεύετε τόσο εύκολα τέτοια πράγματα.

Θ= --------------

Ν= Θανάση, η Οργάνωση έχει πει πολλά ψέματα. Αν το 1914 είναι ψέμα, τότε γιατί να μην είναι ψέμα και τα δόγματά της; Οι τόσες αποτυχημένες προβλέψεις για το τέλος;

Θ= Τώρα τελευταία δεν σημειώνονται αλλαγές.

Ν= Δε μου λέει τίποτε αυτό. Η ιστορία της Οργάνωσης μου λέει πολλά.

Συνεχίζω.

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο.

Γιατί να πιστεύω την Οργάνωση που μου λέει ότι ο Θεός δεν είναι Τριαδικός και να μη πιστεύω ότι είναι; και τόσα άλλα που οι διάφορες ομολογίες - εκκλησίες λένε αντίθετα από τη Σκοπιά;

Θ= Χιλιάδες εδάφια της Γραφής είναι κατά της Τριάδας.

Ν= Χιλιάδες εδάφια παρερμηνεύετε εσείς και ό,τι δεν μπορείτε να παρερμηνεύσετε το αλλάζετε.

Προτεστάντες, Καθολικοί, Μάρτυρες του Ιεχωβά,  λένε ότι στηρίζονται στην Γραφή. Και όμως είναι όλοι τόσο διαφορετικοί. 23.000 προτεσταντικές θρησκείες μόνο στην Αμερική. Δε σου κάνει εντύπωση, ότι όλοι την Αγία Γραφή επικαλούνται; Εξήγησέ το μου αυτό.

Θ= Μια είναι η Οργάνωση του Θεού.

Ν= Εσύ το λες αυτό.

Εκτός από το ψέμα του 1914 αλλάξατε πολλά εδάφια της Γραφής κατά το συμφέρον σας. Χιλιάδες εδάφια της Γραφής μιλούν για Τριαδικό Θεό. Δεν ήθελα να φέρω θέμα Αγίας Τριάδος αλλά βλέπω σε τρώει λιγάκι.

(Του παραθέτω: Ησαΐας 48, 12-16, Ζαχαρίας 2, 5-11, Αβδιού 1, 1, Ρωμαίους 9, 4-5, Ιωαν. 8, 21-29).

Χιλιάδες είναι Θανάση μου τα εδάφια. Εσύ δεν τα βλέπεις.

Θ= Θέλω να τα δω και στο σπίτι μόνος μου όλα αυτά. Αλλά είναι εβραϊσμοί πολλά από αυτά. Η εβραϊκή γλώσσα είναι περίεργη, είναι ποιητική. Δε μοιάζει με την ελληνική.

Ν= Να τα δεις τα εδάφια.

Αν εβραϊσμό εννοείς τίποτα πληθυντικό μεγαλειότητας σε πληροφορώ πως έχει ληφθεί υπόψη αυτή σου η δικαιολογία.

(Δείχνει να μη γνωρίζει τι είναι ο πληθυντικός μεγαλειότητας. Στα εδάφια Ησαΐας 6:1, και τη συνάφεια με Ιωάννη και Πράξεις που του επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζει τα περί αρχής αντιπροσώπευσης, αλλά δεν προβάλλει αντίσταση για το ποιον Γιαχβέ εννοεί ο Ιωάννης.)Υπόσχεται να τα δει και μόνος του. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα ανατρέξει στο τι γράφει η Οργάνωση σε βιβλία τύπου "Ενόραση". Τα έχει φέρει μαζί του. Δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη σε αυτά και τεράστιο θαυμασμό που κάποιοι φαίνεται πως απαντούν τις απορίες μου, ενώ αυτός δεν τις ήξερε. ΣΥΝΕΧΙΖΩ:).

Γιατί η Σκοπιά Θανάση, άλλαξε εβραϊκό και ελληνικό κείμενο σε διάφορα σημεία της ΜΝΚ; Τι θέλει να κρύψει από όλους εσάς; Γιατί στο Ζαχαρία η αντωνυμία "αυτού' γίνεται "μου"; Γιατί στην προς Εβραίους ο Θεός γίνεται θρόνος για να καθίσει πάνω του ένα "κτίσμα'; Γιατί στο περίφημο Κολοσσαείς 1-15 και εξής που τόσο χρησιμοποιείτε προσθέσατε τη λέξη "όλα" τα άλλα πράγματα ότι εφτιάχθηκαν από το Χριστό, για να μας πείτε ότι ο Χριστός είναι φτιαγμένος από τον Ιεχωβά; Αφού το αρχαίο κείμενο δεν λέγει "όλα" τα άλλα".

Να το πάθουν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι Μάρτυρες που δεν ξέρουν ελληνικά, να το πάθουν. Οι έλληνες όμως είναι αναπολόγητοι.

Ξέρεις πόσες άλλες αλλαγές έχουν κάνει στη ΜΝΚ; Εγώ Θανάση μου δεν μπορώ να δεχθώ τη μετάφραση του Ζαχαρία. Θα δω τι λέει στο πρωτότυπο ο Ζαχαρίας. Και επειδή δεν ξέρω εβραϊκά θα ρωτήσω να μου πουν τι λέει το πρωτότυπο αυτοί που ξέρουν.

Θ= Θα βάλλω κάτω όλες τις μεταφράσεις και θα δω αν αυτά που λες είναι σωστά. Θα τα κοιτάξω.

Ν= Θανάση, επειδή στο προφορικό απόψε είναι δύσκολο να καταλάβεις όλα όσα σου λέω, αύριο θα έχεις τυπωμένα όσα σου λέω απόψε.

Απόψε δεν θέλω να πιστέψεις στην Αγία Τριάδα Θανάση. Απόψε θέλω να δεις ότι ο Χριστός είναι Γιαχβέ, ότι το 1914 είναι λάθος, ότι η Εταιρεία εμπαίζει την πίστη σας και την αγνή σας καρδιά.

Θέλεις και άλλα εδάφια; Είναι ατέλειωτα.

Άκου λοιπόν: Ιωάννης 8:21-29. Το να αναγνωρίσει λοιπόν κάποιος τον Ιησού Χριστό ως Γιαχβέ, δηλαδή ως ομοούσιον τού Πατρός, είναι βασικό για τη σωτηρία του.

Η παραπάνω Ελληνική μετάφραση τού "Γιαχβέ", ήταν μια φράση που ο Ιησούς Χριστός συνήθιζε να λέει για τον εαυτό του, υπονοώντας έτσι, ότι είναι ομοούσιος τού Πατρός του.

Δεν πρόκειται εδώ για "ελειπτική φράση", επειδή στις ελειπτικές φράσεις, η ελείπουσα λέξη υπονοείται καθαρά.

Εδώ όμως, καμία λέξη τού συμφραζομένου δεν υπονοείται καθαρά, και σαν συνέπεια οι ακούοντες, του έλεγαν: "Συ τις ει;" αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος που έβλεπαν απέναντί τους, είναι ο ένσαρκος Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης. Η φράση "τότε γνώσεσθε ότι Εγώ Ειμί", είναι η ίδια που χρησιμοποιείται στην Παλαιά Διαθήκη από τον Ιεζεκιήλ: "και γνώσεσθε ότι εγώ Γιαχβέ (Ελληνικά "Είμαι")". (Ιεζεκιήλ 35/λε΄ 9, 15. 36/λς΄ 38. 37/λζ΄ 14, 28. 38/λη΄ 23. 39/λθ΄ 6, 28 κλπ). Ιεζεκιήλ 35:9-15. Ιεζεκιήλ 36:38. Ιεζεκιήλ 37:14-28. Ιεζεκιήλ 38:23. Ιεζεκιήλ 39:6-28.

Έτσι λοιπόν, ως "Γιαχβέ", ο Ιησούς Χριστός χρησιμοποιεί και στα παρακάτω εδάφια τη λέξη: "Είμαι", με απόλυτο τρόπο, όπως και στην Παλαιά Διαθήκη. (Ιωάννης 8/η΄ 58: "Πριν Αβραάμ γενέσθαι Εγώ Ειμι"). Δεν λέει: "Εγώ ήμουν", αλλά "Εγώ Ειμι", πράγμα που δείχνει την αιωνιότητά του, ως Γιαχβέ.

Δεν το βλέπεις Θανάση μου: Εγώ ειμί, Θανάση, Εγώ Ειμί, Θανάση, "Θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας εάν δεν δείτε ότι Εγώ Ειμί".

ΕΓΩ ΕΙΜΙ Θανάση, Σου θυμίζει τίποτε αυτό το "εγώ ειμί" Θανάση μου; Στην καιόμενη Βάτο ο Θεός δεν έλεγε "εγώ ειμί"; "είμαι ο Είμαι" Θανάση μου! έτσι δεν έλεγε; ΕΓΩ ΕΙΜΙ, ΕΙΜΑΙ Ο ΕΙΜΑΙ Θανάση.

Γεμάτη με τέτοιες φράσεις η Παλαιά Διαθήκη, Γεμάτη η Καινή ότι τα λέει ο Χριστός για τον εαυτό του.

(Σηκώνεται να φύγει γιατί είναι περασμένη η ώρα λέει. Δείχνει να τα έχει χαμένα. Σχεδόν τον λυπάμαι. Με παρακαλάει να τον αφήσω να τα εξετάσει λίγα-λίγα, όχι τόσα εδάφια μαζί. Του υπόσχομαι πως δεν απαιτώ από αυτόν να τα δει όλα μεμιάς. Τον καταλαβαίνω. Δείχνει χαμένος. Με ρωτάει 2-3 φορές:)

Θ= Ωραία Νάσο, πού θέλεις να καταλήξεις; Που να πάω; Τι να πιστεύω;

Ν=  Όχι, (του λέω), κάτσε μέχρι το πρωί. Δεν θα σου πω εγώ που να πας. Δεν θα σου πω να φύγεις από τους Μάρτυρες. Αυτά θα τα δεις μόνος σου, μαζί με το Θεό. Δεν έχει αξία να σου πω εγώ που να πας. Δεν έχει αξία να σου πω εγώ να φύγεις από τους Μάρτυρες. Δεν πιστεύω ότι θα με ακούσεις εμένα άλλωστε.

Θ= Η γυναίκα μου δε θα άντεχε να σε ακούει τόση ώρα να λες όλα αυτά.

Ν= Γιατί Θανάση μου; Απαντήσεις ζητάω.

Κατηγορήθηκε ο Χριστός ότι έκανε τον εαυτό του ίσο με το Θεό; Τον Σταύρωσαν γι' αυτό; Ο Καϊάφας κατάλαβε πολύ καλά τι σήμαινε η φράση "Συ είπας". Το συνέδριο είπε "ένοχος θανάτου είναι" γιατί Θανάση μου; Γιατί γνώριζε το Συνέδριο τη σχετική διάταξη για το ποιος αξίζει να πεθάνει από το Δευτερονόμιο ή το Λευϊτικό (δεν θυμάμαι καλά, θα το βρω και θα σου το πω).

Θ= Αυτό που λες για το ίσο με το Θεό, είναι κατηγορία δική τους όχι ότι το έλεγε ο Ιησούς.

Ν= Θανάση δεν βρέθηκε κανένας να τον κατηγορήσει ότι πήγε με γυναίκες, γιατί αποδεδειγμένα δεν είχαν τέτοια στοιχεία και αποδεδειγμένα δεν πήγε. Τον κατηγόρησαν για λόγια που φαίνεται τον άκουσαν να λέγει.

Θ= Τότε γιατί χρησιμοποίησαν ψευδομάρτυρες στη δίκη;

Ν= Και με αυτούς κατηγορία δεν βρήκαν. Οπότε τον ανάγκασαν να τους πει στα ίσα. Θανάση, η Οργάνωση λέει πολλά ψέματα. Σου το υπενθυμίζω.

Θ= Εγώ θέλω να είμαι με αυτούς που διώχνουν από ανάμεσά τους τον πονηρό.

Ν= Αυτό ΔΕΝ πρόκειται να το επιτύχεις ποτέ Θανάση μου. Πάντα θα υπάρχουν οι υποκριτές και στους Μάρτυρες και παντού και στις Εκκλησίες. Αν κρύβονται καλά δεν θα τους αποκόψετε ποτέ εσείς. Δεν θα τους βρείτε ποτέ όλους.

Θ= Το Βατοπαίδι. . .

Ν= Κοίτα τον εαυτό σου όπου και αν είσαι. Κοίτα εσύ να είσαι καθαρός. Κοίτα εσύ να είσαι του Θεού. Άσε τι κάνουν οι ομόπιστοί σου. Δεν θα βρείτε ποτέ όλους τους αμαρτάνοντες. Είναι αλλουνού δουλειά αυτό.

Θ= Πάντως οι αποστάτες έφυγαν γιατί τσαντίστηκαν επειδή μπορεί να ήθελαν να κάνουν π.χ. μια ομιλία σε Αίθουσα Βασιλείας 1ας ώρας, ενώ ο χρόνος είναι μισή ώρα. Ή μπορεί να μην άρεσε το κήρυγμά τους στους πρεσβυτέρους και να τους έκαναν κάποια παρατήρηση. Αυτοί να τσαντίστηκαν και για διάφορους άλλους λόγους να έφυγαν. Μετά σπέρνουν ζιζάνια. Αποκόβονται. Πάνε και κάνουν ομιλίες στις Εκκλησίες και παίρνουν πολλά λεφτά.

Ν= Δεν θεωρώ σοβαρό τίποτα από από αυτά που μου λες τώρα. Για τέτοιους λόγους δεν προτιμάς να αποκοπείς και να χάσεις φίλους γνωστούς, οικογένεια, ψυχική ηρεμία, δουλειά τα πάντα.

(Σηκώνεται πλέον να φύγει, φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο. Τον κρατάω στο όρθιο 5 λεπτά ακόμη).

Ν= Ερεύνησε (του λέω), δες τα εδάφια. Θα είμαι κοντά σου για διευκρινήσεις, θα σου δώσω πολλά άρθρα και μελέτες. Ερεύνησε και το 1914. Είναι σημαντικό.

(Καληνύχτα - Καληνύχτα)

***********************************************

...

Δεν είμαι υπεραισιόδοξος.

Θα είμαι κοντά του αν το θέλει.

Μου έκαναν εντύπωση τα εξής:

1. Δεν ήθελε να ακούσει ούτε να πάρει όλη τη μελέτη για τη χρονολογία.

2. Τα τριαδικά χωρία της Παλαιάς τα έβγαζε "εβραϊσμούς".

3. Τον έπιασα πολλές φορές να ψάχνεται και να μένει με ζωγραφισμένη απορία στο πρόσωπό του για τα εδάφια που του έλεγα, παρόλο που υποστήριζε πως τα έχει δει ξανά όλα και δεν του φαίνονται τριαδικά.

4. Κάποια στιγμή υποστήριξε πως ούτε οι απόστολοι τα ήξεραν όλα και επομένως δεν τα είχαν κατανοήσει όλα και το γράφει ο Παύλος στην Αγία Γραφή. Δε θυμάμαι ποια στιγμή το είπε, αλλά του απάντησα πως "τότε η Γραφή δεν είναι πλήρης και εν έτει 2009 χρειαζόμαστε νέα αποκάλυψη". Δηλαδή εξωγραφικές μαρτυρίες.

5. Δεν είχε ιδέα για το ότι οι αποστολικοί πατέρες (Κλήμης, Ιγνάτιος, Πολύκαρπος κ.ά.) που του ανέφερα, πίστευαν στην Αγία Τριάδα, επειδή με προκάλεσε για τους πρώτους χριστιανούς και αναγκάστηκα, και εξέφρασε την επιθυμία να τους μελετήσει να δει αν του τα λέω καλά.

6. Όπως κάθε Μάρτυρας πηδούσε από το ένα θέμα στο άλλο. Το ήξερα, προσπαθούσα να το συγκρατήσω αλλά δεν ήταν πάντα εφικτό. Ο Θεός να τον βοηθήσει και να μας βοηθήσει όλους μας.

 

Σε χαιρετώ με αγάπη

Νάσος.

1ο Μέρος τής συζήτησης

Δημιουργία αρχείου: 29-4-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 31-10-2016.

ΕΠΑΝΩ