Τι νέο υπάρχει στη σελίδα μας

Δημοσιεύσεις 2ου Τριμήνου 2007

Από την Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσα στην ιστοσελίδα μας για οτιδήποτε θέλετε

Παλαιότερα ΟΟΔΕ

Μάρτυρες Σκοπιάς

Απολογητές

Νεοπαγανισμός

Ομιλίες

 

English

 

  • Ο Πέτρος και τα κλειδιά της Βασιλείας Τι εννοούσε ο Κύριος, όταν υποσχέθηκε στον Πέτρο τα "κλειδιά της Βασιλείας των Ουρανών"; Μήπως τη στιγμή εκείνη κατασκεύασε έναν Πάπα; (30 Ιουνίου 2007).

 

 

 

  • ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ (εξωτερικός δεσμός) "Γεννήθηκα με Σύνδρομο Down, αυτό με έκανε δυνατό, ικανό να ξεπεράσω κάθε δυσκολία..." Ένα σημαντικό ντοκουμέντο για να προβληματίσει όσους υποστηρίζουν την έκτρωση (28 Ιουνίου 2007).

 

 

  • Προσβλέψεις σε μέλλον μετα-εθνικιστικό Ο εθνικισμός, ως βάση του σύγχρονου έθνους - κράτους, που μας ήρθε (όπως τόσα κακά) από τη Γαλλία, είναι πλέον η διαπιστωμένη βάση για διαιρέσεις και αιματοχυσίες, και για τα πλείστα προβλήματα του κόσμου (27 Ιουνίου 2007).

 

  • Η πορεία μου στην Ορθοδοξία Βιβλίο του Πλακίδα Deseille. Η ιστορία της ένταξης στην Εκκλησία του Χριστού, μιας ομάδας Παπικών μοναχών. Σήμερα το πρώτο κεφάλαιο (26 Ιουνίου 2007).

 

  • «Η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού» Με βάση ποιες προκαταλήψεις και καταβολές, ο Μαρξ υιοθέτησε αυτή τη φράση, και ποιες είναι οι ερμηνείες της και η σχέσεις της με την Εκκλησία; (25 Ιουνίου 2007).

 

  • Οι φιλορθόδοξες θέσεις τών Ένγκελς και Μπακούνιν Σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονους αριστερούς, που νομίζουν ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις των θεωρητικών του Κομμουνισμού, ο Ένγκελς θεωρούσε την Ορθοδοξία ως την τελειοποίηση του Ελληνισμού! (25 Ιουνίου 2007).

 

 

  • Διορθόδοξο Μοναστικό Συνέδριο για τον Γέροντα Πορφύριο (εξωτερικός δεσμός) «Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, Ορόσημο αγιότητος στον σύγχρονο κόσμο» ήταν το κεντρικό θέμα του Διορθοδόξου Μοναστικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο 10-12 Μαΐου  στα Χανιά και ήταν αφιερωμένο στον ηγιασμένο Γέροντα Πορφύριο (19 Ιουνίου 2007).

 

  • Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (εξωτερικός δεσμός) Μια ζωντανή συζήτηση, στο περιοδικό "ΑΝΤΙΒΑΡΟ", με πολλά στοιχεία, για το θέμα του βιβλίου ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Πώς έχουμε ανάμειξη διαπλεκόμενων και ξένων παραγόντων στην προώθησή του. Σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να μελετήσουμε. (17 Ιουνίου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Η ανάσταση των νεκρών Γιατί και πώς θα γίνει η Ανάσταση; Και γιατί είναι ανοησία να μην πιστεύει κάποιος σ' αυτήν; (13 Ιουνίου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Αγριότητες Ουνιτών Παπικά εγκλήματα των αιρετικών λύκων με ένδυμα προβάτου που λέγονται Ουνίτες, εναντίον Χριστιανών (8 Ιουνίου 2007).

 

  • Γιατί εγκατέλειψα τον παπισμό Πώς ένας Παπικός Μοναχός εγκατέλειψε την αίρεση του Παπισμού, για να ενταχθεί στην αληθινή Εκκλησία του Κυρίου (7 Ιουνίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Οι συνήθεις Χάσκακες Ο Κώστας Ζουράρις, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, εξηγεί πώς ένα ελληνόπαιδο αλλοτριώνεται στην "Εσπερία", και μετατρέπεται σε "χάσκακα". Και πώς επανέρχεται ως "προοδευτικός", που ενώ δεν ξέρει την τύφλα του για την ανωτερότητα της Ελληνικής παράδοσης, παραπονείται για την ασυμβατότητά του με την Ελληνική κοινωνία (2 Ιουνίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ο Κεμαλισμός εν Ελλάδι Ο Ερντογάν με μια σοφή κίνηση, έκανε τον Κεμαλισμό να εκθέσει διεθνώς το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο στην Τουρκία. Μιλάμε για την ίδια απολυταρχική ιδεολογία που οδηγεί και τους άθρησκους "εκσυγχρονιστές" στη χώρα μας! (28 Μαϊου 2007).

 

 

 

  • "ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Κατηγορίες και Αλήθεια". Εκπομπή  της Πειραϊκής εκκλησίας (91.2 FM και μέσω του Διαδικτύου www.pe912fm.com) με τίτλο: "TOY ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΟΙ", που εκφωνήθηκε την Πέμπτη 17 Μαϊου 2007, ώρα 9:00-10:00 μ.μ. Συζήτηση με τον εκπαιδευτικό - συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Καραστάθη, με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία της πολυσέλιδης και εμπεριστατωμένης ιστορικής του μελέτης: "ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Κατηγορίες και Αλήθεια". (26 Μαϊου 2007).

 

 

  • «Το Βυζάντιο κληροδότησε την ελληνική παιδεία» Όσοι ακολουθούν πάντοτε τη  γνώμη των "πεφωτισμένων εθνών της Εσπερίας", ίσως αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, αν δουν ότι ήδη η "Εσπερία", αρχίζει να αναγνωρίζει τα λάθη της για την ιστορία μας (25 Μαϊου 2007).

 

 

  • Η σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως το 843 Απάντηση από τις πηγές και την ιστορία, για ορισμένες ανιστόρητες φημολογίες που προβάλλονται από εικονομάχους Προτεστάντες, κατά της τοπικής αυτής Συνόδου, που μας έδωσε και το Συνοδικό της Ορθοδοξίας (23 Μαϊου 2007).

 

 

 

  • Οι Ρωμιοί στην άλωση της Κωνσταντινούπολης αντιστάθηκαν Αντίθετα από την κοινή πεποίθηση όσων θέλουν να κατηγορήσουν τους Ρωμιούς για δήθεν "προδοσία" της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν ιστορικά στοιχεία, ότι στο θέμα αυτό "παίχθηκε" μία εξαπάτηση με πολιτική σκοπιμότητα, σχεδόν έναν αιώνα μετά την πτώση, με στόχο να διασωθεί η ιδιαιτερότητα του γένους μας (21 Μαϊου 2007).

 

  • Περί τής Λειτουργικής γλώσσης Μια ανάλυση των λόγων για τους οποίους ο γέρων Σοφρώνιος Σαχάρωφ, ήταν πεπεισμένος ότι η Λειτουργική μας γλώσσα πρέπει να διατηρηθεί στην παρούσα της μορφή (19 Μαϊου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Ο θεός της Σκοπιάς: Ένας "θεός δραπέτης" Το ξέρετε ότι ο θεός της Σκοπιάς, αν και δεν είναι πανταχού παρών, σαν τον Χριστιανικό Θεό, έχει τον τρόπο του να μη δεσμεύεται από τον χώρο και τον χρόνο; Μάθετε πώς, από την ίδια τη Σκοπιά! (16 Μαϊου 2007).

 

 

  • Οι Νεομάρτυρες της Κίνας Στην εξέγερση των Μπόξερς στη Κίνα το 1900, λυσσασμένοι Κινέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και έμπαιναν στα σπίτια, αναγκάζοντας τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν την πίστη τους. Όσοι αρνούνταν, έβρισκαν τρομερά βασανιστήρια και θάνατο (14 Μαϊου 2007).

 

 

  • Η Κάθοδος του Κυρίου στον Άδη κατά τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου Στη Δημοτική. Μετά από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η δημοσίευση του έργου αυτού στο αρχαίο κείμενο, αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε και σε απλή γλώσσα, ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν και όσοι δυσκολεύονται στα αρχαία Ελληνικά (12 Μαϊου 2007).

 

  • Για να μη λυπάσθε Κείμενο του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, για τη λύπη του θανάτου (10 Μαϊου 2007).

 

  • Εκκλησιολογία, Χριστολογία, Πνευματολογία Ολοκλήρωση της Δογματικής του Σεβασμιωτάτου Ιωάννη Ζηζιούλα. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου 5ετούς εγχειρήματος, ώστε να το έχουμε στο Διαδίκτυο στη γλώσσα μας, αλλά και όσους συνεχίζουν να εργάζονται για τη μετάφρασή του και έκδοσή του στα Αγγλικά και στα Κινέζικα (9 Μαϊου 2007).

 

  • Υπαρξιακές επιπτώσεις του Φιλιόκβε Το προ τελευταίο κεφάλαιο της Δογματικής του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα, δείχνει πόσο άτοπες είναι οι βάσεις στις οποίες επιχειρεί να στηριχθεί το Φιλόκβε (8 Μαϊου 2007).

 

 

  • Περί Εκκλησίας Μία συνοπτική αλλά περιεκτική παρουσίαση βασικών θεμάτων περί Εκκλησίας, από τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη (7 Μαϊου 2007).

 

 

 

 

  • Ο Παπισμός είναι ΑΙΡΕΣH 2 Σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις των υποτιμητών της Ορθόδοξης πίστης, που θέλουν την ένωση με τους αιρετικούς του Πάπα, χωρίς αυτός να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις, οι άγιοι και οι Σύνοδοι της Εκκλησίας του Κυρίου, ξεκαθαρίζουν ότι ο Παπισμός είναι μια δαιμονική αίρεση, και ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία κοινωνία με αυτόν (4 Μαϊου 2007).

 

 

 

 

 

 

  • Τα ραπίσματα του Κυρίου Ο ένας από τους τρεις Θεολόγους της Εκκλησίας, μας μιλάει για τα ραπίσματα του Κυρίου μας (28 Απριλίου 2007).

 

  • Περί απώλειας και διάσωσης αρχαίων βιβλίων Όταν οι Νεοπαγανιστές κατηγορούν τους Χριστιανούς επειδή δεν διέσωσαν δήθεν τα αρχαία βιβλία, ΞΕΧΝΟΥΝ όχι μόνο τα όσα οι Χριστιανοί ΔΙΕΣΩΣΑΝ μέχρι σήμερα, αλλά και τα όσα ΑΠΩΛΕΣΑΝ οι ίδιοι οι Παγανιστές! (28 Απριλίου 2007).

 

 

 

 

  • Ομάδα γυναικών ΑΓΑΖΗΛΟΣ  (εξωτερικός δεσμός) Τα εγκαίνια της νέας περιόδου δραστηριότητας μία σημαντικής ομάδας γυναικών , με το ξεκίνημα της νέας ιστοσελίδας τους. Η Ομάδα γυναικών "Αγάζηλος" αποτελεί μία ομάδα που ζητεί να δώσει την γυναικεία παρέμβαση στα δρώμενα του τόπου μας. Συστήνουμε θερμά σε όλες τις γυναίκες αναγνώστριές μας, να ενισχύσουν το έργο τους, με όποιο τρόπο μπορούν (26 Απριλίου 2007).

 

  • Συμπλήρωση, διορθώσεις και ενημερώσεις της σελίδας μας (μετά από πολύ καιρό), με περισσότερους Χριστιανικούς δεσμούς (26 Απριλίου 2007).

 

  • Ο Τρίτος πειρασμός της Εκκλησίας Μερικοί Χριστιανοί, πέφτουν στην παγίδα εκείνου του ίδιου πειρασμού, που έθεσε ο Σατανάς στον Χριστό: Στην παγίδα της αναζήτησης δυνάμεως και εξουσίας! (25 Απριλίου 2007).

 

  • Ο μύθος των 70.000.000 λέξεων Μερικοί κομπλεξικοί, προσπαθούν να φανούν σπουδαίοι διογκώνοντας τα νούμερα των Ελληνικών λέξεων (23 Απριλίου 2007).

 

 

  • Πίστη ΕΠΕΙΔΗ το τέλος πλησίασε; Πολλές αιρετικές ομάδες, χρησιμοποιούν "το τέλος του κόσμου" ως μοχλό πίεσης για να βρουν ακολούθους. Πόσο Χριστιανική όμως είναι μια τέτοια θεώρηση του ζητήματος; (20 Απριλίου 2007).

 

  • Το πρόβλημα του Φιλόκβε Ιστορικοδογματική ανάλυση, για τους λόγους που έκαναν τους Παπικούς και ορισμένους Προτεστάντες, να λατρεύουν έναν άλλο ψεύτικο Θεό, δούλο της ουσίας του. Συνέχεια της Δογματικής του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα (19 Απριλίου 2007).

 

 

 

 

  • Η λατρεία της Ορθοδοξίας Η Ορθοδοξία, πάνω απ' όλα, είναι μια λατρευτική κοινωνία με στόχο τον αγιασμό του σύμπαντος κόσμου. Σ' αυτό το άρθρο, θα δείτε μια περίληψη της όλης λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας (16 Απριλίου 2007).

 

 

  • Η χρεωκοπία του Αθεϊσμού και η παγκόσμια άνθηση της πίστης Παρά τις προσπάθειες βίαιης καταστολής της πίστης από τον Αθεϊσμό επί αιώνες, και τις έμμεσες μεθόδους επικράτησής του, μέσω εξαχρείωσης των ηθών, η αυξανόμενη ελευθερία και γνώση στον πλανήτη, κάνουν την αθεϊστική ιδεοληψία να υποχωρεί ατάκτως, όπως δείχνουν οι παγκόσμιες στατιστικές (12 Απριλίου 2007).

 

 

 

 

 

 

 

  • ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ! (Εξωτερικός δεσμός). Εδώ σε μια μικρή αλλά σημαντική συλλογή βίντεο και ήχου, μπορείτε να δείτε το ΘΑΥΜΑ του Αγίου Φωτός, το οποίο για τα πρώτα λεπτά της ώρας, δεν καίει καθόλου (6 Απριλίου 2007).

 

 

 

  • Η Κάθοδος του Κυρίου στον Άδη κατά τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου Ένας καταπληκτικός λόγος για την εις Άδου κάθοδο του Κυρίου. Ένας από τους αρτιότερους λόγους Χριστιανού που έγινε στους αιώνες, μία από τις αρτιότερες καταγραφές του Ευαγγελίου της Σωτηρίας που γράφτηκε ποτέ, που φέρνει ρίγη συγκίνησης σε κάθε πιστό. Καλούμε όλους σας να τη διαβάσετε, και αν μπορείτε και να την ακούσετε (υπάρχει και σε ομιλία), ώστε να νιώσετε το μεγαλείο της Ορθόδοξης αποκάλυψης. Θα διαπιστώσετε, ότι το μυστήριο της Σωτηρίας, είναι τόσο πλήρες και τόσο άρτιο, που κανένας ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε να το συλλάβει! Διαπιστώστε τη σημασία κάθε ίχνους της Θείας ενανθρώπισης και απολαύστε το μεγαλείο της πίστης μας! (5 Απριλίου 2007).

 

 

 

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

Επάνω