Δημοσιεύσεις 4ου Τριμήνου 2006

Παλαιότερα ΟΟΔΕ

Μάρτυρες Σκοπιάς

Απολογητές

Νεοπαγανισμός

Ομιλίες

 

English

 

Ιστορικό παλαιότερων Δημοσιεύσεων της ΟΟΔΕ

Νέες Δημοσιεύσεις Κεντρικής Ιστοσελίδας ΟΟΔΕ

 

 

 

  • Ο Λίθος Ιησούς Χριστός Στις ημέρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από ένα Όρος κύλισε ένας Λίθος... (27 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

 

 

  • Ο εορτασμός τών Χριστουγέννων Απομαγνητοφωνημένη ομιλία για την εορτή των Χριστουγέννων, που απαντάει σε ενστάσεις και κατηγορίες αιρέσεων (21 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Η Ορθόδοξη πίστη και η Μασωνία Είναι δυνατόν να είναι κάποιος Ορθόδοξος και ταυτόχρονα να είναι και Μασώνος; Ντοκουμέντα από Μασωνικά βιβλία (15 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

  • Η 7η Σφραγίδα και οι Δημιουργικές Ημέρες Το πρώτο μαζί με το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, σε μια παράλληλη πορεία, το πρώτο για τη Δημιουργία, το δεύτερο για την εξυγείανσή της, αποκαλύπτουν το σχέδιο του Θεού για αφθαρτοποίηση της κτίσης (12 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

  • 72Αϊδιότητα 2 Ομιλία. Διάρκεια: 0:36:25. Μέγεθος: 4,16 ΜΒ. Ομιλία για την αϊδιότητα του Χριστού (11 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

  • Εκκλησιολογία Συνέχεια της Δογματικής του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα. Στο κεφάλαιο αυτό, θα διαβάσετε για τη διάκριση των προσώπων της Θεότητας, ως προς την ενανθρώπιση, τη Θεία Λειτουργία, αλλά και για την ενότητα του Χριστού με την Εκκλησία (9 Δεκεμβρίου 2006).

 

  • Συνάντηση Πατριάρχη - Πάπα Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού. Στην ομιλία αυτή, ο π. Γεώργιος (ο οποίος συμμετείχε σε θεολογικούς διαλόγους)  αναλύει το θέμα των διαλόγων Ορθοδόξων και Παπικών καθώς και τις άγνωστες λεπτομέρειες και τις κρυφές πτυχές τους, οι οποίες πολλές φορές ίσως σοκάρουν (9 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

  • Σωτηρία Συνέχεια της Δογματικής του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα. Η σχέση του Ιησού Χριστού και της Αγίας Τριάδος με τη σωτηρία, και το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού (8 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

  • Η ένωση των Εκκλησιών: Μια ευχή με προϋποθέσεις Είναι ποτέ δυνατόν, να βάλουμε ίσα κι όμοια τον γιατρό με τον τσαρλατάνο; Γιατί αν δεν μαθητεύσει κάποιος θεραπευτής στην ιατρική επιστήμη, τσαρλατάνος, και όχι γιατρός ονομάζεται (6 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

  • "ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΕΘΑ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ" Ομιλία. Ομιλία του Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής π. Γ. Δ. Μεταλληνού στην Εκκλησία του Αγίου Αντύπα στο Γουδί στις 09-11-06.(mp3). Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα θέματα (5 Δεκεμβρίου 2006).

 

 

 

 

 

 

  • Απειλή για την Ορθοδοξία μας: ο Παπισμός Επίκαιρο άρθρο, που δημοσιεύουμε με αφορμή τις συναντήσεις του αιρεσιάρχη των Παπικών Βενέδικτου, με τους ιεράρχες της Εκκλησίας του Κυρίου. Γιατί τα "μυστήρια" των Παπικών είναι άκυρα; (1 Δεκεμβρίου 2006).

 

  • Οικουμενισμός και Παπισμός Απομαγνητοφώνηση ομιλίας του π. Γεωργίου Μεταλληνού, για τη μεθόδευση προδοσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από επισκόπους μας που καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες. (30 Νοεμβρίου 2006).

 

 

  • Χριστολογία Συνέχεια της Δογματικής του σεβ. Ιωάννη Ζηζιούλα, για την αναγκαιότητα της ενανθρώπισης του Χριστού, και μάλιστα εν ελευθερία, "εκ Μαρίας της Παρθένου", ως συνεκτικός όρος κτιστού και Ακτίστου (28 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Ανατολικές θεότητες κάτω από την Ακρόπολη και τη Μητρόπολη Οι Νεοπαγανιστές παραπονούνται, ότι δήθεν οι "κακοί" Χριστιανοί κατάργησαν τους "πάτριους θεούς", και εισήγαγαν μια Ανατολική θεότητα. Όμως οι διαρκείς ανακαλύψεις, δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες, λάτρευαν ήδη Ανατολικές θεότητες, και οι ψευτοθεοί τους δεν ήταν καθόλου "πάτριοι" (28 Νοεμβρίου 2006).

 

 

 

  • Οι διώκτες του αγίου Μάρκου του Ευγενικού, πρόδρομοι των σημερινών Λατινοφρόνων Ποια η τιμή της Εκκλησίας μας σήμερα για τον ΔΙΩΓΜΕΝΟ ανθενωτικό άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, και ποια για τους επισκοπόσχημους Λατινόφρονες ΛΥΚΟΥΣ της ψευδοσυνόδου Φεράρας Φλωρεντίας; Άραγε, οι σημερινοί Λατινόφρονες, που κάτω από το τραπέζι κάνουν συμφωνίες με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ, τίνος είδους τιμή νομίζουν ότι θα απολαύσουν στην Εκκλησιαστική ιστορία; Τι τους κάνει να πιστεύουν, ότι η τύχη των άνομων συμφωνιών τους θα είναι διαφορετική από την τύχη παρόμοιων συμφωνιών των προκατόχων τους Λατινοφρόνων της εποχής του αγίου Μάρκου, που ακύρωσε στην πράξη ο λαός; (25 Νοεμβρίου 2006).

 

 

  • Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών Στη μία σελίδα μας λένε ότι η ζωή ΔΕΝ είναι θαύμα, στην άλλη την αποκαλούν "θαύμα". Στη μία πρόταση μας λένε ότι όλα έγιναν "τυχαία", στην άλλη ότι τα "προ-νόησε η... φύση". Και αποκαλούν "επιστημονικό" ένα άρθρο γεμάτο με πιθανολογίες και παραδοχές ότι είναι... αναπόδεικτο προϊόν... πίστης!!! Κατά τα άλλα, θεωρούν την αναφορά στον Θεό... αντι-επιστημονική... (23 Νοεμβρίου 2006).

 

 

 

 

  • Συνέπειες της πτώσεως του ανθρώπου Συνέχεια της Δογματικής. Η άσκηση της ελευθερίας του ανθρώπου αρνητικά, τον οδήγησε στην αυτοθέωση, και στη συνέχεια στη λατρεία της άλογης κτίσης, εγκλωβίζοντας αυτόν και την κτίση στη φθαρτή και βιολογική σκιώδη ζωή (18 Νοεμβρίου 2006).

 

 

 

 

  • Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Βιβλίο του π. Σεραφειμ Ρόουζ (είναι σε μορφή PDF - για να το δείτε χρειάζεται να κατεβάσετε το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader) Οι μεταθανάτιες εμπειρίες στο φως της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Το βιβλίο μιλά για την φύση των αληθινών εμπειριών απ' τον άλλο κόσμο, και πόσο πολύ διαφέρουν από τις αποκρυφιστικές και ψυχικές εμπειρίες, τις εναέριες δυνάμεις με τις οποίες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή, τη σημασία των σύγχρονων εμπειριών, τη Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών, τα έργα του Σβέντενμποργκ, το 'αστρικό πεδίο' της Θεοσοφίας, και τις 'εξωσωματικές εμπειρίες' κ.ά. Με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ. (15 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Δεσμη προτάσεων για την Εκκλ. Διοίκηση Η δεύτερη και περισσότερο ενημερωμένη έκδοση της πρότασης αυτής Το κείμενο, είναι απλώς μια συλλογή προτάσεων για σημαντικές αλλαγές, που στόχο θα έχουν τον εκδημοκρατισμό της διοικητικής μας λειτουργίας. Σκοπό δεν έχει, να θεωρηθεί ως αλάθητος οδηγός, αλλά, να λειτουργήσει «αφυπνιστικά», ως ένας παράγοντας προβληματισμού, όλων μας, γι’ αυτό ακριβώς το κείμενο περιέχει γενικές προτάσεις, όχι σε μεγάλο βαθμό εξειδικευμένες. (15 Νοεμβρίου 2006).

 

 

  • Προσευχή και πίστη Ομιλία. Απόσπασμα απο ομιλία που δόθηκε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα, στο Γουδί Αττικής, στις 05/10/06 , απο τον Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής του Πανεπιστημιου Αθηνών , Πρωτοπρ. Γεώργιο Δ. Μεταλληνό. (.mp3). Θέματα : αιρέσεις, νεοειδωλολατρία, εμπειρία πατέρων, διαφθορά ιερέων, ηθικισμός. κ.α. (14 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Η διαφορά Πατρός και Κτίστη Εάν η γέννηση του Υιού γινόταν εν χρόνω, θα αλλοίωνε τον Πατέρα. Μήπως λοιπόν το ότι ο Πατήρ δημιούργησε εν χρόνω κτίσματα, του προκάλεσε "αλλοίωση", και τον έκανε να εξαρτάται από τα κτίσματα; (13 Νοεμβρίου 2006).

 

 

 

 

  • Αιρέσεις, Οικουμενισμός: Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον Ο Οικουμενισμός είναι "εργαλείο" της αντι-Εκκλησιαστικής Διαφωτιστικής πολιτικής της Νέας Τάξης. Δείτε τα πράγματα γυμνά και δυσώδη όπως ακριβώς είναι... Και προετοιμασθείτε για μια νέα περίοδο ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ των Χριστιανών που θα παραμείνουν προσκολλημένοι στην αλήθεια, ίσως προδομένοι από μεγάλο μέρος της ηγεσίας της Εκκλησίας. Θα είσαστε ανάμεσά τους ή θα προτιμήσετε την αγάπη του κόσμου; (9 Νοεμβρίου 2006).

     

  • Η αγωνία της Νεοελληνικής αυτοσυνειδησίας και το άγος της Προγονοπληξίας (Η ανιστόρητη σύγχρονη έννοια της λέξης "έθνος", και η γέννηση του Εθνικισμού). Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το πώς οι ανιστόρητες Φράγκικες ιδεοληψίες του δήθεν "ορθολογιστικού" Διαφωτισμού διαστρέβλωσαν την εθνική συνείδηση των Ρωμηών, και οδήγησαν ορισμένους συμπολίτες μας στον σημερινό ανιστόρητο και ανορθολογικό Νεοπαγανισμό. Πώς διαμορφώθηκε από τον Φράγκικο Διαφωτισμό η σύγχρονη αντίληψη του "έθνους", σε σαφή αντίθεση με την έννοια του όρου ως τότε. Με το άρθρο αυτό, κλείνουμε προς το παρόν το αφιέρωμά μας στην Φράγκικη επιρροή. (8 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Φράγκοι: οι κακοί της Ιστορίας 4ο Μέρος: Φράγκοι και Γαλάτες. Η καταγωγή των Φράγκων και η επιρροή τους στον κόσμο, μετά την υποδούλωση των Γραικο-Γαλατών. (7 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Φράγκοι: οι κακοί της Ιστορίας 3ο Μέρος: Διαφωτισμός και Φραγκομασονία. Πώς ξεκίνησε ο Φράγκικος Αντικληρικαλισμός και η Μασονία, βάσει ποιων συμφερόντων, και πώς εξελίχθηκε ως τις ημέρες μας. (7 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Φράγκοι: οι κακοί της Ιστορίας 2ο Μέρος: Οι Φράγκοι και ο πόλεμος των θρησκειών. Πώς οι Φράγκοι δημιούργησαν την Παπική Εκκλησία για τα πολιτικά τους συμφέροντα, και κατόπιν πώς αιματοκύλισαν ολόκληρη την Ευρώπη, κληροδοτώντας τα βίαια έστικτα του πολιτισμού τους στα Χριστιανικά έθνη που υπέταξαν. (6 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Φράγκοι: οι κακοί της Ιστορίας 1ο Μέρος: Η είσοδος των Φράγκων στην ιστορία. Πώς οι Φράγκοι εμφανίσθηκαν στην ιστορία ως ένας αγράμματος και βάρβαρος, αλλά ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ λαός. Πρόκειται για την εισαγωγή του αφιερώματος αυτού στους Φράγκους. Θα ακολουθήσουν τρία ακόμα μέρη, και θα συνοδευθούν με ένα ακόμα άρθρο για το ζήτημα, και το πώς μας επηρεάζουν σήμερα. Μην προσπεράσετε αυτή την ιστορική σειρά άρθρων. Σας αφορούν! (4 Νοεμβρίου 2006).

 

 

 

  • Εμπειρίες σε αιρέσεις και σέκτες: ψυχολογική θεώρηση Το κείμενο της ομιλίας του π. Βασιλείου Θερμού, (Παιδοψυχολόγου, παιδοψυχίατρου, διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), στη συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις και την παραθρησκεία (2 Νοεμβρίου 2006).

 

  • Τα δύο Μόνοπάτια: Παπική Μοναρχία και Παραδόσεις περί Επισκοπικής Ισοτιμίας Άλλες θρησκείες κάνουν σκληρό αγώνα για να προσελκύσουν πιστούς. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τα ντοκουμέντα μιλούν μόνα τους! Και είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς, ανθρώπους από διάφορες πίστεις, να προσεγγίζουν την Εκκλησία με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑ, σαν τον πρώην Παπικό συγγραφέα του άρθρου αυτού. Ένα υπόδειγμα από ανθρώπους πρώην αιρετικούς, για όσους από εμάς χρειαζόμαστε "σπρώξιμο" για να γνωρίσουμε τους θησαυρούς της Εκκλησίας μας (1 Νοεμβρίου 2006).

 

 

  • Κβαντική Φυσική και Ελεύθερη Βούληση Γκρεμίζεται η ιδεολογική  τρομοκρατία του Διαφωτισμού Η νέα θεωρία της Φυσικής, για κβαντικά σωματίδια με... ελεύθερη βούληση, μαρτυράει πολλά! (31 Οκτωβρίου 2006).

 

 

  • Περί Εκκλησιαστικής περιουσίας π. Γεωργίου Μεταλληνού. Απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της ομιλίας του π. Γεωργίου, που είχαμε παρουσιάσει στις 26 Οκτωβρίου σε ηχητική μορφή (31 Οκτωβρίου 2006).

 

  • Έκκληση βοήθειας από την Εκκλησία Αχρίδος Μετά την παγκόσμια κατακραυγή που ανάγκασε την κυβέρνηση των Σκοπίων να αποφυλακίσει τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, τον ξανασυνέλαβε με μια ΠΛΑΣΤΗ κατηγορία κατάχρησης χρημάτων. Η προφανής μεθόδευση δίωξης των Χριστιανών στα Σκόπια συνεχίζεται, και απαιτεί για μια φόρα ακόμα την παγκόσμια διαμαρτυρία για το ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό κράτος των Σκοπίων. Φυσικά εδώ ο ΟΗΕ κωφεύει, όπως και ο αυτοδιορισμένος "αστυνόμος" του κόσμου, οι ΗΠΑ! (30 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

 

 

  • Περί Εκκλησιαστικής περιουσίας π. Γεωργίου Μεταλληνού. Απόσπασμα ομιλίας. Οι πολλές αρπαγές της Εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος μετά από τη δολοφονία του Καποδίστρια, οι δολοπλοκίες του κράτους για να κρύψει τις δικαστικές αποφάσεις, τα εμπόδια που βάζει το κράτος στην κτηματολόγηση και διαχείρηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας από την Εκκλησία, και οι εκτός τόπου και χρόνου προσπάθειες αντι-εκκλησιαστικών κομμάτων, να επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό τις άθρησκες απόψεις τους (26 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

  • Τι σημαίνει "Πρωτότοκος πάσης Κτίσεως"; Οι άγιοι πατέρες, απάντησαν σε όλα τα επιχειρήματα των αιρετικών. Το θέμα είναι αν οι σύγχρονοι αιρετικοί κάθισαν ποτέ να διαβάσουν τις απαντήσεις αυτές πριν παρασυρθούν από τις αιρέσεις (23 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Μοναχισμός και Θεολογία Οι μοναχοί στοχεύουν σε μια προσωπική σχέση με τον Θεό, με τη βοήθεια της ησυχίας. Και ύστερα θεολογούν. Γιατί μόνο εξ' εμπειρίας μπορεί κάποιος να ονομασθεί "Θεολόγος". (16 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Σχολεία και Εξομολόγηση Πόσο σωστό είναι να γίνονται τα σχολεία φορείς ξερής γνώσης, και όχι και υπαρξιακής και ψυχολογικής γνώσης; Γιατί οι πολιτικοί θέλουν τα παιδιά μας πνευματικά ανάπηρα; (12 Οκτωβρίου 2006).

 

 

  • Προπαγάνδα στη Βικιπαίδεια, από Μάρτυρες της Σκοπιάς Πολλές αιρέσεις ενοχλούνται από το πολύπλευρο έργο της ΟΟΔΕ, και προσπαθούν με ψεύδη και φασιστικές μεθόδους να την αποκλείσουν ως πηγή ενημέρωσης. Παράλληλα, επιχειρούν όπου μπορούν, να προπαγανδίσουν τις εσφαλμένες θέσεις τους, αν είναι δυνατόν χωρίς αντίλογο (11 Οκτωβρίου 2006).

 

 

  • 70(Ι=Γ)7. Λατρεία Ομιλία. Διάρκεια: 0:36:11. Μέγεθος: 4,14 ΜΒ. (11 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

 

  • Η Βαπτισματική και Ευχαριστιακή βίωση του Μυστηρίου της Εκκλησίας Κατηγορούν διάφοροι Προτεστάντες την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου, επειδή βαπτίζουμε νήπια, επειδή στους ναούς μας υπάρχει πολυτέλεια, επειδή ανεχόμαστε και τους αμαρτωλούς, επειδή κατονομάζουμε τους ιερείς μας "πάτερ", και επειδή συνδέουμε την Αναγέννηση με το Βάπτισμα. Όμως, όπως θα δούμε σε αυτό το άρθρο, ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ! (7 Οκτωβρίου 2006).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ελληνομανία: Η νέα μόδα των Τούρκων Βλέποντας ακόμα και Τούρκους να προσεγγίζουν την Ελληνοχριστιανική μας κοινή Μικρασσιατική κληρονομιά, αναρωτιέται κανείς για τον αντεθνικό ρόλο των συμπολιτών μας που απεμπολούν τη Ρωμιοσύνη (4 Οκτωβρίου 2006).

 

 

  • Η ταύτιση Θείας Ευχαριστίας και Εκκλησίας Δεν είναι μονομέρεια, αλλά ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Η Εκκλησία είναι ΟΡΑΤΗ, και ταυτίζεται με την Ευχαριστιακή Σύναξη. Κάτι που η Ελλαδική Εκκλησία είχε λησμονήσει ως τη δεκαετία του 1960. (3 Οκτωβρίου 2006).

 

 

  • Ορθοδοξία: Η ελπίδα των λαών της Ευρώπης  Η Ορθοδοξία, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ προϋπόθεση, για να μιλάμε για μια Χριστιανική Ευρώπη. Και στο σημείο αυτό, ο Οικουμενισμός αποτελεί την Πέμπτη Φάλαγγα κατά της Εκκλησίας του Χριστού (2 Οκτωβρίου 2006).

 

 

Προηγούμενες δημοσιεύσεις

Επάνω