Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Επιστροφή στην ενότητα: Αγία Γραφή

Μελέτες στη Γένεση

Ερμηνείες - Προτάσεις - Αναλύσεις

 

Η Γένεσις, το πρώτο βιβλίο τής Αγίας Γραφής, γραμμένη από τον Μωυσή, αποτελεί την αρχική αποκάλυψη τού Θεού στον άνθρωπο. Εκεί στηρίζεται όλο το Χριστιανικό οικοδόμημα, και βρίσκουν εκεί απάντηση πλήθος ερωτήματα και αιτίες τής πίστης μας. Χωρίς σωστή γνώση τών γεγονότων τής Γενέσεως, δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να κατανοήσει σωστά το Χριστιανικό Ευαγγέλιο, ούτε να βρει τις αιτίες τής Χριστιανικής οδού.

Για το λόγο αυτό, στο βιβλίο αυτό αξίζει μια ιδιαίτερη θέση στη Χριστιανική θεματολογία. Και έτσι αναπτύσσουμε μελέτες τού βιβλίου αυτού σε μία ξεχωριστή ενότητα, την παρούσα.

Άρθρα

Γνώμες Πατέρων, Γερόντων & Θεολόγων

 

Δημιουργία γενικά και δημιουργικές ημέρες

 

Πρωτόπλαστοι

 

Γύρω από τον Κατακλυσμό

 

Πατριαρχική εποχή

 

Γενεαλογίες

 

Διάφορα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπενθυμίζουμε πως  ερμηνείες που περιλαμβάνουν επιστημονικές ανακαλύψεις όπως η βιολογική εξέλιξη ή αστροφυσικές και φυσικές θεωρίες, αρχαιολογικές έρευνες για ζητήματα χρονολογιών και ιστορικών τοποθετήσεων ζητημάτων της Αγίας Γραφής, ή φιλοσοφικές προτάσεις, είναι απλά "θεολογούμενα".  Τα θέματα αυτά, για τα οποία η Εκκλησία δεν έχει αποφανθεί επίσημα, αποτελούν είτε επιστημονικά πορίσματα, είτε προσωπικές τοποθετήσεις του κάθε αρθρογράφου, και όχι της ΟΟΔΕ ως σύνολο. Για περισσότερα, σχετικά με αυτά τα θέματα, διαβάστε ΕΔΩ. Η ΟΟΔΕ, ως ηλεκτρονικό περιοδικό, φιλοξενεί και άρθρα με απόψεις "Θεολογούμενες", χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι στην συγγραφική ομάδα συμφωνούν με αυτές.

Δημιουργία αρχείου: 18-8-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 6-7-2022.

ΕΠΑΝΩ