Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

 

Πεντηκοστιανισμός

Δογματικές πλάνες, ιστορία και συκοφαντίες κατά τής Εκκλησίας

 

Αν και σε άλλη ενότητα ασχολούμαστε γενικά για τις Προτεσταντικές κακοδοξίες, εδώ θα κάνουμε ιδιαίτερη μνεία ενός σημαντικού τμήματος τού Προτεσταντισμού. Εδώ θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τον Πεντηκοστιανισμό, όπως αυτός εκφράζεται από διάφορες ομάδες στην Ελλάδα, άλλες με ξένη διοίκηση, και άλλες με Ελληνική.

Κυρίως θα αναφερθούμε στην πιο ενεργή από τις ομάδες αυτές στην Ελλάδα, την αυτοαποκαλούμενη: "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία τής Πεντηκοστής", (ΕΑΕΠ), η οποία ξεκίνησε με απόσχισή της από ξένο Πεντηκοστιανό παρακλάδι, και με τη σειρά της έκανε τη δική της επέκταση στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Κάποια από τα παρακάτω θέματα, έχουν γραφτεί και για άλλες αιρέσεις, αλλά έχουν εφαρμογή και εδώ, για το λόγο αυτό τα συμπεριλάβαμε, παρά το ότι ίσως απευθύνονται ιδιαίτερα προς άλλες ομάδες τού ευρύτερου Προτεσταντικού χώρου. Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά για να δείξουν σε κάθε άνθρωπο που αγαπάει την αλήθεια, την ανωτερότητα τής Χριστιανικής πίστης από τον Πεντηκοστιανισμό, και γενικότερα τον Προτεσταντισμό.

Θέματα

 

Γενικές πληροφορίες

 

Εκκλησία

 

Ορθόδοξες πρακτικές και άγιοι που διαβάλλονται

 

Συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις

 

Ψευδοπροφητείες

 

Θεολογικές αιρέσεις

 

Σωτηριολογικά

 

Αγία Γραφή

 

Εσχατολογικά

 

Διάφορα

 

Ευσεβισμός

 

Ιστορικά ντοκουμέντα κατά του Προτεσταντισμού

 

Βιβλία

 

Δημιουργία αρχείου: 7-9-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 6-10-2021.

ΕΠΑΝΩ